Suveräna Robin väntar på Nadal

Vår svenske världstjärna, femteseedade, Robin Söderling är klar för kvartsfinal på Roland Garros. Detta efter att besegrat hemmaspelaren Gilles Simon med klara 6-2, 6-3, 7-6 (7-5) på dryga två timmar.

Robin dominerade från första till sista poängen, med ett litet tapp i mitten av tredje set. Han hade idag en fantastisk bollträff och ett självförtroende som inte gick att skaka. Han gjorde inte många misstag och spelade så bra matchen igenom. Hans forehand satt i stort sett varje gång.

En kort resumé:
Publiken på Court Philipe Chatrier hade knappt hunnit att hitta sina platser förän Robin hade brutit fransmannens serve inte en utan två gånger. Fram till 4-0 spelar svensken som i trans. I stort sett varenda boll sitter och det perfekt. Robin har på 19 poäng vunnit 16. Vid 5-2 hamnar Söderling i en del svårigheter. En räddad breakboll klaras av och ett ess efter det leder till första setbollen. Den kan Söderling inte förvalta, hamnar åter i svårigheter med en breakboll emot. En stabil serve och en in-side-out ger den andra setbollen. En bred retur från Simon ger på 31 minuter första set bill Tibrosonen.
I andra set fortsätter det lite knepigare för Robin. Han är inte lika aggresiv och har något svårare i egen serve. Han reder ut det, räddar en breakboll i sitt första servegame. 
I setets sjunde game kommer chansen. Vid 30-40 i fransk serve blir till en duell där Robin med sina tunga grundslag som avslutas med en in-side.out och bryt, 4-3.
I nästa franska servegame kommer sedan avgörandet för setet. En setboll vid 30-40. En rak backhand avgör och Robin går upp till 2-0 i set. Det ser lekande lätt ut.
Tredje set inleds likadant. Robin bryter fram till 2-0 och servar fram till 3-0. Hamnar sedan vid 4-2 i svårigheter. Räddar dem första tre breakbollarna men är kan inte sedan stå emot. En lång forehand ger 4-3. Söderling ger sig inte. Han har sedan tre matchbollar i fransk serve vid ställningen 6-5 utan att komma åt. Setet går till tiebreak. Söderling får en bra start och minibryter fransosen två gånger fram till 3-0. Tappar tillbaka en gång men rycker fram till 6-2 och fyra nya matchbollar. Simon kan räddaa tre av dem, sammantaget sex matchbollar, innan Robin kan avgöra när han går på nät och lägger en rak bakchand. Matchen är vunnen, en plats i kvartsfinalen hägrar.

Kvartsfinalen på onsdag är nu mot toppseedade Rafael Nadal. Inbördes står det 2-5. Robins två vinster har kommit i den minnesvärda matchen just på Roland Garros för två år sedan, då Robin vann med 3-1. Detta var Rafaels första och enda förlust på det röda gruset i Paris. Söderlings andra vinst kom ett halvår senare i slutspelet i London (2-0 i set). På grus står det 1-3.

Robban i kvarten, Simon borta

Robert Robban Lindstedt tillsammans med Horia Tecau är i kvartsfinal Roland Garros. Vinst över helfranska paret Benneteau/Mahut med 6-2, 6-4.
I kvarten väntar andraseedade Mirnyi/Nestor.

För Simon Aspelin och Paul Hanley gick det sämre. De föll mot Cabal/Schwank med 4-6, 7-6 (9-7), 3-6.

Mayer en mumsbit - hemmaspelare i åttondelen

Robin Söderling är klar för åttondelsfinal på Roland Garros. Detta efter en övertygande seger över argentinaren Leonardo Mayer med 6-1, 6-4, 6-3 på knappa två timmar.

Robin Söderling var under i stort sett hela matchen ett par nummer för stor. Han tappade sin serve en gång, i andra set. Men i övrigt var det hur stabilt som helst. Den raka forehanden gav allt som oftast utdelning. På läktaren kunde vi sedan se en nöjd och en coach Fidde Rosengren i glädjerus.

I det inledade setet tar Robin kommandet med en gång. Han bryter argentinarens serve med en gång när han lägger en serveretur på fötterna på Mayer. Han lägger då bollen i nät och 1-0 till svensken.
Nästa break kommer till 4-1 och till setvinst, 6-1. På 29 minuter är svensken i försprång. Spelet är jämnt men Robin dominerar när det behövs.
Andra set blir jämnare. Robin bryter med en gång, även här efter en läcker in-side-out. Av någon anledning verkar Robin slappna av då. Han rör sig inte lika bra och det straffar sig omgående. Tappad serve med en gång när Mayer hinner upp en poäng och passerar Robin. Spelarba följs åt fram till 4-5 och argentinsk serve. Efter en poäng som ser ut att gå bred touchar bollen nätkanten och blir till en stoppboll som seglar in och 30-30, två bollar från set. En lång forehand av Mayer ger Robins hans första setboll. Mayer rädddar den men Robin skaffar sig en ny. En backhand mitt i banan avgör setet till svensk fördel.

Robin tar sedan in läkaren, som han gjort i tidigare matcher, för att få läkarvård för blåsor på fingrarna.

Tredje, som visar sig bli det sista, setet visar att Robin har bestämt sig. Genom matchens retur i krysset ger Robin 2-0. En forehand lång sedan i nästa servegame för Mayer på den tredje breakbollen ger Robin dubbelbreak upp till 4-0. Vid 5-1 kommer sedan den första matchbollen. En bred forehand av en stillastående Robin ger lika och sedan gamet och ett break tillbaka för argentinaren. Nästa gång det är dags för Robin att serva hem matchen går det bättre. 40-0 innebär tre svenska matchbollar. En behövs och Robin vinner.

Nu väntar fransmannen Gilles Simon, artondeseedad, på måndag. De har mötts sex gånger, varav Robin har 4 segrar. Dock har dem aldrig mötts på grus. Senaste matchen var i Masters i Paris i höstas då Robin vann i två raka, han tappade bara fyra game. Innan denna match möttes dem de övriga gångerna under 2007 och 2008.
Matchen spelas på måndag.

Robban till tredje utan att spela

Robert Robban Lindstedt och Horia Tecau är klara för den tredje omgången på Roland Garros. Detta efter att ha vunnit över det helfranska paret De Schepper/Olivetti med 6-7 (5-7), 6-3, 6-4.
I nästa runda väntar, ännu en helfranskt par, Benneteau/Mahut.

Även Simon Aspelin och Paul Hanley är klara för tredje omgången. De vann på walk over över spanjorerna Granollers/Lopez. I nästa match väntar Cabal/Schwank.

Lindstedt och Aspelin vidare - Brunström försvann omgående

I dubbelturneringen på Roland Garros förlorade Johan Brunström i par med Jarkko Nieminen redan i den första omgången mot Ashley Fisher/Stephen Huss från Australien. Förslustsiffrorna skrevs till 2-6, 3-6.

Bättre gick det för Robert Robban Lindstedt i par med Horia Tecau. Det niondeseedade paret vann över James Cerretani/Adil Shamasdin med 6-4, 6-3. I den andra rundan väntar det franska paret De Schepper/Olivetti.

Även Simon Aspelin med sin vapendragare Paul Hanley vann. Tiondeseedade Eric Butorac och Jean-Julien Rojer fick ges sig med 3-6, 6-3, 6-3. Här väntar spanjorerna Granollers/Lopez.

Vinden störde en vinnande Söderling

Robin Söderling vann sin andra match på Roland Garros. Detta efter seger i tre raka set över spanjoren Alberto Ramos. Segersiffrona skrevs till 6-3, 6-4, 6-4 på knappa två timmar.

Det blåste mycket på Suzanne Lenglenbanan, vilket störde spelarna. Robin som är något känslig för vind i och med sitt något högre uppkast hade problem. Dock inte större än han endast blev bruten en enda gång på hela matchen.

Svensken började bäst och bröt spanjoren omgående fram till 2-0. Spelarna höll sedan sina servar fram till det var dags för Söderling att serva hem tillställningens första set. Setbollen skaffar han sig genom en in-side-out i backhandkrysset och på den gör han ett ess. På en halv timma är första set i hamn.

I andra setets tredje game kom Robin åt igen. Han går från 30-15 i Ramos serve till break. Robin dikterar villkoren och driver spelet. Det leder till chans att serva hem setet vid 5-4. En underhandsfattad forehand gör att Robin skaffar sig senare två setbollar. En bred forehand senare från Ramos racket ger andra set på dryga 30 minuter till Tiobrosonen.

Som i Robins första match har han problem med blåser på händerna, fram för allt högerhanden. Mellan seten nu är det behandling och tejpning från läkarhåll.

I det tredje setet börjar spanjoren mer och mer komma åt Robin och jämnar ut spelet. Vinden ökar vilket stör Robin än mer. Han tittar mer och mer åt tränare Rosengrens håll. I det ack så viktiga sjunde gamet är det Robins tur att få övertaget. Han får fram breakboll efter breakboll. I det långa gamet och den fjräde brytmöjlgheten för Söderling så får Robin till en mycket bra retur på serven som landar så nära Ramos att han inte hinner ställa in sig utan lägger poängen/bollen i nät. Robin är i slagläge. Då händer det som inte får hända men som är så vanligt. Robin slappnar av och bjuder tillbaka spanjoren. Efter en rad misstag där Robin besväras av vinden bryter Ramos tillbaka på sin första och enda breakboll.
Dock så ger inte Robin upp. Han kontrar och skaffar sig två nya breakbollar i gamet med en gång efteråt. En duell följer på den poängen där Söderling är den starkare. 5-4 och svensken har chansen att serva hem matchen.
En lång retur från spanjoren ger Robin tre matchbollar. En rak forehand på baslinjen och matchen till Söderling.

En stabil insats utan att glänsa, så kan vi sammanfatta dagens fight.

I det tredje rundan väntar Leonardo Mayer från Argentina. Robin har mött honom en gång tidigare. Det var i första omgången i Davis Cup i Kungliga Tennishallen i mars förra året. Robin vann i tre raka med mycket jämna set.

Robin vidare till andra omgången

Årets andra Grand Slam har inletts på Roland Garros för det svenska hoppet Robin Söderling.

Han gick vinnande ur striden mot amerikanen Ryan Harrison med 6-1, 6-7 (5-7), 6-3, 7-5 på knappa tre timmar.
Robin inledde som i trans. I stort sett allt han företog sig gick hans väg. Amerikanen såg i första set ut som en statist. Söderling tappade en poäng i egen serve och vann sammantaget 25 av de 31 poängen. Det vara bara en man på banan. 20 minuter tog setet.

Andra inleds i samma stil. Robin skaffar sig två breakboll omgående. Harrison reder ut det och tar hem gamet. I det fjärde gamet gör svensken misstag på misstag. Han hamnar i svårigheter vid 15-40 i egen serve. En djup backhand lägger Robin långt ut och Harrsion går fram till 1-3. Vid 2-4 så tar Robin vara på den tredje breakbollen som dyker upp. En smash avgör och Robin är tillbaka på serve vid 3-4. Han räddar sedan ännu en egen breakboll emot och setet går till tiebreak. Väl där minibryter Robin fram till 5-3. Harrison ger sig inte utan minibryter tillbaka och vinner fyra raka poäng och tar med det hem andra set.

I tredje tar Robin åter över taktpinnen. Han bryter fram till 3-1. Har sedan ännu en breakboll fram till 5-1, men amerikanen kan hålla undan till 4-2 och sedamera 5-3. Söderling kan serva hem setet och gör det. Första setbollen av tre missar han men på den andra kommer han fram på nät och kan se Harrisons boll gå långt ut. På 48 minuter har Robin kopplat ett grepp i och med vinst i tredje set.

Fjärde set inleds mycket bra. Robin bryter omgående på sin andra breakboll när han följer upp ett vackert spel med att komma fram på nät. Det ser stabilt ut sett från svensk horisont. Men inte. Robin slappnar av och vips skaffar sig amerkanen två egna breakbollar, till att komma ikapp, vid 15-40 och 2-1. En forehandvolley i nät från det svenska racket ger oss 2 lika.
Vid 3-4 och svensk serve igen hamnar Robin i trångmål. Två nya breakbollar vid 15-40. Ett lugnt spel med stabila servar och bra rörelsemönster räddar dem två och Söderling kan ta hem gamet fram till 4 lika.
Vid 4-5 ber Robin om läkarvård. Det är blåser på högerhanden, tillika servearmen, som stör. Tejpning åtgärdar problemet. I Harrisons serve vid 5 lika kommer det avgörande rycket från svenskt håll. Robin skaffar sig en breakboll vid 30-40. En lång boll senare och breaket är ett faktum. Svensken skriker ut sin glädje i riktning mot tränare Rosengren samtidigt som Harrison slänger racket i en mer arg posé.
Söderling kan nu serva hem matchen. Han går fram till 40-15 och därmed två matchbollar. Amerikanen räddar en innan svensken kan avgöra med ett ess.

En bra första runda för Söderling. Han spelade briljant i första set. Slappnade sedan av och fick kämpa sig tillbaka. Stabilt men utan att glänsa kan det sammanfattas i. Vi fick också se en svensk som visade mycket känslor på banan. Han skrek och kämpade.

I den andra omgången på torsdag väntar spanjoren Alberto Ramos, rankad 117. De har aldrig tidigare mötts.

Becker ut - Harrison in

Den tilltänkte motståndaren till Robin Söderling i första omgången på Roland Garros, tysken Benjamin Becker har lämnat återbud. In som lucky loser går istället amerikanen Ryan Harrison in. 
Robin har mött denna amerikan en gång, i Brisbane i år, då han vann i två raka. 

Matchen går igång runt klockan 15 i eftermiddag på Court Suzanne Lenglen.

Imorgon börjar det

Robin Söderling är i Paris för årets andra Grand Slam. 
På Court Suzanne Lenglen som tredje match möter han tysken Benjamin Becker. De har mötts tre gånger och Robin har inte tappat ett enda set. Första mötet, 2007 i Rom, var på grus sedan har de mötts två gånger i Stockholm, både 2008 och 2010. 

Robin har, som vi alla vet, varit i två raka finaler. 2009 föll han mot Roger Federer och i fjor Rafael Nadal.

Dubbelturneringen är lottad. Johan Brunström i par med Jarkko Nieminen möter i sin första match Ashley Fisher/Stephen Huss från Australien.
Simon Aspelin med sin vapendragare Paul Hanley möter tiondeseedade Eric Butorac och Jean-Julien Rojer. En viss Robert Robban Lindstedt i par med Horia Tecau är niondeseedade och möter James Cerretani/Adil Shamasdin.

Grand Slam Roland Garros Paris väntar på start

Imorgon söndag inleds årets andra Grand Slam. Detta i och med att Paris står som värld för det som förr kallades franska öppna. För svensk del står hoppet till världsfemman Robin Söderling.
Han har lottats in på samma halva som gruskungen Rafael Nadal. De båda kompatanterna stötet på varandra i en eventulle kvartsfinal.
För Robin börjar äventyret på måndag eller tisdag i och med match mot tysken Benjamin Becker. De har mötts tre gånger och Robin har inte tappat ett enda set.

Den Svenska DC-bloggen återkommer med mer info inom kort.

Snygg avslutning av Sverige

SVerige gjorde en fin avslutning av World Team Cup i Düsseldorf och med att Simon Aspelin och Robert Lindstedt vann dubbelmatchen över Andrey Golubev och Mikhail Kukushkin med 7-6 (8-6), 6-1 på en timma och tjugo minuter.
Detta i sig innebär att Sverige vann matchen mot Kazakstan med 2-1.
Efetr förlusterna över USA och Argentina med 1-2 så var det skönt att avsluta med vinst.
Kan sammanfatta World Team Cup med att Robin Söderling levererade i alla sina tre matcher, nykomlingen Christan Lindell kämpade på med hade inte mycket att sätta emot och att dubbelparet Lindstedt/Aspelin inte hade det lilla extra med sig som kunde leda till vinster i deras första två jämna och täta matcher.

Robin levererar

Det var två lag, som förlorat båda sina tidigare matcher, som möttes idag i den avslutade matchen mellan Sverige och Kazakstan. Först ut var det Christian Lindell som mötte Mikhail Kukushkin. Svensken vann, tyvärr, bara ett enda game på de två seten på dryga timman.
Lindell var inte utspelad men hade ändå inte en chans. Det är bara att hoppas att 19-åringen tar denna vecka som lärdom och försöker lära sig så mycket som möjligt av det. Ny chans att se honom blir det i Båstad om knappa två månader.

När mörkret häll på att lägga sig så var det dags för den svenska ettan Robin Söderling mot Andrey Golubev. I deras enda tidigare möte männen emellan, i Kuala Lumpur i fjor, vann Golubev i kvarten, i två raka och enkla set. I dag var desto hårdare och jämnare. Segersiffrorna till svensken blev till slut efter dryga två och en halv timma till 6-7 (4-7), 7-6 (9-7), 6-3.

Matchen inleds med att svensken bröt omgående. Golubev bröt tillbaka i mitten av setet. En svensk setboll vid 6-5 i game och 40-30. Den tas inte tillvara utan setet går till tiebreak. Söderling tappar till 1-3 men kommer tillbaka till 3 lika. Men inte bättre för att tappa igen till 3-5. Vid 4-6 kommer den första setbollen för Golubev. Det behövdes bara den.
Andra set startar på liknande sätt. Robin byter på den tredje breakbollen till 2-1. Men genom ett dubbelfel av Söderling tappar han sitt nästa servegame på den femte breakbollen. Robin har sedan två breakbollar till 4-3, båda genom dubbelfel, och till 6-5 men utan att komma åt. Vid 5-6 är sedan Golubev vid ett par tillfällen två bollar från match. Även det andra setet går till tiebreak. Robin tappar båda sina två första servar till 0-3. Han reser sig och bryter med en gång och går upp till 4-3. Golubev ger sig inte, håller sina servar och får fram 4-5, med andra ord är han åter igen två bollar ifrån matchvinst. Robin håller sina två servar och har sin första setboll i setet. Golubev räddar den men Robin skaffar sig en ny vid 7-6 och dessutom två egna servar. Han tappar den första, och den andra setbollen, men skaffar sig en ny setboll vid 8-7. På den ryska serven som följer blir det dubbelfel.

Avgörande set inleds med att Robin vid 3-2 skaffar sig två breakbollar vid ställningen 15-40. Ännu en dubbelfel från Golubev ger Robin breaket. Ett break som han sedan kan hålla matchen ut. Söderling servar sedan hem matchen på den första matchbolen.

Som avslutning i matchen mellan Sverige och Kazakstan spelas dubbelmatchen imorgon fredag.

Det är så imponerande att se Robin så här ett par dagar innan den första matchen i årets andra Grand Slam. Han spelar precis så bra som det behövs och vinnare hela tiden de viktiga poängen.
Lottning till Roland Garros är det imorgon. Om ingenting annat inträffar blir Söderling femteseedad. Detta i sig innebär att han kommer att som tidigast kommer att få möta Nadal, Djokovic, Federer eller Murray förrän i en eventuell kvarstfinal. Spelet inleds på söndag, måndag och tisdag.

Sverige utslaget ur World Team Cup

Det står nu klart att Sverige inte kommer att ta sig vidare från gruppspelet i World Team Cup i Düsseldorf. Sverige föll idag med 1-2 mot Argentina. 

Först vann Robin Söderling, den andra singeln, över Maximo Gonzalez med klara 6-1, 6-4 på dryga timmen. Detta var Robins elfte seger av tolv i World Team Cupsammanhang. 

Efter denna match så var det återigen dags för en avgörande dubbelfight. Lindstedt/Aspelin stod på ena planhalvan, på den andra Chela/Monaco. Svenskarna tog kommandot och hade ett bryt upp fram till mitten av första set. Argentinarna vände och gick fram till en breakboll och setboll vid 5-6 och 30-40. Den räddas och setet gick till tiebreak. Då vinnaren svenskarna bara en poäng, den kom vid 0-6. Tieberaket förlorades med 1-7.
Andra set blev inte mycket roligare, svenskarna vann endast på 11 poäng varav 7 i egna servegame. Aspelin/Lindstedt vann inte ett enda game mer. Förlustsiffrorna skrevs till 6-7 (1-7), 0-6.

Detta innebär att Sverige är utslaget ur turneringen. Förlust först mot USA med 1-2 och sedan idag ger Sverige 0 poäng och 5-9 i set. USA vann idag och därmed kan inte Sverige komma ikapp.

Matchen imorgon mot Kazakstan blir nu utan betydelse. Robin möter Golubev som tredje match på bana 1. Till detta spelar Christian Lindell Kukushkin som andramatch på bana 2.

Det blev två game för Lindell

Det märktes med all tydlighet att det skiljer 280 platser mellan Christian Lindell och Juan Ignacio Chela från Argentina i World Team Cup i Düsseldorf. Siffrorna skrevs till två gånger 1-6 på dryga timman.

Lindell hade inte en chans. Han hängde skapligt med i de flesta dueller men det visade sig gång på gång att han var ett par nummer för liten.
Sammantaget vann han endast 16 av de 48 poängen, av dessa var det 14 i egen serve.

Fortsättning av denna match sker imorgon då Robin Söderling tar sig an singel. Vi får se honom mot Maximo Gonzalez, rankad på plats 80. Robin har aldrig mött denne argentinare.

Efter denna match följer, den förhoppningsvis helt avgörande dubbeln mellan Lindstedt/Aspelin och, antagligen, Chela/Monaco.

Knapp, tung förlust mot USA

Det blev förlust för Sverige mot USA i och med förlustmatchen för Robert Lindstedt och Simon Aspelin mot Fish/Isner med knappa 6-4, 6-7 (5-7), 4-10 på dryga 1,5 timma.

Svenskarna tog via ett tidigt break i första set hand om det. I andra var det tätt, tätt, inga breakbollar och ledde fram till tiebreak. Där gick svenskarna upp till 4-2 och egen serve. Då tappade dem. Amerikanarna vänder och tar hem det med 5-7. I det avgörande supertiebreaket tappar Lindstedt/Aspelin omgående. Fish/Isner har övertaget från början och hela vägen. Via ett dubbelfel går amerikanarna fram till fem matchbollar vid 4-9. De avgör på första.

Detta innebär att Sverige föll i matchen med 1-2.

Imorgon så startas nästa match. Sverige tar sin an Argentina. Först ut imorgon på bana 2 ser vi Christian Lindell mot Juan Ignacio Chela, rankad på plats 42. Jämför detta med Lindells plats nummer 322.
Den andra singeln med Söderling i en av huvudrollerna och dubbeln spelas på onsdag.

I Sveriges grupp, den röda, har Argentina börjat bäst. Dom har 1 poäng, 3-0 i matcher och 6-0 i set. USA, har efter segern mot Sverrige, 1 poäng, 2-1 i matcher och 5-3 i set.

Kvitteringen satt långt inne för Söderling

Robin Söderling kvitterade i Sveriges första match i World Team Cup i Düsseldorf. Detta efter vinst övefr Sam Querrey med 5-7, 7-5, 7-6 (7-3) på 2,5 timma.

Det var i det stora hela, med undtantag för i slutet av andra set, en väspelad match. Båda spelarna visade upp en fin slagstyrka och många bollar slickade linjerna.
Första set inleddes med att Robin skaffar sig två breakbollar vid 15-40 i det tredje gamet. Querrey löste det med två ess. Till det två stabila servar och gamet till USA.
Robin hamnar i flera svårigheter senare i setet. Vid 4 lika kommer han under med 0-40 i egen serve. Han räddar de tre breakbollarna och gamet med stabila servar och säkert spel.
Samma visa upprepar sig i nästa svenska servegame. Han räddar samtliga tre breakbollar även denna gång. En misslyckad stoppboll ger amerikanen en fjärde. Efter en duell lägger Robin den i nät, 5-6.
Querrey kan nu serva hem setet. Han gör det blankt och avslutar med ett ess. 42 minuter tog det.

Det ser mycket illa i början av andra set. Robin tappar sin serve via två dubbelfel till 2-3. Vi kan se att Robin hämmas av den ljumske som spökade i förra veckan i Rom. Ett flertal gånger har han sig för denna ömma ljumske. I sitt nästa servegame räddar Söderling inte mindre än tre separata breakbollar och får fram 3-4. Vid 3-5 och svensk serve igen har Querrey 15-30 med andra ord är han två bollar från match.
Söderling ger sig inte. Han får fram 4-5 och amerikanen kan nu serva hem matchen. Söderling vill någon helt annat. Efter att ha sprungit upp en boll på baslinjen och passerat amerikanen med en kross skaffar han sig två breakbollar vid 15-40. Robin ger en skarp retur som Querrey lägger bred, 5 lika.
Av bara farten gr han fram till 6-5. Nu är det dags för Querrey igen att serva. Denna gång för att hålla sig kvar i setet. Robin kämpar grymt och höjer sitt spel igen. Han går fram till 0-40 och tre setbollar. På den andra arbetar sig Robin fram på nät och droppar in poängen till setvinst, 7-5.

Av bara farten går Robin fram till 3-1 efter att brytit amerikanen blankt. Då gör han ett sådant där vanligt misstag, slappnar av och tappar tillbaka genombrottet och dessutom blankt. Detta efter fyra enkla misstag. Men Robin kommer igen. Efter två likalägen skaffar sig Robin en breakboll som han nyttjar på bästa sätt. Setet går till 5-3 och svensk serve och chans till match. Robin går fram till 40-30 och egen matchboll. En amerikansk forehand på sidlinjen ger lika. En breakboll dyker upp och Robin tappar gamet. Vid 5 lika och svensk serve räddar Robin en breakboll. Genom ett ess, det elfte, skaffar han sig 6-5. Setet går till tiebreak. Huvuddomaren ändrar en domslut om en boll som uppfattas som bred men som inte är det. Robin minibryter till 2-1 efter en duell. Querrey tar tillbaka poängen med en gång, 2 lika.
Efter en poäng i nät av Querrey skaffar sig Robin 4-2. Två nätrullare av Querrey som vill tillbaka ger Robin tre matchbollar. En svensk forehand på sindlinjen ger Robin och Sverige segern och det är utjämnat till 1-1.

En imponerande seger av Söderling. Dels att han är två bollar från förlust, dels att han tappar 5-2 och en machboll och för att han var "tvungen" att vinna för att hålla liv i landskampen.

Nu väntar den avgörande dubbeln. För Sverige ställer Robert Lindstedt och Simon Aspelin upp. USA ger Fish/Isner.

Sverige i underläge

Christan Lindell, rankad på plats 22, hade inte mycket att sätta emot mot amerikanen John Isner, plats 39. 
Han föll med 4-6, 1-6 på dryga timmen.

Christian spelade trots skillanden på rankingen bra. Han hängde med bra i duellerna, men var allt för ofta ett nummer för litet.
I första set så hamnade han i svårigheter med en gång i det tredje gamet. En breakboll till Isner och på den lägger svensken poängen i nät. Lindell har sedan en chans till att bryta tillbaka med en gång. På den breakchansen gör Isner ett ess. I setet händer inte så mycket mer utan amerikanen kan serva hem setet.

Andra set inleds lika illa. En bred stollboll ger Isner brytet fram till 1-2.
Lindell har sedan två breakbollar i nästa game. Han kan inte ta tillvara på någon av dem utan gamet rinner iväg. Så gär även setet när Lindell tappar till både 1-4 och sedan matchen till 1-6 när svensken lägger en forehand i nät. Detta innebär att USA har 0-1.

NU väntar andra matchen mellan Robin Söderling mot Sam Querrey. 

Senare i eftermiddag är det sedan dags för dubbelmatchen. För svensk del spelar Robert Lindstedt/Simon Aspelin. Det är oklart vilka som spelar för USA.

Power Horse World Team Cup i Düsseldorf

Idag inleds för Sveriges del inofficiella lag-VM på grus i tyska Düsseldorf.
Trots den ömmande ljumsken, som Robin kände av i förlustmatchen mot Novak Djokovic i fredagens kvartsfinal i Rom är han på plats i Tyskland och redo för spel. 

Sverige inleder mot USA. Som första match möter den svenske tvåan Christan Lindell mot amerikanen John Isner. Detta sker på bana 2 med start klockan 13.00.

På bana 1 som andra match tar sig Robin an Sam Querrey. Robin har tre vinster av tre mot amerikanen.

Som tredje match på bana 2 är det sedan dags för dubbelmatchen. För svensk del spelar Robert Lindstedt/Simon Aspelin. Det är oklart vilka som spelar för USA.

Svensk coach på plats är Johan Kareld.

I Sveriges grupp, den röda, spelade igår Argentina mot Kazakstan. Sydamerikanerna vann alla tre matcher. Detta dessutom utan att släppa ett enda set och endast fjorton game sammanlagt.

I den blå gruppen vann Spanien över Ryssland de första två inledande singlarna igår. Tyskland vann den första singeln igår över Serbien. Dessa två matcher fortsätter idag.

Det var kul i sju game sedan fegade Robin ur

Världsfemman Robin Söderling hade inte mycket att sätta emot mot världens just nu bäste tennisspelare, serben Novak Djokovic i kvartsfinalen i Roms Mastersturnering. Han föll med 3-6, 0-6 på en timma och en kvart.

Det började dock mycket bra sett ur svensk syndvinkel. Robin ser mycket pigg ut och sätter det mesta på linjerna i de inledande gamen. Han börjar med att bryta Djokovic serve omgående och det blankt. Robin springer upp en rak forehand och Djokovic hinner inte med, 1-0.
Som svar på det skaffar síg serben en egen breakboll i Robins första servegame. Nästa poäng är precis bred av Robin vilket ger 1 lika.
Spelarna följs sedan fram till det sjunde gamet då det är dags för Djkovic att serva igen. Söderling kommer ikapp från 40-15 till breakboll efter andra raka backhanden. Söderling blir det något feg och Djokovic kan rädda den när Robin lägger bollen lång. Ny breakchans dyker upp när serben lägger poängen djupt i nät. Då dyker poängen upp, som vi inte visste då men, som var det sista roliga för svensk del. Robin lägger en rak forehand precis bred på andra breakbollen och Djokovic kan sedan ta hem gamet när Robin lägger bollen i nät, 3-4.
Robin vinner inte sedan något mer game på hela matchen.
Han kommer under i nästa servegame med 0-40, tar igen två poäng men tappar sedan gamet när han lägger bollen enkelt bred. Djokovic kan sedan serva hem gamet blankt och avslutar med sitt första ess.

Andra set inleds lika illa som det första avslutas. Tre breakbollar emot omgående, 0-40. Robin räddar en men på nästa blir han snyggt passerad när svensken kommer fram på nät. I nästa serbiska servegame tänds ett litet hopp. Robin kämpar fram en breakboll när Djokovic gör sitt första dubbelfel. Då blir Söderling åter igen feg och serben kan ta hem poängen när Robin lägger den i nät och sedan även gamet, 0-2.
Sedan fortsätter det bara. Robin tappar 40-15 i nästa egna servegame till en andra breakboll som sedan blir 0-3. Söderling vill sedan ha medicinsk hjälp av oklar anledning. Han lämnar arenan i dryga fem minuter. Men inte hjälper det när svensken är åter i spel. Det visar sig att Söderling inte vinner en enda poäng mer på hela matchen. Djokovic avslutar i stor stil med två ess. Han vinner de sista nio sista gamen och 15 sista poängen.
Söderling tar ynka 11 poäng i det sista setet. Vi fick också se otalt många stoppbollar från serbens racket speciellt i det andra setet. Han är fulproppad med självförtroende just nu.

Robin var inte sig lik efter de två tappade breakbollarna i det sjunde gamet. Hans slagstyrka mattades betänkligt i andra set.

Detta var de båda spelarnas sjunde match. Djokvic har nu 6-1 på Robin. Han har också nu vunnit otroliga 35 raka matcher i år. Inte en enda förlust. Frågan är om det är någon som kan slå honom just nu?!

För Söderlings del började det dock se helt ok ut på gruset så här dryga veckan innan årets andra Grand Slam på Roland Garros inleds. Samarbetet med Fidde Rosengren har börjat lovande.

Robin åker nu med övriga svenska laget till World Team Cup i, schlagerstaden, Düsseldorf som inleds på söndag.
Sverige ingår i den röda gruppen tillsammans med USA, Argentina och Kazakstan. I den blå gruppen återser vi hemmanationen Tyskland, Spanien, Serbien och Ryssland.
Den helt klart starkaste stjärnan blir Söderling. Övriga i laget är debutanten Christian Lindell och dubbelspelarna Robert Lindstedt och Simon Aspelin.
För USA är det Mardy Fish, John Isner, James Blake och Sam Querrey som får försvara de amerikanska färgerna. Argentina ställer upp med Juan Monaco, Juan Ignacio Chela och Maximo Gonzalez och Kazakstan Andrey Golubev, Mikhail Kukushkin och Denis Yevseyev.

Sverige inleder på måndag mot USA. Den Svenska DC-bloggen återkommer.

Djokovic om några timmar

Snart väntar Novak Djokovic i kvartsfinal för Robin Söderlng i Roms Mastersturnering.
Robin har mött årets mest heta tennissplare sex gåger. Djokovic har nu vunnit 34 raka matcher i år.
Fem raka förluster följdes upp av en vinst i deras senaste möte, i Mastersfinalen i London 2009 då Robin vann i två raka.
Första gången de möttes, deras enda möte på grus, var just i Rom för fyra år sedan. Då vann Robin första set men tappade sedan. Övriga matcher har varit på underlag hard.

Det är också en spännande match ur den synvinkeln att det blir en förmatch till Davis Cupmötet om knappa två månader i Halmstad.

Tidigast ikväll klockan 21.15 är det dags.

Det gick inte alls för Robban Lindstedt och Horia Tecua i deras kvartsfinal mot italienarna Bolelli/Fognini. De föll med 2-6, 1-6 på dryta timman.

Kämpainsats tog Robin till kvarten i Rom

Robin Söderling är klar för kvartsfinal i Mastersturneringen i Rom. Detta efter en tung vinst över spanjoren Nicolas Almagro med 6-3, 3-6, 6-4 på dryga två timmar.

I första set fann matchen ingen karaktär, ingen riktig profil inledningsvis. Spelarna kände mest på varandra. Det var först i det sjätte gamet det tog fart. Som avslutning på en lång duell som avslutas med en forehand in-side-out som Almagro lägger lång skaffar sig Robin sin första breakboll. Ännu en lång duell följer med ännu en in-side-out som spanjoren lägger i nät och Robin går fram till 4-2.
När vi alla tror att Söderling skall gå ifrån svarar han för fyra enkla misstag vilket ger spanjoren fribiljett tillbaka i setet. Gamet avslutas med en hård forehand i nät från svenskens racket och 4-3.
Efter en slarvig stoppboll av Almagro får Robin ännu en chans att gå ifrån i nästa servegame. Ett ess räddar den första breakbollen. Söderling skaffar sig en till. Robin följer upp en fantastisk räddning på returen som han sedan efter ännu en duell ger honom 5-3. Chans med andra ord att serva hem setet. Han tar hem det egna servegamet blankt. På 36 minuter vinner han första set. Även om Almagro får tillbaka i stort sett allt vinner Robin setet.

I det andra set så höjer sig spanjoren en aning och får, om möjligt, över än mer bollar på Robin. Söderling å sin sida går ner något i intensitet. Efter exakt en timmas spel så skaffar sig Almagro sin fjärde breakboll i det fjärde gamet. Robin har räddat de tidigare tre men denna gång får Robin bollen för nära kroppen på returen efter serve och bollen seglar bred. Almagro går fram till 1-3.
Medan svensken mest ser ser ut höjer Almagro spelet ytterligare och Robin är inte ens nära i spanjorens servegame. Han kan sedan serva hem setet blankt och avslutar med ett ess.

Avgörande set fortsätter i samma anda som tidigare med många och långa dueller och en Almagro som får tillbaka allt som Robin hittar på.
Robin går fram till 0-30 i Almagros tredje servegame men efter tre returer i nät rinner det gamet i väg.
I det nionde gamet hamnar Robin i svårigheter efter att Almagro räddat en osannolik boll och fått över den över nät samtidigt som han hamnar på rygg. Robin och vi andra tror inte våra ögon. Söderlng svarar då med ett ess. En defensiv sanjoren avslutar nästa poäng med en rak forehand och ny breakboll. Söderling reder ut det och avslutar med ett ess och 5-4.
Efter en djup boll i nät av Almagro går Robin upp till 30 lika. En hög något rädd forehand mitt i backhandkrysset som Almagro lägger bred ger Robin, efter två timmar, hans första matchboll. När inte nerverna är med Robin på nästa poäng och han har chansen att sätta punkt för det hela men istället gör en tafatt smash som spanjoren enkelt kan passera svensken på gör att det är lika igen.
Som avslutning på nästa duell lägger Robin en rak forehand i krysset vilket ger svensken hans andra matchboll. En pressed retur av Robin gör att Almagro inte kan hålla ner nästa boll utan den seglar ut. Matchen är vunnen och Robin vrålar ut sin glädje. Robin ler och gör tummen upp.

Under samma vecka i fjor var det Masters i Madrid. Robin åkte då ut i andra omgången mot en viss Almagro. Han har med andra ord redan nu gått längre, vilket ger sköna ATP-poäng.
Noterbart är att under samtliga sju tidigare möten männen emellan har den som vunnit första set sedan vunnit matchen och så även idag.

I kvarten imorgon kväll, med start tidigast klockan 21.15 väntar antingen mannen som inte går att slå just nu, Novak Djokovic eller schweizaren Stanislas Wawrinka.

Almagro nästa spanjor

Efter att ha vunnit en nervkittlande match i andra omgången i Rom över Fernadno Verdasco väntar ännu en spanjor i åttondelen. Det är Nicolas Almagro som står på andra sidan nätet. Robin har mött den 10-rankade spanjoren sju gånger och har vunnit fyra. På grus är facit 1-3. Minns deras båda fighter i Båstad. Kvarten 2009 med svensk seger och i fjor i final med omvänt resultat.

Klockan 19.30 är det matchstart.

Det går bra för Robban Lindstedt och Horia Tecau, också det i Rom. De vann sin åttondel över femteseedade Fyrstenberg/Matkowski från Polen med 5-7, 7-6 (9-7), 10-3.
Nu väntar Bolelli/Fognini i kvarten. Lindstedt mötte denna Bolelli, då i par med Starace, i den minnesvärda DC-matchen mot Italien i höstas. Då vände det svenska paret Lindstedt/Aspelin ett 0-2 underläge till seger.

Fiddeeffekt - tre räddade matchbollar till vinst

I Masters i italienska Rom gjorde Söderling nya coach Fredrik Fidde Rosengren sin första turnering.
Robin Söderling ger honom och oss övriga som såg drabbningen en pärs innan han kan vinna över spanjoren Fernando Verdasco med 2-6, 7-5, 6-4 på knappa tre timmar.
Om det var Fiddes närvaro eller något helt annat lär vara osagt, men som Robin kämpade. Vid underläge med 0-1 i set och 4-5 och 0-40 räddar Robin tre matchbollar och vänder sedan på steken.

I det första setet såg vi ingen effekt av det nya spännande samarbete mellan Söderling och Rosengren.
Robin vann sitt första servagame innan Verdasco tog över helt och hållet. Söderling hade inte mycket att sätta emot. Spanjoren bröt svenskens serve dubbelt upp och vann fem raka game innan Robin kunde få till ett tröstgame. Med en rak forehand kunde Verdasco serva hem det första setet.
Söderling hade förvånansvärt svårt att komma igång och såg mest ointresserad ut. Detta i kombination med att spanjoren var mycket bra var inte bra sett ur svensk synvinkel.

Andra set blir tvärt emot första set en mycket svängig historia med inte mindre än sju servegenombrott. Robin tappar sin serve med en gång när han skär en backhand lång. Spanjoren går sedan upp till 30-15, då är det inte mycket som talar till Robins fördel. Men då händer någonting. Vi får se en kämpande Robin som börjar att knyta näven. Han krigar sig fram till sin första breakboll vid 30-40. En lång boll senare och Robin bryter tillbaka. Spelarna följs åt till 3 lika.
När de flesta av oss bara väntar på att Robin skall ta över än mer händer något oväntat. Robin tappar fyra raka poäng i egen serve och där med gamet, 3-4. Replik på det ger Robin tre breakbollar i gamet efter. Två ess ökar spänningen. Verdasco drivs från hörn til hörn och lägger poängen sedan lång, 4 lika.
Robin tappar sedan till 0-30. Vi får då se matchens första lyckade, och hårda, in-side-out av Söderling till 30 lika. En lång backhand av svensken ger ny breakboll till spanjoren. Robin räddar den och en till. På den tredje dock blir Söderling passerad vid nät och 4-5.
Verdasco kan nu serva hem matchen. Han går fram till 40-0, med andra ord tre matchbollar. Spanjoren tappar alla tre, varav den sista på ett dubbelfel. Ett dubbelfel till och Robin har, hastigt, en breakboll. Spanjoren räddar den och en till. Sedan gör Verdasco ett mycket grovt dubbelfel, gamets tredje(!), vilket ger svensken sin tredje chans att bryta spanjorens serve. Nät av Verdasco på den och Robin har 5 lika.
Svenska svårigheter även i nästa game. Robin räddar en breakboll och kan hålla undan. För första gången på fem game kan någon av spelarna hålla sin serve. Robins retur lägger Verdasco lång i nästa spanska serve ger en breakboll, 30-40. Svensk setboll. En forehand i nät och Robin har utjämnat, 1-1 i set.

Efter att Robin har tagit in läkaren mellan andra och tredje set, för behandling av blåsor på väntra foten, inleder han strålande i det avgörade setet. Han vinner sitt första servegame. Vid 15-0 i nästa spanska servegame så försvinner strålkastarljuset på en av stolparna. Efter en paus på tio miunter återupptas spelet. Robin tjänar mest på denna paus. Han går från 30-15 till breakboll. Spanjoren räddar den men kan inte sedan stå emot. En tvåhandsfattad backhand ger 2-0. Söderling servar sedan till 3-0. Robin har nu vunnit sex raka game, varav fyra raka break.
Vi får sedan se ännu en vändning i denna svängiga match. Verdasco kommer tillbaka. Han håller sin egen serve och via en magnifik forehandretur så bryter han till 3-2. Spanjoren räddar sedan en breakboll i egen serve innan han kan hålla undan till 3 lika när Robin lägger bollen lång.
Av bara farten går sedan Robin upp till 40-15. Verdasco ger sig inte, han kommer upp till breakboll igen. Nätet räddar Robin, 4-3. Ett ess ger sedan Robin något senare 5-4. Spanjoren måste nu hålla sin serve för att inte matchen skall försvinna. När Verdasco inte hinner med innebär det att Robin har 0-40, 3 matchbollar. Robin lägger första i nät. På den andra touchar Robins slag nätkanten och spanjoren lägger bollen lång. Ett hårt knytnävslag mot hjärtat när matchen är klar till Robin och Sverige. Vilken nervkittlande match Robin ger oss. Och vilken kämpe han är.

I åttondelen får nu Robin möta antingen ännu en spanjor Nicolas Almagro eller amerikanen Sam Querrey. Dom möts imorgon, onsdag.

Vinst över Verdasco dag ett i Rom

Som förste svensk i Mastersturneringen i Rom vann Robban Lindstedt i par med Horia Tecau över det helspanska paret Lopez/Verdasco med 7-6 (8-6), 6-4 på dryga 1,5 timma.
I andra omgången väntar femteseedade polackerna Fyrstenberg/Matkowski.

Detta var både en bra start på veckan i Rom för svensk del mot just Verdasco och en försmak till vad som komma skall ikväll då Robin Söderling går in i den andra omgången och möter just Fernando Verdasco.

Klockan 19.30 är det dags.


Robin är i Rom med Rosengren

Nu är det dags för sista Masters innan nästa Grand Slam, det är Rom i Italien som står som värd för denna turnering. Robin Söderling, värdsfemman, går in i den andra rundan imorgon och möter där spanjoren Fernando Verdasco, rankad 17. De har mötts sex gånger med fyra vinster till Robin. På grus är matchfacit 2-1 till svensk favör. Dock så vann spanjoren deras senaste möte i fjor i finalen i Barcelona.
I och med spelet i Rom så är duon Robin Söderling och Fredrik Fidde Rosengren ett faktum. Det skall bli spännande och intressant att se hur detta samarbete artar sig.

Som en försmak på svensk-spansk-möte med Verdasco på ena sidan nätet möts i eftermiddag Robban Lindstedt i par med Horia Tecau det helspanska paret Lopez/Verdasco.


Federer för svår igen

Det blev stopp för Robin Söderling i kvarten i Mastersturneringen i Madrid. Det var, som de flesta gånger tidigare, Roger Federer som blev för svår. Robin föll med 6-7 (2-7), 4-6 på 1 timma och en tre kvart.

Det var bra spel från båda spelarna i första set. De följdes åt fram till 4-5 och svensk serve. Vid 40-15 gör Robin ett dubbelfel och missar en enkel smash till 40 lika och det blir nerv i gamet. Efter en stoppboll av Federer som Robin får en ramträff på blir det setboll för schweizaren. Detta är också matchens första breakboll.
En osannlik räddning från Robins racket på en stenhård forehandsretur som svensken sedan följer upp med rak forehand räddar den setbollen. Ny setboll dyker upp, den räddar Robin med ett ess. Ett par stabila servar räddar gamet, 5 lika.
I nästa svenska serve vaskar Federer fram 30-40 med andra ord ännu en setboll. En framrusande svensk räddar med en skuren backhand. Setet går till tiebreak. Där är schweizaren den starkare. Han minibryter tidigt och även fram till 1-5. Han kan sedan serva hem det till 2-7.

I andra setets sjätte game skaffar sig Robin sig sina första två egna breakbkollar. På den första får huvuddomaren kika på märket och dömmer att den är på linjen. Federer reder ut det hela.
I det nionde gamet hamnar Robin i svårigheter. En breakboll vid 30-40 räcker för Federer då Robin går på nät, gör en undanläggning med en forehand som schweizaren går rätt på och kan lekande lätt lägga in en backhand. Brytet fram till 4-5 är ett faktum och Federer kan serva hem matchen. Han gör det blankt.

Söderling var nära igen mot Federer utan att riktigt komma åt.

Detta var de båda kompatanternas sjutttonde möte. Robin har av dessa endast vunnit en.

Härnäst väntar ännu en Masters för Robin, i Rom som inleds på måndag. Då gör även Fidde Rosengren sin första turnering vid sidan av Robin.

Robin ett spöke för Tsonga - Federer i kvarten väntar

Det går bra i Masters i Madrid för Robin Söderling. Idag vann han över fransmannen Jo-Wilfried Tsonga i åttondelsfinal med 7-6 (10-8), 7-5 på dryga två timmar. 

Robin servade stabilt i första set, 66% vunna när förstaserven satt. Han hade fem breakchanser utan komma åt mot inte någon emot. En av dem gav setboll vid 5-4 utan att han kom åt. Setet gick till tiebreak. Robin gick fram med ett minibreak till 4-1. Tsonga kommer ikapp och utjämnar men Robin minibyter igen och skaffar sig två setbollar vid 6-4. Tsonga räddar en men Robin har chansen att ta hem det när han har egen serve. Det går inte heller, 6 lika. Inte den den fjärde eller femte setbollen funkar heller. Men vid 8 lika kommer den sjätte setbollen. Då kommer ett minibryt till och Robin tar hem tiebreaket till 10-8 på 1 timma och 20 minuter.

Andra set inleds, i motsats till första set, så att Robin hamnar i svårighet i egen serve. Han räddar tre breakbollar. Spelarna följs åt fram till 5 lika och fransk serve. Robin går från 40-15 och en rad ytterligare franska gamebollar till en egen breakboll. Han tar till vara på den. Sedan kan han serva hem matchen. Det gör han och dessutom blankt.

Detta var Robins femte möte med Tsonga på lika många matcher. Söderling bara tappat ett enda set under dessa matcher.

Om Robin är en mardrömsmotståndare för Tsonga så är det ingenting vad Söderlings motståndare i kvarten är för svensken. Där väntar nämligen världstrean Roger Federer. På sexton försök har Robin en vinst. Det glädjade i sammanhanget är att den segern kom just på grus, på Roland Garros i fjor.

Söderling firade ny tränare med seger

Idag blev det officiellt att Fredrik Fidde Rosengren är Robin Söderlings nya tränare. Exakt upplägg dem emellan är inte klart. När Fidde fick samma fråga i höstas i fjor så ansåg han att inte ville resa så mycket och tackade därmed nej. Vad som nu ändras är oklart. Samarbetet påbörjas med start i nästa vecka och turneringen i Rom. Fidde har tidigare bla tränat Jonas Björkman och Magnus Norman.
Vi återkommer så fort vi vet mer i ämnet. 

I årets andra Masters på grus, i Madrid, gick det idag bra för Söderling mot Santiago Giraldo från Colombia. Han vann med 6-3, 6-3 på 1 timma och tjugo minuter. 

Matchen började dock inte så bra. Robin hamnar i svårigheter med en gång. Giraldo går fram till 15-40 redan i det första svenska servegamet. Robin räddar en men tappar den andra. Han svarar med att bryta tillbaka omgående och av bara farten en gång till och går fram till 4-1. Ytterligare breakbollar sedan men Giraldo håller emot. Robin kan sedan vid 5-3 serva hem första set.
I andra set så skaffar sig Robin två chanser att bryta colombianens serve i hans första servegame. Han räddar dom och håller ifrån i setet. Vid 3-4 och svensk serve hamnar Robin i svårigheter med en breakboll emot. Söderling reder ut situationen. I nästa servegame så kommer det sista svenska rycket. Robin går upp till 15-40 och två breakbollar. Han tar tillvara på den andra, 4-3. Håller serven sedan blankt, 5-3. Giraldo tappar sedan sin serve igen när Söderling tar hem matchen på den andra matchbollen.

Robin möter nu Jo-Wilfried Tsonga i åttondelsfinal. På fyra matcher har Robin fyra segrar över den 22-rankade fransmannen. Senaste segern kom i finalen i Rotterdam tidigare i år. Robin har tappat ett set mot Tsonga. De har mötts en gång, i Masters i Hamburg 2008.
 
Sämre gick det för ende svensk i dubbelturneringen i Madrid. Lindstedt/Tecua föll mot hemmaspelarna, som fick ett wildcard, Ramirez Hidalgo/Ventura i den första omgången med 4-6, 6-3, 10-12.


Roland Garros närmar sig

Nu är det dags för årets andra Masters på grus. Platsen är Madrid i Spanien Mutua Madrid Open.

För svensk del har vi världsfemman Robin Söderling, numera tränarslös. Han går in i andra omgången och möter Santiago Giraldo från Colombia. Den 60-rankade 24-åringen har aldrig mött Robin. Av Giraldos sjutton segrar totalt på touren har 10 kommit på touren.

I dubbeln har vi Lindstedt/Tecua. De möter hemmaspelarna, som fick ett wildcard, Ramirez Hidalgo/Ventura i den första matchen.


Robin och Pistolen bryter omgående

Robin Söderling och hans coach Claudio Pistolesi bryter samarbetat mellan dem och det omgående.
Efter att ha inlett året med tre turneringsegrar av fyra möjliga har det under dem senaste månaderna gått trögare för Robin. Det avslutar sin samarbete som vänner. Robins matchfacit under ledning av "Pistolen" blev 21-5.

Vem som nu Robin skall ta hjälp av nu är oklart.

Simon är på gång igen

Den Svenska DC-bloggen har ett par dubbelresultat från förra veckan att redovisa.

I tyska München och BMW Open vann Simon Aspelin/Paul Hanley över hemmaspelaren Haas i par med tjecken Stepanek 2-6, 6-3, 10-8. I den efterföljdande kvarten vann dem sedan över Brown/Kohlmann med 6-2, 3-6, 10-6  innan det blev stopp i semin mot, paret som sedan vann hela turneringen, Bolelli/Zeballos. Förlustsiffrrorna skrevs till 1-6, 6-3, 3-10.

I portugisiska Estoril blev det stopp omgående för Johan Brunström tillsammans med dansken Frederik Nielsen. De föll efter att ha inlett starkt mot spanjorerna och fjärdeseedade Lopez/Marrero i sin första match med 6-4, 4-6, 7-10.


RSS 2.0