Lindstedt ut i första, Bjösse vidare i andra

Robert Lidstedt är utslagen ur Mastersturneringen i Paris. Han förlorade i par med Yves Allegro (Schweiz) mot Grosjean/Tsonga med 5-7, 2-6.

Jonas Björkman/Max Mirnyi vann över Melzer/Perry (Australien) med 7-5, 6-1. Efter ett hårt med många servegenombrott kunde Jonas och Max lekande lätt ta hem det andra. Nu väntar kvartsfinal, motståndaren där är inte klart.

Ingen svensk singelspelare i Paris nästa vecka

Thomas Johansson förlorade mot Vincent Spadea från USA med 6-7 (5-7), 2-6. Efter det hårda första setet så orkade inte Thomas komma igen i andra.
I och med att Thompa förlorade så finns det inte någon svensk i Masterturneringen, singel, i Paris kommande vecka. Bjösse förlorade också kvalet. Söderling är skadad och Pim-Pim kommer inte heller till start.

I dubbel har vi Robert Lindstedt, Simon Aspelin och Jonas Björkman i tre olika konstellationer. Ingen svensk i farten under måndagen.

En ut och en vidare

Det är inte mycket som stämmer för Jonas Björkman i singelspelet just nu. Förlust igår, i kvalet till Mastersturneringen i Paris, mot 307-rankade fransmannen Ouanna med siffrorna 2-6, 2-6. Två break mot sig i varje set och inte ens en enda breakboll till sin egen fördel, då var denna dag förlorad och det blir inget singelspel i Paris. Det blir istället dubbel tillsammans Mirnyi, de är tredjeseedade och går därmed in i turneringen i den andra omgången.

Thomas Johansson är där emot klar för kvalfinal. Han besegrade italienaren Bolelli efter skiljeset, 6-3, 4-6, 6-4. Thomas var hela tiden steget före och med ett mentalt övertag. Han vann första set genom att bryta fram till 5-3 och sedan hålla sin serve. I andra kom italienaren tillbaka och vann men i tredje visade Thomas en imponerande kyla på de viktiga poängen.
I eftermiddag väntar kvalfinal mot ett år äldre amerikanen Vincent Spadea. Han är rankad som nummer 76 (mot Thomas 38). De står 3-1 till Thomas i inbördes möten. Senast var just i Paris för ett år sedan då Thomas vann i två raka tiebreakset.

Kval i Paris

Inför Mastersturneringen i Paris kvalar både Thomas Johansson (topprankad i kvalet) och Jonas Björkman (åtta) idag. Först ut av svenskarna på Center Court är Jonas, som fjärdematch möter han fransmannen Josselin Ouanna. Fransmannen är rankad 307 och har aldrig mött Björkman innan.
Efter Jonas spelar Thomas mot italienaren Simone Bolelli. Samma italienaren slog ut Bjösse tidigare denna veckan. Han är rankad som nummer 91 och har aldrig stött på Thompa förut på ATP-touren.

James Blake - dubbelspelaren skickade ut Lindstedt

Robert Lindstedt i par med Jarkko Nieminen förlorade i två raka set (4-6, 5-7) över James Blake och Mark Knowles. Ett break mot två i första och det enda breaket till Blake/Knowles avgjorde denna tillställning. Blake verkar trivas I Basel förnärvarande, i alla fall i dubbel. Och att slå ut svenskar är hans gebit, först Aspelin i första omgången och nu Robert i kvarten.

Siste svensk ut i Ryssland

Jonas Björkman i par med Max Mirnyi vann första set blankt, men tappade sedan två set knappt och sagan är över i St Petersburg. Förlusten mot Cermak/Youzhny skrevs till 6-0, 4-6, 8-10 på drygt en timma.

Klockan 17 idag i Basel möter Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen Blake/Knowles på bana 2.

Bjösse övertygar i dubbeln

Jonas Björkman/Max Mirnyi vann i första omgången i St Petersburg, efter övertygande spel, över Gimelstob/Kunitsyn med siffrorna 6-1, 6-2. Jonas och Max gick fram till 5-0 i första set innan de förlorade sitt första game. Spelet såg mycket bra ut.

I kvarten väntar Cermak/Youzhny. Matchen spelas imorgon på bana 2 som fjärde match, runt klockan 16.00.

I Basel så spelar Rpbert Lindstedt i par med Jarkko Nieminen. De möter imorgon, som match nummer fem på bana 2, James Blake och Mark Knowles.

Aspelin ute, Lindstedt vidare

Det började bra för US Openvinnarna Simon Aspelin/Julian Knowle mot James Blake/Mark Knowles i deras första möte. Aspelin/Knowle vann första set efter stabilt spel. Andra set var även det mycket jämnt, tiebreak fick avgöra. Där visade det sig att Blake/Knowles var det något starkare. I det avgörande matchtiebreaket så följdes spelarna åt fram till 4 lika, men där tog det roliga slut för Simon/Julian och matchen var över. Slutsiffrorna blev, efter 1 timme och 45 minuter, 7-5, 6-7 (7-9), 4-10 (mtb).

Bättre gick det för Robert Lindstedt i par med Jarkko Nieminen. De vann över tjeckerna Cibulec/Skoch med 7-6 (7-4), 6-4. I det första setet så hade tjeckerna ett bryt upp och chans att serva hem första set vid 4-5, men Robert/Jarkko ville annat. De bröt tillbaka och fick fram ett tiebreak som de relativt enkelt vann. Även det andra setet var svängigt och Robert/Jarkko visade igen att de var något starkare.
Nu väntar Aspelin/Knowles övermän, Blake/Knowles, i andra omgången/kvartsfinalen.

Nattsvart i singeln i St Petersburg

Igår så försvann Thomas Johansson i första omgången i Ryssland. Idag var det Jonas Björkmans tur. Efter ett mycket jämnt första set som gick till ett ännu jämnare tiebreak tog Jonas slut i andra. Han förlorade med siffrorna 6-7 (8-10), 2-6 mot den 13 år yngre italienaren Simone Bolelli.
Nu får Bjösse fokusera helt på dubbeln tillsamms med Max Mirnyi, som för övrigt också åkte ut ur singelturneringen idag.

Senare i eftermiddag i Basel, Schweiz, spelar först Simon Aspelin/Julian Knowle (seedad som nummer 3) mot James Blake och Mark Knowles.
Efter den matchen följer Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen mot Tomas Cibulec/David Skoch.

En Thomas Johansson helt under isen

Det som varit Thomas Johansson favoritturneringar genom åren med två segrar och en finalplats visade sig idag bli en mardröm. Knappt en boll gick Thomas väg. Sagan i St Petersburg i Ryssland är över. Den så starkt på uppgång, Ernests Gulbis från Lettland vann med hela 6-2, 6-1 på mindre än 50 minuter. Både första och andra set inleddes med break mot sig för svensken. Thomas vann bara 27 av 80 bollar (8 stycken i andra set) och hade en mycket dålig förstaserve. Till detta var dett en lett som spelade på topp, vann bla 22 av 23 bollar på sin förstaserve och gjorde 11 ace.

Nu väntar troligtvis kval för Thompa till årets sista Mastersturnering i Paris i slutet av veckan. Huvudturneringen inleds om en vecka, den 29 oktober.

Thompa först in i St Petersburg

Imorgon vid 17-tiden så är det dags för en av Thomas Johansson favoritturneringar, St Petersburg i Ryssland. Han har vunnit där två gånger (1997 och 2005) och var senast i fjor i final. Han inleder den första omgånen mot Ernests Gulbis från Lettland. Han är rankad som nummer 48 mot Thomas som är 39. De har aldrig tidigare mötts.

Även Jonas Björkman är på plats i Ryssland. Han inleder i singel mot italienaren Bolelli och dubbeln mot Gimelstob/Kunitsyn.

I ATP-turneringen Davidoff Swiss Indoors Basel i Schweiz är två svenskar anmälda. Robert Lindstedt i par med Jarkko Nieminen spelar i första omgången mot tjeckerna Cibulec/Skoch. Simon Aspelin/Julian Knowle inleder mot Blake (USA) och Knowles (Bahamas).

Två sköna veckor fick sitt slut

Jonas Björkman/Max Mirnyi hade 3-0 i inbördes möten mot polackerna Matkowski/Fyrstenberg. I Madrid så bröts den fina sviten, men det satt långt inne. Siffrorna skrevs till 6-7 (4-7), 7-5, 10-6 (mtb). I det avgörande matchtiebreaket hade Jonas/Max ett minibryt och ledningen med 6-5 innan polackerna vände och vann fem raka poäng och därmed denna semifinal.

Härnäst väntar ATP-turnering i St Petersburg för Björkman.

Argentinare för svåra för Aspelin/Knowle

Efter en mycket jämn tillställning var Simon Aspelin/Juliuan Knowle tvungna att ge sig i matchtiebreak mot argentinarna Canas/Nalbandian. Siffrorna blev 3-6, 6-3, 7-10 (mtb). Efter ett svagt första set tog Simon/Knowle kommandot i andra genom att bryta med en gång och sedan hålla det till setvinst. I det avgörande matchtiebreaket följdes paren åt fram till 6-6 lika då det avgörande matchtiebreaket föll och turneringen var över för Siom & Co.

Utklassning av Jonas och Max

Det blir semifinal i Mastersturneringen i Madrid imorgon för Jonas Björkman/Max Mirnyi efter en mycket enkel seger över Kerr/Perry från Australien med 6-1, 6-2. Sju förlorade poäng i de egna servegamen på hela matchen säger det mesta.
Imorgon är det polackerna Mariusz Fyrstenberg och Marcin Matkowski som står för motståndet. Matchen startar klockan 15.00, lördag.

Först Björkman, sedan Aspelin

På Pista Alcala/bana 1 med start klockan 17 så spelar Jonas Björkman och Max Mirnyi mot Jordan Kerr och Todd Perry från Australien. Därefter är det dags för Simon Aspelin och Julian Knowle att ta sig an argentinarna Guillermo Canas/David Nalbandian. Båda matcherna är kvartsfinaler.

Bjösse och Max klara för kvarten

Jonas Björkman och Max Mirnyi är i kvartsfinal i Madrid, Spanien, efter seger över Gonzalez/Sa med 7-6 (7-5), 6-4. Nu väntar Kerr/Perry från Australien.

Aspelin/Knowle enkelt vidare

Simon Aspelin och Julian Knowle är vidare till kvartsfinal i Mastersturneringen i Madrid. Detta efter enkelt ha avfärdat spanjorerna Almagro/Ferrer med 6-4, 6-2. Nu väntar argentinarna David Nalbandian/Guillermo Canas.

Grus i maskineriet för Robert

Efter två turneringssegrar, i Japan och Indien, går det nu sämre för Robert Lindstedt i dubbel. Det blev förlust i Madrid i par med finnen Jarkko Nieminen mot Karlovic/Verdasco med 4-6, 7-6 (7-4), 10-7 (mtb).

Chans till snabb svensk revansch

Denna vecka är det Mastersturnering i Madrid, Spanien. Förste svensk som spelar är Robert Lindstedt i par med Jarkko Nieminen. De möter Stockholm Open-vinnaren Ivo Karlovic som spelar tillsammans med Fernando Verdasco. Matchen imorgon spelas på bana "Pista Alcala" vid 19-tiden cirka.

Den andre svensk som är på plats i Spanien är Simon Aspelin som i vanlig ordning spelar med Julian Knowle. De går in i turneringen i omgång två senare i veckan, de möter då spanjorerna Almagro/Ferrer.
Jonas Björkman och Max Mirnyi är också i Spanien. De går även de in i den andra omgången.

Thompa vände men tappade

Det blev ingen tredje titel för Thomas Johansson i Stockholm. Han förlorade i skiljeset mot kroaten Ivo Karlovic med 3-6, 6-3, 1-6. Matchen tog knappt 1,5 timmar. I det första setet så orkade Thomas stå emot kroatens serve och breaket kom i det sjätte gamet. I andra så kom Thomas igång. Han bröt Karlovic serve omgående och höll sedan ifrån setet ut. Tyvärr så tappade han det mesta i avgörande setet. Kroaten kunde gå ifrån genom två break och vann mycket enkelt med 1-6. Trots allt är Stockholm Open 2007 en stort steg fram åt. Ser fram emot att se vad Thomas kan göra det som återstår av 2007 och nästkommande år.

Jonas och Max vinnare igen

Efter förlusten i Australian Open i januari så har det gått troll i Jonas Björkman och Max Mirnyis dubbelspel. Fram tills idag. Stockholm Opens vinnare i dubbel är det svenskvitryska paret. De vann i två raka set över fransmännen Clement /Llodra med två gånger 6-4.
Det första setet var breakade Jonas och Max i precis rätt läge och vann det. Det andra blev en något mer svängig historia. Många breakbollar men bara två mot ett i bryt till Max och Jonas fördel. De ledde med 5-4 och hade egen serve. Då fick fransmännen 15-40 men Jonas och Max kom igen och förbi och titeln var säkrad.
Den Svenska DC-bloggen gratulerar Björkman och Mirnyi till årets första titel.

Nu väntar vi på näste svensk i ATP-final, Thomas Johansson. Matchstart klockan 14.30.

Thompa räddade fem matchbollar och är i final

Thomas Johansson vann en gastkramande tresetare över toppseedade James Blake från USA med 3-6, 6-1, 7-6 (7-3). Blake började matchen mycket bra, Thomas var hela tiden steget efter. Ett tidigt break och inte förmågan i från svensken att ta tillvara på sina chanser gjorde att Blake kunde ta hem det första setet. I det andra setet tog Thompa över på ett imponerande sätt. Fastän inte förstaserven satt så gick han, genom två break, fram till en enkel setseger med 6-1. Det avgörande setet fortsatte i samma anda, Thomas gick fram till en 2-0-ledning. Det var breakbollar i stort sett i varje game i indelningen av det tredje setet. Blake vände på det igen, 2-3. Spelarna höll sedan sina servar till det tionde gamet. Thompa hade 30-0, tappar tre bollar mao Blake fick en matchboll. På den så gör Thomas ett ess och vinner sedan gamet, 5-5. Blake tar sitt servegame enkelt. Thomas förlorade sedan tre raka poäng, 0-40, och får emot sig tre matchbollar. Han räddar alla tre. Får ännu en emot sig, räddar även den. Avslutar med ett ess och det blir tiebreak. Väl där tar Thompa ett tidigt initiativ och spelade stor tennis. Gick fram till 4-0 efter två minibreak. Som senare blev till 5-1 och 6-3, tre matchbollar, varav han vann på den första. Segern är i hamn och det blev en repris av matchen i Göteborg för tre veckor sedan.

Thomas Johansson är i final igen. Senaste gången det hände var i St Petersburg för ett år sedan, där han också vann sin senaste titel året innan (2005). Vinst i Stockholm har det blivit två gånger 2000 och 2004.
I morgondagens final möter han kroaten Ivo Karlovic. Han är rankad som nummer 25. De har mötts tre gånger tidigare med en favör av 2-1 till kroaten. Senast var i New Heaven då Karlovic vann en tuff tresetare. Finalen startar imorgon klockan 14.30.

Före singelfinalen är det Jonas Björkman/Max Mirnyi mot fransmännen Clement/Llodra i dubbelfinal. Den börjar klockan 12.30.

Den Svenska Davis Cupbloggen är självklart på plats.

Repris från Scandinavium för tre veckor sedan

Thomas Johansson spelar semifinal imorgon klockan 15.00. Han möter världssjuan James Blake. De möttes för tre veckor sedan i en annan semifinal, då var det Davis Cup i Göteborg och Thomas Johansson vann med 3-1 i set. Thomas spelade då på topp och Blake såg tagen ut. De har mötts ytterligare två gånger, de gångerna med Blake som vinnare. De var i Indianapolis i juli i år (2-0 i set) och just i Stockholm för ett år sedan då Blake också vann i två raka.
James Blake har nu vunnit tretton raka matcher i Stockholm. Glöm dock inte att den ende som slagit honom på svensk mark är Thomas Johansson...

Thompa i semi efter rysare

Thomas Johansson är klar för semifinal i Stockholm Open, den turnering han vunnit två gånger i karriären. Men det satt långt inne. Han vann till slut över kroaten Maria Ancic med siffrorna 4-6, 7-5, 7-6 (7-3) i en match som tog över 2 timmar och 20 minuter.
I det första setet så följdes spelarna åt fram till 4-5 och Thomas vid serven. Då tappade han det gamet är därmed setet.
I andra var det samma visa, spelarna följdes åt fram till 4-5 och servegame för Thomas. Skillnaden nu var att han höll ihop det. I gamet efter så bröt Thomas kroatens serve blankt! Han servade sedan hem setet.
I det avgörande setet så fick Thompa en breakboll vid 1-1 utan att lyckas knyta ihop. Spelarna höll sedan sina egna games fram till 5-5 och Ancic som servare. Thomas bryter då på första breakbollen. Då skulle Thomas "bara" serva hem matchen. Men kroaten ville annat. Han gick fram till 30-40 och en breakboll. Han tar tillvara den efter ett mycket tveksamt domslut. Men Thomas visade en otrolig stark mental styrka i det avgörande tiebreaket. Han minibröt första bollen och minibröt igen fram till 4-1, höll sedan sin serve till 6-1, mao fem matchbollar. Ancic servade sedan två stabila bollar, 6-3. Sedan i egen serve kunde Thomas avgöra med ett otroligt snyggt serveess.

Semifinal väntar imorgon. Frågan är nu om det blir toppseedade James Blake eller Jarkko Nieminen?

Brunström/Ryderstedt förlorade kvartsfinalen mot Hanley/Ullyett med 5-7, 1-6.

Bjösse/Max i final

För första gången sedan Australian Open i januari är Jonas Björkman och Max Mirnyi i final igen. Där blev det förlust mot bröderna Bryans från USA.
Segern idag över Bopanna/Rochus gick i två raka, 6-3, 7-5. Ett första set med två break och stabilt servande. Andra blev jämnare i och med att Bopanna/Rochus spelade upp sig. Men segern var inte hotad.

På söndag, med start klockan 12.30, har de chansen att ta sin första titel för året. Vid vinst blir det Jonas 51:a vinst och Max 33:e.
Återkommer när det är klart vilka de får möta.

Bjösse, Jonas, Michael och Thomas i Kungliga

Först ut på Center Court idag, med start klockan 13.00 är det semifinaldags i dubbelturneringen. Andraseedade Jonas Bjösse Björkman i par med vitryssen MAx Mirnyi spelar mot Rohan Boapanna (Indien) och Olivier Rochus (Belgien).

Som sista kvartsfinal i denna dubbelturnering spelar Johan Brunström och Michael Ryderstedt som fick ett wild card. De möter toppseedade Paul Hanley (Australien) i par med Kevin Ullyett (Zimbawe). Matchen startar klockan 17.30 på bana 1.

Åter på Center Court är det Thomas Johanssons match vi lägger allt fokus på klockan 18.30. Där möter han Mario Ancic från Kroatien. De har mötts två gånger tidigare med den 56-rankade (mot Thompa som är nummer 55) som vinnare. Senast de möttes var i fjor i St Petersburg. Thomas har inte tagit ett set mot Ancic.

Thompa i kvarten, Pim-Pim lämnade w.o.

Thomas Johansson är klar för kvartsfinal i Stockholm Open efter seger över fransmannen Llodra 7-6 (7-2), 7-6 (12-10). Båda seten gick till tiebreak där svensken var den något starkare. Han vann matchen efter ett långt andra set och på den femte matchbollen. Nu väntar Rehnquists överman Mario Ancis i kvarten.

Joachim Pim-Pim Johansson lämande idag walk over till sin åttondel pga sjukdom/feber. Han har i över en vecka varit dålig, kände redan i första omgången mot Berloqc att han inte var kurant. Nu väntar Paris om två veckor.

Den franske Clement verkade vara på ett strålande spelhumör och med ett sikte inställt på att slå ut svenskar denna torsdagskväll. I par med landsmannen Llodra slåg de ut Prpic/Paukku. Det svensk-finska paret fick enkom med sig ett enda game på hela matchen, 1-6, 0-6.

Bättre gick det då för det andraseedade paret Jonas Björkman/Max Mirnyi. De vann sin kvartsfinal över Hernandez/Luczak med 6-3, 6-4. Att hålla servarna i hela matchen och bryta en gång per set räckte för Bjösse/Max. I semifinalen väntar nu Bopanna/Rochus.

I Wien, Österrike, så förlorade Simon Aspelin/Julian Knowle kvartsfinalen, mycket överraskande, i två raka set mot Chela/Gonzalez. Siffrorna skrevs till 2-6, 6-7 (6-8).

Nära, nära för Ryderstedt

En hård drabbning på över 2,5 timmar med tre breakchanser i avgörande set. Det hade Michael Ryderstedt mot fransmannen Arnaud Clement utan att kunna avgöra. Han föll med siffrorna 6-7 (2-7), 6-3, 3-6. Svensken räddade tio breakbollar i första set och fick fram ett tiebreak som han, tyvärr, förlorade. I andra så gick det bättre, han bröt Clements serve en gång och höll sin. I det avgörande setet vid ställningen 2-2 hade Michael tre stycken breakbollar utan att kunna knyta ihop det. Istället så bröt Clement i det nästföljande gamet. Spelarna höll sedan sina servar och matchen var förlorad.

Rehnquist utan chans

Björn Rehnquist hade inte mycket att sätta emot mot kroaten Mario Ancic, han vann enkom fyra game. Efter en timma kunde kroaten ta hem segern med 1-6, 3-6.

Många svenskar under torsdagen

Först ut imorgon, i sin åttondelsfinal, är Björn Rehnquist som möter kroaten Mario Ancic på Center Court klockan 13.00.
Efter det går Michael Ryderstedt in på samma bana mot fransmannen Arnaud Clement.
Med tidigast start klockan 16.00 är det Thomas Johansson tur att spela åttondelsfinal mot en annan fransman. Han ställs mot Michael Llodra.
Som fjärde svensk på rad är det sedan Joachim Pim-Pim Johansson som får ta sig an Ivo Karlovic från Kroatien och detta tidigast klockan 18.30.
Ingen av ovanstående har mött varandra tidigare i karriären.

Och som inte detta var allt så får vi också se en dubbelmatch i kvartsfinalen mellan Jonas Björkman/Max Mirnyi som spelar mot Hernandez/Luczak. Detta sker på bana 1 runt klockan 17.30.
Som sista kvällsmatch på bana 1, också det i kvarten, är Filip Prpic i par med finnen Juho Paukku. De möter Clement/Llodra.

Pim-Pim åter en vinnare

Joachim Pim-Pim Johansson gjorde idag storstilad comeback på ATP-touren efter nästan nio månaders frånvaro. Han verkade vara en aning nervös och ringrostis. Det hindrade om dock inte att vinna över Carlos Berlocq från Argentina med 7-6 (7-1), 6-2. Första set var en jämn historia. Båda spelarna hade två breakchanser utan att kunna avgöra. I tiebreaket som följde så tog Pim-Pim kommandot omgående och visade vem som bstämmer. I andra set så tog svensken fram ett ännu bättre spel och kunde ganska enkelt vinna.

Efter denna match så var det dags för kvällens sista drabbning, åttondelsfinalen mellan Filip Prpic och argentinaren Juan Monaco. Svensken kämpade emot länge och väl, fick fram ett break i första set, 4-3. Men efter det breaket så vann argentinaren tillbaka genom att bryta åter, 4-4. Höll sedan sin serve och bröt ännu en gång, setvinst 4-6.
I det andra så bröt Monaco fram till 1-3, svensken bröt tillbaka, 2-3, tappade igen, 2-4. Men Filip gav inte upp för det, han bröt åter tillbaka efter en del fina slagväxlingar fram till 4-5 och egen serve. I det tionde gamet slutade det inte bättre än att Prpic avslutade matchen med tre(!) dubbelfel och Stockholm Open var över för denna gång. Filips insats är ändå värd att beundra. Den Svenska DC-bloggen hoppas få se mer av denna hårt kämpande Helsingborgare.

Något överraskande förlorade idag Sveriges senaste vinnare på ATP-touren, Robert Lindqvist. Detta i par med Jarkko Nieminen. De föll i matchtiebreak mot Coetzee/Wassen med 6-3, 4-6, 5-10.

I österrikiska Wien gick också Simon Aspelin i par med Julian Knowle in i turneringen. De vann med 7-6 (7-3), 3-6, 10-6 (mtb) över hemmaspelarna Eschauer/Koubek i den första omgången.

Även Ryderstedt till åttondelen

Michael Ryderstedt vann i två raka set över dansken Kenneth Carlsen på en timma och en kvart. Michael vann med 6-5, 7-6 (7-4). En breakboll räckte i första set för att ta hem det. Andra set var minst lika jämnt. Ryderstedt räddade räddade två setbollar vid ställningen 4-5 och 15-40, fick fram ett tiebreak. Väl där bröt han danskens serve vid ställningen 4-3 och kunde senare serva hem matchen på första matchbollen.

Skräll av Rehnqvist

Rankad som nummer 79 i världen gjorde ingenting. Efter ett sent avhopp (en timme innan matchstart) från Verdascos fick Björn Rehnqvist hoppa in som en s.k. lucky looser. Och som han gjorde det. Han vann över två set över Vincent Spadea från USA. Setsiffrorna skrevs till 6-4, 6-4 på drygt en timma och tjugo minuter. Ingen tappad serve och ett bryt i varje set räckte gott. I första set vid 4-4 och i andra vid 3-3. En mycket låg förstaservesprocent gjorde inget, Björn var den starkaste. Nu väntar Mario Ancic från Kroatien i åttondelen.

Thomas enkelt vidare

Thomas Johansson är vidare till andra omgången efter det att Juan Martin Del Potro från Argentina gett upp vid ställningen 6-4, 1-0. Efter det att argentinaren gått fram till 1-3 så tog det roliga slut för hans del. Thomas vände på det hela och gick fram till 5-3 och setbollar. Juan Martin kom igen och vann sitt servegame, 5-4. Men Thompa var säkerheten själv och höll undan. Efter att ha brutit argentinarens första servegame i andra set gav han upp. Det är för tillfället oklart varför.

Nu väntar antingen kvalspelaren/tysken Gremelmayr från Tyskland eller Llorda från Frankrike i andra omgången/åttondelsfinal.

En helt vanlig onsdag i huvudstaden

Stockholm Open har drabbats av ett par sena avhopp. Ferrer som i söndags vann i Tokyo och Robredo är två av dem. Först ut av alla svenskar är Björn Rehnqvist som möter Vincent Spadea (USA) på Center Court klockan 13.00. Amerikanen är rankad som nummer 79 (mot 306 för svensken) och de har aldrig mötts.
Att Robredo inte kommer innebär nu att Michael Ryderstedt får möte "lucky looser" Kenneth Carlsen imorgon. De har aldrig mötts tidigare. Matchen spelas som tredje match på Center Court, tidigast klockan 16.00.
Efter denna match, tidigast klockan 18.30, går Pim-Pim in i turneringen. Han möter Carlos Berlocq (rankad 67) från Argentina. De har heller aldrig mötts.
Stockholm Opens succésvensk följer på det, Filip Prpic ställs mot femteseedade Juan Monaco. Denna match beräknas vara igång klockan 20.15.
Ungefär samtidigt är det dubbel på bana 1. Killen som vunnit två raka dubbeltitlar Robert Lindstedt spelar tillsammans med Jarkko Nieminen. De möter Coetzee/Wassen.

Samtidigt som de flesta svenskar spelar i Stockholm så är Simon Aspelin i Wien, Österrike, och lirar dubbel med hemmahoppet Julian Knowle. De ställs imorgon kväll mot två andra hemmaspelare, Werner Eshaur/Stefam Kuobek, som fick ett wild card in i denna dubbelturnering.

Bjösse två bollar från match

Jonas Björkman förlorade mot förstaseedade/titelförsvararen James Blake 7-6 (7-3), 5-7, 3-6 efter en lång och hård drabbning. Publiken i den Kungliga Tennishallen fick se ett svängigt första set. Jonas hade inte mindre än sju breakbollar och tog tillvara på 2 (Blake hade åtta och vann bara två) vilket visar på ett första set som kunde gått hur som helst. Det gick fram till tiebreak där Bjösse visade sig vara den starkare och vann med 7-3. I det andra setet så följdes spelarna fram till 3-2 då Jonas fick en breakboll. Han tog tillvara denna och gick fram till 4-2. Sen tog Blake över. Han bröt omgående tillbaka, höll sin serve och hade 0-40/tre breakbollar fram till 4-5 och egen serve. Bjösse kom ikapp till 40-40, vann ytterligare två bollar, 5-4. Vid ställningen 40-40 i Blakes nästa servegame är svensken två bollar från match. Vid ställningen 5-5 hade Blake 30-40 som Bjösse räddade, fick ännu en breakboll som Jonas bröt tillbaka på. Efter två gamebollar som Jonas inte kan utnyttja på ett bra sätt, vänder Blake tillbaka till ytterligare en breakboll. Den tar han tillvara på, 5-6. Sedan hade han inte några problem att serva hem setet.
I det tredje så hade amerikanen en breakboll i Bjösse första servegame utan att lyckas ta till vara på den. Spelarna följdes åt till det, ack så viktiga, sjunde gamet. Där kunde Blake få fram 15-40 som han tar tillvara på bästa sätt, 3-4. Amerikanen höll sedan sin serve, 3-5. Blake avslutade sedan att efter drygt två och en halv timme bryta Bjösses serve ännu en gång och därmed också vinna matchen.

Tidigare idag vann Johan Brunström/Michael Ryderstedt över Fisher/Thomas med 6-4, 3-6, 13-11 (mtb). Även Filip Prpic i par med finnen Juho Paukku är vidare till andra omgången. De vann över Lipsky/Martin med 0-6, 6-2, 10-8 (mtb).

Mycket svenskt under tisdagen

Först ut under tisdagen på Center Court är dagens succéman Filip Prpic i par med Juho Paukku (Finland). De möter det amerikanska paret Lipsky/Martin med start klockan 13.00.
Som fjärdje match på samma bana, med start tidigast klockan 16.30, gör titelförsvararen/världssjuan James Blake entré. Han möter Jonas Björkman. De har tidigare mötts två gånger, båda gångerna med Blake som vinnare, senaste gången var 2003 på Lond Island i USA.
Efter den matchen, tidigast klockan 20.15, så är det dags för Thomas Johansson mot Juan Martin Del Potro från Argentina. De är rankade på tur, 55 resp 54, och har mötts en gång. Det var på gräset i Queens i somras, då argentinaren vann i två raka set.

Som tredje match på bana 1, med prel start runt 17.00, spelar Johan Brunström/Michael Ryderstedt mot Fischer (Australien)/Thomas (USA).

Prpic en vinnare i Kungliga

Filip Prpic är klar för andra omgången efter en klar seger över spanjoren Oscar Hernandez 6-2, 7-6 (7-4). Spanjoren är rankad som nummer 52 och han har bla varit i kvartsfinal i Barcelona i april.

Prpic kom in på Center Court efter ett lyckat kval i helgen och fortsatte i den andan. Första set började med att Filip bröt Hernandez serve två gånger i följd. Till detta var han ohotad i sin egen, setet lekande lätt till svensken.
Andra set blev jämnare. Båda spelarna höll sina servar enkelt fram till 3-4. Filip hamnade då i underläge för första gången i matchen, med 30-40, redde ut stormen och fick 4-4. Vid ställningen 4-5 var spanjoren två bollar ifrån setvinst vid 15-30, men Filip gav inte upp utan vann gamet och fick fram ett tiebreak. Båda höll sina servar fram till 4-3. Där gör Prpic rycket, minibryter spanjorens serve dubbelt upp och får då 6-3 och tre matchbollar. Spanjoren minibryter en boll men Filip tar nästa och mathchen får i hamn.
I andra omgången/åttondelsfinal väntar nu Ervin Eleskovics överman, argentinaren/femteseedade Juan Monaco.

Björkman/Mirnyi vidare

Jonas Björkman i par med Max Mirnyi är vidare till andra omgången i Stockholm Open. De vann över Becker/Haggard med 6-1, 7-6 (7-4) på drygt en timme. I det första set så tappade det svensk-vitryska paret totalt tre(!) stycken bollar i egen serve och spelade mycket förtroendeingivande. Det andra setet blev jämnare, framför allt för att Becker/Haggard spelade upp sig. Setet gick till tiebreak. Paren höll sina egna servar fram till den nionde poängen då Jonas/Max minibröt. De gick fram till 6-4 och två matchbollar, vilken de tog tillvara på den första, 7-4.

Måndagen i Stockholm

Klockan 16.00 imorgon på Center Court i Kungliga Tennishallen går andraseedade Jonas Björkman/Max Mirnyi in i dubbelturneringen. De möter Benjamin Becker (Tyskland) och Chris Haggard (Sydafrika).
Som tredje match på samma bana är det sedan Filip Prpic som möter spanjoren Oscar Hernandez. Svensken är rankad 264 mot spanjorens 52. De har aldrig mötts.

Övriga svenskar går in i turneringen senare i veckan.

Thompa ut i dubbeln, lika illa för Ervin i singeln

Ervin Eleskovic hade inte mycket att sätta emot mot femteseedade argentinaren Juan Monaco med två gånger 3-6. En stabilare serve för Juan och att Ervin hade sju breakbollar som han brände i andra set var en del av skillnaden mellan dessa två herrar.
Även Thomas Johansson i par med Todd Perry är ute ur turneringen. Trots stor ledning i det avgörande matchtiebreaket (med bl.a. 5-1) så blev det förlust över Bopanna/Rochus. Nu får Thomas se fram emot singelturnering.

Glädjande är att Filip Prpic vann sin kvalfinal mot dansken Kenneth Carlsen (med 6-2, 6-3). Nu väntar spanjoren Oscar Hernandez i första omgången.

Stockholm Open väntar

Det är med glädje den Svenska DC-bloggen kan konstatera att årets startfält i Stockholm Open är av högsta rang.

In i huvudturnerigen går idag Ervin Eleskovic, med ett wild card, som möter Juan Monaco. De har aldrig tidigare mötts. De spelar på Center Court klockan 14.30. Efter denna match är det dags för Thomas Johansson i par med Todd Perry som möter Bopanna (Indien) och Rochus (Belgien).

Övriga svenskar som är anmälda till turneringen är och vilka de möter:
Jonas Björkman Vs titelförsvarare/toppseedade James Blake (USA)
Thomas Johansson Vs Juan Martin Del Potro (Argentina)
Joachim "Pim-Pim" Johansson (wild card) Vs Carlos Berlocq (Argentina)
Michael Ryderstedt (wild card) Vs andraseedade David Ferrer (Spanien)

Filip Prpic och Björn Rehnquist spelar idag kvalfinaler och kan därmed också göra övriga svenskar sällskap in i huvudturneringen.

I dubbelturneringen spelar följande "svenkspar", utöver T. Johansson/Perry:
Johan Brunström/Michael Ryderstedt (wild card) Vs Fisher/Thomas
Filip Prpic/Juho Paukku (Finland) Vs Lipsky/Martin
Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen Vs fjärdeseedade Coetzee/Wassen
Andrassedade Jonas Björkman/Max Mirnyi Vs Becker/Haggard

Vi återkommer snart, var så säker.

Han gör det igen

Robert Lindstedt visar en fantastisk form. I par med Jordan Kerr från Australien vann han idag sin andra seger på raken genom att ta hem titeln AIG Japan Open Tennis Championships 2007. Lindstedt/Kerr vann över Frank Dancevic/Stephen Huss med 6-4, 6-4.
Svenska DC-bloggen ställer sig åter upp och sjunger ut i ett grattis!

Direkt efter segern åker nu Robert hem till Sverige för att spela i Stockholm Open, där han åter igen förenas med Jarkko Nieminen.

Andra finalen på en vecka

Robert Lindstedt är i mycket bra slag just nu. Han är i par med Jordan Kerr i final i Tokyo. Efter ett övertag med fem bollar (56 mot 51) och ett break i varje set vann de över Fisher/Thomas med 6-4, 6-4. Matchen tog en timma och femton minuter.
I morgondagens final väntar Dancevic (Canada) och Huss (Australien).

Simon Aspelin och Julian Knowle tappade och föll, i Metz i Frankrike, mot polackerna Fyrstenberg/Matkowski med siffrorna 7-6 (7-3), 4-6, 8-10 (mtb)
I det första setet så Aspelin/Knowle fyra chanser att bryta (mot en) utan att lyckas. Det enda brytet i andra gjorde att svensken/österrikaren förlorade det. I det avgörande matchtiebreaket bröt polackarna Aspelin/Knowle serve på den åttonde bollen, 3-5. Skaffade sig tre matchbollar vid 6-9. Aspelin/Knowle räddade båda, men då var det dags för polackerna att serva. Och den tog det tillvara, 8-10.
Nu väntar turneringen i Wien för Aspelin/Knowle.

Thompa orkade inte men Robert i semi

Efter en tids sjukdom i kroppen så orkade inte Thomas Johansson idag. Han förorade mot åttondeseedade spanjoren Fernando Verdasco med 6-7 (4-7), 7-5, 6-3. Ett mycket bra första set som Thomas, tyvärr, förlorade följde han upp med setvinst i andra sedan tog kraften slut och Thomas föll i det tredje. Efter denna förlust i Tokyo åker nu Thomas hem för att spela i Stockholm Open som inleds på måndag.

Bättre gick det för Robert Lindstedt/Jordan Kerr. De vann idag över Kubot/Moodie med 6-2, 6-7 (5-7) 10-7 (mb). Nu är det semifinal, där väntar Fisher/Thomas (Australien/USA).

Toppseedade Simon Aspelin/Julian Knowle är också, sedan vinsten igår, i semifinal, denna turnering spelas i Metz Frankrike. De möter där tredejseedade polackerna Fyrstenberg/Matkowski.

Mycket bra svenskdag

Först så vann Thomas Johansson över Justin Gimelstob (USA) med 6-4, 6-4. Ett avgörande break i vardera setet gjorde segern stabil. I åttondelen väntar nu spanjoren Fernando Verdasco. Den 32-rankade spanjoren vann deras försa möte i Båstad 2004 och Thomas tog revansch året efter, på carpet, i St. Petersburg.
Efter det var det dags för Gimelstob att ta sig an andre svensk för dagen, Robert Lindqvist i par med Jordan Kerr. Amerikanen i par med Delic förlorade i skiljeset med 6-7 (3-7), 6-3, 10-4. I kvarten väntar nu Kubot (Portugal) / Moodie (Ryssland).

Simon Aspelin/Julian Knowle är klara för semifinal i Metz, i Frankrike, efter seger över bröderna Murray i två raka 6-4, 6-3. Motståndet är dock inte klart ännu.

En vinnare byter partner och en mästare behåller sin

Imorgon spelar Sveriges senaste ATP-vinnare igen. Robert Lindstedt har inför AIG Open i Tokyo bytt ut Jarkko Nieminen mot Jordan Kerr från Australien. Robert och Jordan möter i första omgången amerikanarna Amer Delic och Justin Gimelstob.
Innan Gimelstob (rankad 667) får spela dubbel skall han dock spela singel. För motståndet står Thomas Johansson. De har mötts två gånger tidigare i karriären, båda gångerna har Thomas vunnit i två raka. Senast var 2004 i just Tokyo.

Idag har också Simon Aspelin och Julian Knowle spelat sin första match sedan triumfen i US Open i USA för ett par veckor sedan. De mötte Kas/Marach och vann med 6-0, 6-7 (3-7), 10-6 i Open de Moselle i Metz, Frankrike. I den andra omgången väntar nu bröderna Andy och Jamie Murray från Storbritanien.

RSS 2.0