Det blev bara ett

Robert Lindstedt i par med Jarkko Nieminen imponerar i New York. De vann ikväll mot sextonseedade fransmännen Benneteau/Mahut med 6-2, 7-6 (8-6) och är nu klara för andra veckans spel och en plats i åttondelen. De möter toppseedade Nestor/Zimonjic i denna match.

Sämre gick det för sjätteseedade Simon Aspelin och Julian Knowle. De föll mot oseedade ryssarna Kunitsyn/Tursunov med 2-6, 6-1, 4-6. En svänging match som inte slutade så glatt.

Två par till tredje?

Ikväll lördag spelar två svenska dubbelpar och båda gör det samtidigt. Det är Simon Aspelin/Julian Knowle som möter ryssarna Kunitsyn/Tursunov på bana 7. Samtidigt på bana 4 spelar Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen mot sextonseedade fransmännen Benneteau/Mahut.
Tiden för båda matcherna är runt klockan 19.00.

Jonas har gjort sitt i US Open

Jonas Björkman och Kevin Ullyett förlorade en mycket jämn kamp mot tyskarna Kas/Petzscher i andra omgången av US Open. Efter att ha vunnit första i tiebreak (7-2) förlorade de dom följande två seten (1-6 och 3-7 i avgörande sets tiebreak).
Om man bortser från uppvisningsturneringen/mixeddubbel tillsammans med ryskan Nadia Petrova så är Jonas historia i US Open över. Dock så är Jonas med i ett par turneringar till under hösten, med Stockholm Open som den självklara kronan på verket i oktober.

Bjösse ikväll

Femteseedade Jonas Björkman och Kevin Ullyett möter ikväll tyskarna Kas/Petzscher i andra omgången i US Open. Banan är nummer 7 och tiden är tidigast klockan 20.00.

Två vinster, en förlust

Först ut var Simon Aspelin/Julian Knowle. De mötte Michael Kohlman/Alexander Peya och vann i två raka 7-5, 6-1. I andra väntar ryssarna Kunitsyn/Tursunov.  

För Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen gick det precis lika bra. De vände och vann över Jesse Levine/Donald Young med 5-7, 6-2, 6-4. De möter nu de sextonseedade fransmännen Benneteau/Mahut.

Sämre gick det, tyvärr, för Thomas Johansson/Johan Brunström. De föll mot fjärdeseedade Mahesh Bhupathi/Mark Knowles med 3-6, 4-6.

Tre dubblar ikväll

Sjätteseedade Simon Aspelin/Julian Knowle möter Michael Kohlman/Alexander Peya på bana 14 med start klockan 17.00.

På bana 9 som andra match, runt klockan 20 spelar Thomas Johansson i par med Johan Brunström. De möter fjärdeseedade Mahesh Bhupathi/Mark Knowles.

Bana 10, andra match, beräknad samma starttid som Johansson/Brundström, spelar Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen mot hemmalirarna Jesse Levine/Donald Young.

Förlust för Thomas

US Open och singelspelet är över för Thomas Johansson. Han föll mot letten Ernests Gulbis med 7-5, 6-1, 7-6 (7-3). Matchen var mycket dålig och Thompa kände sig krasslig i kroppen.

Thompa ikväll

Ikväll går Thomas Johansson, rankad 64, in i US Open. Han möter Ernests Gulbis, 40, från Lettland. Armstrong som fjärde match, tidig morgon, är det som gäller.

I dubbelturneringen går Jonas Björkman/Kevin Ullyett in. De är femteseedade och möter spanjorerna Guillermo Garcia-Lopez/Ivan Navarro. Fjärde match på bana 6 spelar de.

Svart augusti för Robin

Först åkte han ut i första omgången i OS och nu i årets sista Grand Slam, US Open i New York. Robin Söderling, rankad som nummer 34 i världen, föll i tre raka mot Evgeny Korolev, 93:a, från Ryssland. Ryssen vann med 6-7 (4-7), 3-6, 6-7 (9-11). Matchen var jämn men svensken vann inte det viktiga bollarna. Detta var ryssens andra vinst av två möjliga. 

Ingen svensk till spel under tisdagen.

Sista Grand Slam för året

På måndag inleds årets sista Grand Slam, det är US Open i New York och USA som står på programmet.
I singeln har vi Robin Söderling, rankad som nummer 34, till spel. Han möter Evgeny Korolev, 93, från Ryssland. Ryssen vann deras enda möte i Rom tidigare i våras.
Thomas Johansson, 64, är den andra singelspelaren som kommer till start. Hans motståndare blir den uppåtgående Ernests Gulbis, 40, från Lettland. De möttes förra året i St Petersburg och då vann letten i två raka. Thomas vann enkom tre game i denna match.

Dubbeln lottas sent på söndag kväll.

Stryk i kvarten

Simon Aspelin/Julian Knowle är ute ur Pilot Pen Tennis i New Haven. De föll i kvarten mot Lucas Arnold Ker/Bruno Soares i två raka, 4-6, 2-6.

Nu väntar US Open nästa vecka.

Vinst i första efter OS

Simon Aspelin är tillbaka och det som en vinnare. Han vann i natt tillsammans med Julian Knowle över Levinsky/Melzer. De vann på w.o. redan vid 3-1 i första set. Varför är idag okänt.

I kvällens kvartsfinal väntar Lucas Arnold Ker från Argentina och Bruno Soares från Brasilien.

Aspelin till USA och Knowle tillbaka vid sidan av honom

Efter att ha firat OS-silvret i Peking är nu Simon Aspelin tillbaka i vardagen. Denna veckan spelar han tillsammans med sin ordinarie dubbelpartner Julian Knowle från Österrike. Det är Pilot Pen Tennis i New Haven i USA som gäller. Paret är toppseedade och möter Levinsky från Tjeckien som spelar tillsammans med Melzer från Österrike imorgon onsdag i den första omgången.

Och så fick vi en ATP-vinnare

Robert Lindstedt tog sin tredje ATP-titel genom att spela tillsammans med fransmannen Marc Gicquel i Legg Mason Tennis Classic i Washington, USA.
Detta genom att vinna följande matcher:
Cuevas/Horna med 6-4, 6-2 i första omgången
Arnold Ker/Schwank med 6-2, 3-6, 12-10 (mtb) i kvarten
Parrot/Polasek 6-4, 4-6, 10-6 (mtb) i semin
Soares/Ullyett 7-6 (7-3), 6-3 i finalen

Den Svenska DC-bloggen ställer oss upp och gratulerar Robban till denna fina titel. 

Vi ber om ursäkt för den något bristfälliga rapporteringen från denna turnering förra veckan. Kan bara skylla på den OS-silvermedalj som spelades hem av herrerna Johansson/Aspelin...


Ännu ett silver till Sverige

Thomas Johansson och Simon Aspelin förlorade OS-finalen med 3-6, 4-6, 7-6 (7-4), 3-6 mot Federer och Wawrinka.
Det innebär att Sverige har fått ännu ett silver i Peking.

Det såg stelt och spänt ut hos svenskarna och dessutom långsamt i både kropp och tanke. Framför allt var det Aspelin som inte varr tillräckligt het och på på banan. Till det så spelade Federer på topp, han såg så laddad ut, han ville verkligen ta hem guldet till Schweiz. Det var världsettan som är den stora skillnaden mellan länderna.
Svenskarna spelade upp sig i andra, hade sina breakchanser men tog inte tillvara på dom. I det tredje så gick Federer/Wawrinka ner sig en aning och svenskarna spelade bättre och fick fler enkla poäng med sig. De visade sig att viljan var högre i tiebreaket som gav en vinst. I fjärde tappade åter igen Aspelin sin serve och det roliga var slut.

I det första setet och redan i det fjärde gamet och serve för Aspelin kom vi i underläge med 15-40. Schweizarna tog tillvara på det på bästa sätt och bröt fram till 1-3. Aspelin fick problem även i sitt nästa servegame, men kunde reda ut det. Efter det kunde dock Federer serva hem första set enkelt, 3-6.

I andra set hamnar åter Aspelin i svårigheter i sitt första servegame. Sverige kommer under med 0-40 och tre breakbollar. De räddar två men på den tredje får Simon en ramträff och breaket är ett faktum, 1-2. I nästa servegame för Wawrinka skaffar sig vi en breakboll vid 30-40. Då tar han fram de stora servarna och gör 1-3. 
När Federer servar får Sverige fram en breakboll. Vad gör då inte världsettan om inte ett serveess. Det leder sedan fram till 2-4. Wawrinka servar igen och kommer i underläge med 15-40 och två breakchanser för Sverige. Han och Federer gör det då fantastiskt bra och vänder på och vinner gamet, 3-5. Spelarna håller sina servar och även det andra setet är förlorat...

Tredje set inleds med att Sverige bryter självaste Federers serve fram till 2-0. I gamet efter så gör Aspelin tre dubbelfel och bjuder in motståndarna igen, 2-1. Nya breakchanser öppenbarar sig i Wawinkas serve, men den rätta turen infinner sig inte, 2 lika. Spelarna håller sina servar. Dock har Wawrinka en del prob och lem, men utan att Sverige kommer jättenära.
Setet går till tiebreak. Sverige minibryter Federer fram till 2-0. De bryter tillbaka till 2-2. Sverige får ännu ett bryt i Wawrinkas serve till 4-2. Simon/Thomas skaffar sig tre setbollar vid 6-3. Roger räddar en men på den andra avgör de efter en härlig duell vid nätet. Sverige är på gång, 1-2 i set.


Precis som i de övriga tre seten så börjar Aspelin setet genom att tappa sin serve, 1-3. Spelarna håller sin servar fram till det är dags för Federer vid 3-5. Två matchbollar vid 40-15 och tar den första. Guld till Schweiz!

Veckan i stort har varit mycket bra för Aspelin/Johansson. Den Svenska DC-bloggen ger ett stort grattis till de svenska hjältarna. Vilken insats!

Ikväll är det fest och sedan bär det av till USA för uppladdning inför US Open om dryga veckan.


Simon & Thomas gjorde det

Tänk att Sverige är i OS-final i tennis. Thomas Johansson och Simon Aspelin har redan nu, dagen före finalen, gjort en idrottsbragd som ger eko över tennisvärlden. Den ädlaste valör vi sedan tidigare har i tennis är ett silver och det är från 1912(!) då Kempe/Setterwall förlorade sin final.

Thomas och Simon har spelat fyra matcher i OS och tappat ett enda set. I dag räddade de tre setbollar i första set, tappade från 3-1-ledning i andra set till förlust men kom igen. Hade break emot sig två gånger om i avgörande set, men kom igen. Hade först en matchboll vid ställningen 14-13 utan att få till det. Tappar sedan sin egen serve och bryter tillbaka. Passar på i farten att bryta en gång till och matchen är i hamn. En sadan svensk idrottsdag!
En medalj är säkrad och, kanske, blir det av den allra ädlaste valör.

I morgondagens final, som tredje match på Centercourten, runt klockan 15, väntar fjärdeseedade Roger Federer och Stanislas Wawrinka från Schweiz.
De vann sin semifinal över världsettorna bröderna Bryans från USA i två raka set. Det schweisiska paret spelar inte ofta dubbel, detta beror mest på att Federer sällan spelar. Wawrinka har en finalplats i Gstaad i år, då lirade han tillsammans med en annan schweizare Stephane Bohli.

Den Svenska DC-bloggen återkommer!

Bragdguldet säkrat - blir det också OS-guld?!

Det är OS-final för Thomas Johansson och Simon Aspelin i dubbelturneringen i Peking. De vann maratonmatchen mot fransmännen Michael Llodra och Arnaud Clement med 7-6 (8-6), 4-6, 19-17 efter nästan fem timmar. Thomas och Simon har gjort sin största match någonsin. Man är stolt som svensk!

I det första setet så inledde svenskarna med att ha två breakbollar i Llodras första servegame, men fransmännen redde ut det. Vid 3 lika i Clements serve så skaffar sig svenskarna en breakboll som de tar tillvara på bästa sätt, 4-3. I nästa servegame för svenskarna och Thomas går han fram till 30-0 men tappar det sedan på första breakboll, 4 lika.
Spelarna följs åt fram till tiebreak. Fransmännen minibryter med en gång och går fram till 1-3. Svenskarna kommer tillbaka genom att minibryta Clements serve till 2-3. Thomas släpper nästa boll i tron att den skall gå ut, men inte 2-4. Tappar även nästa serve för Thomas och 2-5. Svenskarna ger sig inte och minibryter Llodras serve till 3-5. Fransmännen skaffar sig tre setbollar efter nästa serve, 3-6. Två mycket bra servar av Simon och fint spel räddar två av dom, 5-6. Andraserve för Clement, bra retur och i nät gör det utjämnat, med andra ord tre räddade setbollar. Thomas gör sedan en magnifik retur och ut av Clement ger svensk setboll. Johansson servar sedan och ut av Llodra vilket ger en skön vändning och första set till Sverige.
I andra sets fjärde game servar Clement och svenskarna går fram till 15-40 och två breakbollar. Fransmännen räddar båda men det kommer en ny som det utnyttjar på bästa sätt och 3-1.
Fransmännen spelar då upp sig samtidigt som de gula och blå faller samman något. Servarna sitter inte som innan och bestämdheten saknas. Först tappar Simon sin serve och sedan även Thompa och snabbt och mindre lustigt är det 3-4 till fransmännen. Clement håller sedan sin serve till 3-5. Simon gör likadant dock efter vissa besvär med servandet.
Llodra kan sedan serva hem andra set och gör så blankt...
I avgörande set så höll spelarna sina servar fram till det ack så viktiga sjunde gamet. Aspelin servade och gör tre dubbelfel i gamet, då är det svårt att vinna... På den tredje breakbollen som även den var ett dubbelfel avgör fransmännen och 3-4. Svenskarna svarar med att bryta Clements serve blankt, 4 lika.
Spelarna håller sedan sina servar game efter game. Vid 8-7 till Aspelin/Johansson får vi 0-30 som fransmännen reder ut, vi får också lika, med andra ord så är vi då två bollar från en OS-final. Clement reder ut det, 8 lika.
Thomas håller sedan sin serve blankt fram till 9-8. Återigen två bollar i från i nästa franska servegame men genom två ess och stabilt servande av Llodra är det utjämnat, 9 lika.
Simon hamnar sedan i svårigheter vid 0-30 i egen serve och ännu mera svårigheter vid 30-40 och därmed breakboll för fransmännen. Aspelin tar då fram till storservarna och får fram 10-9.
Clement servar och Sverige är åter igen två bollar i från, men inte.
Spelarna fortsätter sedan serva stabilt fram till 14-13 och åter igen Clements serve. Sverige skaffar sig en matchboll vid 40-30. Fransmännen räddar den och vinner gamet, 14 lika.
Vid 15 lika och svensk serve genom Aspelin får fransmännen en breakboll. Då gör Simon dubbelfel... 15-16
Clement till serve och Sverige i brygga. Dock så får vi fram en breakboll som fransmännen räddar. Ny breakboll och den tar vi, 16 lika. Vid Clements nästa servegame går vi ännu en matchboll. Efter ett flipfloppande fram och tillbaka och det säkrat! Finner inga ord, ryser och ryser igen!

Vi har ännu en OS-medalj hem till Sverige. Frågan är vilken valör det blir?

I morgondagens final väntar Roger Federer och Stanislas Wawrinka från Schweiz. De vann över världsettorna bröderna Bryans från USA i två raka set. Det schweisiska paret spelar inte ofta dubbel, detta beror mest på att Federer sällan spelar. Wawrinka har en finalplats i Gstaad i år, då lirade han tillsammans med en annan schweizare Stephane Bohli.

Center Court klockan 10.00 är det dags. Spänningen är redan total! 

Oj, oj, oj, oj....

Aspelin/Johansson spelar om guldet

Det är OS och det luktar medalj för Thomas Johansson och Simon Aspelin i dubbelturneringen i Peking. De vann över polackerna Fyrstenberg/Matkowski med 7-6 (7-5), 6-4 på en timma och fyrtio minuter.
I första set följdes spelarna åt fram till tiebreaket där svenskarna var de något starkare. I andra så kom det avgörande breaket fram till 5-4 och servade sedan hem matchen.

Underbart är ordet!

I semifinal blir det fransmännen Llodra/Clement som väntar. Detta franska gedigna par har många framgångar. De gick så långt som till final i Australian Open i början av året och vann Wimbledon så sent som i fjor. Det blir en spännande fight imorgon. Preliminär tid är runt klockan 12, som andra match, på bana 1.

Nu återstår det att se om SVT behagar sända denna semifinal imorgon? Idag var det någon ansvarig som kände att en massa annan sport utan svenskt deltagande kunde vara mer lämpligt.

Regn i Peking - kvarten får vänta

Thomas Johansson och Simon Aspelin skulle som andra match på bana 3 möta polackerna Fyrstenberg/Matkowski vid lunchtid idag torsdag. Men det regnar och regnar i Peking så inget spel är för närvarande möjligt.

Den senaste rapporten från Kina säger att det tidigast blir spel klockan 13 och då är det första match och bana 7 som gäller för "de blågula".

Den Svenske DC-bloggen återkommer när regnet upphör och det blir spel.

Simon/Thomas i kvarten

OS-drömmen om guld lever för Thomas Johansson och Simon Aspelin i dubbelturneringen. De vann över det spanska paret Almagro/Ferrer vilka är femteseedade i två raka set. Vinsten skrevs till 7-6 (8-6), 6-4.
Det första setet var mycket jämnt och gick till tiebreak, där svenskarna var de starkare. I andra set bröt svenskarna omgående och höll detta avstånd setet ut.
De svenska paret har spelat två turneringar i år. Både i Båstad och Doha gick de till semifinal.

I morgon är det kvartsfinal. De möter polackerna Fyrstenberg/Matkowski på bana 3 som andra match, runt klockan 12.00.
Detta par har i år vunnit hemma i Warsawa, gått till final i Barcelona och semifinal i Sydney. Det kan också nämnas att de ifjol gick till final i ATP Series Masters i Madrid.
 
Det är bara att hoppas att SVT sänder från denna match. Idag ratades Aspelin/Johansson till förmån av fäktning, brottning, etc. Kan tyckas anmärkningsvärt med tanke på att det inte fanns några svenska deltagare...

Singeln över för Thomas

Thomas Johansson förlorade i OS-turneringen i singel mot trettondeseedade ryssen Mikhail Youzhny. Förlusten skrevs till 5-7, 2-6. Detta var deras sjätte möte och Thomas har ännu inte vunnit en enda match som varit "levande". Tidigare vinster varit en på wo och två ""döda" DC-matcher.
Thomas började med att förlora sitt försa servegame. Han kom igen från 1-3 till 4-3. Men vid 5 lika tappade han sin serve igen och sedan kunde ryssen serva hem första set.
I andra tappade han åter sitt första servegame. Detta hände återigen till 1-4. I och med det så var setet och matchen över.

Thomas får nu fokusera på morgondagens dubbelmatch med Simon Aspelin. De möter imorgon det spanska paret Almagro/Ferrer vilka är femteseedade. Den matchen spelas på bana 5 runt klockan 12.30.

Thomas i singel idag

Runt klockan 13 på bana 4 går Thomas Johansson in mot trettondeseedade ryssen Mikhail Youzhny.
Thomas har mött ryssen fem gånger med tre vinster. Thomas vann senaste mötet, 2006 i St Petersburg. Thomas två andra vinster har kommit i två "döda" DC-matcher. Dels 2001 i Malmö och året efter i Moskva.
När underlaget varit hard är det 1-1 i möten.

Dubbel vinst Thompa, dubbelförlust Bjösse och Robin

Efter vinst för Thomas Johansson i singelspelets första omgång mot Nieminen följde han upp det tillsammans med Simon Aspelin i dubbeln. De vann över Hanley/Kerr från Australien med 7-5 (9-7), 6-3. Efter att de stod 2-2 från gårdagen så följdes spelarna fram till tiebreak i första set. Där vann de med knappa 9-7. I andra set så följdes spelarna åt fram till 4-3 och serve för paret från Australien. Då bryter Aspelin/Johansson. De håller sedan sin serve och matchen är klar. I andra omgången väntar Ferrer/Almagro som är femteseedade.

Måndagen den 11 augusti 2008 vill nog Robin Söderling och Jonas Björkman glömma. Under dagspasset förlorade de båda i singelspelet, båda i raka set. På kvällen så gick det lika illa i dubbelturneringens första omgång. Sjätteseedade Nadal/Robredo från Spanien vann med två gånger 3-6.
I det första setet så tappade Jonas sin serve fram till 1-2. Spelarna följdes åt fram till 3-5 då det var dags för Robin att serva. Det ville sig inte sämre än att spanjoren får fram två setbollar vid 15-40. Svenskarna räddar en, men kan inte göra mer. I andra set har svenskarna inte mindre än fyra breakbollar i Nadals servegame, vid 1-1 och 3-3. Dock så tar de inte tillvara på en enda. Vid 3-4 och Jonas serve så hamnar svenskarna i underläge med 15-40. Åter igen räddar de en men sedan är det roliga slut. Robredo håller sedan serve lika enkelt som i hela matchen och OS är över för Jonas och Robin.

Detta var Jonas Björkmans sista framträdande i ett olympiskt spel. Ett tråkigt slut för en stor svensk spelare. För Robin dröjer det fyra år till det är dags för London och Wimbledon att stå som värd för nästa OS 2012.

Robin och Bjösse ut, Thompa vidare

Det blev ingent lyckat OS för Robin Söderling i alla fall vad gäller singelspel. Han förlorade mot  tiondeseedade fransmannen Gilles Simon med två gånger 4-6. Robin tappade sin första serve i både första och andra set och därmed var denna dag och hela OS-turnering över vad gäller singelspelet. 

Lika illa gick det för Jonas Björkman. Även han förlorade i två raka set. Lleyton Hewitt från Australien var för svår. Bjösse förlorade med 5-7, 6-7 (2-7). I det första setet så tappade han sin serve vid 4-5 och de setet var borta. Han spelade upp sig i andra och gick fram till 5-2. Vid 5-3 hade Jonas två setbollar utan att lyckas knyta åt. Hewitt kom igen och fick fram ett tiebreak. Där bröt han svenskens serve både till 0-1, 1-4 och på andra matcbollen fram till 2-7. Trist för Jonas som gör sitt sista OS. Nu är det dubbeln kvar.

Bättre gick det för Thomas Johansson mot finnen Jarkko Nieminen. Thomas vann med 4-6, 6-4, 6-4 på dryga två timmar och 40 minuter. Han förlorade sitt första servegame och finnen kunde hålla undan och vinna setet.
I andra vände det. Vid 5-4 och serve för finnen passade Thomas på att bryta och setet var i hamn. I det avgörande setet gjorde han samma sak igen och därmed var matchen vunnen och andra omgången ett faktum.
Där väntar Mikhail Youzhny från Ryssland. Thomas har mött ryssen, som är trettondeseedad, fem gånger med tre vinster. Thomas vann senaste mötet, 2006 i St Petersburg. Thomas två andra vinster har kommit i två "döda" DC-matcher. Dels 2001 i Malmö och året efter i Moskva. När underlaget varit hard är det 1-1 i möten.

Senare under måndagen spelas det också två svenska dubblar.
Simon Aspelin/Thomas Johansson möter Hanley/Kerr från Australien. Där står det 2-2 sedan gårdagen.

Söderling/Björkman möter de sjätteseedade Nadal/Robredo från Spanien.

Mycket regnande idag - nytt försök imorgon

Robin Söderling mötte tiondeseedade Gilles Simon idag och hann bara spela fem game. Robin tappade sitt första servegame och ligger under med 2-3 och fransmannen till serve. Matchen fortsätter imorgon, måndag, på bana 5 som andra match, runt klockan 06.30.


Simon Aspelin/Thomas Johansson spelade fyra game och vann två mot Hanley/Kerr från Australien. Denna matcha skall färdigspelas imorgon under kvällspasset med start runt klockan 12 svensk tid. Banan är nummer 8. 

Under samma kvällspass, runt klockan 12 spelar Robin igen. Tillsammans med Björkman möter dem de sjätteseedade Nadal/Robredo från Spanien.

In i turneringen går också Jonas imorgon, denna gång som singelspelare. Han möter Lleyton Hewitt från Australien. Matchen skall starta på bana 1 som tredje match, med andra ord runt klockan 8.30.

Thomas spelar också signel imorgon, detta under morgonpasset som första match på bana 8 klockan 04.30. Han möter finnen Jarkko Nieminen.

Hoppas på mycket mer tennis, utan regn, imorgon.


Robin inleder OS

Först ut av svenskarna blir Robin Söderling. Han inleder, på bana 5 som andra match runt klockan 06.30, mot tiondeseedade Gilles Simon från Frankrike. 


Vi har också två dubbelmatcher att se fram emot imorgon. Först är det Simon Aspelin som i par med Thomas Johansson möter Hanley/Kerr från Australien. Det sker också som andra match runt klockan 06.30. Banan som gäller är nummer 8.

Under kvällspasset i Kina, runt klockan 15 spelar Robin igen. Han spelar tillsammans med Björkman och möter sjätteseedade Nadal/Robredo från Spanien.

OS kan börja...

.


Äntligen OS i Peking

Lottningen inför tennisen har fallit i de olympiska spelen i Peking som inleds på söndag.

Vi har tre svenskar i singelspelet. Den högst rankade svensken, Robin Söderling, börjar mot tiondeseedade Gilles Simon från Frankrike. De har mötts tre gånger med ett knappt övertag för svensken, 2-1. Senaste vinsten kom i Rotterdam i våras då Robin vann i två raka, han förlorade bara tre game under den matchen.

Thomas Johansson möter en av sina bästa vänner på touren, Jarkko Nieminen från Finland. De har mötts två gånger och vunnit en var. Noterbart är att Thomas vinst är från 2005 och var i Peking.

Jonas Björkman har fått en mycket tuff lottning. Han inleder mot Lleyton Hewitt från Australien. Fem gånger har de mötts och Jonas har bara vunnit tre set sammanlagt. Tyvärr har de skett utspritt vilket innebär att han inte har en enda seger. Lite tröst kan vara att senaste matchen/förlusten var för över fyra år sedan.


I dubbelspelet inleder Björkman/Söderling mot sjätteseedade Nadal/Robredo från Spanien.

Simon Aspelin i par med Thomas börjar mot Hanley/Kerr från Australien.


Förrutom ATP-poäng står också äran på spel. Till detta så har spelarna nu chansen att visa upp sig och representera sitt land. Det skall bli mycket intressant att följa tennisturneringen. Den spelas på "hard".


Båda paren borta i USA

I Los Angeles, USA, förlorade två svenska par under onsdagen. Först var det Robert Lindstedt/Marc Gicquel som inte hade mycket att sätta emot mot Parrot/Vemic. De föll med 4-6, 2-6 på timmen blankt. De hade inte en enda breakboll och tappade sina egna tre gånger.
Efter det gick det inte mycket bättre för Johan Brunström i par med Jean-Julien Rojer. De förlorade med 3-6, 6-1, 3-10 (mtb) mot Bopanna/Butorac. Efter en klar vinst i andra trodde man på en vändning, men istället vände matchen igen och turneringen är över för samtliga svenskar.

Los Angeles nästa

För de spelarna som inte satsar på de Olympiska Spelen i Peking som inleds på måndag är det spel i Los Angeles i USA denna vecka. För svensk del innebär det att två dubbelspelare är på gång. Robert Lindstedt/Marc Gicquel (Frankrike) är tredjeseedade och möter Parrot/Vemic i första omgången.
Johan Brunström/Jean-Julien Rojer, som fått ett wild Card, möter i sin tur Bopanna/Butorac.

Båda paren spelar imorgon onsdag.


RSS 2.0