Uttagningen närmar sig

På tisdag skall uttagningen inför DC-matchen mot Rumänien om knappt två veckor ske. 
Om vi skall spekulera vilka fem det kommer bli för svensk del så satsar vi på Ymer, Lindell och Rosenholm som får göra upp om de två singelplatserna. Dubbelspelarna är givna, Lindstedt och Brunström. 
Frågan är dock hur det är med Lindstedts lårskada? Vid återbud från honom skall det sättas ihop ett nytt dubbelpar. Då ges det antagligen en chans till Markus Eriksson, som visat sig vars en duglig dubbelspelare. 

På tisdag får vi svaret. 

Mindre lyckat i New York

Årets sista Grand slam, US Open, har kommit halvvägs. För svensk del är den, tyvärr, över. 
Johan Brunström i par med Bednarek föll dem i första rundan mot tolfteseedade Butorac/Klaasen med 3-6, 1-6.
Något bättre för Robban Lindstedt med hans för hela årets tilltänkta partner Melzer. Vinst i första omgången mot Delbonis/Falla med 6-3, 6-4. I andra matchen var oturen framme, mot Brunström & Co's övermän. Uppgivet efter det att Lindstedt råkat ut för lårskada (insidan). Siffrorna tills dess skrevs till 7-6(5), 1-6, 0-1. 

Den stora frågan är hur skadad han nu är, hur det kommer gå med spel eller inte i stundande Davis Cup? Vi återkommer. 

Tre veckor kvar - koll på Rumänien

Den Svenska DC-bloggen ger idag sin syn på det rumänska laget inför Davis Cupdrabbningen i Bukarest den 12-14 september. 

Adrian Unger, 29 år, just nu rankad 137, är den rumän och singelspelare som just nu visar bäst form med vinst i Challangers i San Marino för ett par veckor sedan. Enbart grus utomhus sedan mars har gjort sitt. 
Han har inte spelat många levande DC-matcher. Facit är två vinster på sju matcher. På grus är det 1-3, med senaste segern 2010. 

Victor Hanescu, 33 år, ranking 150. Bästa ranking plats 26 från dryga fem år sedan. Han är den mest rutinerade av singelspelarna, gjorde sin första DC-match 2001. Det har dock inte gått så bra det senaste året, tapp med hundra platser. Vad gäller DC har han inte vunnit på fyra år. 

175-rankade Marius Copil, 33 år, är den tredje aktuella singelspelaren. Två vinster av i levande DC-drabbningar, båda mot nordiskt motstånd, ingen på grus.

Det mest troliga dubbelparet är, den självklara, Horia Tecau ranking 21) med Copil vid hans sida. Vinst senast på Ukaina. Till det en vinst, en förlust. Om det blir tal om att vila singelspelare så är det troliga valet Florin Mergea (37). 4-2 är dessa båda herrars DC-facit. De senaste två segrarna kom även de mot nordiskt motstånd (Danmark och Finland).

Vi återkommer. 



Lindstedt en vinnare igen

Det varen månad sedan, i Båstad, som Robban Lindstedt vann en match på touren. Och det var över två månader sedan han vann mer än två matcher i samma turnering, Roland Garros då det blev en kvartsfinal.

Samma placering blev det i Cincinnati, Masters i par med polacken Matkowski. Vinst i första rundan över Murray/Peers med 5-7, 6-3, 10-3. Meriterande sedan att vinna över fjärdeseedade  och rutinerade Dodig/Melo i två raka (6-2, 6-4). Förlust sedan i kvarten mot hemmasönerna, som fick ett wildcard card, Johnson/Querrey med 6-7(7), 6-4, 2-10.

Nu väntar årets sista Grand Slam, US Open, innan det bär av till Rumänien för Davis Cup. 

Läget inför matchen mot Rumänien

Om en månad, 12-14 september, möter Sverige Rumänien i play-off, match i Arenele BNR i Bukarest, utomhus på grus. 

Den Svenska DC-bloggen ger dig en syn på hur det ser ut, vilka vi tycker skall spela om det vore match just nu.
Elias Ymer, rankad 261, är vår mest just nu lysande svenska stjärna med 5 vinster på Futuretouren i år, samtliga dessutom utomhus på grus. Till det ser vi nu att han testar på Challangers med en kvartsfinal som bästa, resultat hittills. 
Vi minns även hans Davis Cupdebut mot Danmark för knappt ett år sedan. 

Christian Lindell, 281, är den svensk med näst bäst ranking. Till det fyra futuretitlar, samtliga även här utomhus på det röda gruset. 

Som sparring, möjliga singelspelare ser vi sedan, i rangordning, Patrik Rosenholm (398), Isak Arvidsson (521) och Markus Eriksson (435).

Dubbelspelare är givna i form av Robert Lindstedt (18) och Johan Brunström (53). Båda dessa laddar upp med US Open som inleds den 25 augusti.

Vad gäller de olika singelalternativ ser vi lite olika uppladdningar. Ymer och Arvidsson, väljer också hardcourt. 
Lindell, Rosenholm och Eriksson åker nästa vecka för två veckors Challangers, i Como och Genova. Detta tillsammans med kapten Rosengren.

Laget skall i vanlig ordning tas ut senast tio dagar innan matchstart, i detta fall tisdag 2 september, då Fidde skall välja fem spelare. 
Samling för laget blir det söndag 7 september. 
Fram tilllottningen, torsdag 11 september kan båda lagen byta ut två av de uttagna. 

Till detta kan tilläggas att Jonas Björkman fortfarande är assisterande förbundskapten. Han ansluter denna gång i mitten av andra veckan i Italien, Genova. 

Mer information om denna spännande match, bl.a. Mer o. rumänerna, kommer inom kort. 

Lindstedt har inget flyt

Denna veckan i Toronto, Kanada, och Masters blev det förlust omgående. I par med polacken Matkowski mot Ferrer/Garcia-Lopez med 2-6, 6-1. 11-13. 

Nästa vecka, ny Masters, i Cincinnati. Samma partner, första omgången mot fransoserna Llodra/Mahut.


Ingen vidare svensk vecka på ATP-touren

Robert Lindstedt, denna veckan på plats i Washington för 500-turneringen, med tillfällige partnern fransmannen Jeremy Chardy förlorade i första rundan mot Groth/Paes med 1-6, 6-7(4).

Nu väntar Masters i Toronto tillsammans med polacken Marcin Matkowski. 

Lika olyckligt för Johan Brunström i par med Monroe, i Kitzbuhel. Förlust omgående mot Bracciali/Golubev med siffrorna 2-6, 4-6. 

RSS 2.0