Äntligen OS i Peking

Lottningen inför tennisen har fallit i de olympiska spelen i Peking som inleds på söndag.

Vi har tre svenskar i singelspelet. Den högst rankade svensken, Robin Söderling, börjar mot tiondeseedade Gilles Simon från Frankrike. De har mötts tre gånger med ett knappt övertag för svensken, 2-1. Senaste vinsten kom i Rotterdam i våras då Robin vann i två raka, han förlorade bara tre game under den matchen.

Thomas Johansson möter en av sina bästa vänner på touren, Jarkko Nieminen från Finland. De har mötts två gånger och vunnit en var. Noterbart är att Thomas vinst är från 2005 och var i Peking.

Jonas Björkman har fått en mycket tuff lottning. Han inleder mot Lleyton Hewitt från Australien. Fem gånger har de mötts och Jonas har bara vunnit tre set sammanlagt. Tyvärr har de skett utspritt vilket innebär att han inte har en enda seger. Lite tröst kan vara att senaste matchen/förlusten var för över fyra år sedan.


I dubbelspelet inleder Björkman/Söderling mot sjätteseedade Nadal/Robredo från Spanien.

Simon Aspelin i par med Thomas börjar mot Hanley/Kerr från Australien.


Förrutom ATP-poäng står också äran på spel. Till detta så har spelarna nu chansen att visa upp sig och representera sitt land. Det skall bli mycket intressant att följa tennisturneringen. Den spelas på "hard".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0