Semi i nästa Masters för Robban

Det blev semifinal för Robban Lindstedt tillsammans med Horia Tecau i Mastersturneringen i Rom.
Som fjärdeseedade stod dem över första omgången. I andra blev det vinst över Cabal/Schwank med 6-4, 6-3. I kvarten vinst igen och revansch efter förra veckans förlust i Madrid, över polackerna Matkowski/Fyrestenberg 6-2, 1-6, 12-10. I semin blev det senast stopp mot Kubot/Tipsarevic med 2-6, -3-6.

Nu väntar årets andra Grand Slam för Robban. De blir Roland Garros i Paris som inleds nästa vecka.

Belgien på grus utomhus

Play-offmatchen mot Belgien den 14-16 september kommer att spelas på grus utomhus på Royal Primerose Tennis Club i Bryssel. Det är på samma arena som veckansWTA-turnering spelas.

Sverige är just nu rankade på plats 12 mot Belgiens 18.

För Sveriges överlevnad i den högsta serien så är det bara att hoppas att Robin Söderling hinner kommer tillbaka och vill spela. Annars lutar det mesta åt att Sverige nästa år kommer få spela i Grupp 1.

Robban i första Mastersfinalen

Det blev en finalplats för Robert Lindstedt i par med hans senaste års vapendragare Horia Tecau i Mastersturnering i spanska Madrid.
I finalen fick de ge sig mot fjärdeseedade polackerna Matkowski/Fyrstenberg med 7-6 (7-3), 6-7 (6-8), 10-12.

De gick till final genom att vinna i rad över följande: som sjätteseedde in i andra omgången och vinst över Cermak/Polasek med 4-6, 7-6 (9-7), 10-7. Kvarten vinst över spanjorerna Lopez/Granollers med 7-6, 7-6 (7-5) och i semin över sjudeseedade indierna Bhupathi/Bopanna med 6-4, 1-6, 10-7.

Detta var Robbans 28 final - vinst i 13 hittills, den första i en Mastersturnering.

Robert är nu rankad på plats nummer 10.

Nu bär det av till Italien och Rom för det svenskrumänska paret. Som fjärdeseedade går de även in denna vecka in i andra omgången.

Fem år ung

Idag, den 9 maj, firar den Svenska DC-bloggen fem år!
Följande var vårt första inlägg klockan 17.20 2007-05-09:

"Äntligen är den enda svenska DC-bloggen här!

Har länge eftersökt en sida för oss som älskar svensk tennis i allmänhet och Davis cup i synnerhet. Vad gör man om den inte finns? Svaret är enkelt, man skapar den själv!

Denna blogg kommer att följa det svenska Davis cuplaget med Mats Wilander i spetsen både under själva de specifika tävlingsveckorna men också hur det går för de svenska spelarna när det är ute på ATP-tävlingar runt om i världen.

Har du idéer, tankar, vill skriva egna inlägg eller bara vill kommentera vad som skrivs på sidan så är du varmt välkommen under "kommentarer".

Förhoppningen är att vi alla som älskar svensk tennis får ett forum där vi kan ses och bara prata tennis, svensk tennis.

Varmt välkommen till en skön tennisbloggsida!"


Tycker att vi levt upp till detta. Det vi nu hoppas på är ett större gensvar från er där ute, med andra ord fler kommentarer, samt en mer öppen attityd från olika sorters media och Svenska Tennisförbundet som gång på gång gett oss kalla handen. Vi är fortfarande den enda svenska DC-bloggen!

Vi finns här för de svenska tennisfansen!

Välkommen till ytterligare fem intressanta och givande år! Nu blir det tårta...


Siljeström - veckans svensk på touren

Det blev en finalplats för Andreas Siljeström tillsammans med tysken Martin Emmrich i Serbia Open i Belgrad.

Finalen mot tredjeseedade Erlich/Ram från Israel började bra. Vinst i första set innan det roliga tog slut. Det blev till slut förlust med 6-4, 2-6, 6-10

Vägen fram till finalen gick genom vinster över Seppi/Volandri med 3-6, 6-4, 10-4 i första omgången. Andra, tillika kvarten, vanns över Bracciali/Rosol med 6-4, 3-6, 10-7 och i semin över andraseedade Lipsky/Ram med 6-2, 6-4.

Detta var Andreas andra final på ATP-touren. Den första kom i fjor tillsammans med Simon Aspelin i Båstad. Även då blev det förlust, den gången mot Lindstedt/Tecau.

För förra veckans titelvinnare Robert Lindstedt, i par med Horia Tecau, gick det sämre. Vinst i första omgången för de toppseedade mot Djokovic/Tosic (två gånger 6-3) följdes upp av förlust i andra mot spanjorerna Andujar/Garcia-Lopez med 6-4, 2-6, 9-11.
Nu väntar Masters i Madrid för Lindstedt/Tecau, som går in i den andra omgången.

RSS 2.0