En poäng från final

Det sjundeseedade Robert Lindstedt/Horia Tecau var en boll från att gå till final i Australian Open, Melbourne. Trots 5-2 och egen serve i det avgörande tiebreaket blev det förlust mot världsettorna Mike och Bob Bryan. Förlustsiffrorna skrevs till 6-4, 3-6, 6-7 (5-7). På sju starter i Melbourne var detta Robbans bästa resultat. Han har som bäst tidigare gått till den andra omgången. Nu väntar Davis Cup, den första omgången, på bortaplan mot Serbien och två veckor för Robert.

Semifinal nästa

Sjundeseedade Robert Lindstedt/Horia Tecau är klara för semifinal i Australian Open efter en säker seger i två raka set, 6-4 gånger två, över Lipsky/Ram.

Nu väntar antingen världsettorna Bryan eller sexorna Fyrstenberg/Matkowski från Polen. Matchen spelas senare idag.


O då var det kvarten down under

Sjundeseedade Robert Lindstedt tillsammans med rumänen Horia Tecau hade inga problem i den tredje omgången/åttondelsfinal i Australian Open mot Mello/Souza. Segersiffrorna skrevs till 6-4, 6-3.

I kvarten väntar nu det trettonseedade amerikanska paret Lipsky/Ram. Den spelas på Margaret Court Arena, som andra match efter en damsingel, runt klockan 03.00.

Tidigare i Australian Open har Robert som bäst gått fram till andra omgången - 2006, 2008 och 2009. De sista två åren har han åkt ut omgående i Melbourne.
Noterbart är också att Robban och Tecau nu gått till minst kvarten i fyra raka Grand Slam.

Robban vände och vann - åttondelen nästa

Robert Lindstedt i par med rumänen Horia Tecau är klar för tredje omgången/åttondelsfilan i Australian Open.
Detta efter att ha vänt och vunnit över Ebelthite/Matosevic med 3-6, 6-4, 6-2.

Nu väntar antingen Hanescu/Rochus eller Mello/Souza. Vilket par det blir avgörs inatt.

Svensk i andra omgången

Det är en av de fyra stora turneringarna som spelas, Australian Open i Melbourne. 
Sverige hade med två damer i singel, samma damer i par i dubbel och till det två herrar, som till råga på allt möttes i den första omgången. Damerna i både singel och dbbel försvann redani första omgången.
Frågan var vem av herrarna som skulle vinna, gå vidare till andra omgången och bli bäste svensk i årets upplaga av Australian Open? 
Kampen vanns av Robban Lindstedt i par med rumänen Horia Tecau. Det sjundeseedade paret mötte Andreas Siljeström/Igor Zelenay från Slovakien och vann med 6-3, 7-6 (8-6).

I morgon bitti väntar det inhemska paret Ebelthite/Matosevic.

Året börjar i Melbourne

Det är dags för årets första Grand Slam. Platsen är Melbourne i Australien.

I dubbel har vi två med. Robban Lindstedt i par med rumänen Horia Tecau. De är sjundeseedade och möter i sin första match Andreas Siljeström/Igor Zelenay från Slovakien.

I singel finns inte någon svensk representant med. Det har inte hänt på 32 år, 1980. Andra mer minnesvärda år är 1988 då vi hade hela 11 stycken herrar med. Detta år vann en viss Mats Wilander mot Pat Cash med 8-6 i femte avgörande set. Året efter 1989, var det än fler svenskar. Vi kunde räkna in 16 stycken. Vann gjorde dock Ivan Lendl. Bäst gick det för Jan Gunnarsson, som föll i sin semifinal mot Miloslav Mecir.
Men nog om gamla tider, det är dags att blicka framåt.

Angående den ende svenske mannen på touren, Robin Söderling, och hans fysiska status så kommer han inte, som redan är bekant, spela i Melbourne. Han har även strykit sig från Montpellier med start 30 januari och Rotterdam (13 februari). Det är nu bekräftat att han inte heller kommer att vara med i Davis Cup mot Serbien 10-12 februari. Vi får se när det blir dags för Robin att vara med igen.
Vilka som nu kommer att få spela singel i denna DC-match står mellan Michael Ryderstedt (rankad 307), Patrik Rosenholm (431), Carl Bergman (504), Patrik Brydolf (543) och Pablo Figueroa (886). Ett läger i Danderyd i slutet av månaden avgör. 
I dubbel får väl Robert Lindstedt anses given. Vid hans sida står det mellan Johan Brunström eller Andreas Liljeström.

Sämre genrep för Robban & Co.

Trots en fjärdeseedning i 250-turneringen i Sydney, Australien, blev det respass omgående. Dodig/Stakhovsky blev för svåra och siffrorna skrevs till 1-6, 7-6 (7-2), 3-10.

Nu väntar Grand Slam i Melbourne.

Bra start för Robert & Co.

Robert Lindstedt, i par med sin vapendragaren Horia Tecau från Rumänien, fick en fin start 2012. De gick till semifinal i årets första turnering i Brisbane, Australien. Första omgången vanns över ukrainarna Dolgopolov/Molchanov i två raka med två gånger 6-4. I kvarten blev det också två raka, 7-5, 6-3, över Hanley/Murray. Förlusten kom sedan mot toppseedade Mirnyi/Nestor med 2-6, 6-7 (3-7). I fjor gick det svenskrumänska paret till final då de fick kasta in handduken redan efter första set, då Roberts vad krånglade. Nu åker paret söder över och till Sydney. Veckan efter, måndag 16 januari, är det sedan dags för året första Grand Slam i Melbourne.

RSS 2.0