Ymer Jr osäker

Den Svenska DC-bloggen nåddes här om dagen av nyheten att Mikael Ymer är skadad. Vi anade oro när han inte kom till spel i en Challanger i tyska Nussloch i helgen. 
Efter kontakt med yngre broder Ymer visade det sig att han är "lite skadad". Denna skada har nu visat sig troligtvis vara en skada i bäckenet. 

Ymer lägger nu ner inomhussäsongen i början av året och ställer in sig på grus utomhus med start i mars. Detta resulterar i att Davis Cupmötet mot Ryssland 4-6 mars, som spelas inomhus på hard, är i alla högsta grad ett osäkert kort. 

Den Svenska DC-bloggen återkommer, givetvis. 

Stopp för Lindstedt & Co.

Åttondelsfinal, sedan tog det stopp för Robert Lindstedt och Dominic Inglot i Australian Open i Melbourne. Förlust i natt mot sjundeseedade Murray/Soares Med 3-6, 4-6 på 1 timma och en kvart. 

Robban med britt i åttondelen

Det är årets första Grand Slam. Melbourne i Australien. Robert Lindstedt är tillbaka på arenan där han för två år sedan vann titeln. I år kamperar han ihop med britten Dominic Inglot. Samma britt som inte kunde spela pga skada förra veckan i Sydney. Men nu går det bättre. Paret, som är elfteseedade, är framme i åttondelsfinal efter vinst över Betov/Gabashvili med klara 6-4, 6-3 o i natt över amerikanarna Butorac/Lipsky med 7-6(5), 6-7(5), 6-4 på dryga 2,5 timma. 
En jämn drabbning där Lindstedt & Co borde avgjort redan över två set. En rad outnyttjade breakbollar och vid två tillfällen två bollar ifrån match utan att kunna knyta ihop säcken tog matchen till tre set. 

Nu väntar sjundeseedade Jamie Murray tillsammans med Bruno Soares natten till måndag. 

Lindstedts partner skadad

Britten Inglot skadade sig under semifinalen i Brisbane förra veckan. 

Detta gör att paret lämnat wo för spel denna veckan i Sydney. 
Återstår att se hur det blir med spel i årets första Grand Slam i Melbourne med start nästa vecka. 

Bra dubbelstart 2016

Robert Lindstedt spelar tillsammans med britten Dominic Inglot, samma man han avslutade fjolåret med. Paret började året i Australien och Brisbane. Som fjärdeseedade höll de lottningen, tog sig till semi. Matchraden var vinster över Butorac/Lipsky 7-6(5), 4-6, 10-7 och Reid/Smith. 7-6 (0), 6-2 innan förlust mot turneringens vinnare Kontinen/Peers med 4-6, 3-6.

Som uppladdning inför årets första Grand Slam väntar nu spel i Sydney. 

Elias Ymer testade på att kvala in i indiska Chennai. Förlust blev det i första rundan mot kroaten Pavic. Nu väntar nytt kval till Australien Open. 

För det nykomponerade svenska paret Brunström och Siljeström blev det turneringsvinst i challanger i Bangkok. 

RSS 2.0