God jul och gott nytt

Svenska DC-bloggen tackar för 2023 - året som inleddes med en stabil vinst över Bosnien-Hercegovina i Kungl Tennishallen och för landlagets del avslutades med en lektion i tennis i gruppspelet i Davis Cupfinals i Bologna i september. En individuell seger av nio möjliga blev resultatet där. 

God jul och ett gott nytt 2024 från oss alla till er alla! 

Helsingborg Arena igen

För andra gången på lika långa många år står Helsingborg Arena värd för kvalificeringsrundan till Davis Cupfinals mellan Sverige och Brasilien 2-3 februari.
 
Senast Sverige spelade i arenan var mot Japan 2022, vinst då med 3-2 då Elias Ymer var den stora segerorganisatören med två singelvinster och, tillsammans med André Göransso, vann dubbeln. 

Helsingborg Arena tar 4500 åskådare. 

Simon Aspelin ny kapten

2 singlar och 12 dubblar i Davis Cup. Det är facit för Sveriges nya DC-kapten tillika sportchef för Svenska Tennisförbunet. Det blev noll singelvinster och sex dubbelvinster för Aspelin umder åren 2001 till 2011. Mest minnesvärd i Davis Cup är vinsterna över Italien 2010. Tillsammans med Robert Lindstedt räddade svenskarna matchbollar och vann över fem set över Bolelli/Starace. 
Till det vinst i US Open 2007 och OS-silver tillsammans med Thomas Johansson 2008. 
49-åringen tillträder sin tjänst i samband med matchen mot Brasilien i februstik. 

RSS 2.0