Tjuvstart av 2010

Imorgon, på självaste nyårsafton, är det dags för årspremiär för Sverigeettan Robin Söderling. Söderling är inbjuden till Capitala World Tennis Championship i Dubai. Turneringen håller på i dagarna tre. De övriga fem som är på plats är Federer, Nadal, Davydenko, Wawrinka och Tsonga.
Robin inleder imorgon mot schweizaren Stanislas Wawrinka. Vid vinst där väntar världsettan Roger Federer på fredag, den förse januari 2010.

Viasat Sport sänder direkt från Dubai.

Allvaret börjar sedan i och med ATP-turneringen i Aircel Chennai Open, , som startar på måndag. Här är Robin toppseedad.

Återkommer inom kort med mer info.

God Jul och ett gott slut 2009

Ett helt ok svenskt Davis Cup- och tennisår börjar att närma sig sitt slut.
Sverige är kvar i elitdivisionen/World group, i Davis Cup. Vi förlorade i en för svensk tennis tråkig match inför tomma läktare i Malmö i våras. Israel vann med 2-3 trots hjälteinsatser av både Thomas Johansson och Andreas Vinciguerra.

Vinst blev det i kvalmatchen över Rumänien i september där Robin Söderling, ännu en gång, visade vilken stor tennisspelare han är. Han vann sina två singlar och även dubbeln tillsammans med Robban Lindstedt.

Mats Wilander och Jocke Nyström tackade under hösten nej till fortsatt coachande. Det skall bli spännande att se vad vår nye kapten Thomas Enqvist med assistent Magnus Larsson kan åstadkomma. Det ser lovande och spännande ut inför första omgången mot Argentina i Kungliga Tennishallen i början av mars 2010.

Davis Cup 2009 vanns av Spanien för andra året i rad. De slog Tjeckien med 5-0 på hemmaplan i Barcelona i finalen.

Robin Söderling vann i Båstad och var i final på Roland Garros. Han avslutar året på plats nummer 8 på rankingen.
Dubbelspelaren Robban Lindstedt vann tre titlar - Washington, Zagreb och Auckland. Final blev det i Båstad, Estoril och Dubai. Han har mestadels spelat med Martin Damm. Nästa år byter han partner, Julian Knowle från Österrike. Han slutade året på plats 27.
Simon Aspelin vann i Hamburg och föll i finalen i Stockholm, Madrid och Casablanca. Rankingen blev 23. Paul Hanley är mannen som oftast har stått vid hans sida.
Johan Bruunström föll i fyra finaler - Bukarest, Umag, s'Hertogenbosch och Belgrad. Nummer 42 är han i världen och Rojer är hans mest frekventa partner.

Daniel Berta slutade året som etta på juniorsidan.

2010 ser lovande ut, minst sagt, för svensk tennis i stort och så även för det svenska DC-laget.

Nu tar Den Svenska DC-bloggen en välförtjänt semester. Vi lovar att återkomma när det finns mer att skriva om det spännande ämnet svensk tennis.

RSS 2.0