Gott slut och en god början

Imorgon måndag, nyårsafton, inleds tennisåret på ATP-touren. För svensk del innebär det att Thomas Johansson spelar i Qatar ExxonMobil Open i Doha. Han möter som inledningsmatch på Center Court ryssen Igor Andreev. Ryssen är seedad som nummer 7. De har mötts en gång tidigare. Året var 2004 i Toronto med Thomas som segrare i två raka.
I samma turnering kan vi glädjande konstatera att samma Thomas ställer upp i dubbelturneringen tillsammans med Simon Aspelin. De spelar sin första match senare i veckan.

I Adelaide, Australien spelar Robert Lindstedt dubbel tillsammans med finnen Jarkko Nieminen. De möter imorgon Bolelli/Sela. Dudi Sela är extra intressant med tanke på att vi kommer, med största säkerhet, att möta honom i Davis Cup om dryga månaden.

De är nu helt klart att Robin Söderling inte kommer till spel de närmsta månaderna. De är fortfarande handledskadan som spökar. Vi får hoppas att han snart blir frisk och kommer tillbaka på banan.

Svenska DC-bloggen vill också passa på att önska er alla en riktigt trevlig nyårsafton med ett gott slut och förhoppningsvis en bra start på 2008.

God jul önskar Svenska DC-bloggen

Det har varit drygt sju intressanta och givande månader som Den Svenska DC-bloggen funnits. Vill till alla läsare önska en rikigt god jul. Hoppas tomten kommer med många roliga paket och julmaten smakar!
Nu är det bara 49 dagar kvar till Sveriges första match i 2008 års upplaga av Davis Cup mot Israel. Den 8 till 10 februari är det dags. Det är nu klart att matchen spelas på Canada Stadium vid Tennis Center i Ramat Hasharon i Israel. Denna arena tar 5000 åskådare. Matchen spelas utomhus och underlaget blir "hard".
Vi har aldrig tidigare mött Israel i DC. TV8 som har sändningsrätterna sänder från Israel, vilket är mycket glädjande.
2008 års ATP-turneringar inleds i Adelaide (Australien), Doha (Qatar) och Chennai (Indien) på nyårsafton. Jonas Björkman skall bli pappa för andra gången i början av året. Pim-Pim satsar på att komma ikapp genom att spela på Challengerstouren och hur det är med Robin Söderlings status är i dagsläget högst osäkert. Så som det ser ut just nu kommer enkom Thomas Johansson spela singel på herrsidan under januari månad. I dubbel får vi säkert se både Thomas, Simon Aspelin och Robert Lindstedt. Det känns m.a.o. mycket osäkert inför ovan nämnda första omgång av Davis Cup. Svenska DC-bloggen återkommer när vi vet mer.

Vill återigen passa på att tacka för året och önska er en riktigt god jul!

USA mästare år 2007

Efter en betryggande och säker vinst i dubbeln är USA mästare i Davis Cup för 32 gången. Senaste gången de vann var 1995 även då över Ryssland, den gången i Moskva. Bröderna Bryans hade inga problem att vinna över Davydenko/Andreev med siffrorna 7-5, 6-4, 6-2.

USA årgång 2007 är ett komplett lag med två mycket bra singelspelare som båda ligger 10 i topp i världen, detta i kombination med världens bästa dubbelpar och en rutinerad coach gör dem mycket svårslagna.

Den Svenska DC-bloggen tar av sig hatten och bockar oss för detta fantasktiska amerikanska lag.

Nära för USA

Efter första dagens singlar i finalen av Davis Cup så leder USA mot Ryssland med 2-0. I den första matchen så var Roddick den något starkare. Han manövrerade ut Tursunov med siffrorna 6-4, 6-4, 6-2. Ingen av spelarna spelade på topp men amerikanen var den något starkare.
Vid dagens andra singelmatch var det dags för Blake mot Youzhny. Amerikanen vann med siffrorna 6-3, 7-6 (7-4), 6-7 (3-7), 7-6 (7-3) på knappt 3,5 timme. Blake började med att bryta i det första gamet och höll sedan undan till setvinst. Ett öppnare andra set med ett break åt vardera hållet och en rad breakchanser. Setet gick till tiebreak där Blake tidigt skaffade sig ett övertag han förvaltade på bästa set.
I det tredje gick Youzhny genom ett break fram till 1-4, Blake kom igen, utjämnade till 5-5, spelarna följdes åt till ännu ett tiebreak. Där var ryssen något mer skicklig och vann med 3-7. Många trodde nog att matchen var avgjord när Blake bröt fram till 5-4 och egen serve. Men Youzhby vílle annat och bröt tillbaka. De blev åter igen ett tiebreak. Väl där minibröt ryssen och hade 0-2 och 2-3 innan Blake kunna vinna fem raka bollar och därmed matchen till USA.

Nu återstår att se vilka av ryssarna som får spela dagens dubbel. För USA så är valet givet, det är världens bästa dubbeltvillingpar, bröderna Bryan.

RSS 2.0