Thompa i semi efter rysare

Thomas Johansson är klar för semifinal i Stockholm Open, den turnering han vunnit två gånger i karriären. Men det satt långt inne. Han vann till slut över kroaten Maria Ancic med siffrorna 4-6, 7-5, 7-6 (7-3) i en match som tog över 2 timmar och 20 minuter.
I det första setet så följdes spelarna åt fram till 4-5 och Thomas vid serven. Då tappade han det gamet är därmed setet.
I andra var det samma visa, spelarna följdes åt fram till 4-5 och servegame för Thomas. Skillnaden nu var att han höll ihop det. I gamet efter så bröt Thomas kroatens serve blankt! Han servade sedan hem setet.
I det avgörande setet så fick Thompa en breakboll vid 1-1 utan att lyckas knyta ihop. Spelarna höll sedan sina egna games fram till 5-5 och Ancic som servare. Thomas bryter då på första breakbollen. Då skulle Thomas "bara" serva hem matchen. Men kroaten ville annat. Han gick fram till 30-40 och en breakboll. Han tar tillvara den efter ett mycket tveksamt domslut. Men Thomas visade en otrolig stark mental styrka i det avgörande tiebreaket. Han minibröt första bollen och minibröt igen fram till 4-1, höll sedan sin serve till 6-1, mao fem matchbollar. Ancic servade sedan två stabila bollar, 6-3. Sedan i egen serve kunde Thomas avgöra med ett otroligt snyggt serveess.

Semifinal väntar imorgon. Frågan är nu om det blir toppseedade James Blake eller Jarkko Nieminen?

Brunström/Ryderstedt förlorade kvartsfinalen mot Hanley/Ullyett med 5-7, 1-6.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0