Tvärstopp för Robban

Robert Lindstedt, i par med Dominic Inglot, förlorade omgående i Dubai Duty Free Tennis Championships 500. Spanjorerna och det paret som sedan gick till final, Lopez x två, blev för svåra. Förlustsiffrorna skrevs till 6-7(3), 3-6. 

Nu väntar Davis Cup för både Lindstedt (mot Ryssland) och Inglot (Japan). 

Starkt ryskt lag mot svensk debutant

Idag nominerade kaptenerna Tarpischev och Rosengren sina mannar inför Davis Cupmötet om tio dagar mellan Ryssland och Sverige i Kazan. 

Ryssarna har nominerat Teymuraz Gabashvili (singelranking 47/dubbel 113, DC-facit i singel 3-4/dubbel 0-2), Andrey Kuznetsov (53/352, 4-0, 1-0), Evgeny Donskoy (80/732, 3-2, 1-1) och Konstantin Kravchuk (125/215, 1-2, 4-2).

Fidde låter sjuka och skadade brödratrion Ymer stå över, precis vad Den Svenska DC-bloggen skrev om i helgen. Istället nominerade han Isak Arvidsson (661/582, 0-4, 0-1), Daniel Windahl (962, 809, 0-0, 0-0), Robert Lindstedt (-/26, 0-3, 12-3) och Johan Brunström (-/92, 0-1, 7-3). Som femte man, just nu utanför laget, ser vi Markus Eriksson (482/547, 4-7, 0-0). 

Fram till lottning, torsdag i nästa vecka, kan förbundskaptenerna byta ut två av de nominerade. Första boll spelas på fredag 4 mars klockan 13.00 svensk tid. 

Det ser minst sagt tufft ut för Sverige. 1-4 till Ryssland känns mest troligt där svenskarna endast vinner dubbeln. För varje set en svensk tar i singelspelet är det en bedrift. 

Vinnaren i denna landskamp möter Holland i mitten av juli. För förloraren blir det kval, antingen i mitten av september eller slutet av oktober. 

Brunström och Siljeström i farten

Johan Brunström i par med Mertinak kom till spel i Marseilles 250-turnering. Det slutade med förlust omgående mot Junaid/Murray med 6-3, 6-7(5), 5-10.
Lite bättre gick det för Andreas Siljeström tillsammans med Kowalczyk. Vinst mot Bury/Zelenay med 6-3, 6-2. Ut sedN i kvarten mot andraseedade Pavic/Venus med 6-2, 2-6, 7-10. 

Ingen Ymer mot Ryssland?

Mikael Ymer har inte spelat sedan i höstas, på grund av skada, och är inte aktuell för spel mot Ryssland i Davis Cup om två veckor.
Nu höjs oxå ett kraftigt frågetecken för storebror, Elias Ymer. Han skulle spelat en Challanger i polska Wroclaw i veckan men kom aldrig till spel.
Nästa vecka var tanken att han skulle spela i franska Cherbourg men även här är han inte anmäld. Från förbundskapten Fidde Rosengren får vi nu höra att han drabbats av en influensa, där av inget spel.
Uppladdning för övriga aktuella spelare är kvalspel till ovan nämnda turnering i Cherbourg för Markus Eriksson. Isak Arvidsson kom inte in till kvalspel i samma turnering, fortsätter därmed i Stockholm för uppladdning. Samma uppladdning för formstarka Daniel Windahl.
För dubbelspecialisterna gäller att Brunström spelar i Cherbourg ch Lindstedt i 500-turneringen i Dubai. 

Spelarna kommer, beroende hur det går i Frankrike och Dubai, sedan samlas i Stockholm för träning. Avresa till Ryssland, Kazan nästa söndag, 28 februari.

Hade det varit match idag hade vi antagligen fått se Eriksson och debutant Windahl som singelspelare och Lindstedt/Brunström i dubbel.

På tisdag tas laget ut. 

Stopp i kvarten

I Rotterdams 500-turnering blev det stopp i kvartsfinalen för Robert Lindstedt i par med Dominic Inglot.
Underläge i set och dessutom med 1-4 i matchtiebreaket vändes till vinst över Draganja/Rosol med 5-7, 6-2, 10-5. Tight även i kvarten men till slut förlust mot Petschner/Peya med 3-6, 6-4, 4-10.

Ymer chanslös

Sejouren i huvudturneringen i franska Montpeiller blev kortvarig för Elias Ymer. Förlust i första omgående mot hemmasonen Mathieu i två raka (1-6, 4-6). 
Noterbart är att Ymer hade sju breakbollar utan att komma åt. Fransmannen, som sedan tog sig fram till final i turneringen, hade fem och tog tillvara på tre. 

Vinnaren i dubbelklassens svenskduell blev Andreas Siljeström. I par med Kowalczyk vann de över Johan Brunström och Roelofse med 7-6(5), 3-7(3), 10-7. Det blev ingen mer vinst. Förlust sedan mot turneringens vinnare, andraseedade Pavic/Venus med 6-7(3), 3-6.


Ymer ser vi i challanger i italienska Bergamo nästa vecka. Där ser vi oxå i dubbel Sijeström (tillsammans med samme Kowalczyk) och Brunström (Mertinak). 

Robban Lindstedt spelar i 500-turneringen i Rotterdam. 

Uppdatering inför Rysslandsmatchen

Förutom Ymer den äldre och Johan Brunström som denna veckan spelar i franska Montpellier ser upplägget ut så här inför Davis Cup mot Ryssland om en månad:

Elias Ymer fortsätter med Challanger; Wroclow (13 februari) och Cherbourg (20 februari). 

Som Den Svenska DC-bloggen skrivit om är inte Ymer Jr aktuell för spel i Kazan 4-6 mars. Detta är bekräftat av förbundskapten Rosengren.

Andra singelalternativ, vid sidan av Elias, såsom Markus Eriksson spelar Challanger i Wroclow och sedan Cherbourg. 
Samma upplägg för Isak Arvidsson. 

Robert Lindstedt, som denna gång tackat ja till DC-spel, spelar nästa vecka i Rotterdam och sedan i Dubai (22 februari). 

Rosengren har samling för de mest aktuella: Ymer d.ä., Eriksson, Arvidsson och Brunström veckan innan matchen mot Ryssland.
Tanken är sedan att endast åka med fem spelare till Kazan. Detta med hänsyn till att det samma helg som DC-matchen är vankas det kvalspel till Challanger i Jönköping (5 mars). 

Mycket kan hända innan uttagningen som är tisdag 23 februari. Vi återkommer. 



Ymers första

Elias Ymer är klar för årets första ATP-turnering i franska Montpellier. Detta efter vinst i kvalet, först över fransmannen Janvier (6-3 x två) o i dagens kvalfinal över fd tröningspartnern Khachanov (4-6, 6-4, 6-2). 
Imorgon väntar den forna världstolvan (april 2008) Paul-Henri Mathieu från Frankrike. 

I samma turnering får vi också senare i veckan se Johan Brunström i dubbeln tillsammans med sydafrikanen Roelofse. De möter ingen mindre än Andreas Siljeström i par med polacken Kowalczyk. 

RSS 2.0