Tankar inför laguttagning på tisdag

Senast om två dagar skall förbundskapten Fidde Rosengren ta ut sitt preliminära lag som skall möta Danmark om två veckor.
De två dubbelspelarna Robert Lindstedt och Johan Brunström är självklara. Robban valde bort 500-turneringarna i Valencia och Basel för denna DC-drabbning. Han visar med detta ett stort svenskt hjärta, en föreblid helt klart.
Lindstedt/Brunström har ett bra facit i DCn, tre matcher på tre chanser.
 
I singel så skulle det överraska om Fidde inte tar ut, samma spelare som sist - Patrik Rosenholm, Isak Arvidsson och Markus Eriksson. Sedan valde ju han bort, som bekant, Rosenholm väl på plats i Slovakien.
Eriksson är, som det ser ut nu, självklar. Bäst rankad och bäst form för tillfället. Han vann Rising Star Tour, sammantaget bäst placeringar i de fyra Future som spelats runt om i Sverige den senaste månaden, som ger Markus ett wildcard till den If Stockholm Open. Till det har han två vinster i DC, en i varje match han varit med.
 
Då är det mer öppet om andrasingeln. Rosenholm är framme i kvalfinal i Stockholm, vilket imponerar. Det är även Milos Sekulic. Arvidsson åkte i dag ut i den andra rundan i samma kval. Hoppas här att Rosenholm får en ärlig chans.
 
Hade också varit intressant att ta med både Elias Ymer och Daniel Windahl i matchandet inför DC-matchen. Detta för att i första hand se och lära.
 
Hade också varit kul att ta med pånyttfödde Joachim Pim-Pim Johansson som sparringpartner för att höja tempot på träningarna. Till spel är jag dock mer tveksam. Han har inte spelat professionell tennis på över två år (mars 2011).
 
Vad gäller danskarna så kvalade, den högst rankade, Frederik Nielsen (587 i singel), i Challanger i Rennes i förra veckan med en klar förlust i första omgången. Inget spel i veckan som kommer för honom.
Samma Nielsen brukar spela singel och dubbel i DC'n. Hans singelfacit är 19-15. I dubbel 12-8.
I de senaste sju dubbelmatcherna, från 2010 och framåt, har Nielsen kamperat ihop med Thomas Kromann. Det har resulterat i 5 vinster.
Den näst högste rankade dansken Martin Pedersen (1007) har tagit hand om singel nummer två, i båda matcherna som spelats i år och i fjor. En förlust och en vinst.
 
Den Svenske DC-bloggen återkommer under veckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0