Förlust för Ymer Sr omgående i Mastersdebuten

Elias Ymer fick ett wildcard via sitt management till Masters i Miami, USA. Han ställdes mot argentinaren Federico Delbonis, som i förra veckans Masters i Indian Wells vann över världstvåan Andy Murray. Ymer pressade honom, var mycket nära vid 3-1 i avgörande set. Dock som så ofta för Ymer Sr så kunde han inte sy ihop den berömda säcken. Han föll efter knappa 2,5 timma med 1-6, 6-4, 3-6.
 
Det går just nu trögt för Robert Lindstedt i par med Inglot. Förlust i första rundan över Bautista Agut/Troicki med 3-6, 5-7 på drygt en timma. Lindstedt & Co hade fem breakbollar, tog inte vara på någon. Motståndarna hade 8 vann 2.
 
Glädjande på Futuretouren är att se de svenska framgångarna de sista veckorna.
Markus Eriksson följde upp sin titel från förra veckan i italienska Sondrio, i både singel och dubbel, genom att gå till semifinal i singel i grekiska Heraklion. Titeln i dubbelturneringen vann Arvidsson/Isaksson. De besegrade samma Eriksson i par med Dubarenco från Vitryssland.

Lyckat i Jönköping

Det blev en lyckad Challanger i Jönköping ur svensk synvinkel. Elias Ymer och Patrik Rosengolm till kvarten i singel. I dubbel blev det en än större succé. Vinst för Arvidsson/Simonsson i finalen över Eriksson/Sekulic. Noterbart är oxå att det svenska paret slog ännu ett svensk par i semin, Ymer/Windahl. 

Vi ser med än mer tillförsikt fram emot nästa svenska Challanger, i Båstad i början av juli. 

Lndstedt åttondel i Indian Wells

Robert Lindstedt i par med britten Inglot vann en match i Masters i Indian Wells. Vinst över Cabal/Farah från Colombia med 6-3, 3-1 innan de kastade in handduken. 
Sedna förlust över fjärdeseedade Murray/Soares med 6-4, 3-6, 4-10. 

Nu väntar ännu en Masters, dénna gång i Miami. 

Ett set i Ryssland

Slutresultatet i DC-matchen mellan Ryssland och Sverige blev till slut 0-5. Söndagens betydelselösa singlar gav oss Arvidsson mot Gabashvili 4-6, 0-6. Matchen var jämn fram till 4-4 sedan föll svensken igenom.
I den sista matchen fick Kravchuk spela istället för Kuznetsov. Windahl föll klart med två gånger 2-6. 

Det har varit en lärorik resa till Kazan. Debuten är avklarad för Daniel Windahl vilket är bra. Arvidsson vann sitt första set i Davis Cup, på femte singelförsöket.
Brunström spelade mycket bra i förlustmatch i dubbeln. Lindstedt såg mest omotiverad ut. 

Samtliga svenskar, förutom Robert Lindstedt åker nu hem till Sverige för Challanger i Jönköping. Mer om det senare i veckan. 

Play-off väntar för Sverige

Robert Lindstedt och Johan Brunströms första förlust tillsammans i Davis Cup är ett faktum. Sju raka vinster blev det. 
Ryssarna Evgeny Donskoy och Konstantin Kravchuk blev för svåra. I sin tredje DC-match tillsammans (en vinst och en förlust tidigare) vann de i tre raka med 3-6, 6-7(5), 3-6 på drygt två timmar.

En breakboll i första set räckte för ryssarna, bröt fram till 2-4, som de sedan höll. Dryga halvtimmen tog det.
I andra blev det två snabba break. Först ryskt till 1-2 och omgående efter det 2-2. Setet gick till tiebreak. Där seglar svenskarna iväg till 5-1. Vid egen serve (5-2) kan de serva hem andra set. Då vinner ryssarna sex raka poäng, vinner med 5-7. En timma varade andra set. 
I tredje set fortsätter fallet. Tapp till 1-3 som svenskarna aldrig kan reparera. Vid 3-5 servar ryssarna sig fram till matchboll, 40-30. Ryssarna vinner på första, landskampen förlorad redan idag, med 0-3.

Sverige får nu spela play-off 1 i 16-18 september om Ryssland (på hemmaplan) vinner mot Holland, då de möts i mitten av juli. 
Om istället Holland vinner den landskampen väntar Israel (bortaplan) samma datum i september eller i play-off 2 Israel eller Slovakien (hemma) 28-30 oktober. 
Det är med andra ord många om och men.... 
Hur som kan du lita på att Den Svenska DC-bloggen återkommer.

Sverige än mer i brygga

Såg det hopplöst ut inför Sveriges match mot Ryssland i Davis Cup första omgång, zon Europa/Afrika, är läget nu än mörkare. 

Debutant Daniel Windahl förlorade mot Teymuraz Gabashvili på drygt 1,5 timma med 3-6, 1-6, 1-6.

Det började illa för svensken. Han tappade sitt första servegame blankt. Dock kämpade han ikapp, men tappade igen. Noterbart är att de enda två game han höll i egen serve på hela matchen var fram till 1-2 och 2-3 i första set. Krasst så var det bara vid dessa två tillfällen han hade häng på ryssen och när han bryter ryssens serve, genom en enkel boll i nät, till 3 lika i första set.

På plussidan skall nämnas att Windahl slet på, kämpade väl, verkade orädd och fick till en rad fina dueller. Dock så är felprocenten allt för hög. Det märktes med all dess tydlighet att tempot allt för ofta var för högt. 

Ryssland leder med 2-0. 


Kämpen Arvidsson vann ett set

Isak Arvidsson förloraren första singelmatchen mot ryssen Andrey Kuznetsov med 6-4, 1-6, 1-6, 4-6 på drygt två timmar. 

Under första set var det ett ställningskrig där Isak räddade två breakbollar, en i första gamet och en i det sjunde gamet, och räddade båda. Vid ställningen 5-4 och rysk serve skaffar sig svensken sina första breakbollar, dessutom tre stycken, 0-40 vilket innebär lika många setbollar. Han tar till vara på den första. Isak vinner första set på 37 minuter. 
Detta var Arvidssons första setvinst i Davis Cup och detta i sjätte matchen (4 singlar och en dubbel innan idag).

Matchen ändrar sedan karaktär, totalt. Isak blir kort i slagen, lägger bollarna mitt i banan och vågar inte slå till med kraft. Det straffar sig, förlust i set två och tre med 1-6 på 26 resp 24 minuter. 

Fjärde set börjar lika illa. Svensken tappar till 0-4 innan han vaknar till liv. Bryter för andra gången gången i matchen och får fram 2-4. Tappar igen, blankt, till 2-5. Breaket fortsätter, så i istället för matchvinst reducerar Arvidsson till 3-5. Räddar sedan en matchboll och går fram till 4-5. Ryssen spelar sig fram till två nya matchbollar, 40-15. Genom att lägga bollen bakom ryggen i duellen som följer är matchen förlorad. Ryssland leder med 1-0. 

Isak kan vara stolt över första och fjärde set. Till det att han kämpade. Med tanke på rankingen (658 mot 55) så var det en helt ok insats från hans sida. 

Noterbart är att det endast är ett par hundra åskådare och ser matchen i Kazan. 

Debutant Windahl för Sverige

Lottningen inför DC-matchen mellan Ryssland och Sverige som inleds imorgon är klar. 
Klockan 13 ser vi Andrey Kuznetsov mot svenska ettan Isak Arvidsson. 
Därefter Teymiraz Gabashvili mot Daniel Windahl.

Lördagens dubbel med start klockan 12 är Evgeny Donskoy/Konstantin Kravchuk mot Johan Brunström/Robert Lindstedt anmälda.

Söndagens singlar, klockan 11, ser vi ettorna Gabashvili mot Isaksson följt av Kuznetsov mot Windahl. 

Lottningen närmar sig

På torsdag lottas det inför helgens Davis Cup. För svensk del är det match mot Ryssland i Kazan Tennis Academy. Underlaget är hard (RuKortHard Tournament MF). 
Uppladdning för svenskarna har skett på olika håll. Windahl, Isaksson och femte man Eriksson har tillsammans med förbundskapten Rosengren tränat i Växjö. Brunström har varit i Göteborg och Lindstedt i Stockholm. 
Finslipning sker sedsn igår, måndag, på plats i Kazan. 

Det lämnades en eventuell öppning för Elias Ymer till spel till helgen. Tyvärr är han inte återställd efter influensan, trots att han så smått börjat träna igen, så det blir inget spel i Ryssland. 

Klockan 13.00 svensk tid på fredag inleds matchen. 

RSS 2.0