Bra start i US Open

Det blev vinst för Robin Söderling i den första omgången av US Open i New York. Han vann med 6-1, 3-6, 6-1, 6-4 över spanjoren Albert Montanes på knappa två timmar.
Om man bortser från de sista fyra gamen i andra set så spelade Robin en bra tennis för att vara första omgången och med tanke på att han spelat sparsamt den sista månaden.

Efter ett första segt servegame för Robin som han avgjorde först på sin femte gameboll så fick vi se en inspirerad svensk. Han bröt Montanes serve två gånger om och gick fram till 5-0 och och två breakbollar tillika setbollar. Robin kunde dock inte knyta åt säcken utan spanjoren fick sitt första servegame. Robin hamnade sedan i underläge med 15-30 i sin egen serve men kom igen och avslutade vid 40-30 med ett ess och första set var hemma.
I det andra så har Robin en breakboll vid 1 lika och 30-40 i Montanas serve. Med upplagt läge för en volley vid nät så tar han inte den. I nästa serve för spanjoren går det bättre. Vid lika får han fram en breakboll och tar den, 3-2. Då händer det konstiga att Robin slutar att spela. Spanjoren bryter tillbaka omgående. I näste servegame för Robin så tappar han det blankt. Montanes servar sedan för set. Han går fram till 40-15 och två setbollar. Efter en magnifik poäng räddar Robin en. På den andra är det dock över. Andra set till Montanes med 3-6.
Precis som i första set rivstartar Robin i det tredje. Han går fram till 5-0 genom två break. Montanes vinner ett servegame men Robin servar hem setet blankt. Han avslutar som i första set, med ett ess.
I fjärde set så följs spelarna åt fram till det femte gamet och serve för spanjoren. Han går upp till 30-0. Robin vinner då fyra raka poäng och breaket är ett faktum.
Båda spelarna håller undan och vid 5-4 skaffar sig Robin två gamebollar som då också är set- och matchbollar. han gör ett ess även på den och matchen är i hamn.

I den andra omgången väntar ännu en spanjor, Marcel Granollers. Han är rankad på plats nummer 88. Robin har mött honom två gånger och de i år. Det blev vinst både på gruset i Roms första omgång i två raka och i Wimbledon i den andra omgången med 3-1 i set. Matchen spelas på onsdag.

Förlust för Robert & Co

Det blev ingen final i New Haven för Robert Lindstedt/Martin Damm. De föll i sin semi mot andraseedade Ullyett/Soares med 3-6, 4-6.
Nu väntar US Open för Lindstedt/Damm.

Robban i semi i New Haven

Som uppvärmning inför nästa veckas US Open spelas det en turnering i New Haven. I dubbel är Robert Lindstedt tillsammans med Martin Damm framme i semifinal.
I sin första match besegrades Kendrick/Lipsky med 7-5, 6-4. I andra omgången/kvarten var det Hanley/Kerr som fick ge sig med siffrona 6-2, 3-6, 10-6 (mtb).
I natt är det semifinal och där står andraseedade Ullyett/Soares på andra sidan nätet.

Årets sista Grand Slam

På måndag inleds årets fjärde och sista Grand Slam. Det är dags för US Open i Nwe York, USA.
I singel har vi Robin Söderling, seedad tolva. Han möter i sin första match Albert Montanes från Spanien. Han är rankad på plats nummer 47 och har mött Robin en gång. Det var på Roland Garros 2007 då Robin gav upp i andra set.
Robin är lottad på den övre halvan. Där märks namn som Federer (i en ev kvartsfinal), Hewitt (kvarten), Blake (åttondel), Querrey (tredje omgången), Mathieu (fjärde) och Davydenko (fjärde).

Eurosport sänder direkt under hela turneringen.

Missade två matchbollar

Första matchen, på elva dagar, sedan armbågskadan för Robin Söderling och han förlorade mot Lleyton Hewitt, i Mastersturneringen i Cincinnati, USA. Förlustsiffrorna skrevs till 6-3, 6-7 (8-10) 4-6 på drygt två timmar. 

Robin började mycket stabilt och bröt Hewitts serve fram till 3-1 i första set. Han hade ännu en breakboll i australiens nästa servegame, men båda spelarna håller sina servar till 5-3 och egen serve för Robin. Han går fram till 40-0 och tre setbollar. Den första lägger han i nät men på den andra lägger han en stenhård serve som han följer upp på nät och första setet är hemma, 6-3.
Men en gång i andra set ser vi en mer håglös Robin som börjar missa mycket, framför allt på sin forehand. Söderling rör sig också mycket sämre, fotarbetet fungerar inte. Hewitt märker detta och börjar spela smart, med full fokus på just forehanden.
Spelarna håller sina servar fram till 5-6 och serve för Robin. Via en snedträff skaffar sig Hewitt en breakboll, som då också är en setboll. Genom stabilt servande reder han ut det och det är dags för tiebreak.
Robin har problem där också inledningsvis. Ett lätt slag ut och Hewitt minibryter fram till 0-2. Robin bryter tillbaka via en passering, 2 lika. Robin tappar sedan båda sina servar genom två enkla misstag och det står då hastigt, och mindre lustigt, 2-5 och egna servar för Hewitt. Han kan då serva hem andra set. Robin vinner fyra raka poäng och får sin första matchboll på ett ess. Hewitt svarar med samma medicin och det är kvitterat. En boll på baslinjen och Hewitt går fram till ny setboll. Två mycket bra bollar med en aggresiv Söderling på nät senare ger en ny matchboll. Robin lägger då nästa poäng enkelt ut och det är åter igen kvitterat. Ännu en enkel retur ut av svensken och ny setboll, nummer tre, för Hewitt. Serve för Robin hjälper inte utan han missar enkelt och andra set är borta.
Tredje och avgörande set börjar illa, illa. Robin har gameboll men tappar gamet genom bla två dubbelfel och brytet är ett faktum. Söderling har 15-30 i Hewitts serve ett par gånger men kommer inte åt. Vi får nu se en skrattande Robin som gör narr av sig själv, han slår racket i backen. Tråkigt nog är det lite av den "gamle" Robin Söderling vi får se på Centercourten.
Båda spelarna håller sina servar relativt enkelt och matchen är, på drygt två timmar, förlorad för svensk del.
Det märktes i andra och, fram för allt, i tre set att Robin var osäker. Han gjorde inte mindre än 58 egna enkla misstag. De flesta kom på forehand. Hans fotarbete var också undermåligt i andra och tredje set.
Detta var den tredje matchen dessa båda herrar emellan och Robin har fortfarande inte vunnit.

Det skall bli mycket intressant att höra hur Robin nu mår imorgon när han vaknar upp. Har han ont i sin armbåge eller är det problemet borta? Vi får se.
Den 31 augusti inleds årets sista Grand Slam, US Open i New York och om exakt en månad, den 18 september, spelar Sverige mot Rumänien i Helsingborg. Det blir en spännande månad, helt klart.

Det var en mörk dag för svensk tennis på ATP-touren denna dag, den 18 augusti. Även Robban Lindstedt/Melo föll i andra omgången mot andraseedade Nestor/Zimonjic med två gånger 4-6.

Exakt en månad kvar...

Det är idag exakt en månad till play-offmatchen mot Rumänien i Helsingborg. Den Svenska DC-bloggen gör som vi brukar och funderar framåt. Vi har en rad olika frågor och funderingar i ämnet. Såsom...

... hur står det till med Söderlings armbåge? Är det en skada som nu är läkt? Minns allt för väl hans återbud till matchen mot Israel i mars. Utan Robin i laget är Sverige ett slaget landslag. Han går in i Mastersturneringen i Cincinnati ikväll då han möter Hewitt.

... tar Vinciguerra den andra platsen i laget? Han vann en match på Challangertouren, i Italien, förra veckan och lämnade sedan banan i protest i den andra för att motståndaren uppträdde osportsligt. Idag så förlorade han omgående i denna veckas turnering, också det på grus i Italien. Frågan är om han håller för två tuffa matcher på en hardcourtmatta? Skall man vara krass så kanske inte Sverige har någon annan att sätta in...

.. hur går det för Pim-Pim? Han planerar sin comeback till Stockholm Open i oktober. Kanske dags att be honom tidigarelägga den ett par veckor till mitten av september istället?! Framför allt då som sparring till Söderling och Vinciguerra.

Om Söderling är hel, kanske Mats & Co skall satsa på Pim-Pim mot Hanescu i fredagens ena singelmatch och sedan Vinci mot den rumänska tvåan på söndagen?!
Om Sverige vinner båda singelmatcherna första dagen tycker jag att Robin även skall lira dubbeln på lördagen. Söderling/Lindstedt visade att de kan spela mycket bra dubbel i Båstad för drygt en månad sedan.

Dubbelspelarna är för övrigt i bra form. Både Aspelin och Robban Lindstedt har vunnit var sin titel den senaste månaden. 

Biljetter säljs via Ticnet.

Den Svenska DC-bloggen kan också lova, som vanligt, att återkomma med mer information inför drabbningen i september.

Robin direkt på Viasat ikväll

Ikväll runt klockan 19 spelar Robin Söderling i ATP Masters i Cincinnati, USA. Han möter Lleyton Hewitt från Australien.
Matchen visas i Viasat Sport.

Vidare i dubbelturneringen är Robban Lindstedt och partnern Melo. De vann med Coetzee/Erlich med 7-6 (7-3), 3-6, 14-12 (mtb).
De möter i andra omgången, också det ikväll, det andraseedade paret Nestor/Zimonjic.

Robin tillbaka i Cincinnati

Som ett sista genrep inför US Open, som inleds den 31 augusti, avgörs nästa vecka ATP Masters i Cincinnati, USA. Namnet på turneringen är Western & Southern Financial Groups.
Robin Söderling, tolfteseedad, är tillbaka på banan efter en veckas vilande. Han ställs mot den forne världsettan (november 2001) och fightern Lleyton Hewitt från Australien. Numera är mannen från Adelaide rankad på plats nummer 40. Robin har förlorat båda deras inbördes möten, dock så var dessa möten under 2004. Det har hänt mycket för båda dessa spelare sedan dess.

Åttondelen för Robban - Simon ute omgående

I ATP Masters Series i Montréal, Kanada var det tungt för Sverige. Robin Söderling lämnade återbud. För dubbelparen gick det inte mycket bättre. 
Robert Robban Lindstedt/Marcelo Melo vann, i och för sig, sin första match över Parrott/Polasek med 6-3, 7-6 (7-4). I andra omgången/åttondelen så blev det respass. Toppseedade bröderna Bryans vann i två raka, 4-6, 5-7.

För Simon Aspelin/Paul Hanley gick det än sämre. De föll omgående mot Lopez/Verdasco med 6-3, 6-7 (1-7), 6-10 (mtb).

Dubbelparen nattsuddar

ATP Masters Series och 1000 poäng står på spel i Montréal, Kanada denna veckan. Robin Söderling vilar sin onda armbåge, men vi har med två heta dubbelspelare.

Förra veckans ATP-vinnare Robert Robban Lindstedt har för dålig ranking tillsammans med Martin Damm. Han spelar istället med brassen Marcelo Melo. De möter Parrott/Polasek.
Simon Aspelin/Paul Hanley ställs mot Lopez/Verdasco från Spanien.

Båda svenskarna spelar inatt.

Kvitterat av Robban - sjätte titeln vunnen

Nu har Robert Robban Lindstedt lika många, sex stycken segrar som förluster i ATP-finaler. Tillsammans med Martin Damm vann de finalen i Legg Tennis Mason Classic Washington DC, USA över det femteseedade polska paret Fyrstenberg/Matkowski. Segersiffrorna skrevs till 7-5, 7-6 (7-3) på drygt 1 timma och 40 minuter.

Robban & Co skaffar sig matchens första breakboll vid 30-40 vid ställningen 5 lika i första set. Då gör polackerna sitt fjärde dubbelfel och breaket är hemma. Säker serve sedan och första set till Robban och hans tjeckiske kompanjon.
I inledningen av andra hamnar de i underläge med breakbollar emot inte mindre än fyra gånger. De reder ut samtliga. Paren följs åt fram till tiebreak. Väl där tripperminibryter Robban & Co och går fram till 6-2 och fyra matchbollar. Polackerna räddar en matchboll men på den andra så är saken klar och Robban och Martin är mästare.
Detta är Robbans andra raka vinst i denna anrika turnering.

Den Svenska DC-bloggen lyfter på hatten och grattar det svensk/tjeckiska paret till denna fina titel.

Final för Robban & Co.

Det skall vara en kille från Båstad. Robban Lindstedt spelar inatt sin tolfte ATP-final i dubbel. Tillsammans med Martin Damm spelar han final i Legg Tennis Mason Classic Washington DC, USA. Han är titelförsvarande från i fjor.
Det blev ingen semifinal för Robban & Co. Det andraseedade paret Nestor/Zimonjic lämnade w.o. I natt väntar de femteseedade polska paret Fyrstenberg/Matkowski.

Det är tolfte gången för Robban. Han har fem segrar och sex förluster. Det är dags att kvittera?!
Tillsammans med tjecken Martin Damm är facit två vinster (båda i år och i Auckland och Zagreb) och två förluster (Dubai och Estoril också det i år). Till detta har han vunnit tillsammans med Gicquel (i samma turnering i fjor) samt med Kerr (Tokyo 2007) och Nieminen (Mumbai samma år).
De övriga förlusterna har kommit med Fisher (Ho Chi Minh City 2005), Allegro (Stuttgart 2006), Levinsky (Las Vegas 2006) samt Söderling för ett par veckor sedan i Båstad.

På tal om Söderling så talar de senaste rapporterna om att hans skada i armbågen inte är så farlig. Det är inte någon s.k. tennisarmbåge utan enkom en lätt överansträngning. Han har lämnat återbud till Montréal som inleds imorgon. Eventuellt kommer han att spela i Cincinnati som startar på söndag.

Söderling lämnade w.o.

Robin Söderling hade klarat av en tuff åttondel i Washington DC mot Marc Gicquel och argentinaren Juan Martin Del Potro stod på tur. Det var upplagt för ännu en hård fight. Då tvingas Robin kasta in handduken.
Den Svenska DC-bloggen har nåtts med informationen att han drabbats av en överansträngning i armbågen. En skada som tar upp till tio dagar att läka, detta görs med hjälp av kortison.
De kommanade veckors turnerande är med andra ord uteslutet. Det stora målet att att vara tillbaka till US Open som inleds den siste i denna månad.
Oroande är också hur det står till med Robin. Han är oerhört viktig för Sveriges chanser att vinna mot Rumänien i play-off till elitdivisionen i Davis Cup. Matchen spelas 18-20 september.

Vi återkommer.

Kvarten mot Del Potro

Åttondelen är avklarad för Robin Söderlings del. Han vann i Washington DC mot Marc Gicquel från Frankrike med 7-5, 5-7, 6-3. Nu väntar argentinaren Juan Martin Del Potro.
Del Potro, rankad nummer 6 och 20 år ung, har spelat två gånger mot Söderling (12/24). DC-kvartsfinalen 07 i Svenska Mässan/Göteborg då Robin vann i tre raka och i semin i Auckland januari i år då Del Potro fick sin revansch i två raka.

Vinst för Söderling

Det blev vinst för Robin Söderling mot ryssen Mikhail Youzhny i Legg Mason Tennis Classic i Washington DC, USA. Han vann med siffrorna 6-3, 6-1.
I åttondelen väntar, i natt, fransosen Marc Gicquel. Robin har aldrig mött honom innan.

Simon Aspelin/Paul Hanley förlorade i sin första match mot Parrot/Polasek 4-6, 7-6 (7-1), 4-10 (mtb). 

Robban Lindstedt/Martin Damm är däremot klara för semfinal. De vann en fin skalp över det tredejseedade paret Bhupathi/Knowles med 3-6, 6-1, 16-14 (mtb). Motståndare blir klart i natt.

Robin Vs Youzhny inatt

Robin Söderling möter ryssen Mikhail Youzhny inatt i Legg Mason Tennis Classic i Washington DC, USA i natt. Som fjärde match på Grand Stand (bana 1) . Robin har mött ryssen en gång, 2007 i Dubai. Då föll han i två raka set. Youzhny, 27 år, är just nu rankad på plats 65. Robin siffror är 24/12.

Även Simon Aspelin/Paul Hanley går in i turneringen i natt. De ställs mot Parrot/Polasek i den första omgången.

Robert Lindstedt/Martin Damm möter Kubot/Marach med två gånger 7-5.  De möter, också i natt, det tredejseedade paret Bhupathi/Knowles.

Johan får vänta på sin första seger

Det gick inte denna gången heller för Johan Brunström Han föll i ATP Studena Croatia Open/Umag tillsammans med Jean-Julien Rojer mot toppsedade Cermak/Mertinak med två gånger 4-6. Detta var Johans femte förlust i ATP-finaler på fem möjligheter.

Nu fortsätter ATP-touren för turneringen Legg Mason Tennis Classic (500) i Washington DC, USA. Robin Söderling, som är femteseedad, går in i andra rundan. Där möter han antingen ryssen Mikhail Youzhny eller hemmaspelaren Robert Kendrick.
I dubbel har vi Simon Aspelin/Paul Hanley som möter Parrot/Polasek i första rundan. Robert Lindstedt/Martin Damm möter Kubot/Marach.

Brunström i final

Turneringen heter ATP Studena Croatia Open och platsen är Umag. Det är fortfarande det röda gruset som gäller. Frågan är nu om Johan Brunström skall ta sin första dubbeltitel på touren. Han har sedan tidigare fyra finalförluster, två i år (s-Hertogenbosch och Belgrad) och lika många i fjor (Stockholm och Båstad).

Tillsammans med Jean-Julien Rojer har, det andraseedade paret, vunnit över det italienska paret Bolelli/Seppi med 6-3, 6-4. I kvarten så slog det ännu ett italiensk par, Fognini/Starace över två tiebreakset 7-6 (7-5), 7-6 (8-6). Semifinalen var enklare. Där besegrades spanjorerna Gimeno-Traver/Granollers med två gånger 6-3.
I finalen väntar nu toppsedade Cermak/Mertinak. Matchen spelas imorgon söndag.

Sämre gick det för Robert Lindstedt/Martin Damm på hard i LA Tennis Open i Los Angeles, USA. Det tredjeseedade paret föll mot Coetzee/Erlich med 4-6, 4-6.


RSS 2.0