Brunström i kvarten i Gstaad

Dom färska Båstadvinnarna Brunström/Monroe spelade denna veckan i Gstaad, Schweiz. Det fjärdeseedade paret vann i första rundan över Granollers/Schwank med 5-7, 6-3, 11-9. 
Förlust sedan i kvarten mot Junaid/Mertinak med 6-7(5), 6-3, 12-14. 

Brunström en vinnare i Båstad

Johan Brunström och amerikanen Nicholas Monroe vann titeln i Swedish Open i Båstad. 
Johan fick vänta sex år från första finalen i byn vid Hallandsåsen, 2008, idag var dem väntan över. 

Segersiffrorna skrevs till 4-6, 7-6(5), 10-7 mot Jeremy Chardy/Oliver Marach på 1 timma och 45 minuter. 

Tidigt tapp redan i första servegamet för Monroe till 1-2 i första set, sedan var det setet förlorat. 
I andra rycker Brunström/Monroe till 3-0, via ett break. Ett tillbaka bara för att bryta igen till 4-2. Sedan två gamebollar till 5-2 men snabbt har vi 4 lika. Två bollar ifrån (15-30) vid 5-4 men setet till tiebreak. Minibryt där fram till 2-1, tapp tillbaka till 3-2. Det avgörande minibrytet kommer till 6-5 och sedan serverade hem andra. Matchens avgörs i ett matchtiebreak. 
Paren följer varandra till ett litet ryck mitt i till 5-4. Upp till 8-5, tillbaka till 8-6. Tre matchbollar vid 9-7, tappade en sedan avgörandet.

Johans femte titel är bärgad, Monroes andra (båda i Båstad). 

Den Svenska DC-bloggen tar av sig hatten och gratulerar Brunström & Monroe till denna fina titel. 

Brunström i Båstadsfinalen

Göteborgaren Johan Brunström tillsammans med Nicholas Monroe är i final i Swedish Open i Båstad, som fjärdeseedade. Detta efter vinst över toppseedade Marrero/Verdasco med 6-3, 6-4 på dryga timman. 

Det är Johans artonde final, varav fyra vinster. Senaste kom i Chennai med Nielsen i januari. Brunström var i final i Båstad 2008, då blev det förlust med partner Rojer. 
För Monroe väntar fjärde finalen. Enda vinsten kom i fjor och det i Båstad. Då i par med Stadler.

I final imorgon väntar överraskningen, paret som slog ut Lindstedt & Co., Chardy/Marach. 

Brunström i semifinal

Johan Brunström tillsammans med Monroe är klara för semifinal i Bästad. Detta efter att idag vunnit kvarten över Kretschmer/Satschko med 6-3, 6-7( 5), 10-3. 
Semifinal på lördag mot toppseedade Marrero/Verdasco.

Sämre gick det för Lindstedt i par med Begemann. Förlust mot Chardy/Marach med 6-7(1), 2-6. 
Efter tre raka titlar (2010-2012) följde Robert alltså upp fjolårets kvartsfinal med samma resultat i år. 
Lika illa gick det för Eriksson/Arvidsson över tredjeseedade Bednarek/Kontinen 3-6, 2-6. 

Båda svenskarna borta

Sverige har ingen singelspelare vidare till kvartsfinal i årets Swedish Open i Båstad.

Först ut var Elias Ymer som förlorade mot Joao Sousa med 3-6, 5-7 på knappa 1,5 timma. Ymer fick första sets enda breakboll redan i första gamet. Han tog den inte. Tappade sedan omgående sin serve. Kom sedan inte ikapp och setet förlorat på dryga halvtimmen. 
Andra set var än mer svängigt. Ymer hade sina chanser men fick till slut se dig besegrad. 
Han får nu lämna Båstad med sin första seger på ATP-touren. Härnäst väntar Challangers i Polen och Italien. 

Christian Lindell var än närmare. Han föll på ett sämre utfört tiebreak i avgörande set. Förlust Pablo Cuevas med 6-4, 2-6, 6-7(2) på två timmar och en kvart. 
Underläge genom ett break i första set för Lindell, 2-4. Då kom vändningen. Ett break tillbaka och sedan en räddad breakboll i egen serve innan det avgörande brytet kom vid 5-4 då han avgjorde på första setbollen. 
I andra var det omvänt. Cuevas gör fram till 4-0 via dubbelbreak. Ett bryt åt båda håll ger oss till slut tiebreak i avgörande set. Tyvärr går Lindell ner sig då. Svensken lyckades inte hålla sin egna serve förrän vid 1-6 och fem matchbollar emot. En räddad sedan var matchen slut. 

I dubbeln blev det till slut vinst för andraseedade Lindstedt/Begemann från Tyskland över Hanley/Marray. Detta efter att vänt i det avgörande matchtiebreaket till seger med 2-6, 6-4, 11-9.
Vinst också för fjärdeseedade Brunström/Monroe från USA över Cluskey/Kukushkin med 7-6(5), 6-4. 
Förlust dock för Siljeström/Zelenay mot Brown/Lajovic med 6-3, 6-7(4), 6-10. 

Svensk tennis leve

För första gången sedan 2011 är två svenskar förbi den första omgången Skistar Swedish Open i Båstad. Då var det Söderling, som sedermera vann titeln på ett storstilat sätt, och Ryderstedt som gick till kvarten. Nu är det Elias Ymer och Christian Lindell. 

Först ut var Lindell mot spanjoren Cervantes. Efter en mycket stark inledning, via två break tar han sig fram till en 4-0-ledning. Den 363-rankade spanjoren bryter igen en gång, 4-2, men tappar igen via ett dubbelfel, 5-2. Lindell kan sedan serva hem setet på den andra setbollen efter knappa 40 minuter. 
Andra set inleds svajigt. Ingen av spelarna kan hålla sin serve de första fem gamen. I det sjätte bryter svensken trenden o går fram till 4-2. Vid 5-3 och spansk serve skaffar sig Lindell sin matchboll. På den tredje avgör han. På knappa en och en halv timma har han vunnit karriärens första ATP-match. Siffrorna 6-2, 6-3.
Imorgon som tredje match på center courten väntar Pablo Cuevas från Uruguay, just nu rankad 112. Bästa ranking 45 från 2009. Han har i år två titlar på challangernivå, båda på grus.

Sedan var det dags för Elias Ymer. Han ställdes mot Mikhail Kukushkin från Kazakstan, ranking 52 jämfört med svenskens 310. 
Matchen inleds mindre bra för Ymer. Han tappar redan i sitt andra servegane. På det svarar han genom att bryta tillbaka omgående. Problem igen vid 3-3. Två breakbollar som han räddar och tar hem gamet via ett ess. Ymer svarar med att bryta omgående istället och sedan serva hem setet till 6-3 på dryga halvtimmen. 
I andra set bryter Ymer fram till 3-2, håller sedan till 4-2. Tappar dock tillbaka till 4-4 vid 5 lika kommer det sista svenska rycket. Han bryter vid 15-40. Det vill sig inte bättre än att Kukushkin trollar fram två nya breakbollar vid 15-40. Ymer räddar dom och en till innan han på den andra matchbollen kan avgöra. Siffrorna 6-3, 7-5. 
Imorgon, innan Lindell, går in på banan möter Ymer portugisen Joao Sousa, rankad 41, seedad femma. 

Vilken rolig svenskdag i Båstad. 20 poäng i rankingen för båda svenskarna. Till det borde båda svenskarna var givna en plats i kommande DC-match mot Rumänien om två månader. 

Till denna roliga svenskdag kan vi lägga till seger för Eriksson/Arvidsson över tjeckerna Dlouhy/Vesely med 1-6, 7-6(5), 10-5. 

Eriksson chanslös

Italienaren Paolo Lorenzi, rankad på plats 80, visade sig vara ett övermäktigt motstånd för svenske Markus Eriksson, 399. Ynka ett enda servegame lyckades han hålla i egen serve på hela matchen. Slutresultatet skrevs till 2-6, 1-6. 

Elias Ymer tillsammans med Daniel Windahl, som fick ett wildcard till dubbelturneringen, var ytterst nära att skrälla mot tyskarna Kretschmer/Satschko. En missad matchboll matchtiebreaket o H förlustsiffrorna skrevs till 6-3, 0-6, 10-12. 

Imorgon, tisdag, går både Lindell och Ymer in i turneringen. 

Inga kvalande svenskar kvar

Facit idag i Båstad blev fyra svenskar in i andra omgångens kval, fyra svenskar ur den samma.
Närmast var helt klart Daniel Windahl, blott 17 år, mot spanjoren Ramos-Vinolas rankad 99. Jämför det med svenskens 848. Windahl vann första set och gick fram till 4-2 och egen serve. Till det 4-3 och två breakbollar. Den andra av dessa var bara en nätkant ifrån chans att serva hem matchen. Efter att ha tappat andra set vann han dock bara tio poäng. Fram till det såg det mycket lovande ut.

Isak Arvidsson och Patrik Rosenholm fick fram skiljeset utan att komma åt. Tobias Blomgren var dock chanslös.

Imorgon inleds huvudturneringen, både i singel och dubbel.
Först ut av svenskarna är Markus Eriksson, som möter italienaren Lorenzi. 

I dubbeln ställs Windahl/Ymer, som fått ett wildcard, mot ett tyskt par. 


Vackra Båstad väntar

En av de vackraste turneringarna touren, Båstad på Bjärehalvön, väntar på turnering.
Idag inleddes kvalet till singelturneringen med fjorton svenska herrar ( femton var med i fjol). 
Facit blev fyra vidare till andra rundan. Två var väntade: Patrik Rosenholm vann över Jonathan Mridha och Tobias Blomgren över Robin Olin. Till det kan vi räkna in Daniel Lindahl som vann över Gomez-Herrera, med 2-1 i set, och även Isak Arvidsson som vände mot Boe-Wiegaard.

I fjol så gick Rosenholm vidare till andra rundan, så även Windahl. Arvidsson avancerade till kvalfinal. Vi får se hur det går imorgon. 

In i huvudturneringen är redan Elias Ymer, Christian Lindell och Markus Eriksson klara. Alla tre genom att få ett wildcard.

Snabba sortier i Wimbledon

Det blev ingen lyckad Grand Slam för de tre svenska dubbelspelarna. 
Andreas Siljeström i par med Zelenay föll redan i första omgången, efter att ha kvalat in i huvudturneringen, mot Marray/Smith med siffrorna 4-6, 5-7, 4-6.

Johan Brunström i par med Frederick Nielsen vann första rundan över Corrie/Smethurst med 6-4, 7-6, 7-6. Utan chans sedan mot tolfteseedade Llodra/Mahut med 3-6, 4-6, 2-6. 

Lika illa gick det för sjundeseedade Robert Lindstedt i par med Kubot. Vinst först över Giraldo/Gonzalez med 6-2, 6-1, 6-4 innan rutinerade Hewitt/Guccione blev för svåra. Förlustsiffrorna blev 5-7, 3-5, 4-6.

Nu väntar Skåne och Båstad för de tre svenskarna. 


RSS 2.0