Tung förlust i dubbeln - tufft inför imorgon

Det blev inte som det brukar. I samtliga DC-matcher som Sverige har spelat mot Argentina, fyra stycken, har hemmalaget alltid vunnit dubbeln (och sedan även hela landskampen). Till detta har aldrig Söderling förlorat en DC-match som spelats inomhus. Nu är det annorlunda. Sveriges dubbelpar Söderling/Lindstedt föll mot den argentinska motsvarigheten. Som Den Svenska DC-bloggen trodde bytte Argentina ut Mayer mot en viss Nalbandian. Tillsamman med Zeballos vann de med 2-6, 6-7 (4-7), 6-7 (5-7). 
I det första setet var inte svenskarna med på banan. Argentina bröt först Söderling och sedan Lindstedt. Till detta hade de breakchans till 0-5 innan svenskarna fick igång både ben och huvud. På dryga halvtimmen var setet borta. Mest nervös verkade Lindstedt som hade svårt att få över bollen över nät.
I det andra kom Sverige mycket bättre igång. De bröt Zeballos och gick fram till 3-0. Hade breakboll till 4-0. Vid 4-2 så gick argentinarna från 40-15 i Lindstedt serve till break och åter i setet, 4-3. Vid 6-5 hade Sverige 30 lika i Nalbandians serve, med andra ord två bollar från set. Lagen följdes åt till tiebreak. Väl där tappat Lindstedt båda sina servar till 1-3 och 1-4. Svenskarna bryter tillbaka en gång men kommer inte närmare. Zeballos avslutar med ett ess.
Det tredje är tätt, tätt. Inga brytchanser utan det blir ett nytt tiebreak. Sverige minibryter i Nalbandians serve och går fram till 2-0. Då vinner Argentina fyra raka poäng, två minibryt. Svenskarna minibryter tillbaka. . Vid 4-5 så tappar Söderling sin serve, vilket innebär två matchbollar. Söderling räddar genom ett ess en, men på den andra är matchen förlorad.

Imorgon är det dags för de avslutande singlarna. Först ut Söderling Vs Mayer och efter det Pim-Pim mot Schwank. Bli dock inte överraskade om båda lagen byter ut sina spelare i den matchen om den fortfarande lever. Vi får nog se Vinci mot Nalbandian då...

Spännande blir det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0