Thomas vidare till andra omgången

Thomas Johansson är vidare till andra omgången av ATP-turneringen i Washington DC efter vinst över colombianen Santiago Giraldo med 7-6 (9-7), 6-7 (5-7), 6-4. Det var en hård batalj från första serve till Thomas slog in matchbollen som tog över två timmar och fyrtio minuter att spela. I det två första seten var det bara ett par bollar som skillde och fick avgöras i tiebreak. Thomas vann första. I andra set var det lika jämnt, dock så förlorade han det.
I det trede så visade sit Thomas ha den största rutinen och kunde avgöra. Nu väntar fransmannen Arnaud Clement, antagligen imorgon onsdag.

Uppskjuten match för Thomas

Thomas Johansson leder med 6-5 i första set mot Santiago Giraldo från Colombia i Legg Mason Tennis Classic i Washington D.C. Sedan kom regnet och matchen skall enligt planeringen spelas som första match på Stadium Court klockan 16.00.
Spelarna har brutit varandras serve en gång under de inledande elva gamen.

Svenska Davis Cupbloggen återkommer.

Thompa gör sig redo

Ikväll som tredje match på Stadium Court spelar Thomas Johansson sin andra match för säsongen i USA. Denna gång är det Legg Mason Tennis Classic i Washington D.C. som gäller och motståndet står Santiago Giraldo från Colombia för. Vid vinst där väntar fjärdeseedade fransosen Arnaud Clement.
Thompa, som just nu coachas av legendaren Magnus Norman, har aldrig mött Giraldo, rankad på plats 159.

I dubbelturneringen i Sopot i Polen "Orange Prokom Open" spelar Robert Lindstedt i par med tysken Vilegen, de möter i första omgången de toppseedade paret Fyrstenberg/Matkowski från Polen. Turneringen inleds imorgon, Svenska Davis Cupbloggen återkommer när Robert gör entré.

Förlust i semin

I semifinalen i dubbelturneringen av Austrian Open blev det för svårt för Aspelin/Knowle. De förlorade mot Horna/Starace med 6-7 (3-7), 3-6.
I det första setet så bröt Aspelin/Knowle motståndarnas serve 1 av 5 gånger. De tappade sin serve på deras enda brytchans. Detta ledde fram till tiebreak där de inte kunde hålla emot och förlorade med 3-7. I andra set så fick inte det svensk-österriska paret spelet att stämma. De tappade sin serve två gånger mot en gång för Horna/Starace och matchen var förlorad.

Aspelin ångar på

I första omgången så vann Simon Aspelin/Julian Knowle i ATP-turneringen i Kitzbühel i Österrike mot hemmaspelarna Marach/Loiver med 3-6, 6-3, 10-5 (mtb). Efter en trög start i det första setet tog Aspelin/Knowle över och kunde vinna.

Kvartsfinal väntade härnäst, där Calleri/Zimonjic besegrades i två raka 6-3, 6-3. Matchen som var en svängig historia på drygt en timma. Genom att vara något bättre på att hålla sina servar så var segern i hamn.

Kittlande för Johansson

Thomas Johanssons första match i USA för sensommaren/hösten såg bra ut. Han pressade James Blake till två tuffa set som han förlorade knappt med 5-7, 6-7 (9-11). Han räddade tio av tolv breakbollar, tog tillvara på en av två egna, höll jämna steg vad gäller serven och vann 47% av alla bollar. Det såg lovande ut, vilket måste kännas skönt efter en tung vårsäsong.

För Simon Aspelin/Julian Knowle så sköts deras dubbel upp i ATP-turneringen i Austrian Open. Den kommer färdigspelas idag, om nu vädret tillåter, som sjätte match på bana 1/Court Kuchenmeister. Första matchen startar klockan 11.00

Dags för Thomas

Idag som femte match på Stadium/Center Court spelar Thomas Johansson sin första match för säsongen i den första omgången i Indianapolis mot titelförsvarande James Blake från USA. Beräknad start vid midnatt.

I Austrian Open i Kitzbühel i Österrike spelar Simon Aspelin i par med hemmaspelaren Julian Knowle mot Marach/Peya, också de från Österrike. De spelar som femte match på Center Court vid 18-tiden.

Intressant öppning för Thompa

Det blir en mycket intressant start i Indianapolis Tennis Championships i USA på det hårda underlaget för Thomas Johansson. Det är andraseedade och titelförsvarande James Blake som väntar. En försmak inför kommande drabbning i Scandinavium, kanske?!
Återkommer när det är dags för match. Mest troligt är att detta kommer att ske på tisdag eller onsdag.

Tvärstopp för Simon

De förstaseedade Simon Aspelin/Julian Knowle förlorade klart i Stuttgart mot Garcia-Lopez/Verdasco med 6-7 (2-7), 0-6.
Aspelin/Knowle vände ett 2-4-underläge i första set till 5-4, men var egentligen inte i närheten av setet mer än så. Det helspanska paret vann följande tiebreak enkelt. De bröt också sedan 3 av 3 gånger i andra set och matchen var förlorad.

Kvarten för Aspelin

I par med Julian Knowle möter idag Simon Aspelin det helspanska paret Guillermo Garcia-Lopez/Fernando Verdasco i kvartsfinal av Mercedes Cup i Stuttgart, Tyskland. Det är Center Court som gäller och matchen är nummer fem. Runt 18.30/19.00 bör matchen starta.

Aspelin vidare, Lindstedt ut

Av de två förstaseedade svenska dubbelparen i två olika ATP-turneringar så vann det ena och det andra förlorade.

Simon Aspelin i par med Julian Knowle vann i Stuttgart över Navarro Pastor/Wawrinka med klara 6-4, 6-2. De spelade stabilare och vann enklare sina egna servegame. Det är i dagsläget inte klart vilket par de får möta i kvarten.

I Amersfoort/Holland förlorade dock Robert Lindstedt tillsammans med Vliegen mot Hanescu/Scherrer med 6-7 (6-8), 4-6. I första set så vann båda paren enbart 2 av 9 breakbollar var, där ett tätt tiebreak fick avgöra. I andra så var det lika tätt, men Robert & Co tappade sin serve en gång och matchen och turneringen är över.

Dubbelt i Tyskland och Holland

Idag går vinnarna från Båstad, Simon Aspelin/Julian Knowle in i turneringen Mercedes Cup i Stuttgart/Tyskland. De möter som femte match på Grandstand (bana 2). De möter Ivan Navarro Pastor/Stanislas Wawrinka.

Robert Lindstedt i par med Kristof Vliegen (Belgien) börjar i Dutch Open Tennis i Amersfoort/Holland mot Victor Hanescu/Jean-Claude Scherrer. De startar på bana 2 med start klockan 11.00.

Simon gjorde det igen - imponerande

Simon Aspelin vann sin tredje titel för året, nionde totalt, när han i par med Julian Knowle vann i Båstad. Motståndarna var Martin Garcia och Sebastian Prieto från Argentina. Siffrorna blev 6-2, 6-4.
Ännu en gång vann Aspelin/Knowle de viktiga poängen. De räddade tre breakbollar i första och vann 2 av 3. Mönstret fortsatte i andra set där de vann 2 av 5 breakbollar mot 1 av 3 för Garcia/Prieto.

Svenska Davis Cupbloggen ställer sig upp och grattar Simon till denna fina titel.

Svängigt och jämnt i dubbelsemin

Svenskmötet i semifinalen i Båstads dubbelturnering mellan vanns av det förstaseedade paret Simon Aspelin/Julian Knowle över titelförsvarande Jonas Björkman/Thomas Johansson med 2-6, 6-2, 11-9 (mtb).
I det första setet tog Bjösse/Thompa tillvara på de chanser som dök upp. Vann sina två breakbollar och räddade fem. I andra set var det omvänt. Simon/Julian vann två av fyra och räddade sin enda. I det avgörande matchtiebreaket så hade Simon/Julian ett litet övertag hela tiden. Det hettade till vid ställningen 8-8 så var frågan om vem som skulle få matchboll? Den första fick Simon/Julian. Jonas/Thomas räddade den. De fick fram en till som de vann.

Imorgon väntar final mot de andraseedade argentinska paret Martin Garcia/Sebastian Prieto. De har i år vunnit dubbelturneringen i hemmaturneringen på grus i Buenos Aires i februari. Matchen spelas på Center Court med start klockan 12.00.

Robin hade sina chanser

Robin Söderling förlorade kvartsfinalen mot Carlos Moya från Spanien på Center Courten i Båstad, i två raka set med klara 2-6, 4-6. Skillanden var klar men ändå hårfin. Moya visade med all tydlighet vikten av att ta tillvara på de chanser som dyker upp. Robin hade sina chanser i första set. Han hade en breakboll i gamet efter att han tappat sin serve första gången. I det sjätte gamet kunde han fått fram 3-3 när han gick fram till 0-40 i Moyas serve. Då vann spanjoren fem raka poäng och i bara farten bröt han Robins serve ännu en gång. Höll sedan sin egen serve och första set var hemma.

Spelarna följdes åt fram till det så viktiga sjunde gamet i andra set. Där tog spanjoren vara på sin första breakboll och kunde enkelt gå fram till 3-4. Vid 4-5 till Moya skaffar sig Robin en breakboll efter det att spanjoren gjort ett dubbefel. Moya räddad den, går fram till matchboll som han nyttjar på bästa sätt och matchen var förlorad för Robin.

Det gick bättre för våra dubbelpar. Först vann Johansson/Björkman mot Ryderstedt/Prpic, den från igår uppskjutna matchen, med 6-2, 6-2. En dryg timma senare var det dags att vinna igen. Denna gång Berlocq/Navarro Pastor, även denna gång i två raka 6-4, 6-0.
Aspelin/Knowle vann på w.o. över Söderling/Brunström.

Nu väntar semifinal som tredje match på Center Court mellan båda "de svenska paren".

Mycket regn i Båstad

Först cirka fem timmar efter utsatt tid kom Thomas Johansson igång sin match mot spanjoren Carlos Moya. Det var mycket regn och blåst i norra skåne denna torsdag. Det blev en enkel resa för spanjoren. Vid ställningen 2-2 i första set vann Moya sju raka game. Det innebar att första setet var förlorat med 2-6. Vi hann också fram till 0-3 i andra innan Thomas kunde ta ett servegame. Spelarna höll sedan sina servar och därmed var matchen och singelspelet över för Johansson.

Thomas saknar, tyvärr, rätt tillslag på bollen och verkar vara utan självförtroende. Vi får hoppas att det snart kommer tillbaka.

En som har helt rätt tillslag på bollen och en massa självförtroende är Robin Söderling. Han vände ett hotande nederlag till seger mot, en annan spanjor, Fernando Verdasco med 6-3, 5-7, 7-6 (7-4).
I första set så rivstartade Robin med att bryta spanjorens serve omgående. Han fick ytterligare två breakbollar vid 5-3 men tappade de. Kunde dock serva hem setet på den andra setbollen i det efterföljande gamet.
I andra bröt Verdasco fram till 1-3 efter det att domaren hade dömt dubbelfel på en mycket tveksam boll. Robin bröt dock tillbaka, kvitterade och bröt igen fram till 4-3. Matchen verkade avgjord. Men Verdasco kom igen, han bröt omgående och fick fram 4-4. Vid ställningen 5-6 till spanjoren så får han en setboll i Robins serve. Han räddar med en boll på linjen. Spanjoren får en ny setboll vilken Södeling gör dubbelfel på och setet är förlorat.
Avgörande set inleds med att Robin tappar sin serve och spanjoren går fram till 0-3 och har en ny breakchans. Svensken slingar sig ur greppet genom att avsluta med två ess. Han äter sig ikapp till 3-3. De följs åt fram till det avgörande tiebreaket. Robin börjar med att minibreaka och tappa sin serve omgående. Han får fram 3-1, tappar till 4-3, minibreakar igen till 5-4 och två egna servar. Han skaffar sig två matchbollar och avgör på den första, 7-4.
Det var en mycket imponerande seger för Tibrosonen. Han verkar vara i bra slag och spelet stämmer mer och mer på gruset i Båstad.

Imorgon som andra match på Center Court är det Robins tur att ta sig an Carlos Moya i kvartsfinal. De har möts en gång tidigare. Det var också i Båstad, året var 2003 och Moya vann i två raka set.

Titelförsvarande dubbelparet Thomas Johansson/Jonas Björkman ställdes i den första omgången mot ett annat svenskpar, Filip Prpic/Michael Ryderstedt. De hann fram till 4-2 i första set innan regnet stoppade matchen. Den skall enligt planeringen spelas imorgon som första match på bana 1. Vinnaren i denna match spelar sedan kvartsfinal som tredje match på samma bana mot Berlocq/Navarro Pastor.

Robin Söderling, i par med Johan Brunström, tar sig också an imorgon som fjärde och sista match på bana 1 det toppseedade paret Simon Aspelin/Julian Knowle. Denna match är också en kvartsfinal. Sämre gick det för Robert Lindstedt i par med Jarkko Nieminen. De förlorade mot Garcia-Lopez/Hernandez med 6-2, 6-7 (5-7), 10-12 (mtb). Det var som siffrorna visar en mycket jämn tillställningen, men det svensk-finska paret kunde inte knyta ihop säcken och vinna matchen.

Bjösse utan chans

Jonas Björkman hade inte mycket att sätta emot mot spanjoren Nicolas Almagro. Han förlorade i två raka med siffrorna 4-6, 2-6. I första set så hade han tre chanser, 0-40, att bryta tillbaka vid ställningen 4-5 men tappade dessa bollar och därmer setet. I andra så flöt spanjoren ifrån, tog vara på sina två breakbollar och vann komfirtabelt även det och därmed matchen.
Jonas får nu lägga sin energi på dubbeln tillsammans med Thomas Johansson.

För dubbelparet Brunström/Robin Söderling gick det mycket bättre. De slog ut Beks/Van Haasteren efter 3-6, 2-6.

Mycket bra svenskdag

Det gladde mycket när Thomas Johansson äntligen fick till det och kunde besegra Oscar Hernandez från Spanien i två raka set, 6-4, 6-4. I det första hade han sex stycken breakbollar emot sig och klarade samtliga. Han hade en själv vilken han vann. Andra set blev mer svajigt och Thompa tappade sin serve två gånger. Man han bröt spanjoren tre gånger och vann därmed setet. Han möter på torsdag i andra omgången den gamle världsettan Carlos Moya, seedad fyra, även han från Spanien. De har mötts fem gånger och Johansson har 4-1, dock aldrig på grus.

Efter att i söndags ha spelat final i mixdubbelfinalen i Wimbledon så anlände Jonas Bjösse Björkman till Båstad igår och det mycket annorlunda grusunderlaget. Han vann mot polacken Michal Przysiezny med siffrorna 5-7, 6-2, 6-4. Båda spelarna hade problem med serven i första set, dock så var polacken något starkare och kunde vinna det. I andra tog Jonas över, höll sin serve och bröt två gånger. Utgången i avgörande set var liknande, Jonas höll sin serve och bröt Przysieznys serve en gång. Som tredje match på Center Courten imorgon möter han nu spanjoren Nicolas Almagro. Första match spelas, som vanligt, klockan 11.00.

Genom att hålla sin serve matchen igenom och bryta italienaren Simone Bolelli tre gånger så vann Robin Söderling med 6-3, 6-3. Han spelar på torsdag mot spanjoren Fernando Verdasco. De möttes under 2005 två gånger, vann en gång var. Glädjeämnet är att Robin tog sin seger på just grus i Roland Garros.

Det blev också två svenska segrar i dubbeln:
Aspelin/Knowle Vs Rochus/Simon 6-3, 6-2
Lindstedt/Nieminen Vs Schukin/Troicki 3-6, 6-3, 12-10 (mtb)

Och en förlust:
Adaktusson/Landsberg Vs Berlocq/Navarro Pastor 2-6, 6-7 (6-8)

Imorgon med start klockan 13 på bana 1 spelar också Robin Söderling i par med Johan Brunström mot holländarna Beks och van Haasteren.

Två svenskar in, två svenskar ut

Regnet höll sig på behörigt avstånd i skånska Båstad, men det gick inte alls för de två svenskarna som gick in i turneringen idag.
Närmast var Filip Prpic som vann ett set mot Nicolas Almagro 1-6, 6-3, 1-6. För Michael Ryderstedt gick det sämre. Han förlorade i två raka (1-6, 4-6) mot Lukas Dlouhy.


Vi hoppas på bättre tur imorgon. Då går Thomas Johansson in mot grusspecialisten/spanjoren Oscar Hernandez som andramatch på Center Court. Efter det går Jonas Bjösse Björkman in mot polacken Michal Przysiezny och som tredje svenskmatch är det dags för Robin Söderling som möter Simone Bolelli.På bana 1 som tredje match spelar Tim Göransson mot Carlos Berlocq (Argentina).

Följande dubbelmatcher får vi också se på bana 2:
Simon Aspelin/Julian Knowle Vs Olivier Rochus/Gilles Simon.
Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen Vs Yuri Schukin/Viktor Troicki.

Samtliga förstamatchar är klockan 11.00.

Första dagen i Båstad

Michael Ryderstedt inleder spelet på Center Court klockan 12.00 mot tjecken Lukas Dlouhy. Som match nummer tre på bana 1 går Philip Prpic in mot spanjoren Nicolas Almagro.

Många svenska är det som spelar i Båstads ATP. Det skall bli intressant att följa dessa.

Äntligen Båstad

På måndag inleds årets bästa grustävling, det är dags för Båstad. Svenskarna, för tillfället sex stycken, spelar i första omgången enligt följande:

Robin Söderling (seedad sexa) Vs Simone Bolelli från Italien
Jonas Björkman (seedad åtta) Vs Kvalspelare
Thomas Johansson Vs Oscar Hernandez från Spanien
Tim Göransson Vs C Berlocq från Argentina
Filip Prpic Vs Nicolas Almagro från Spanien
Michael Ryderstedt Vs Lukas Dlouhy från Tjeckien

Det kan också bli ytterligare fyra stycken svenskar efter helgens kval.

Svenska Davis Cupbloggen återkommer under morgondagen, söndag, med måndagens program.

För svårt för Jonas

Jonas Björkman förlorade klart mot tjecken Tomas Berdych med 4-6, 0-6, 7-6 (8-6), 0-6. Det var egentligen bara match i tredje set där Jonas vann i tiebreak.
Nu väntar Sverige och Båstad för Bjösse, där det vankas både singel och dubbel.

Mörk svenskdag i Wimbledon

Robin Söderling förlorade mot världstvåan Rafael Nadal med 2-3 i set. 6-4, 6-4, 7-6 (9-7), 6-4, 5-7.
När matchen idag återupptogs vid ställningen 4-4 i avgörande set så vann Nadal sina två servegame och Robin sitt första. Söderling hade en breakboll vid ställningen 5-5... Vid 5-6 och Robins serve så gick spanjoren fram till 15-40 och två matchbollar. Robin räddade båda, fick ännu en mot sig som han vann. Dock så fick han en till matchboll mot sig och den vann Nadal. Sammantaget är det starkt jobbat av Robin som var ytterst nära att lyckas vinna.

För våra två återstående dubbelpar gick det lika illa.
Thomas Johansson/Andrei Pavel bröt och förlorade dubbeln i tredje omgången mot fransmännen Clement/Llord med 5-7, 3-6, 1-1. Det är i dagsläget oklart varför Johansson/Pavel bröt.

Även Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen förlorade den från igår uppskjutna matchen i andra omgången mot Becker/Pala. De tappade en 2-0-ledning med siffrorna 6-4, 6-3, 4-6, 4-6, 6-8.

Nu väntar grustennis i Båstad nästa vecka för svenskarna.

Imorgon klockan 13 så...

...hoppas vi alla att den något segdragna och så spännanade drabbningen mellan Rafael Nadal skall kunna slutföras. Banan som gäller är nummer 1.

På bana 4 klockan 12.00 så är det dubbelfight i tredje omgången mellan Johansson/Pavel och Clement/Llodra.

Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen får försöka spela klart sin match i den andra omgången på bana 5, också det klockan 12.00.

Söderling nära i avgörande set - regn, regn, regn...

Strax före klockan 18.00 på tisdagskvällen var det äntligen dags för Söderling och Nadal att börja sin avbrutna match från i lördags och igår. Det stod 2-2 i set, 0-2 till Nadal och 30-30 i spanjorens serve. Det hela började med att Robin vann sex raka poäng och därmed bröt han tillbaka 1-2 och höll sin serve blankt 2-2. I Nadals nästa servegame så hade Robin 30-30 men Nadal vann det, 2-3. Och då var det dags för regnavbrott igen.
Vid halvåtta så gjordes det ett nytt försök. Robin vann två servegame och Nadal ett sedan var det dags igen... Regnet tog överhand. Robin hade dock två breakbollar i det sjune gamet utan att kunna knipa åt sig det gamet. Det står nu 4-4 i avgörande set.

För Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen står det 6-4, 6-3, 1-1 mot Becker/Pala. Mao ledning med 2-0 i set.

Thomas Johansson/Andrei Pavel har det gått ännu bättre för. De vann mot ryssarna Kunitsyn/Tursunov med 7-6 (7-3), 1-6, 6-4, 6-4. De möter nu de tiondeseedade fransmännen Arnaud Clement/Michael Llorda.
Det blir inget mer spel idag. Svenska Davis Cupbloggen hoppas på ett avgörande imorgon.

Idag är det avgörande för Robin och så dubbel

På bana 1, igen, efter en damsingel som startar klockan 12.00 är det dags för Robin och Rafael Nadal att göra om vem som är den starkaste.
Det står 2-2 i set, 0-2 i game och 30-30, Nadal servar...

Robert Lindstedt i par med Jarkko Nieminen möter Benjamin Becker (Tyskland) och Petr Pala (Tjeckien) som andra match på bana 5.

Klockan 12.00 på bana 7 så går Thomas Johansson in tillsammans med Andrei Pavel (Rumänien). De möter det ryska paret Igor Kunitsyn/Dmitry Tursonov.

Båda dubblarna är i andra omgången.

Söderling avgörande set och Bjösse vidare - nu regn

Robin Söderling förlorade första set med 4-6 mot världstvåan Rafael Nadal. Han hade en breakboll i spanjorens första servegame, mycket mer än så fick han inte. I det sjunde gamet så bröt Nadal Söderlings serve och sedan var setet över. I andra så har det varit mer svängigt. Nadal öppnade setet med att bryta svenskens serve. Robin bröt tillbaka i det sjätte servegamet till 3-3. Det var då det började regna. Nadal var på domarn att bryta men istället för regnavbrott så bröt han Söderlings serve igen. Sedan bröt de för regn. Det stod 3-4 i andra set. Efter 2,5 timmars avbrott återupptogs spelet. Spelarna höll sina servar och setet var förlorat, 4-6.
I det tredje så skaffade sig Rafael ytterligare två breakbollar i Robins första servegame, men Tibrosonen redde ut det och vann gamet. Han skaffade sig dessutom en egen breakboll i Nadals nästkommande serve utan att ta tillvara på den. I Robins andra servegame så får spanjoren två till breakbollar, vinner den andra och bryter, 1-2. Men i det sjätte gamet så bryter Robin tillbaka, 3-3. Håller sin serve och bryter Nadal för andra gången i rad, tredje gången i setet. Han är på gång och kan serva hem setet. Men, som vi vet, är Rafael Nadal en seg spanjor. Han stressar fram två breakbollar varav Robin gör dubbelfel och är tillbakabrutet igen, 4-5. Spelarna håller sina servar fram till tiebreak. Robin börjar med att tappa sin första serve och bryta tillbaka. Nadal går fram till 2-4, men Robin ger sig inte och får fram 5-4. Nadal servar fram 5-5. Det börjar återigen regna över London. Frågan är nu om det skall bli setboll för Robin eller matchboll för Rafael. Det bir setboll och två egna serva för Robin. Han förlorar båda, varav den första är ett mycket öppet läge. Nadal har m.a.o. matchboll. Han och alla andra, utan Robin, tror att bollen är på linjen och därmed förlorad match för Robin. Han begär dock en videokontroll/Hököga och det visar sig att bollen är ute, 7-7. Och som inte det vore nog, regnet öser nu ner och domaren bryter matchen... Efter drygt en timme var det dags för spel. Robin vinner två raka poäng och därmed setet, 9-7 i tiebreaket. I fjärde set är det mycket jämnt, Robin skaffar sig en breakboll som han tar till vara på, 6-4. Nadal öppnar avgörande set med att bryta svenskens serve omgående. Vid ställningen 0-2 och 30-30 så bryter domaren matchen åter igen för regn.

Jonas Björkman vann mot Wayne Arthurs från Australien med 6-2, 6-1, 6-4.
Han vann första set mycket enkelt, på 26 minuter och endast med ett enda eget misstag, och ha brytit Arthurs serve två gånger, 6-2. I andra set så spelar Jonas, om möjligt ännu bättre, han bryter Waynes serve ytterligare två gånger och vinner setet med 6-1. I tredje set så bröt Bjösse australiensarens serve en gång, vilket räckte gott och matchen var i hamn.
I åttondelen/fjärde omgången så möter nu Bjösse sjundeseedade Tomas Berdych från Tjeckien. Vid deras enda möte, i US Open 2004, vann den 21-åriga tjecken en mycket jämn femsetare. Jonas är i storform, nu får vi vänta och se om det blir en eller två svenskar i åttondelen?

Det är högst osäkert om det blir mer spel i London ikväll. Svenska Davis Cupbloggen återkommer.

Regn hos mig...

Inte många matcher kunde spelas under lördagen i Wimbledon. För Söderling och Björkman innebar detta uppskjutet spel till imorgon måndag.
Då kommer Robin få ta sig an spanjoren tillika andraseedade Rafael Nadal på bana 1 med start klockan 12.
Jonas Björkman går in på bana 3 som andramatch mot Wayne Arthurs från Australien. Första match startar här också klockan 12.

Vi hoppas på uppehåll...


RSS 2.0