Robin säkerheten själv - Federer väntar

Robin Söderling tycker om att spela på Roland Garros i Paris. I fjor final och nu kvartsfinal. I åttondelen vann han mycket övertygande över tiondeseedade kroaten Marin Cilic i tre raka 6-4, 6-4, 6-2 på drygt 1,5 timma.

Svensken visade hög klass. Han spelade lugnt och metodiskt, väntade ut kroaten och slog igenom sina grundslag vid exakt rätt tillfälle.
Söderling började lite trevande. Han såg något spänd ut inledningsvis i den hårda (10 m/sek) vinden på Court Suzanne Lenglen. Tidigt så tappade han de långa duellerna. Redan i sitt andra servegame hamnar han i underläge. Två breakbollar till kroaten vid 15-40 och Robin lägger första breakbollen enkelt lång. I nästa game vaknar svensken till och börjar röra sig bättre. Han vinner ett par dueller och bryter tillbaka omgående. Vid underläge med 15-30 i nästa serva vinner han åtta raka poäng, med andra ord vinst i eget servegame och blankt bryt i nästa och ett par vunna bollar senare 5-2. Vid 5-3 har Robin chansen att serva hem första set. Genom  en boll på sidlinjen och två passeringar med en Robin på nät är det tre breakbollar för Cilic. Svensken räddar första med ett ess, men genom en snedträff är gamet förlorat, 5-4. Men Söderling är på tårna. Kroaten lägger två raka bollar i nät och Robin har 0-40 och tre setbollar. Cilic räddar den första med en stoppbol men på den andra, som kroaten lägger i nät, är setet till Robin Söderling.
Om första set var det många breakens set så är andra precis tvärtom. Spelnivån höjs också betydligt. Spelarna servar mycket bra och följs åt fram till 5-4 och serve för Cilic. Via matchens boll - en överlobbad Söderling vid nät vänder och lägger in en diagonal passering, är setets första breakboll och därmed setboll ett faktum. En vinklad hög andraserve av kroatan gör att den är räddad. Via en lugn retur som Cilic enkelt lägger ut kommer en andra setboll. På den gör kroaten dubbelfel och är i brygga.
Vid 1-0 i tredje set och en misslyckad stoppboll av kroaten gör att Söderling har en chans att gå fram till 2-0. Men Cilic vill något annat. Söderling är något stressad och tappar fokus för ett kort ögonblick, 1-1. I nästa servegame för kroaten så skaffar sig Robin tre nya breakbollar. Cilic räddar två genom stabilt servande men på den tredje, genom retur på linjen och i nät, så är brytet där, 3-1. Första dubbelfelet på hela matchen av Robin, en läst smash och en enkelt poäng i nät så har hastigt och mindre lustigt kroaten tre breakbollar att åter igen komma in i matchen. Robin räddar en men lägger sedan bollen ut och 3-2.
För tredje gamet i rad hamnar servaren i problem och i underläge med 0-40. Utgången är också den samma. Efter en grym backhand med efterföljande passering av en framrusande Cilic så tar Robin tillvara på den andra breakbollen, 4-2. Han gör sitt andra dubbelfel sedan men fyra stabila poäng senare är det 5-2. Robin gör proccessen kort och går från 15-0 till 15-40 i kroatens nästa servegame, vilket innebär 3 matchbollar. En servereutr på kroatens fötter som han lägger långt ut gör att Robin Söderling är klar för kvartsfinal i 2010 års upplaga på Roland Garros. Vi får se en överlycklig svensk sträcka båda händerna upp mot himlen. Vilken underbart härlig seger.

I kvartsfinal väntar en viss världsetta i inte mindre än schweizaren Roger Federer. Samma Roger som Robin mötte i fjolårets final på det röda gruset i Paris. Federer har chansen, vid vinst över Söderling, att gå till sin 23 raka semifinal i Grand Slam. Senast han inte gjorde det var 2004 då han föll i kvarten, just i Paris, mot Kuerten.
I inbördes möten har Söderling 0-12. Dock så vann han en uppvisningsmatch i början av året.
På tisdag är det dags.

Svåra Montanes bortmanövrerad - Robin i åttondelen

På Roland Garros i Paris vann Robin Söderling, seedad femma, i tredje omgången mot spanjoren Albert Montanes, seedad 29, med 6-4, 7-5, 2-6, 6-3 på 2,5 timma.

En tappert kämpande spanjor som mestadels höll till långt bakom baslinjen. Mot det så slog Robin hårda grundslag. Med Robins stabilitet, envishet och kämpaglöd avgjorde och Söderling är i åttondelsfinal.

Machen inleds precis så jämnt som förväntat. Spelarna följs åt till det tionde gamet. En boll i nät av Montanes gör att Robin skaffar sig två setbollar vid 15-40, matchens första breakbollar. Efter en stenhård serve i mittenkrysset returnerar Robin en minst lika bra retur, på den andra setbollen, som spanjoren lägger i nät och första setet hemma.
I andra fortsätter Robin spela lika stabilt och säkert. Hans grundslag sitter och han har ett bra tålamod med Montanes. I det elfte gamet, vid ställningen 5 lika, hamnar Robin i svårigheter. Han ser för första gången nåogt orörlig ut och spanjoren skaffar sig ett par breakbollar. Genom stabila servar räddar Robin sig ur situationen. I nästa servegame går Robin fram till 15-40, med andra ord två setbollar. Duellen blir servärd med bla Robin på näst som blir överlobbad med en boll på baslinjen som svensken hinner upp och som som spanjoren sedan lägger ut och även andra setet till svensken.
I det tredje setet har Robin tre chanser att gå fram till 2-0 utan att knyta åt säcken. Istället så bryter Montanes i nästa servegame via två nätkantsbollar. Robins första tapp i matchen är ett faktum. Robin tappar också till 1-4. Söderling har även i nästa spanska servegame chans att bryta och dessutom tre gånger om. Men via ett ess och stabilt servande räddar sig Montanes ur situationen, 1-5. Söderling får med sig ett tröstgame innan spanjoren servar hem tredje set genom att springa upp en allt för dålig stoppboll av svensken.
Fjärde sets första servegame för Montanes och Robin har 0-30. Spanjoren vänder och vinner gamet. I hans nästa servegame ser spanjoren väldigt spänd och orörlig ut. Robin är inte sen att utnyttja det och bryter blankt, 1-3. Spelarna följs åt fram till 5-2 och serve för Montanes. Robin går fram till sin första matchboll. På den gör spanjoren ett ess. Robin skaffar sig sin andra matchboll som han lägger i nät. Genom en nätrullare tar spanjoren hem gamet. Robin kan nu serva hem matchen och en plats i åttondelen. Söderling går fram till 40-15 och två nya matchbollar. På den första lägger Robin bollen knappt bred. På den andra gör han ett ess. Söderling är framme i åttondelsfinal. Ett imponerande spel har tagit honom till denna.

Motståndare i åttondelen blir tiondeseedade kroaten Marin Cilic, seedad tia i turneringen. Robin har aldrig mött honom. Matchen spelas på söndag.

Söderling ensam svensk kvar på Roland Garros

Först försvann fjortonseedade Robert Lindstedt/Horia Tecau i den första omgången på Roland Garros o Paris och dess dubbelturnering. Sedan var det Johan Brunström/Jean-Julien Rojer som föll mot tredjeseedade Dlouhy/Paes med 3-6 (7-6 (8-6), 5-7. Och idag försvann sjundeseedade Simon Aspelin/Paul Hanley med 6-2, 4-6, 7-6 (10-8).
Detta innebär med andra ord att Sverige inte har något par kvar, som överlevde den första omgången i dubbel, i Paris. Frågan är när det hände senast alt om det någonsin har hänt?

Ende svensk är nu, i den tredje omgången i singelturneringen runt klockan 16.30 idag fredag, Robin Söderling som möter spanjoren Albert Montanes, rankad på plats nummer 34.

Ångvälten Söderling enkelt till tredje

Årets andra Grand Slam på Roland Garros i Paris går som tåget för femteseedade svensken Robin Söderling. Han vann mycket enkelt på drygt en timma mot Taylor Dent med förkrossande 6-0, 6-1, 6-1. 
Under matchens fem första game vann Robin allt utan två poäng. Dent såg redan då helt uppgiven ut och hade dragit på sig en varning efter att ha skickat upp en boll på läktaren. Ett game senare var första set över på 17 minuter. Robin tappade tolv poäng i egen serve på hela matchen. Totalt vann han 80 poäng och tappade enbart 38. Han bröt amerikanen inte mindre än 8 gånger på 12 breakchanser. I egen serve räddade han alla fyra breakbollar emot. Söderling spelade stabilt och såg helt oberörd ut. Serven var mycket stabil, fotarbetet fungerade och grundslagen var träffsäkra.
I den tredje omgången, på fredag, väntar det tuffare motstånd. På andra sidan nät ser vi då spanjoren Albert Montanes, rankad på plats nummer 34. Dessa både har mötts två gånger. 2007 just på Roland Garros, i den första omgången, då Söderling gav upp i andra set och i fjor i US Open, också det i den första omgången, då Söderling vann över fyra set.

För fjortonseedade Robert Lindstedt/Horia Tecau är äventyret i Paris redan över. De föll mot Gonzalez/RettenMayer med två gånger 4-6.

För Johan Brunström/Jean-Julien Rojer innebär det just nu väntan. De skall möta tredjeseedade Dlouhy/Paes som fjärde match på bana 7, men just nu regnar det.

Klockan 11 imorgon mot Dent

I den andra omgången på Roland Garros möter Robin Söderling Taylor Dent från USA. De har mötts två gånger, fast för länge sedan. Det var 2003 och 2004 med var sin vinst.
Klockan 11.00 som första match på Court Suzanne Lenglen.

Imorgon går också Johan Brunström tillsammans med Jean-Julien Rojer in i turneringen. De ställs mot tredjeseedade Dlouhy/Paes.
Även fjortonseedade Robert Lindstedt med Horia Tecau spelar sin första match imorgon. De möter Gonzalez/RettenMayer.

En man på plan - Söderling enkelt vidare

Roland Garros i Paris har börjat mycket bra även detta år för Robin Söderling. Den femteseedade svensken vann över fransosen Laurent Recouderc med 6-0, 6-2, 6-3 på 1,5 timma. Den 179-rankade fransmannen var ett par nummer för liten. Även om han stretade på bra så var han totalt utspelad av Söderling. Robin visade klass rakt igenom och slappande aldrig av utan forserade på alla tre seten. Detta var ett skönt besked för svensken som inte vunnit så många matcher på gruset på sista tiden.

Första set som var över på 20 minuter tappade svensken inte en enda poäng i egen serve. Han vann 24 av de 29 poäng som spelade. Han rörde sig mycket bra, grundslagen var hårda och säkra och koncentrationen på topp.
Andra set var det fortfarande mycket stabilt spel. Recouderc började dock att spela med mer båge i sina slag, allt för att kunna få Robin ur rytm. Han får fram en breakboll som Söderling räddar genom en stabil serve. Robin svarar med att bryta istället omgående, 3-0. I nästa servegame för fransmannen vaskade han fram sina första gamebollar i egen serve och tar hem ett game. Vid 5-2 skaffar sig Robin två setbollar. På den gör fransmannen dubbelfel.
I tredje så bryter Robin återigen och håller till 3-0. Fransmannn räddar en breakboll i sitt nästa servegame och ytterligare i nästa servegame. Spelarna följs åt till 5-3 och chans för Söderling att serva hem det hela. Han gör det blankt. Anmärkningvärt är att Söderling endast tappar åtta(!) poäng på i egen serve på hela matchen. Han slår enligt statistiken 46 vinnare mot 15 för fransmannen. Precis som siffrorna visar så hade inte Recouderc en chans att rubba Söderling.

I andra omgången, som troligtvis spelas på onsdag, får Robin ta sig an antingen Nicolas Lapentti från Equador (möttes förra året i Indian Wells och vann över Robin i två raka) eller Taylor Dent från USA (två möten 2003 och 2004 med var sitt möte).

Söndagspremiär för Söderling

Idag går Robin Söderling in i Roland Garros som är årets andra Grand Slam. Ende svensk på herrsingeln är Robin Söderling som är femteseedad. Han möter i första omgången hemmaspelaren Laurent Recouderc, som innehar rankingplats 179. Han spelar mest på Challanger. Robin har aldrig mött honom.

Runt klockan 13 är det matchstart på Court Philippe Chatrier.

Gräsligt grusligt för Sverige i Nice

Inte någon av svenskarna fick en bra genrepsvecka inför Roland Garros som inleds på söndag.

I Nice, Open de Nice Côte d'Azur, i Frankrike förlorade toppseedade Robin Söderling, som gick in i andra omgången mot den 58-rankade belgaren Olivier Rochus med 6-2, 4-6, 4-6 på dryga två timmar. 

Det började bra i första set. Genom två break, stabilt servande och ett spel som lovade mer vann Robin enkelt. Han tappade bara tre poäng i egen serve. I andra sets inledning avgörs matchen. Robin har två breakbollar i belgarens serve som han inte kan ta tillvara. På Rochus tredje dito så bryter han fram till 2-3. Robin tar aldrig tillbaka brytet utan setet är förlorat.
Av bara farten bryter belgaren svensken inte mindre än två gånger på raken i början av avgörande tredje set fram till 0-4. Robin vaknar till och bryter tillbaka en gång men kommer inte närmare utan matchen är förlorad och turneringen över för svenskens del.
Noterbart är att Robin vann fler (90 mot 85) poäng än sin motståndare.

Denna turnering i Nice var tänkt att bli ett bra avstamp för Söderling, men blev nu istället ännu ett bottannapp. Efter snabba utträden i de tre senaste grusturneringarna (tredje omgången/andra matchen mot Wawrinka i Rom, andra omgången/första matchen mot Almagro i Madrid och förlusten idag) så har den svenska världssjuan mycket att leva upp till vid årets andra Grand Slam som inleds i Paris på söndag.
Robin gick som bekant till final vid fjolårets upplaga, en finalplats som etablerade svensken som världsstjärna.

I dubbelturneringen, även den i Nice, gick det inte mycket bättre. Andraseedade Robert Lindstedt/Horia Tecau förlorade omgående mot tyskarna Fleming/Skupski 1-6, 7-6 (7-4), 9-11 (mtb).
Fjärdeseedade Johan Brunström/Jean-Julien Rojer gick samma öde tillmötes. De föll mot Friedl/Vemic med 4-6, 6-3, 7-10 (mtb).

Lottning för singelspelet på Roland Garros sker på fredag och för dubbelspelarna på måndag nästga vecka den 25 maj.

Ny turnering gånger två i Nice

Det är ny vecka på touren och ny turnering dessutom. Nice, Open de Nice Côte d'Azur, i Frankrike är värden. Robin Söderling, som är toppseedad, går först in i andra omgången. Där möter han morgondagens vinnare mellan Olivier Rochus från Belgien (Robin har 4-1 på den 58-rankade belgaren sammantaget och 2-0 på vinst) eller hemmaspelaren Adrian Mannarino (Söderling har aldrig mött den 295-rankade fransmannen).

I dubbel har vi andraseedade Robert Lindstedt tillsammans med rumänen Horia Tecau. De möter imorgon, måndag tyskarna Fleming/Skupski.
Fjärdeseedade Johan Brunström/Jean-Julien Rojer får ta sig an Friedl/Vemic i sin första match.

Ut i andra både för Aspelin och Lindstedt

Inte en svensk kom förbi andra omgången i Mastersturneringen i Madrid.
Först var det Robin Söderling i singel. 

Femteseedade Simon Aspelin/Paul Hanley, som gick in först i andra omgången, föll omgående mot Knowle/Ram med två gånger 4-6.

För Robert Lindstedt/Horia Tecau blev det en vinstmatch. I första omgången vann Hernandez/Merraro med 7-6 (7-2), 6-4. I andra blev det respass mot toppseedade Nestor/Zimonjiz 4-6, 3-6.

För Johan Brunström/Jean-Julien Rojer gick det än sämre. De föll i första matchen mot Garcia-Lopez/Montanes 2-6, 5-7.

Söderling ute innan det började i Madrid

Mutua Madrilêna Madrid Open är över för Robin Söderling. Den fjärdeseedade svensken föll i två raka mot spanjoren Nicolas Almagro. 4-6, 5-7 blev förlustsiffrorna.

Robin hamnade i underläge omgående i egen serve, 0-40. Han räddar dom. Vid 2 lika händer det igen. Denna gång bryter spanjoren blankt. Robin ger inte upp. Via en passering på den andra breakbollen är brytet tillbaka, 3-3. Förstaservarna sitter inte och Söderling ser lite orörlig ut. Han räddar fyra nya breakbollar i nästa servegame o får fram 4-3. Även i nästa servegame är det tufft. Efter en enkel boll i nät är det 30-40 och ännu en breakboll i egen serve. Han tappar till 4-5 och Almagro kan serva hem setet. Han går fram till 40-0 och tre setbollar. Robin räddar två men tappar sedan setet.

I andra tar Robin sitt första servegame stabilt och har spelar sig fram till trebollar vid 0-40. Första räddar han genom ett ess men lägger andra enkelt ut, 2-0. Spanjoren slarvar.
Robin gick fram till 3-0 innan det åter gick emot för svensken. Han tappade både till 3-2 och fram till matchavgörande 5-6. En breakboll vid 4-3 men närmare kom inte Robin denna dag. Vissa delar i svenskens spel gick att känna igen. Men en del såg inte bra ut. Skönt var det i alla fall att se att han peppade sig själv och försökte.

Nu bör det vidare till Frankrike och Nice nya ATP-turnering som inleds på måndag. Därefter är det Roland Garros.

Robin mot Almagro

I Mutua Madrilêna Madrid Open möter imorgon Robin Söderling, fjärdeseedad, spanjoren Nicolas Almagro. Han är rankad på plats 36 som Robin har 3-1 på och 1 lika på grus, samtliga matcher i fjor.

Bana 2 runt 16.00 är det dags.

Italien hemma i september

I kvalmatchen för att stanna kvar i World group, elitdivisionen, får Sverige möta Italien. Matchen spelas den 17-19 september och det blir hemmaplan för Sverige. 

Italien är rankade på plats nummer 20, jämfört med Sveriges nionde plats. Italienarna vann i helgen en tät match men utan pardon över Holland och dessutom på bortaplan. De mönstrade Bolelli och Starace i singel och samma killar i dubbeln.

Sverige har mött italienarna inte mindre än 19 gånger men endast 8 vinster. Senast vi spelade mot Italien var 1998 då Sverige vann med 4-1 på gruset i Milano.
Samtliga vinster för Italien har kommit på grus.

Vart matchen spelas är i dag oklart. Följer man turordningen mellan de två aktuella DC-kommunerna, Helsingborg och Göteborg, bör det vara västkustens tur.

Den Svenska DC-bloggen återkommer.

Detta gäller inför tisdagens lottning

Efter förlusten mot Argentina i Kungliga Tennishallen väntar kval för Sverige den 17-19 september. På tisdag klockan 12.00 är det lotten som får avgöra vilka vi får möta. 

Följande lag är seedade inklusive Sverige (nuvarande ranking inom parantes):
USA (4)
Israel (6)
Tyskland (8)
Indien (13)
Schweiz (14)
Equador (15)
Australien (16)


Vi får möta något av följande samt om det blir hemma- eller bortamatch, alternativt om lotten får avgöra vart det blir match samt med kommentar: 

Belgien (17) - bortaplan. Senaste matchen, förlust på grus i mars mot Tjeckien, mönstrade belgarna Rochus och Melisse i singel och Darcis/Rochus i dubbeln. Det blir en svår nöt att knäcka för Sverige. Vi har mött Belgien åtta gånger med fem segrar till de svenska. Senast var 1996 i Katrineholm då Sverige vann med 4-1. En av segerorganisatörerna var då självaste kapten Thomas Enqvist.

Österrike (18) - hemma. När de vann över Slovakien så tog Koellerer och Melzer singlarna och Knowle/Melzer i dubbeln. En intressant match för de svenska männen. Hemmaplan bör avgöra.
Senast vi mötte österrikarna 1999 vann Sverige på bortaplan med 4-1. Vi har mött Belgien sex gånger med fem vinster.

Brasilien (19) - hemma. De vann enkelt i helgen över Colombia. Då mönstrades Daniel och Bellucci i singlarna och Melo/Soares i dubbeln. Hemmaplan avgör då brasilianarna inte kan välja deras favoritunderlaget grus.
Två segrar på två matcher under 2000-talet, 2003 i Helsingborg samt 2006 i Belo Horizonte, talar för Sverige.

Rumänien (20) - borta. Hanescu och Ungur tog hand om singlarna i helgen vinstmatch över Ukraina. Dubbeln avgjorde, Robert Lindsteds vapendragare kommande vecka, Horia Tecau tillsammans med Henascu. Sverige mötte Rumänien så sent som i förra höstens kval i Helsingborg. Lagens andra match mot varandra, 1979 i Bukarest, vann även den Sverige. Trots bortaplan bör det bli svenska seger även denna gång.

Colombia (24) - lotten får avgöra vart matchen skall spelas. I mars vann de över Kanada. Då spelade Salamanca och Giraldo singlarna och Cabal/Falla dubbeln. Vid hemmaspel så bör Sverige vinna. Bortaplan kan bli mycket klurigt. Fördel dock att US Open avgörs veckorna innan det är dags för spel i så fall.

Kazakstan (29) - lotten får avgöra även här. Vann på bortaplan över Kina i helgen, vilket visar styrka. Golubev och Kukushkin spelade singlarna och Golubev/Schukin var dubbelparet. På bortaplan blir detta en mardrömsmotståndare. Hemma skall det inte vara några problem.

Italien (26) - hemma. Vann i helgen en tät men utan pardon över Holland och dessutom på bortaplan. De mönstrade Bolelli och Starace i singel och samma killar i dubbeln. Detta kommer att bli tätt, mycket tätt som kan gå hur som helst.
Sverige har mött italienarna inte mindre än 19 gånger men endast 8 vinster. Senast vi spelade mot Italien var 1998 då Sverige vann med 4-1 på gruset i Milano.

Sydafrika (28) - borta. Finland hade inte en chans i Pretoria, Sydafrika. Sydafrikanerna vann med Van der Marwe och De Voest i singel och De Voest/Moodie i dubbel. En mycket svår match för Sverige. Bortaplan kan vara avgörande... Fem segrar av sex möjliga är det svenska facitet. Vi mötte Sydafrika senast i kvartsfinal 1997 och vann med 3-2 i Tipshallen i Växjö. Då var också Thomas Enkvist med i laget och en viss Jonas Björkman vann den femte och avgörande fighten i avgörande set över Stafford.

Ny ranking kommer imorgon, måndag. Dock skall den inte ha någon inverkan på seedningen.

Bäst lottning är Colombia och Kazakstan om det blir hemmamatch. Svårast i dagsläget verkar vara Belgien eller samma Kazakstan på bortaplan.

Den Svenska DC-bloggen återkommer inom kort.

Masters på det röda gruset i Madrid

Då var det dags för den sista Mastersturneringen innan årets andra Grand Slam, Roland Garros, som inleds om två veckor den 23 maj. Det är Mutua Madrilêna Madrid Open.

Robin Söderling, fjärdeseedad, går in i andra turneringen. Han möter antingen spanjoren Nicolas Almagro (rankad 36 som Robin har 3-1 på och 1 lika på grus, samtliga matcher i fjor) eller serben Viktor Troicki (39 och har aldrig mött Robin).

I dubbel har vi femteseedade Simon Aspelin/Paul Hanley. De går först in i andra omgången.
Robert Lindstedt spelar denna vecka tillsammans med rumänen Horia Tecau. De vann för en månad sedan turneringen i Casablanca. De möter i sin första match Hernandez/Merraro.
Johan Brunström/Jean-Julien Rojer ställs mot Garcia-Lopez/Montanes.

Förlust för Johan och Jean-Julien

Det blir ingen final i Serbia Open för toppseedade Johan Brunström/Jean-Julien Rojer. De föll i sin semifinal mot Gonzalez/Rettenmaier med täta 5-7, 6-7 (4-7).

Toppseedade Brunström i semifinal

I Belgrad och Serbia Open är toppseedade Johan Brunström/Jean-Julien Rojer i semifinal. Detta efter vinst i kvarten över Rochus/Russel med 6-3, 6-0. I dagens semi väntar Gonzalez/Rettenmaier.

I Estolil Open tog det stopp för tredjeseedade Robert Lindstedt/Arnaud Clement i den kvarten mot Lopez/Marrero från Spanien med två gånger 4-6.


Estoril och Serbia Open

I Estolil Open, en 250-turnering, vann tredjeseedade Robert Lindstedt/Arnaud Clement över hemmaspelarna Gil/Masada efter två tiebreak 7-6 (7-6), 7-4 (7-4). I den andra är det Lopez/Marrero från Spanien som väntar.

I Belgrad är det en annan 250-turnering i form av Serbia Open. Toppseedade är Johan Brunström/Jean-Julien Rojer. De vann sin första match mot Korolev/Moser med 7-6 (7-1), 6-4. I andra omgången väntar Rochus/Russel.


RSS 2.0