Mayer en mumsbit - hemmaspelare i åttondelen

Robin Söderling är klar för åttondelsfinal på Roland Garros. Detta efter en övertygande seger över argentinaren Leonardo Mayer med 6-1, 6-4, 6-3 på knappa två timmar.

Robin Söderling var under i stort sett hela matchen ett par nummer för stor. Han tappade sin serve en gång, i andra set. Men i övrigt var det hur stabilt som helst. Den raka forehanden gav allt som oftast utdelning. På läktaren kunde vi sedan se en nöjd och en coach Fidde Rosengren i glädjerus.

I det inledade setet tar Robin kommandet med en gång. Han bryter argentinarens serve med en gång när han lägger en serveretur på fötterna på Mayer. Han lägger då bollen i nät och 1-0 till svensken.
Nästa break kommer till 4-1 och till setvinst, 6-1. På 29 minuter är svensken i försprång. Spelet är jämnt men Robin dominerar när det behövs.
Andra set blir jämnare. Robin bryter med en gång, även här efter en läcker in-side-out. Av någon anledning verkar Robin slappna av då. Han rör sig inte lika bra och det straffar sig omgående. Tappad serve med en gång när Mayer hinner upp en poäng och passerar Robin. Spelarba följs åt fram till 4-5 och argentinsk serve. Efter en poäng som ser ut att gå bred touchar bollen nätkanten och blir till en stoppboll som seglar in och 30-30, två bollar från set. En lång forehand av Mayer ger Robins hans första setboll. Mayer rädddar den men Robin skaffar sig en ny. En backhand mitt i banan avgör setet till svensk fördel.

Robin tar sedan in läkaren, som han gjort i tidigare matcher, för att få läkarvård för blåsor på fingrarna.

Tredje, som visar sig bli det sista, setet visar att Robin har bestämt sig. Genom matchens retur i krysset ger Robin 2-0. En forehand lång sedan i nästa servegame för Mayer på den tredje breakbollen ger Robin dubbelbreak upp till 4-0. Vid 5-1 kommer sedan den första matchbollen. En bred forehand av en stillastående Robin ger lika och sedan gamet och ett break tillbaka för argentinaren. Nästa gång det är dags för Robin att serva hem matchen går det bättre. 40-0 innebär tre svenska matchbollar. En behövs och Robin vinner.

Nu väntar fransmannen Gilles Simon, artondeseedad, på måndag. De har mötts sex gånger, varav Robin har 4 segrar. Dock har dem aldrig mötts på grus. Senaste matchen var i Masters i Paris i höstas då Robin vann i två raka, han tappade bara fyra game. Innan denna match möttes dem de övriga gångerna under 2007 och 2008.
Matchen spelas på måndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0