Virus däckade Söderling - drar sig ur US Open

Precis innan Robin Söderling skulle spela sin första match i årets sista Grand Slam US Open i New York drog han sig ur. Orsaken lär vara att han drabbas av magproblem och huvudvärk under natten.

Den Svenska DC-bloggen återkommer när vi vet mer i ämnet.

Årets sista Grand Slam - US Open har startat

Det är dags för årets sista Grand Slam, US Open i New York USA.
Svenskt intresse utgör dels Robin Söderling i singel och Robert Lindstedt, i par med rumänen Horia Tecau, i dubbel samt Johan Brunström i par med finnen Jarkko Nieminen.

Söderling som inte spelat en enda match sedan vinsten i Båstad i mitten av juli, pga en krånglande handled och ett vanligt förkylningsvirus, har tappat en placering på världsrankinngen. Det skall bli intressant att se vart han står när han imorgon går in i turneringen mot kvalspelaren Louk Sorensen från Irland.

Redan inatt för Robban Lindstedt/Horia Tecau entré. De möter hemmaspelarna Bradley Klahn/David Martin.
Brunström & Co. möter Istomin/Kukushkin i deras första senare i veckan.

Robban utan flyt

Det går mindre bra just nu för Robert Lindstedt i par med Horia Tecau. Efter finalen i Washington DC har det blivit respass omgående, först i Montreal och nu i Cincinnati. Som sjätteseedade klev dem in i den andra omgången. Där blev det tvärstopp mot Berdych/Stepanek med 2-6, 7-6 (7-3), 6-10.
Nu väntar US Open med start om en vecka, måndagen den 29 augusti.

Robin Söderling stod över Mastersturneringen i Cincinnati. Det är fortfarande handleden som spökar. Han planerar att göra comeback i US Open.

Final i helgen - nu borta med en gång

Det gick inget vidare för Robert Lindstedt med vapendragare, Horia Tecau, i Masters i Rogers Cup i Montreal. Som sjätteseedade stod dem över första omgången. I den andra blev det respass med en gång. De föll mot Tsonga/Wawrinka med 4-6, 3-6.

Surt för Lindstedt - missade fyra matchbollar

Robert Lindstedt och Horia Tecau förlorade finalen i Legg Mason Tennis Classic i Washington DC mot tredjeseedade Llodra/Zimonjic med 7-6 (7-3), 6-7 (6-8), 7-10 efter dryga två timmar.

Detta efter det att det svensk-rumänska paret haft hela fyra matchbollar utan att kunna knyta ihop säcken.
 
I första set hade Robert det svårt i sin egen serve. Han hade breakbollar emot både i sitt första och andra servegame. Han redde ut och räddade alla tre. Setet gick fram till tiebreak. Där hade dem försprånget hela tiden och gick fram till 6-1. Llodra/Zimonjic räddade två innan Lindstedt/Tecau kunde avgöra.
I det andra setet så bröt Robban & Co. fram via break till 4-1. Breaket går åter via ett dubbelfel till 4-3. Vid 5-4 och 40 lika har Lindstedt/Tecau sin första matchboll. Ingen framgång där och även andra set till tiebreak. Via ett minibreak kan Robert och hans partner få ytterligare tre matchbollar vid 6-3. Då tappar dem de tre och ytterligare två vilket innebär att det blir ett avgörande matchtiebreaket.
Det blir ett tungt sådant och Lindstedt/Tecau är i underläge hela tiden. Llodra/Zimonjic kan gå fram till 4-9 och fem egna matchbollar. Tre räddas men sedan är det stopp och titeln borta.
Vi som vet lite grann hur Robban Lindstedt fungerar anar att han just nu inte mår så bra. Han med partner kan dock trösta sig med att det får lite pluspoäng när rankingen presenteras imorgon med tanke på att dem i fjor förlorade redan i den första omgången.

Robert Lindstedt har tidigare år trivts bra i den amerikanska huvudstaden. Det har på tre tidgare startar blivit två vinster - 2008 i par med Gicquel och 2009 med Damm.

I år har det blivit sex finaler med facit 2-4. Förlust idag och sedan tidigare i s'Hertogenbosch och Wimbledon. Detta följdes upp med finalvinst för ett par tre veckor sedan i Båstad. Till detta har paret vinsten i april i Casablanca, Marocko och finalen i Brisbane, Australien i början av året.
Lindtedts facit i karriären är 12 titlar på 24 finaler.

Nu väntar Masters i Rogers Cup i Montreal där Robban & Co. är sjätteseedade, vilket gör att dem står över den första omgången.

Ny final för Robert Lindstedt & Co ikväll

Robert Lindstedt i par med Horia Tecau är i final för fjärde gången i rad på lika många turneringar. Detta efter att paret nått dit i Legg Mason Tennis Classic i Washington DC genom w.o. i semifinalen mot Haas/Stepanek.
Vägen fram till dagens final har paret gått via vinster över serberna Tipsarevic/Troicki (7-5, 6-4) och Knowles/Malisse (7-6 (7-1), 6-7 (6-8), 10-3) i kvarten. 

Tidigare finaler, fyra på raken, är först finalförlust i s'Hertogenbosch och Wimbledon. Detta följdes upp med finalvinst för ett par tre veckor sedan i Båstad. Till detta har paret vinsten i april i Casablanca, Marocko och finalen i Brisbane, Australien i början av året.


Robin Söderling har lämnat återbud till Rogers Cup i Montreal, Kanada. Det är hans handled som värker. Planen är att han skall vara tillbaka till Cincinnati om en vecka.

Washington för Lindstedt

Det är dags för Legg Mason Tennis Classic i Washington DC. Båstadvinnarna Robert Lindstedt/Horia Tecau möter i sin första match serberna Tipsarevic/Troicki senare i kväll.

Robin Söderling vilar en vecka till. Vi får se honom i Rogers Cup i Montreal, Kanada, med start om en vecka.

Bra vecka för Brunström i Gstaad

Fjärdeseedade Johan Brunström i par med kanadensaren Adil Shamsdin gick till semifinal i Credit Agricole Suisee Open i Gstaad. I den första omgången vann dem över hemmaspelarna Bastl/Sadecky med 7-5, 6-3. Kvarten vann dem över Knowle/Zelenay med 7-6 (7-4), 6-1 men i semin blev det sedan stopp mot andraseedade Kas/Peya med 6-4, 6-1.

Även Andreas Siljeström, denna vecka i par med Bednarek var med i samma turnering. De fick stryk mot Knowle/Zelenay med 2-6, 6-4, 8-10.
Noterbart i denna match var att Aspelins gamle vapendragare Knowle stod på ena sidan nätet och Siljeström som för två veckor sedan var i final i Båstad med samme Aspelin på den andra sidan. Simon Aspelin har också som bekant slutat med sista anhalt Båstad.

RSS 2.0