God jul och gott nytt 2011

Den Svenska DC-bloggen vill tacka dig som läsare och önskar dig en riktigt god jul och ett gott slut och en skön start av 2011!

Vi ser fram emot ett bra svenskt tennisår 2011. Längtar till att tennissäsongen skall ta sin början om dryga veckan och där efter höjdpunkter som DC-fighten i Borås i mars, Båstad i sommar och Stockholm i oktober.
Kan vi hoppas på en svensk vinst i första DC-omgången som då leder till en kvartsfinal mot Serbien, om dem vinner sin match mot Israel, också den på hemmaplan helgen före Båstad i juli...?! 
Blir 2011 året då Robin tar ytterligare ett steg och avancerar ett par pinnhål på rankingen? Blir 2011 året då en av våra dubbelspelare vinner en Grand Slam? Många frågor...

Tennisåret 2011 är snart här!

2010 går mot sitt slut

Det är dags att sammanfatta år 2010. Vår mest lysande världsstjärna Robin Söderling har gått från en åttondelplats till att sluta på plats nummer 5. Han var också fyra efter att ha vunnit Masters i Paris förra månaden. Samarbetet med Magnus Norman är ett minne blott. Det är imponerande att se det engamang som Magnus lagt ner och sedan åstadkommit tillsammans med Robin. Bäst minns vi vändningen förra våren då Söderling var så där grinig som han varit många stunder de senaste åren till det att han gick fram till final på Roland Garros. Till nästa år kommer han att tränas av italienaren Claudio Pistolesi. Deras samarbete är tillsvidare på prov fram till februari då en utvärdering skall göras. 2011 inleder Robin med uppvisningsturneringen i Abu Dahbi innan första ritkiga turneringen i Brisbane den 3 januari och sedan Grand Slam i Australien.
Söderling har bara två stycken första omgångar (Chennai som nästa år, samma vecka, byts ut mot Brisbane och Australian Open) innan vinsten i Rotterdam skall försvaras andra veckan i februari.

Dubbelparen som vi hoppas mest på är Robert Lindstedt som även nästa år kommer att spela med rumänen Horia Tecau. De startar också i Brisbane och Auckland innan Melbourne nästa år.
Simon Aspelin byter partner och återgår till sin forne kompanjon i form av österrikaren Julian Knowle.

Serbien vann för första gången Davis Cup. Detta genom att vinna över Frankrike på hemmaplan med 3-2 i helgen. Efter det att båda ländernas ettor vunnit sina singlar under första speldagen vann Frankrike dubbeln, efter det att ha vänt ett 0-2-underläge till vinst. Det visade sig att detta var det sista fransmännen gjorde i finalen. Under de avslutande två singlarna vann serberna i tre raka set gånger två. Tongivande har genom hela 2010, inte helt oväntat, varit världstrean Novak Djokovic. Han har vunnit samtliga de sjua singlar han ställt upp i. Han tappade bara tre set på dessa matcher. Det skall bli intressant att se hur mycket energi han kommer att lägga ner nästa år vad gäller Davis Cup.

För svensk del så förlorade vi i den första omgången mot Argentina i Kungliga Tennishallen i mars. Det som avgjorde var en sent inflygande David Nalbandian. Han, i stort sett ensam, vann dubbeln och kunde sedan avgöra med att vinna den femte matchen över Andreas Vinciguerra med 3-1 i set.
Detta innebar att Sverige åter igen, för andra året i rad, fick kvala för att stanna kvar i World group. Genom en otrolig vändning i dubbelmatchen och två säkra vinster av Söderling kunde Sveige återigen stanna kvar i högsta serigen.
Nästa år, 2011, inleds med att Sverige möter Ryssland i första omgången. Den kommer att spelas i Boråshallen 4-6 mars. Vid vinst där väntar vinnaren mellan årets vinnare Serbien och Israel.

Den Svenske DC-blogger tar nu ett par veckors semester för att ladda batterierna. Vi vill tacka alla som följt oss detta år och ser fram emot nästa. Vi hörs!


Emil.

RSS 2.0