Detta gäller inför tisdagens lottning

Efter förlusten mot Argentina i Kungliga Tennishallen väntar kval för Sverige den 17-19 september. På tisdag klockan 12.00 är det lotten som får avgöra vilka vi får möta. 

Följande lag är seedade inklusive Sverige (nuvarande ranking inom parantes):
USA (4)
Israel (6)
Tyskland (8)
Indien (13)
Schweiz (14)
Equador (15)
Australien (16)


Vi får möta något av följande samt om det blir hemma- eller bortamatch, alternativt om lotten får avgöra vart det blir match samt med kommentar: 

Belgien (17) - bortaplan. Senaste matchen, förlust på grus i mars mot Tjeckien, mönstrade belgarna Rochus och Melisse i singel och Darcis/Rochus i dubbeln. Det blir en svår nöt att knäcka för Sverige. Vi har mött Belgien åtta gånger med fem segrar till de svenska. Senast var 1996 i Katrineholm då Sverige vann med 4-1. En av segerorganisatörerna var då självaste kapten Thomas Enqvist.

Österrike (18) - hemma. När de vann över Slovakien så tog Koellerer och Melzer singlarna och Knowle/Melzer i dubbeln. En intressant match för de svenska männen. Hemmaplan bör avgöra.
Senast vi mötte österrikarna 1999 vann Sverige på bortaplan med 4-1. Vi har mött Belgien sex gånger med fem vinster.

Brasilien (19) - hemma. De vann enkelt i helgen över Colombia. Då mönstrades Daniel och Bellucci i singlarna och Melo/Soares i dubbeln. Hemmaplan avgör då brasilianarna inte kan välja deras favoritunderlaget grus.
Två segrar på två matcher under 2000-talet, 2003 i Helsingborg samt 2006 i Belo Horizonte, talar för Sverige.

Rumänien (20) - borta. Hanescu och Ungur tog hand om singlarna i helgen vinstmatch över Ukraina. Dubbeln avgjorde, Robert Lindsteds vapendragare kommande vecka, Horia Tecau tillsammans med Henascu. Sverige mötte Rumänien så sent som i förra höstens kval i Helsingborg. Lagens andra match mot varandra, 1979 i Bukarest, vann även den Sverige. Trots bortaplan bör det bli svenska seger även denna gång.

Colombia (24) - lotten får avgöra vart matchen skall spelas. I mars vann de över Kanada. Då spelade Salamanca och Giraldo singlarna och Cabal/Falla dubbeln. Vid hemmaspel så bör Sverige vinna. Bortaplan kan bli mycket klurigt. Fördel dock att US Open avgörs veckorna innan det är dags för spel i så fall.

Kazakstan (29) - lotten får avgöra även här. Vann på bortaplan över Kina i helgen, vilket visar styrka. Golubev och Kukushkin spelade singlarna och Golubev/Schukin var dubbelparet. På bortaplan blir detta en mardrömsmotståndare. Hemma skall det inte vara några problem.

Italien (26) - hemma. Vann i helgen en tät men utan pardon över Holland och dessutom på bortaplan. De mönstrade Bolelli och Starace i singel och samma killar i dubbeln. Detta kommer att bli tätt, mycket tätt som kan gå hur som helst.
Sverige har mött italienarna inte mindre än 19 gånger men endast 8 vinster. Senast vi spelade mot Italien var 1998 då Sverige vann med 4-1 på gruset i Milano.

Sydafrika (28) - borta. Finland hade inte en chans i Pretoria, Sydafrika. Sydafrikanerna vann med Van der Marwe och De Voest i singel och De Voest/Moodie i dubbel. En mycket svår match för Sverige. Bortaplan kan vara avgörande... Fem segrar av sex möjliga är det svenska facitet. Vi mötte Sydafrika senast i kvartsfinal 1997 och vann med 3-2 i Tipshallen i Växjö. Då var också Thomas Enkvist med i laget och en viss Jonas Björkman vann den femte och avgörande fighten i avgörande set över Stafford.

Ny ranking kommer imorgon, måndag. Dock skall den inte ha någon inverkan på seedningen.

Bäst lottning är Colombia och Kazakstan om det blir hemmamatch. Svårast i dagsläget verkar vara Belgien eller samma Kazakstan på bortaplan.

Den Svenska DC-bloggen återkommer inom kort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0