Triss i sexor - Robin i kvarten

Robin Söderling är klar för kvartsfinal i Miami. Han vann över chilenaren Fernando Gonzalez med 6-0, 6-7 (3-7), 6-2 på dryga 1,5 timma. Där väntar ryssen och trettondeseedade Mikhail Youzhny. 

Robin började med att spela ut allt han har. Gonzalez hade inte mycket att sätta emot. Robin går fram genom tre break till en mycket enkel setvinst på 24 minuter. 
I andra börjar Robin att tveka och blir orörlig samtidigt som chilenaren spelar upp sig markant. Spelarna följs åt till tiebreak. Robin blir bruten både till 0-1 och 1-4. Kommer igen, 2-4 men tappar till 2-6 och tre setbollar. Han tar tillvara den andra. Även om Robin håller på att tappa matchen i det här skeendet så är det chilenaren som visar upp ett dåligt humör. Han skäller på domarna och ser allmänt arg ut.
I det tredje set visar Söderling åter igen vem som är bäst. Han rör på sig på nytt och visar med hela sitt kroppspråk att han vill vinna. Genom en smash vid nät bryter han till 2-1. Genom ett dubbelfel av Gonzalez bryter han igen, 5-2. Robin avlslutar med att sätta fyra raka ess och kvarten är hemma.

Robin har mött Youzhny tre gånger och har 2-1. Skönaste och senaste segern kom i finalen i Rotterdam i februari.

Enkel resa för Robin

I Miami går Robin som tåget, det rullar på. Han vann mycket enkelt i den tredje omgången över tysken Philipp Petzschner med 6-1, 6-2 på en timma.
I åttondelen väntar chilenaren Fernando Gonzalez. Han är rankad på plats 11, mot Robins sjua. De har mötts åtta gånger och har lika många vinster. Mest minnesvärda segern för oss svenskar är i semifinalen i fjor då Robin vann i femte och avgörande set. Minns att Robin tappar en 2-0-ledning till skiljeset. Väl där går han från 1-4 och 0-30 till vinst. Ryser vid tanken. Runt klockan 21 ikväll inleds fighten. 

Sjätteseedade Simon Aspelin/Paul Hanley vann sin första match över Petzschner/Melzer med 6-3, 6-7 (4-7), 14-12 (mtb). I den andra omgången blev det dock förlust över Verdasco/Lopez med 1-6, 6-7 (3-7).

Det bler respass för Robert Lindstedt/Horia Tecau mot sjundeseedade Cermak/Mertinak redan i den första omgången. Förlusten skrevs till 6-7 (1-7), 4-6.

Robin illa ute men vände

Det märks att Robin Söderling har ett bra självförtroende. Det viktiga just för honom är inte att spela snyggt utan att vinna tennismatcher och det gör han. I den andra omgången i ATP Masters Series i Miami vann han över Peter Luczak från Australien med 7-6 (7-5), 6-0.
I det första gamet skaffar sig Söderling omgående tre breakbollar. Luczak räddar dem och tar hem servegamet. Nästa gång det är dags för australienaren att serva är det dags för nya breakbollar för svensken. Denna gången går det bättre, 2-1. Luczak kommer bryter tillbaka och vid 3-4 bryter han Robin enkelt igen, 3-5. Han kan nu serva hem första set. Robin vill annat. Via en stoppboll som Söderling hinner upp och Luczak lägger i nät bryter Robin tillbaka. Setet går till tiebreak. Robin minibryter till 5-3 när Luczak hamnar i tidsbrist, får bakåtvikt och placeras bollen ut. Vid 6-4 skaffar sig Söderling två setbollar. Han servar en allt för lös andraserve som Luczek enkelt kan döda. På den andra setbollen minibryter Robin igen och setet till Sverige.
Vid 15-30 i Luczaks serve släpper Robin en serve som han anser vara ute. Linje- och huvuddomaren är av en annan uppfattning. Efter diskussion så vill även Luczak ta om bollen. Det blir spel om poängen och Robin vinner den, skaffar sig två breakbollar och tar vara på den första, 2-0. Här avgörs matchen.
Dags för Robin att serva. Han hamnar i knipa vid 0-40/3 breakbollar. Han räddar samtliga. Gör efter det ett dubbelfel, räddar även den och tar hem gamet. Han bryter även fram till 4-0 och matchen fram till 6-0.
I tredje omgången väntar Philipp Petzschner, rankad 53, från Tyskland. De har mötts en gång, i Halle 2008, då Robin vann med 2-1 i set.

I dubbeln förlorade Johan Brunström/Jean-Julien Rojer mot Isner/Querrey från USA 6-4, 3-6, 7-10 (mtb). 
I eftermiddag/kväll spelar sjätteseedade Simon Aspelin/Paul Hanley mot, en viss, Petzschner som spelar med Melzer. I spel har vi också Robert Lindstedt/Horia Tecau mot sjundeseedade Cermak/Mertinak.

Sony Ericsson Open i Miami

USAs andra Masters för året har börjat.
Robin Söderling, seedad sexa, som går in i andra omgången i singelturneringen ikväll möter Peter Luczak från Austrailen som är rankad 75. De har mötts en gång, 2005 i Metz, och då vann Robin i två raka.
I dubbeln har vi sjätteseedade Simon Aspelin/Paul Hanley som möter Melzer/Petzschner.
Johan Brunström/Jean-Julien Rojer Isner/Querrey från USA. Robert Lindstedt testar just nu olika partner varje ny vecka. I Miami är det rumänen Horia Tecau som gäller. De möter sjundeseedade Cermak/Mertinak.

Söderling föll i en svänging match

Indian Wells och Masterssemifinal var det och Robins första sådan. Efter en svängig match, med många ansikten, så föll han mot amerikanen Andy Roddick 4-6, 6-3, 3-6 på 1 timme och 46 minuter.

Robin Söderling spelade stundtals en mycket bra tennis. Han kom inte upp i samma nivå som i kvarten mot Murray. Matchen mot Roddick var inte i närheten, från någon av spelarna, vad vi hade hoppats på. En eloge dock till amerikanen som kämpade sig till denna seger.

Ett par tankar från Den Svenska DC-bloggen om semifinalen:
I de fyra gamen som Robin tappade sin serve (till 3-4 i första set, 0-1 i andra och 0-2 samt 2-4 i avgörande) så var det Söderling som spelade sämre och gjorde enkla misstag. Han la många bollar i nät och rörde sig dåligt. Roddick behövde inte göra så mycket. Frågan är om detta var ett tecken på nervositet? Kan han ha varit trött efter kvarten? Tvärt om var det i de game som Robin bröt Andy, då var det svensken som spelade på topp för att kunna komma åt Roddick.
När väl Söderling vågar slå igenom sina slag och även vågar sig fram på nät - vinner han oftast poängen. När han dessutom vårdar varje poäng och har tålamod så är han en vinnare.

Andy Roddick fick med andra ord sin revansch efter två raka förluster mot Söderling.

Det bär nu i väg till ännu en Masters för Robin. Det är Miami som gäller. Hans första match, i den andra omgången, blir på fredag eller lördag. Lottning sker inom ett par dagar.


Vakna Sverige - Söderling är i semifinal

Robin Söderling har gjort det igen. Han är i semifinal i en av de största turneringarna. Denna gång i ATP Masters i Indian Wells i Kalifornien. Han gör det genom att spela stor tennis och visa upp ett magnifikt psyke mot fjärdeseedade skotten Andy Murray i kvarten. Robin vinner i två raka 6-1, 7-6 (7-4) på dryga 1,5 timma.
I matchens första servegame kommer Robin i underläge och skotten skaffar sig två breakbollar, 15-40. Han räddar båda men gör ett dubbelfel. Räddar den och ytterligare en och tar till slut hem gamet.
Det är början på ett stort smart spel av Robin, han visar upp ett sådant lugn och en sådan säkerhet. Det märks inte att Murray är en av världens bästa tennisspelare. Robin bryter skotten fram till 2-0 och så även till 4-0 och håller serven till 5-0 och har breakboll till blankt set. Söderling får istället serve hem setet när Murray lägger i nät.
Svensken visar upp sitt spel när det är som bäst. Tänk vad det första servegamet betydde.
Det andra setet inleds också med att Robin skaffar sig en breakboll i skottens första servegame. Robin gör så att han bryter skotten i hans nästa serve istället. I det sjätte gamet kommer Söderling i svårigheter, 0-40 och tre breakbollar. Han visar upp en magnifik mental styrka och vinner fyra raka poäng. Han har sedan två nya breakbollar i skottens nästa servegame. Men Murray räddar båda. Vid 5-3 och genom en tung retur skaffar sig svensken sina första två matchbollar. Skotten ger sig inte, han räddar båda. En lång boll ut av skotten och ny matchboll. Stabila servar gör att även det gamet räddas av skotten.
Söderling kan nu serve sig fram till en semifinalplats i denna Mastersturnering. Genom ett ess och ännu en stabil serve går han fram till 30-0. Nästa boll dikterar svensken men skotten vinner den. Svensken ser spänd ut. Ett par mycket svaga poäng senare och skottens första break är ett faktum.
Murray håller sin serve enkelt, på andra sidan nät ser vi en mycket orörlig svensk. Vid 15-30 i Robins nästa servegame händer någonting med Robin. Han finner sitt vägvinnande spel igen och tar setet till tiebreak.
Robin minibryter omgående. Robin svarar med ett dubbelfel. På den fjärde poäng får Söderling ännu ett minibryt. Spelarna följs åt fram till 5-4 och två svenska servar för att ta hem matchen. En lång duell avslutas med en forehand av svensken som slickar sidlinjen. Det är två nya matchbollar. En mycket lös andraserve av svensken som skotten mycket enkelt lägger i nät och Robin har gjort det. Han är i sin första semifinal i en Masterturnering någonsin.
Imorgon väntar amerikanen Andy Roddick, rankad åtta i världen mot svenskens sjundeplats, har inte vunnit ett enda set mot Robin. De har mötts två gånger, båda 2008, och Söderling har vunnit båda i raka set.  

Simon Aspelin/Paul Hanley förlorade, tyvärr, sin semifinal mot spanjorerna Lopez/Nadal med 4-6, 4-6.

Robin ångar på - Simon i semi

Det rullar på för Robin Söderling, seedade sexa, i Masters i Indian Wells. Han vann, för tredje gången på lika många möjligheter, i åttondelen över fransmannen Jo-Wilfried Tsonga, seedad nia, med 6-3, 6-4 på en timma och tjugo minuter. Ett break i varje set räckte gott för svensken. Nu är han för första gången klar för kvartsfinal i Indian Wells.
Imorgon fredag väntar fjärdeseedade skotten Andy Murray. De har mötts tre gånger och Robin vann senaste mötet. Dock var det fyra år sedan senast.

Simon Aspelin/Paul Hanley är redan klara för semifinal. De vann svenskmatchen, över Johan Brunström/Jean-Julien Rojer med två gånger 6-3 på drygt en timma. Nu väntar spanjorerna Lopez/Nadal.

Personligt för Söderling i Indian Wells

Nu har Robin Söderling tagit sig vidare till åttondelsfinal i Masters i Indian Wells. Vinst i tredje omgången över Feliciano Lopez, seedad 28, från Spanien med 7-6 (7-4), 6-4 på knappa 1.5 timma. Detta var sjunde matchen spelarna emellan och Robins tredje vinst. Efter två raka förluster mot spanjoren måste det vara en skön känsla att ta hem denna seger, och som han gjorde det.
Som sig bör spelade spanjoren med mycket underskruv matchen igenom. Robin visade upp ett lugn och starkt grundspel som motvapen. En missade breakboll i sjätte gamet störde inte Robin. Underläge med 0-2 i första sets tiebreak påverkade honom inte. Han minibröt tillbaka och fram till 4-2. Servade sig själv till en ledning med 6-3 och tre setbollar. Ut av Lopez och första set till svensken.
I andra fortsatte samma typ av spel. Söderling var säkerheten själv. Efter det att Lopez vunnit första gamet så vann Robin tolv raka poäng, med andra ord tre blanka game. Där avgjordes matchen när Robin kunde bryta spanjoren. Båda spelarna håller sina servar och Robin kan på sin första matchboll avgöra med ett ess.
Robin Söderling gör en av årets bästa matcher, han är nu klar för åttondelen.
Ikväll runt midnatt väntar fransmannen Jo-Wilfried Tsonga, seedad 9. De har mötts två gånger, i Shanghai o fjor och Hamburg 2008, och Robin har vunnit båda utan att tappa ett enda set.

Simon Aspelin/Paul Hanley vann äver Tsonga/Benneteau med 7-6 (7-4), 6-3. Johan Brunström/Jean-Julien Rojer vann sin åttondel över Berdych/Kohlschreiber med 6-3, 4-6, 10-4 (mtb). Nu möts dessa två par i kvarten. Med andra ord en svensk i semifinal i dubbel.

Vinstnollan bruten för Söderling

Robin Söderling är vidare till tredje omgången i Masters i Indian Wells. Han vann över Evgeny Korolev med 6-2, 6-4. Robin hade hela 16 breakchanser, och vann fem, vilket tyder på en ävervikt för Söderling.
I tredje omgången, vilket också åttondelsfinal, möter han spanjoren Feliciano Lopez, seedad 28. Inbördes ligger Robin undder med 2-4 i matcher. Senast de möttes var i kvarten i Shanghai i fjor då spanjoren vann i två raka set.

Matchen spelas imorgon, tisdag.

Förlust för Robin o Robban - Simon och Johan vidare

Det blev förlust för Söderling/Lindstedt i den första omgången av ATP-Masters Series och BNP Paribas Open i Indian Wells mot helfranska paret Benneteau/Tsonga med två gånger 5-7. En enda, av tio, vunna breakbollar mot en tagen av fyra emot där var skillnaden för dagen. Det är bara att hoppas att detta svenska par satsar vidare. Kanke redan i Miami som startar den 24 mars.

Sjätteseedade Simon Aspelin/Paul Hanley vann sin första match över Kerr/Polasek med 7-5, 6-3. De får försöka råda bot på Söderlng/Lindstedts banemän Benneteau/Tsonga i nästa.
Vann gjorde också Johan Brunström/Jean-Julien Rojer sin första över Knowle/Melzer med 6-4, 4-6, 10-5 (mtb).

I singel är även Robin Söderling sjätteseed. Han möter Evgeny Korolev i natt. Robin har två gånger försökt vinna över denna 57-rankade kazakhstan utan att lyckas. I US Open och Rom 2008. Bättre lycka denna gång, får vi hoppas.

Äntligen ett svenskt dubbelpar på touren

Det är dags för ATP-Matsers Series och BNP Paribas Open i Indian Wells i Kalifornien, USA.
För svensk del kan den Svenska DC-bloggen konstatera att vi har återigen ett helsvenskt dubbelpar i en ATP-turneringe. Om man bortser från Båstad och Stockholm samt OS och World Team Cup så är det länge sedan det hände. Det är det senaste svenska DC-paret Robert Lindstedt och Robin Söderling som är anmälda. De möter idag det helfranska paret Benneteau/Tsonga.

Sjätteseedade Simon Aspelin/Paul Hanley möter i sin första match Kerr/Polasek. Johan Brunström/Jean-Julien Rojer får ta sig an Knowle/Melzer från Österrike.

I singel har vi sjätteseede Robin Söderling. Han står över första omgången och får möta Mayer eller Korolev.

Sverige ett nummer för litet - nu blir det kval

Argentina stod idag för en historisk seger genom att vinna mötet över Sverige med 3-2. Vid ländernas fyra tidigare möten har alltid hemmalaget vunnit, men nu är den traditionen bruten. Återigen har det visat sig att vi som landslag är mycket sårbara. Vi har just nu enbart en världsstjärna i singel. Som komplement har vi två, Pim-Pim och Vinici, som inte riktigt räcker till.

Söderling gjorde det precis vad vi förväntar oss av honom så här i mars 2010 - en klassisk triss i sjuor. Han vann tre tuffa set över Mayer med 7-5, 7-6 (7-5), 7-5. 
I det första setet hamnade en något stel Robin i underläge med två breakbollar i det sjunde gamet. Genom fyra stabila servar reder han ut situationen. I tolfte gamet är det dags för argentinaren att serva. Robin går fram till sina första tre breakbollar vilket i sig innebär tre setbollar. Mayer som fram till detta servat mycket stabilt gör då sitt första dubbelfel och första set till Sverige.
I det andra setets sjunde game räddar Robin en breakboll och via ett ess samt en stabil serve går han fram till 4-3. Nästa game blir ett långt sådant. Via fem likalägen och två svenska breakbollat får Mayer fram 4 lika. Setet leder fram till tiebreak. De fyra första servarna minibryts. Robin får sedan ordning på sin serve. Han bryter fram till 4-3 och håller fram till 6-3 och tre setbollar. Argentinaren räddar de i sin egen serve via två ess. Via en nätrullare, som blir en dubbelstuds innan Mayer hinner fram, vinner Robin även det andra setet till Sverige.
Tredje setet genomsyras av fortsatt stabilt servande. Fram till 4-5 och svensk serve är det enkla servegame för båda spelarna. Efter det vinner Robin tolv raka poäng och matchen till Sverige - det är utjämnat till 2-2.
Robin säger efter matchen att han kände att han aldrig riktigt kom in i den. Men vann gjorde han och det är det som är det viktiga i DC.

I den avgörande femte matchen bytte båda kaptenerna ut sina föranmälda spelare. Istället för Pim-Pim så spelade Andreas Vinciguerra och Schwank blir utbytt mot en viss David Nalbandian.
Vinciguerra spjärnar emot men får ge sig mot en bättre spelare som är bättre på att utnyttja de tillfällen som dyker upp, en spelare som vinner de viktiga poängen och en f.d. världsstjärna som visar hur en avgörande femte match skall vinnas till sitt land. Förlustsiffrorna skrivs till 5-7, 3-6, 6-4, 4-6 på dryga 2,5 timma.
Vinci börjar i ett ursinnigt tempo och bryter Nalbandians andra servegame. Hans ben går som trumpinnar medan Nalbandian ser orörlig ut. Han går fram till 4-2. Argentinaren vill något annat. Via två nätrullare och en i nät bryter Nalbandian tillbaka. Spelarna följs åt till 5-6. Vinci spelar något sämre, har inte samma flyt och det straffar sig med en gång. Nalbandians skaffar sig tre break- och setbollar. Vinciguerra hinner inte med och setet är borta.
Det är enkla servegame fram till åttonde i det andra setet och serve för Vinciguerra. Återigen är det nätkanten som spökar för svensken. Blankgame till Nalbandian och 3-5. Han servar sedan hem det andra setet.
Den Kunliga Tennishallens publik gör allt den kan för att lyfta fram svensken. Vid 5-4 i det tredje setet lyckas det. Nalbandian servar något sämre och Vinci är där som en kobra. På den fjärde setbollen vinner svensken när argentinaren lägger den i nät.
Matchavgörandet kommer redan i det fjärde setets tredje game. Två breakbollar skaffar sig Nalbandian. Vinci lägger den första i nät. I det åttonde gamet vaskar Vinci fram 15-30, men kommer inte närmare. Vid 5-4 kan Nalbandian serva hem hela landskampen till Argentina. Det lyckas han också med. Hela det argentinska laget blir så lyckliga och skvätter vatten över både sig och delar av banan.
Den Svenska DC-bloggen får gratulera Argentina och önskar lycka till i kvartsfinalen mot Ryssland i juli.

Vinciguerra har nu inte vunnit en DC-match på sju år och sex matcher sedan han vann. Han kämpar på som en riktig hjälte utan att verkligen få bli det.

Det är bara att hoppas att Vinciguerra fortsätter sin satsning att genom att kvala försöka ta sin in i diverse ATP-turneringar. Till detta att även Pim-Pim ger sig ut, biter i det sura äpplet, och gör likadant. Det räcker inte med att söka wildcards och hoppas på arrangörernas goda vilka. Två turneringsstarter, i Båstad och Stockholm, räcker inte.

Ingen skugga skall falla på kaptensduo Enqvist/Larsson. De tog ut det bästa lag som Sverige kunde ställa på benen.

Lite reflektioner från helgen som gått. Arena Group med Tillström i spetsen har gjort ett gott jobb. Ett par saker är dock förvånande för oss som var på plats i Kungliga Tennishallen:
Vart tog den stora klacken på knappa 170 stycken fan, vägen? På fredagen var den helt som bortblåst. På lördagen försökte ett tiotal så gott det kunde för att få igång hallen. Idag, söndag, var ett tiotal 10-åringar den klack som fanns... Den Svenska DC-bloggen har skrivit det förut - låt Jonas Björkman bjuda in sina forna vänner, ett hundratal, från Svenska fans, så kommer det att svänga än mer om DC-matcherna.
Undrar också varför det alltid serveras så knapphändigt med mat under DC-matcher? Varför inte satsa på fler smörgåsar, sallade, korv med bröd, etc? Skicka istället ut uppdraget till ett utomstående företag som vet vad det handlar om.

Nu blir det kval 17-19 september. Sverige, just nu rankad på plats 8, kommer med största säkerhet att seedas i den lottning som sker i mitten av maj.
Övriga lag som är klara för kval:
Schweiz
Tyskland
Indien
Equador
USA
Belgien
Chile eller Israel
Colombia
Österrike
Brasilien eller Uruguay
Australien eller Japan
Ukraina eller Rumänien
Kina eller Kazakstan
Holland eller Italien
Finland/Polen eller Sydafrika

Den Svenska DC-bloggen återkommer med mer information i ämnet, såsom ranking, seedning, om det blir borta alt hemmaspel längre fram. På återhörande.


Tung förlust i dubbeln - tufft inför imorgon

Det blev inte som det brukar. I samtliga DC-matcher som Sverige har spelat mot Argentina, fyra stycken, har hemmalaget alltid vunnit dubbeln (och sedan även hela landskampen). Till detta har aldrig Söderling förlorat en DC-match som spelats inomhus. Nu är det annorlunda. Sveriges dubbelpar Söderling/Lindstedt föll mot den argentinska motsvarigheten. Som Den Svenska DC-bloggen trodde bytte Argentina ut Mayer mot en viss Nalbandian. Tillsamman med Zeballos vann de med 2-6, 6-7 (4-7), 6-7 (5-7). 
I det första setet var inte svenskarna med på banan. Argentina bröt först Söderling och sedan Lindstedt. Till detta hade de breakchans till 0-5 innan svenskarna fick igång både ben och huvud. På dryga halvtimmen var setet borta. Mest nervös verkade Lindstedt som hade svårt att få över bollen över nät.
I det andra kom Sverige mycket bättre igång. De bröt Zeballos och gick fram till 3-0. Hade breakboll till 4-0. Vid 4-2 så gick argentinarna från 40-15 i Lindstedt serve till break och åter i setet, 4-3. Vid 6-5 hade Sverige 30 lika i Nalbandians serve, med andra ord två bollar från set. Lagen följdes åt till tiebreak. Väl där tappat Lindstedt båda sina servar till 1-3 och 1-4. Svenskarna bryter tillbaka en gång men kommer inte närmare. Zeballos avslutar med ett ess.
Det tredje är tätt, tätt. Inga brytchanser utan det blir ett nytt tiebreak. Sverige minibryter i Nalbandians serve och går fram till 2-0. Då vinner Argentina fyra raka poäng, två minibryt. Svenskarna minibryter tillbaka. . Vid 4-5 så tappar Söderling sin serve, vilket innebär två matchbollar. Söderling räddar genom ett ess en, men på den andra är matchen förlorad.

Imorgon är det dags för de avslutande singlarna. Först ut Söderling Vs Mayer och efter det Pim-Pim mot Schwank. Bli dock inte överraskade om båda lagen byter ut sina spelare i den matchen om den fortfarande lever. Vi får nog se Vinci mot Nalbandian då...

Spännande blir det!

Oavgjort efter första dagen

Det väntade resultatet i matchen mellan Sverige och Argentina var 1-1 efter första dagen och så blev det.

I Kungliga Tennishallen fick vi först se Robin Söderling vinna över DC-debutanten Eduardo Schwank med 6-1, 7-6 (7-0), 7-5.
Efter det så gjorde Joachim Pim-Pim Johansson entré. Efter att ha vunnit första set föll han mot den argentinske ettan Leonardo Mayer med 7-5, 3-6, 5-7, 4-6 på exakt tre timmar.

Imorgon lördag, med matchstart klockan 16.00 är det dags för dubbeln. Sverige föranmält Söderling/Lindstedt och Argentina Zeballos/Mayer. Dock skulle det inte vara allt för överraskande om vi instället för den sistnämnda får se en viss Nalbandian.

Imorgon klockan 15, Kungliga Tennishallen, Stockholm

Det är dags för första omgången av Davis Cup 2010. Det är match i Kungliga Tennishallen i Stockholm mellan Sverige och Argentina. Kaptensduon Thomas Enqvist och Magnus Larsson tog idag ut sitt definitiva lag. Det blev Robin Söderling, Joachim Pim-Pim Johansson, Andreas Vinciguerra och Robert Lindstedt som skall försvara de blågula färgerna. 
Kan med glädje konstatera att Enqvist/Larsson gjorde som Den Svenska DC-bloggen skrev om för ett tag sedan. In med Pim-Pim och Vinci i samma uppställning och ställ över någon av dubbelspelarna, Lindstedt/Aspelin. Denna gång blev det Simon.
Bli inte heller överraskad om kaptensduon byter ut Pim-Pim mot Vinci till söndagens då helt avgörande femte match.

Den argentinska kaptenen Tito Vazquez tog ut Horacio Zeballos, Leonardo Mayer, Eduardo Schwank och, en liten överraskning, i form av David Nalbandian.

I singeln imorgon klockan 15.00 inleder Robin Söderling mot Eduardo Schwank, som då gör DC-debut. De har aldrig tidigare mötts.
Efter den drabbningen gör Pim-Pim entré, för första gången sedan semifinalen mot USA 2007, mot Leonardo Mayer som gör debut i singel. Han har spelat en dubbel som han förlorade.

Till dubbeln på lördag, med matchstart klockan 16.00 har Sverige föranmält Söderling/Lindstedt. De har spelat en dubbel ihop, mot Rumänien i höstas, som de vann. För argentina spelar Zeballos/Mayer. Dock skulle det inte vara allt för överraskande om vi instället för den sistnämnda får se en viss Nalbandian. Han har spelat 15 dubblar och vunnit 10.

Söndagens singlar inleds klockan 13.00 med att Söderling möter Mayer och efter det Pim-Pim får ta sig en Schwank. Om matchen lever till sista match på söndag så får vi med störtsa säkerhet se Vinciguerra istället för Johansson. Kanske gör också Argentina en rockad om Nalbandian känner sig såpass fräsch efter en eventuell dubbel dagen innan.

Sverige har aldrig förlorat, på två försök, mot Argentina när vi spelat hemma och dessutom båda gångerna inomhus, 2007 i Svenska Mässan i Göteborg och 1983 i just Kungliga Tennishallen. Båda gångerna har vi vunnit med 4-1. De två förlusterna har kommit på bortaplan och när matchen avgjorts på grus. 

Den Svenska DC-bloggen tar sig en titt på de andra åttondelsfinalerna och siar om utången.
Spanien - Schweiz. Med en viss Federer borta får Wawrinka & Co det svårt. Fast att Nadal saknas så vinner Ferrer och Robredo matchen till Spanein med 4-1 på det röda gruset i Logrono.
Frankrike - Tyskland. Monfils, Tsonga (singlarna), Llodra/Benneteau (dubbeln) ger inte Kohlschreiber, Becker och Kas mycket till chans i Toulon. Det blir 4-1 eller 5-0 till fransmännen.
Ryssland - Indien. Även om Davydenko lämnade ett sent w.o. till matchen så vinner Andreev och Youzhny drabbningen enkelt till ryssarna. Devvarman, Bopanna och Paes har inte en chans. 5-0.
Kroatin - Ecuador. Cilic och Karlovic tar i kraft av hemmaplan en enkel seger med 4-1.
Serbien - USA. Saknaden efter Andy Roddick och James Blake kommer att vara stor för amerikanarna. Nyckeln blir debutanten John Isner. Vinner han första singeln imorgon är det en vidöppen historia. Tror dock att Djokovic & Co vinner, knappt med 3-2.
Belgien - Tjeckien. Belgarna är svåra att slå på hemmaplan och dessutom på grus. Tror dock att Berdych och Stepanek blir för svåra för Rochus & Co. 2-3.
Chile - Israel. Matchen är framflyttad ett dygn pga det prikära läget i Chile. Själva DCn kommer att gå enkelt till hemmalaget. Gonzalez, Mass med flera vinner enkelt med 5-0.

Den Svenska DC-bloggen laddar upp och återkommer med matchreferat och annat skoj under denna mycket spännande helg.

Uppladdningen har börjat

Idag måndag har det svenska Davis Cuplaget påbörjat sin uppladdning på banan i Kungliga Tennishallen. Det uttagna laget är Robin Söderling, Andreas Vinciguerra, Robert Lindstedt och Simon Aspelin.

I helgen har Robin tillsammans med Joachim Pim-Pim Johansson, Johan Brunström, Daniel Berta och Christian Lindell tränat i Danderyd. Det har enligt utsago sett mycket bra ut. Enqvist är nöjd med vad det åstadkommit.
Pim-Pim verkar mest nöjd med Lindells utveckling och något oroad över sin egen kondition.

Det argentinska laget verkar bli mer och mer sargat. Senast är det det tilltänkta ankaret Juan Monaco som lämnat återbud. Smärtor över och i revbenen sägs vara orsaken.
Idag verkar det som om Federico Del Bonis, 19 år och rankad 207, ersätter. Han har inte spelat någon DC-match innan. Sedan tidigare är också Horacio Zeballos (rankad 50), Leonardo Mayer (73) och Eduardo Schwank (64) uttagna. Det är med andra ord ett bra lag rent rent rankingmässigt som kommer till spel för Argentinas räkning. Dock har de spelat mycket knapphändigt i Davis Cup. 

Fram till torsdagens lottning får varje lag byta ut två av de nominerade spelarna.

Den Svenska DC-bloggen återkommer så fort vi får reda på något mer.

RSS 2.0