Svenskar i korthet

Det är någorlunda stiltje på de internationella spelplatserna, vad gäller både ATP och Challenger, för våra svenska spelare.
Men följande kan vi rapportera om:
Mikael Ymer mår ensligt utsago okej i höften. Han kommer dock inte spela något mer under året.
Äldre broder, tillika Sverigeettan Elias, spelar judt nu i Elitserien för sitt SALK. Efter det väntar USA och träning fram till jul. Men andra ord inget mer internationellt tävlingspel för honom 2016.
Robert Lindstedt har spelat färdigt för i år, även han. Det har pratats om att han inleder 2017 med Michael Venus från Nya Zealand, med andra ord samma partner som han avslutade detta året med.
Mest glädjande vad gäller singelspelarna är annars Carl Söderlund som tack vare sitt studerande fick ett wild card vid en Challenger i Charlottesville. Väl där blev det vinst i första rundan mot Sam Groth, rankad strax innanför 200.
Andreas Siljeström och Johan Brunström fortsätter sitt samarbete. Final i Challenger i franska Mouillerion Le Captif helgen som gick.
Markus Eriksson (GLTK) och Isak Arvidsson (Fair Play) spelar judt nu i Elitserien.

Det står nu oxå klart att vi får vänta ett par veckor på information om i vilken stad, arena och på vilket underlag Tunisien tar emot Sverige första helgen i februari.
Regeln är att arrangerande land senast 80 dagar innan matchstart skall offentliggöra detta men ITF vill invänta nästa helgs Davis Cupfinal innan vi får veta.


RSS 2.0