Lindstedts första final i Stockholm

Det blev inte Robert Lindstedts femte titel för året utan hans fjärde finalförlust, i vår hemmaturnering If Stockholm Open. Tillsammans, som en försmak inför 2013, var hans partner denna vecka serben Nenad Zimonjic. Vägen till finalen gick, för det toppseedade paret, genom vinst i den första omgången över svenskarna Patrik Rosenholm/Milos Sekuli med klara 6-3, 6-0.
I andra rundan, tillika kvartsfinal, räddades matchboll mot Butorac/Hanley och gav vinst med 6-3, 3-6, 14-12.
Anderson/Erlich övermannades, också här genom räddade matchbollar, i semifinalen med siffrorna 4-6, 7-6 (7-4), 12-10. Sedan i finalen hade det svensk-serbiska paret övertaget men tappade ett bryt upp i andra set och förlorade mot tredjeseedade Melo/Soares med 7-6 (7-4), 5-7, 6-10.
 
Detta var Lindstedts nionde start i Stockholm och helt klart det bästa resultatet. Den hittills största framgången innan i år kom 2006, då det blev semifinal tillsammans med finnen Nieminen.
 
På 33 finaler har nu Robban 16 vinst. Nenad har 45 vinster på 75 finaler.
 
I samma dubbelturneringen vann Andreas Siljeström tillsammans med amerikanen Brian Baker över Johan Brunström/Raven Klaasen från Sydafrika med 6-3, 6-2. Det blev sedan förlust över Anderson/Erlich med 2-6, 3-6.
 
Filip Bergevi/Fred Simonsson föll stort i den första rundan mot, dem kommande vinnarna, Melo/Soares med 4-6, 1-6.
 
Sverige kunde i If Stockholm Open uppleva årets första, och antagligen den enda, svenska vinst på herrtouren under 2012. Det var Patrik Rosenholm som tog en imponerande seger över fjolårsvinaren Gael Monfils från Frankrike. Segersiffrorna skrevs till 6-3, 1-6, 6-3. Det blev sedan stopp i andra omgången mot ryssen och sjätteseedade Mikhail Youzhny med klara 0-6, 2-6.

Robban har svårt för Fleming/Hutchins

Förra veckan blev det förlust i China Open i Peking för Lindstedt och Tecau. Idag i Mastersturneringen i Shanghai blev det samma resa mot britterna Fleming/Hutchins med 4-6, 5-7.
 
Nästa vecka, då det är dags för If Stockholm Open, gör Robert Lindstedt debut med sin nya partner, i och med att nästa års turneringar startar upp, serben Nenad Zimonjic. Det är bara att hoppas att Robban & Co inte får britterna ovan, som är anmälda till turneringen, för tredje veckan i rad.

Stopp i kvarten i Kina

Kvartsfinal blev det för Robert Robban Lindstedt i par med Horia Tecau i China Open i Peking.
Vinst i första över spanjorerna Marrero/Verdasco med 7-6 (7-3), 6-3. I kvarten, i en tät drabbning, blev det uttåg mot britterna Fleming/Hutchins med 7-6 (7-3), 2-6, 5-10.
 
Nu väntar Shanghai Rolex Masters. Som tredjeseedade står Lindstedt/Tecau över den första omgången.

Final ena veckan - ut med en gång i andra

Johan Brunström, i par med britten Jonathan Marray, kunde inte följa upp förra veckans final utan försvann redan i den första omgången i Thailand Open i Bangkok. Förlust mot Lu/Udomchoke med 1-6, 6-3, 9-11.

RSS 2.0