Ukraina eller Rumänien i april

Som seedade står Sverige över första omgången i zon 1 Europa/Afrika 2014. In i andra rundan, 4-6 april, mot vinnaren av Ukraina och Rumänien som möts i Ukraina 31 januari till 2 februari. 

Vid svensk vinst här blir det play-off i september. Vid förlust match mot förloraren mellan Ukraina och Rumänien. Vid vinst här är vi kvar i zon 1 och har spelat klart för året. 
Men vid förlust väntar kvalmatch likt den i helgen mot antingen Österrike, Lettland eller Slovakien. Detta kommer att ske sista helgen i oktober och på hemmaplan, oberoende vilket av de tre länderna det blir. 

Lottning om några timmar

Sverige har precis 3-2 i matcher mot Danmark. Då är det dags att tänka på nästa års turnering. 

Imorgon, måndag, vid 13- tiden lottas det. Vi är kvar i zon 1 och seedade. De fyra bäst rankade länderna som seedas är Kroatien (lotten), Österrike (hemma), Israel (borta) och Sverige. Dessa fyra länder går in i turneringen i omgång två i 4-6 april.

Följande länder kan bli aktuella för Sverige (samt om det blir hemma, borta eller om lotten avgör detta):
Ukraina (hemma)
Polen (hemma)
Ryssland (borta)
Rumänien (borta)
Slovenien (lotten)
Slovakien (hemma)
Lettland (lotten)
Portugal (lotten)

Vi återkommer under måndagen. 

Ymer och Sverige fixade det

Elias Ymer och Sverige vann över Martin Pedersen och Danmark med 7-6 (7-3), 7-6 (10-8), 4-6, 7-5 på tre timmar och en kvart.

Båda spelarna kände på varandra under första set fram till ett dubbelfel av Pedersen vid ställningen 5-4 och 30 lika. 
Poängen som följde kändes som att Ymer "hade" men som rann honom ur händerna. En smash från dansken utjämnar. Setet r till tiebreak. Minnet från i fredag då Ymers första set mot Frederik Nielsen också gick till tiebreak gör sig påmind. Precis som då tar Ymer tag i taktpinnen ordentligt. Via ett dubbelfel och en poäng djupt i nät från Pedersen går svensken upp till 5-1. En tappad serve bekommer inte Elias som går fram till 6-3 och fyra svenska setbollar.  Samma siffror som o fredags med andra ord... Någon mer likhet blir det inte, Ymer på väg fram mot nät på nästa poäng avslutar iskallt med en stoppboll. Dryga 45 minuter tog det.

Andra set får en annan skepnad. Ymer tappar sin serve i det åttonde gamet till 3-5. Pedersen kan då serva hem setet men misslyckas med det. På den femte breakbollar lägger dansken bollen i nät och 4-5. Även andra set till tiebreak. Det blir ingen riktig struktur här, spelarna bryter varandra ett par gånger. Vid 6-5 via en dansk bred retur skaffar sig Ymer setboll. Två starka danska servar ger dansk setboll. Ymer räddar den. Tappar dock sin nästa serve när Pedersen går på returen, vilket ger dansk setboll nummer två och dessutom egen serve. Vad svarar Ymer med på detta? Jo, han bryter dansken och dessutom två gånger om, vilket ger svensk setboll nummer två och egen serve. Pedersen i nät och svenskt 2-0 i set. Knappt en timma tog andra set. 

Tredje set inleds med att Ymer tappar sin serve omgående. Hm har chans att bryta tillbaka till 3 lika men icke. En bred svensk forehandretur på andra setbollen gör slut på setet, 4-6 på dryga halvtimmen. Ymer ser trött ut, verkar vara nervös, spänd. 

I fjärde sets första game får vi se en upprepning. Ymer tappar sitt första servegame. Detta efter att huvuddomaren korrigerat linjedomarens beslut med Pedersens serveretur på sidlinjen. Räddad breakboll fram till 0-3 gör att det "bara" är ett break upp. Ymer är mer och mer stillastående, ser rädd ut på banan. Känslan är att matchen håller på att "rinna honom ur händerna". 
Otippat hittar en svensk breakboll dit vid 3-4. En dansk stabil serve gör att den försvinner lika snabbt som den kom.
Vid ställning 4-5 kan Pedersen serva hem fjärde set. Via boll i nät av Ymer blir det 40-30, dansk setboll. En boll på sidlinjen gör att den räddas. En backhandkross senare blir till ny dansk setboll. En dansk forehand rakt ut räddar även den. Svensk retur på nästa serve och långt danskt svar ger, helt plötsligt, en svensk breakboll. En rak backhandretur på den ger oss 5 lika. Ymer räddar två setbollar och är ikapp. 
En rak svensk forehand ger 6-5. Som från ingenstans måste nu dansken hålla sin serve för att inte förlora matchen, vilken scenförändring. 
Det blir diskussioner på första poängen, om den var rätt eller inte. Refereen kallas in. Sverige får poängen, 0-15. En dansk raksträcka ger oss 0-30. Dansk poäng till 15-30, men Ymer och Sverige är två poäng från en fantastisk upphämtning. I nät av dansken ger 15-40 och två matchbollar. Duell följer som avslutas med en bred dansk boll ger 7-5.  
Det blir ett stort kramkalas på banan, spelare och ledare gör vågen. En euforisk stämning infinner sig. Sverige har för sjätte gången i historien vänt ett underläge på 0-2 till seger i Davis Cup.

Detta innebär att Sverige är kvar i zon 1, Europa/Afrika.

Eriksson hjälte

Markus Eriksson ger Sverige hopp om en mäktig vändning. Detta efter att ha vunnit en härlig vinst över fem set o dryga fyra timmars spel. Motståndaren Frederik Nielsen besegrades med 6-3, 3-6, 6-7 (1-7), 6-4, 9-7.

Därmed är det utjämnat till 2-2. Nu väntar avgörande med Elias Ymer och Martin Pedersen.

Landskampen lever

Sverige, Robert Lindstedt och Johan Brunström, vann dubbeln över Danmark, Frederik Nielsen och Thomas Kromann, med klara 6-7 (5-7), 6-4, 6-3, 6-3 på två och en halv timma.

Efter en inledning där paren kände på varann tog Sverige över mer och mer. Ett tappat svenskt game, i fjärde set vid ställningen 4-0, i övrigt hur stabilt som helst. 

Sverige reducerade nu till 1-2 ingår morgondagens avgörande singlar. Först ut klockan 13.00 ser vi ettorna Eriksson mot Nielsen. 



Vi leker med tanken...

Sverige ligger som bekant under med 0-2 mot Danmark i kvalmatchen i Helsingborg. Om vi förlorar en match till så är det Zon 2 Europa/Afrika. 
Den Svenska DC-bloggen har gått igenom vilka länder vi då får möta och om det blir hemma- eller bortamatch alternativt om lotten avgör. Av de sexton länderna som ingår blir Sverige toppseedade. 
Blir det Bulgarien, Luxemburg, Litauen eller Cypern så blir det lotten som avgör. Vid Grekland, Norge, Marocko eller Egypten så väntar hemmafördel. 

Övriga seedade länder är Ryssland eller Sydafrika (Ryssland leder med 2-0, bortaplan båda länderna), Finland (hemma), Moldavien (lotten), Irland (hemma), Monaco (borta), Vitryssland (hemma) och Bosnien-H. (lotten), här blir det tidigaste möte i den andra rundan, alternativt i play-off för att vara kvar i zon 2.

Första omgången spelas 31 januari till 2 februari. Andra/play-off 4-6 april. Tredje för att kunna återvända till 12-14 september.

Vilket fall 0-2 efter första dagen

Sverige ligger under med 0-2 mot Danmark i kvalet för att stanna kvar i Davis Cup zon 1 Europa/Afrika.

Detta efter att först Elias Ymer föll mot Frederik Nielsen med 6-7 (6-8), 2-6, 6-4, 5-7 på knappa tre timmar.
I första set var Nielsen den mer aktiva, Ymer destor mer passiv. Dansken bryter svensken redan i matchens tredje game. Ymer kommer igen och skaffar sig två breakbollar vid 2-3. Han har tillvara på den första, 3 lika. 
Ymer i svårigheter i det nionde gamet men reder ut det med stabila servar. Setet går till tiebreak. Svensken går fram till 4-0 och efter en klen andra serve från Ymer som ändå Nielsen lägger i nät skaffar han sig, 6-3 och tre setbollar. Då visar det sig med all tydlighet att rutinen som Nielsen har skaffat på sig efter 54 DC-matcher är blytung. Han vänder på det hela, får med sig några tveksamma domslut och setet som avslutas med en retur i nät från Ymer. 45 minuter tog det.

I andra set är Ymer fortfarande ett par nummer för liten. Via två breakboll kan dansken på 25 minuter spela hem andra set, 2-6.

I tredje för vi se en "ny", mer tänd Elias Ymer. Det märks att Kapten Rosengren har pratat med honom. Svensken bryter i första gamet. Vid 5-4 har Ymer egen serve och kan serva hem setet, sitt första i DC. Han skaffar sig två setbollar vid 40-15. En bred retur av Nielsen ger Ymer tredje set på knapp tre kvarten.

I början av fjärde set fortsätter historien från föregående set. Ymer är aggressiv, Nielsen mer passiv. Han bryter med en gång. Tappar dock sitt servegame till 3 lika. Vid 3-4 räddar Ymer tre raka breakbollar vid 0-40. Det hela avslutas med båda på nät och Ymer lägger undan snyggt, 4 lika. Av bara farten fortsätter Ymer fram till 0-30 i dansk serve. Nielsen kommer igen och får fram 4-5. Vid 5-6 och svensk serve, ett måste att hålla kommer svårigheterna. Dansken går fram till 0-40 och tre matchbollar. Ymer klarar att städ mot en, på den andra är matchen över.

Elias Ymer får godkänt i sin DC-debut. Han hade dansken på kroken men kunde inte knyta åt. Ny chans på söndag.


Dagens andra singel mellan Sverigeettan Markus Eriksson och danska tennismotionären Martin Pedersen slutade med klar förlust, siffrorna 7-6 (9-7), 3-6, 6-7 (3-7), 4-6 på fyra timmar.
Ett bryt, 2-3 och sedan åter till 3 lika, tar första set till tiebreak. Svensken räddar två setbollar fram till setvinst med 9-7. Dansken vikar helt klart ner sig. 
Den allt mer avtagande publiken i Idrottens Hus får sedan se en dansk dynamit tändas och en svensk låga släckas. Att det skiljer 600 platser mellan dessa herrar märks inte. Eriksson ger sig in i ett "sluggerparty" som passar Pedersen förträffligt. Att inte kapten Rosengren försöker styra om Eriksson, få honom att bryta mönster under matchen är för mig en gåta. 

Trots ett tidigt break av Markus i andra sets första game kommer dansken igen. Och gör det igen, denna andra gång efter ett svenskt dubbelfel. Ett ess avslutar setet på mindre än en halv timma. 

I tredje set får vi se flera ansikten. Pedersen går fram till 4-2. Eriksson tar över, vänder på det och skaffar sig två setbollar vid 5-4 och 15-40. Opassande nog passar dansken då på att ladda "bössan med den bästa ammunition" och utjämnar. Eriksson i sin tur räddar två breakbollar i sitt nästa servegame. Det går till tiebreak. Dansken kan bryta till 1-3 på en boll som Eriksson får allt för nära kroppen då han är allt för stillastående, lägger i nät. Sedan tappar har båda sina servar till 3-5 och 3-6. En lång retur avslutar setet. 50 minuter tog det.

Fjärde set blir ett ställningskrig. Eriksson fortsätter att spela efter Pedersens förutsättningar, det "sluggas" friskt. Ingen breakmöjlighet under matchens nio första game. Sedan är det dags för Eriksson att serva. 0-30 blir till 30 lika. Efter en duell lägger svensken poängen långt ut. Matchboll Danmark. Eriksson kan inte stå emot, breaket är där, matchen är förlorad.

Markus Eriksson gör ingen bra match. Det märktes på honom att han var nervös, kanske för att det var hans hemmadebut. Och som sagt svagt av kapten Rosengren att inte förmå sin adept att försöka bryta mönstret när maskineriet knakar.

Sverige ligger under med 0-2. Imorgon är det dags för dubbel. Hoppas att Lindstedt och Brunström kan hålla liv i denna match till på söndag. 


Elias Ymer först ut

I morgon fredag klockan 15.00 gör Elias Ymer sin debut i Davis Cup mot Danmark. Som rankad 801 hos ATP, går han in mot Den danska ettan Frederik Nielsen (ranking 615).
Ymer är blott 17 år ung. Sverige har inte skådat en så ung debutant sedan en viss Mats Wilander 16 år spelade mot Australien i Båstad juli 1981. Tyvärr blev förlust x två för Mats den gången.
Vårt tips: 2-3 t Nielsen.

Som andra singel får vi se Markus Eriksson (409) mot Martin Pedersen (1006).
Vårt tips: 3-1. Vilket ger 1-1 efter första dagen.

Lördagens dubbel har vi Lindstedt/Brunström mot Nielsen tillsammans med Thomas Kromann.
Vårt tips: 3-1.

På söndag inleder ettorna Eriksson mot Nielsen. 
Vårt tips: 3-1. Därmed är landskampen vunnen till svensk fördel.

Den sista singeln går Ymer in mot Pedersen.
Vårt tips: 2-0. Detta oavsett vem av danskarna han får möta.

Vi får se om tipsen håller. Återkommer.

Imorgon faller lotten

På Hotell Elite Marina Plaza imorgon torsdag klockan 13.00 är det dags för lottning inför Davis Cupmatchen mellan Sverige och Danmark i Helsingborg i helgen.
 
Det svenska dubbelparet, Lindstedt och Brunström, är självklara. Till det Sverigeettan Markus Eriksson. Sedan står den andra singeln mellan Rosenholm och Ymer. Tror att förbundskapten Fidde Rosengren tar ut Rosenholm. Hoppas dock, det hade varit mest spännande, att få se Ymer och vad han kan åstadkomma i denna drabbning. Hur som så blir det en svensk DC-debutant. Till det är det endast Lindstedt som har spelat Davis Cup på hemmaplan innan.
 
Danskarna kommer att låta Frederick Nielsen spela både singel och dubbel. Till det har kapten Carlsen litat på Pedersen i singel och Kromann vid sidan av Nielsen i dubbel, de senaste åren.
 
Imorgon strax efter lunch vet vi.
 
 
Det är också glädjande att se att Svenska Tennisförbundet har tagit till sig att den kritik som framkommit. Viasatsport.se sänder via nätet direkt hela helgen. Den Svenska DC-bloggen har vid flera tillfällen, både efter senaste DC-matchen i Idrottens Hus februari 2003 (Brasilien) samt kvalvinsten i samma arena september 2009 (Rumänien), mejlat och skrivit inlägg på bloggen för att få till en förändring. Skrev senast för en dryg månad sedan, den 19 september, och mejlade representanter för Svenska Tennisförbundet. Det är skönt att se att det händer saker. Skall bli spännande att se hur själva arrangemanget är på fredag.
 

Ingen titel för Robban & Bjösse

Robert Lindstedt och Jonas Björkman förlorade finalen av If Stockholm Open mot toppseedade Quershi och Rojer med två gånger 2-6. Det var inget snack om saken, svenskarna var ett par nummer för små. Redan i första servegamet hade firma Lindstedt/Björkman breakboll, deras ända på hela matchen, men när inte den blev verklighet kändes det som om det inte var någon match. Dubbelt brutna i båda seten och i övrigt stor skillnad på båda paren. Det märktes med all tydlighet att det var ett aktivt par som mötte ett icke, tillhälften, sådant. 

För Björkmans del väntar nu åter ett liv som tennispensionär, för Lindstedt är det Davis Cup mot Danmark i Helsingborg med samling imorgon måndag som står på programmet.

Fantastiskt spel ger final

Jonas Björkman gör på söndagen sin 97(!) final på ATP-touren, Robert Lindstedt gör sin 37. Det är final i If Stockholm Open år 2013. Detta efter att det oseddas svenska paret vann över fjärdeseedade Gonzalez/Lipsky med två gånger 6-4. 

Första sets enda breakboll kom redan i det tredje gamet och Gonzalez vid serve. Svenskarna spelade säkert och koncentrerat, rakt igenom. Andra set blev än mer spännande. Nya breakbollar i tredje gamet och serve för Gonzalez, dock kunde dem inte nyttja någon av dessa. Bättre lycka i nästa servegame, verklighet på den tredje breakbollen genom en rak backhand från Robban, 3-2.
Bara för Lindstedt att serva efter det. Dock inte bättre än att han tappade det blankt, 3 lika. Med en svensk backhand diagonalt kom det tredje raka breaket, 4-3. En missad matchboll i Lipskys serve vid 5-4 följdes upp av tre nya i nästa egna serve för Lindstedt. En stabil serve som motståndarna inte kunde returnera in avgör matchen. Vi får se Bryysselsteg, lyckliga män och hela Kungliga Tennishallen "kokade".

De båda svenska gentlemännen Robban Lindstedt & Bjösse Björkman är i final. En bragd bara det. Imorgon, söndag klockan13.00 börjar det. 

Semi för Jonas & Robert

Jonas Björkman och Robert Lindstedt är i semifinal i If Stockholm Open. Detta efter att ha vänt på steken mot Gulbis/Tursunov med segersiffrorna 4-6, 6-1,10-8. 
Efter första setet tog svenskarna över med råge. Via dubbelbreak lekte de hem andra set. Samma flyt i början av matchtiebreaket, fram till 6-1. Tappade ett par poäng. Vid 9-8 servar Lindstedt. Han avslutar snyggt med ett ess. 

I morgondagens semifinal väntar fjärdeseedade Gonzalez/Lipsky.

Pim-Pim ett nummer för lite

Som väntat hade Joachim Pim-Pim Johansson inte möjlighet att komma åt världselvan Milos Raonic. Förlustsiffrorna skrevs till 2-6, 6-7 (3-7) på knappa 1,5 timma.
Pim-Pim hamnade i problem redan i sitt tredje serverande där han på den andra breakbollen fick släppa gamet. Ämne ett tapp som gav första set till kanadensaren fick vi till 2-6. 
I andra set hade Joachim problem både i fjärde och sjunde gamet, men han redde ut det, räddade hela sju breakbollar. Setet gick till tiebreak. Där tappade Pim-Pim både till 1-2 och på första matchbollen (3-7).
Inte en breakboll fick Pim-Pim att bearbeta i Raonics serve. Det var helt klart Joachims ringrostighet som kostade han segern.

Frågan är om vi återigen får se Pim-Pim spela professionell tennis igen? Kanske om ett år i Stockholm igen...
 
Johan Brunström i par med Jarkko Nieminen har också spelat klart i årets If Stockholm Open. Detta efter förlust mot toppseedade Qureshi/Rojer med 3-6, 4-6. 

Eriksson kommer närmare

If Stockholm Open är över för Sverigeettan Markus Erikkson. Detta efter förlust mot fransmannen Kenny De Schepper med 4-6, 7-5, 5-7 efter 2 timmar och 20 minuter. 
Första set, det var det setet som svensken skulle vunnit. Han bröt först till 2-1 och hade sedan ytterligare en breakboll till 4-1. Fransosen vände på det hela från 4-2 till setvinst på den tredje setbollen efter 47 minuter. 
I andra set hade fransmannen breakboll redan i Markus första servegame utan att komma åt. Istället upprepade sig scenariet från första set, svensken bryter fram till 2-1 och Schepper bryter tillbaka till 4 lika. Istället för ännu ett tappat game bryter Eriksson på sin andra breakboll till 6-5. Markus servar hem setet och avslutar med en fin boll vid nät. 
Avgörande set följdes spelarna åt fram till 4-5 och svensk serve. Från eget 30-0 tappade han till break- och matchboll, som han räddade och kunde vinna gamet. Problem igen i nästa servegame, därkunde han inte stå emot längre.
Eriksson får godkänt, tråkigt att han inte kunde knyta åt säcken. Nu väntar någon dag vila innan han börjar uppladdningen inför nästa veckas DC-fight.

Samtliga dubblar med svenskt intresse är färdiga. 
Comebackande Jonas Björkman tillsammans med Robert Lindsteft vann över Isak Arvidsson/Andreas Siljeström med 6-3, 5-7, 10-3. 
Gulbis/Tursunov blir nästa par att möta. De vann över Rosenholm/Sekulic med 1-6, 6-7 (3-7). 
Johan Brunström/Jarkko Nieminen slog tillbaka Becker/Sijsling 2-6, 6-3, 10-8. 

Pim-Pim leverar som aldrig tidigare

Efter att ha varit borta från de stora matcherna på över två och ett halvt år gör nu Joachim Pim-Pim Johansson ett, bejublad och kortvarig comeback i och med att han spelar i If Stockholm Open, och som han spelar.
 
Det wildcard han fick till kvalet förvaltade han på bästa sätt, inte ett set gav han bort. I kväll inledde han huvudturneringen med att krossa 112-rankade Alejandro Falla från Colombia med 6-1, 6-3 på knappa 1 timma.
Efter att inte fått ordning på sin serve i sitt första servegame, kom han under med 15-40, två breakbollar. Väl där satta han det mesta och kunde styra spelet mest som han önskade. Falla fick 1-1 innan Pim-Pim drog iväg samtidigt som Falla gick ner sig totalt. Svensken vann åtta(!) raka game, fram till 2-0. Till det även breakboll till 3-0. Att det var colombianen som spelat 24 turneringar i år och samlat ihop 532 poäng på touren och svensken kom från lätt träning, utan turnering och 0 poäng sedan 2011 kunde vi inte se.
Efter det tredje gamet i andra set så följdes spelarna fram till 5-3 och serve för Falla. Pim-Pim ökar tempot igen och skaffar sig 15-40 och därmed två matchbollar. Falla räddar den första. På den andra lägger Falla en stoppboll som Johansson springer upp och lägger retligt enkelt undan med en backhandkross.
 
Det är overkligt att se Herr Johansson spela tennis igen. Tänk, mannen har inte spelat sedan våren 2011. I nästa drabbning, omgång två, väntar kanadensaren Milos Raonic - seedad tvåa, rankad elva just nu. Den spelas på torsdag.
 
Den andra svensk, som gick genom kvalet utan setförlust, Milos Sekulic, hade det inte lika roligt i dag. Hann föll klart mot tysken Jan-Lennard Struff med 3-6, 0-6 på 52 minuter. Vid 2-3 blev svensken bruten med en rak backhandretur, efter det var det roliga slut. Han vann bara ett mer game.

Ymer med för första gången

Den svenske förbundskapten Fidde Rosengren tog idag ut Markus Eriksson, Patrik Rosenholm och dubbelspelarna Robert Lindstedt och Johan Brunström till matchen mot Danmark nästa vecka. Med som femte man blir Elias Ymer.
Det är kvalmatch för att stanna kvar i zon 1 Europa/Afrika.
Markus har nu spelat två hela DC-matcher, vilket ger en bra rutin. Vunnit två och förlorat två singlar. Rosenholm och Ymer väntar på sin DC-debut. Vårt dubbelpar har visat sig vara väldigt stabila i DC, tre vinster på lika många matcher.
 
Den danska kaptenen, Kenneth Carlsen, tog även han ut sitt lag idag. Han litar på Frederik Nielsen med 19-15 i singel och 12-8 i dubbel. Till det Thomas Kromann som Nielsen har kamperat med i dubbel sedan 2010, 5 vinster och 2 förluster. Den singelspelare som Carlsen litat på de senaste åren är Martin Pedersen, så även denna gång. Som fjärde man gör Mikael Torpegaard debut.
 
Matchen spelas i Idrottens Hus i Helsingborg. Lottning på torsdag nästa vecka strax efter lunch. Tills dess får varje land byta ut en av de uttagna spelarna.
 
Första singel fredag med start klockan 15.00.

Tankar inför laguttagning på tisdag

Senast om två dagar skall förbundskapten Fidde Rosengren ta ut sitt preliminära lag som skall möta Danmark om två veckor.
De två dubbelspelarna Robert Lindstedt och Johan Brunström är självklara. Robban valde bort 500-turneringarna i Valencia och Basel för denna DC-drabbning. Han visar med detta ett stort svenskt hjärta, en föreblid helt klart.
Lindstedt/Brunström har ett bra facit i DCn, tre matcher på tre chanser.
 
I singel så skulle det överraska om Fidde inte tar ut, samma spelare som sist - Patrik Rosenholm, Isak Arvidsson och Markus Eriksson. Sedan valde ju han bort, som bekant, Rosenholm väl på plats i Slovakien.
Eriksson är, som det ser ut nu, självklar. Bäst rankad och bäst form för tillfället. Han vann Rising Star Tour, sammantaget bäst placeringar i de fyra Future som spelats runt om i Sverige den senaste månaden, som ger Markus ett wildcard till den If Stockholm Open. Till det har han två vinster i DC, en i varje match han varit med.
 
Då är det mer öppet om andrasingeln. Rosenholm är framme i kvalfinal i Stockholm, vilket imponerar. Det är även Milos Sekulic. Arvidsson åkte i dag ut i den andra rundan i samma kval. Hoppas här att Rosenholm får en ärlig chans.
 
Hade också varit intressant att ta med både Elias Ymer och Daniel Windahl i matchandet inför DC-matchen. Detta för att i första hand se och lära.
 
Hade också varit kul att ta med pånyttfödde Joachim Pim-Pim Johansson som sparringpartner för att höja tempot på träningarna. Till spel är jag dock mer tveksam. Han har inte spelat professionell tennis på över två år (mars 2011).
 
Vad gäller danskarna så kvalade, den högst rankade, Frederik Nielsen (587 i singel), i Challanger i Rennes i förra veckan med en klar förlust i första omgången. Inget spel i veckan som kommer för honom.
Samma Nielsen brukar spela singel och dubbel i DC'n. Hans singelfacit är 19-15. I dubbel 12-8.
I de senaste sju dubbelmatcherna, från 2010 och framåt, har Nielsen kamperat ihop med Thomas Kromann. Det har resulterat i 5 vinster.
Den näst högste rankade dansken Martin Pedersen (1007) har tagit hand om singel nummer två, i båda matcherna som spelats i år och i fjor. En förlust och en vinst.
 
Den Svenske DC-bloggen återkommer under veckan.

Lindstedt vinnare igen x 2

Äntligen kom det ett par segrar för Robert Lindstedt, i Masters Shanghai.
Senaste segern kom i DC-dubbeln för knapp en månad sedan.
Det var tänkt att Robert skulle spela med Jürgen Melzer men han kände sig inte riktigt kurant så Robban hittade en ny partner på flygplanet på väg till turneringen, det blev kanadensaren Vasek Pospisil.
Vinst i första rundan över tyskarna Kohlschreiber/Mayer med 7-6 (7-3), 6-2. Sedan vinst över, sin förra adept, tredjeseedade Daniel Nestor tillsammans med Paes, med 7-5, 3-6, 13-11. Förlust sedan i kvarten mot Murray/Peers med 6-3, 3-6, 6-10.

Det grusar för Lindstedt

Robert Lidstedts kräftgång fortsätter. I Pekings 500-turnering blev det respass med en gång mot självaste Novak Djokovic i par med Stanislas Wawrinka med tvågånger 3-6.

Nu väntar Masters i Shanghai.

RSS 2.0