Junior borta

Andra omgången i franska Pau slutade med förlust för Mikael Ymer mot toppseedade Barrere med två x 3-6. 

I och med en seger i denna huvudturnering kommer Mikael Ymer vara kittlande nära en plats inom 200-strecket. Preliminärt landar han när nya rankingen kommer på måndag på plats 201. 

Inget vidare

Den äldre av bröderna Ymer, Elias, lyckades inte vinna likt yngre broder, Mikael, gjorde. Förlust i första omgången på gruset av ATP 250 i Sao Paolo mot hemmaspelaren Seyboth Wild, med ranking 445, som fick ett wild card in i turneringen. Detta var brasilianarens första seger på ATP-nivå, i en huvudturnering. 
Siffrorna skrevs till 3-6, 6-4, 2-6. 

Grästennis vid Svaneholms Slott 2020

Det finns långtgående planer på en ny ATP-turnering i skånska Svaneholm precis bredvid slottet, cirka fyra mil öster om Malmö. 

Tanken är att turneringen ingår i ATP250 och underläget blir gräs. 
Turneringstart är tänkt till veckan innan Wimbledon 2020, med andra ord första match 22 juni.

Företaget som står bakom är 3RS Hilding AB och tilltänkt tävlingsdirektör är Mats Wilander. 

Givetvis återkommer Svenska DC-bloggen så fort vi vet mer i ämnet.  



Mikael starkast i derbyt

Trettondeseedade Ymer Jr var den starkaste i det nordiska derbyt mot dansken och namne i Mikael Torpegaard, rankad 261, jämfört med svenskens 206. 
Segersiffrorna i Challengern franska Pau med 1-6, 6-2, 6-4 på knappa två timmar. Underlaget som är lagt inomhus är hard, greenset.

Chans till svenskt break redan i matchens första gem, men inte. En forehand från mitt i planen, totalt utan press, djupt i nät ger istället 0-2. Dubbelbreak sedan efter en forehand lång, 1-5. Setet borta, dansken ser stark ut. 
I andra set spelar Ymer upp sig. En breakboll i fjärde gemet. En backhandvolley på sidlinjen ger 3-1. Svensken upp till 4-1. Dansken tar då en medical timeout. Vänster ben ser ut att påverka honom negativt. 
Svenskt hållen serve, 5-2. Upp sedan till 0-40, tre setbollar i Torpegaard. Dansken räddar samtliga och får fram gemboll. Svenskan vänder igen. Ny setboll när Ymer snyggt kommer fram på nät och placerar in en forehandvolley. En backhand lång ger setet till Ymer Jr. 
Rivstart sedan upp till, via break till 2-0, sedan serve till 3-0. Breakboll upp till 4-0, men backhandvolley i nät. Istället 3-1 och svenskt 4-1. En forehand från bakplan ger danske hopp till 4-3. Sedan illa ute när dansken får breakboll efter ett till synes enkelt misstag när Ymer han lägger en forehand i nät, 30-40. En rafflande duell på det, svensken vänder och en rak backhand till 5-4. En forehandkross från mitt på baslinjen ger 0-40, tre matchbollar. Mikael skriker ut sin glädje. Danske Mikael räddar två innan svenske Mikael tar hem matchen. En allt för hård forehand från Torpegaards racket seglar ut lång. Vinst till Mikael visar på stark moral, ännu en gång. 

Härnest väntar toppseedade hemmaspelaren Barrere, rankad 125. Match på torsdag.

Göransson mästare

Första titeln i karriären är ett faktum för André Göransson. Vinst tillsammans med schweizaren Marc-Andrea Huesler i mexikanska Cuernavaca och deras Challenger Morelos Open Credito Real på hard. 

Det fjärdeseedade svensk-schweiziska paret vann över i tur och ordning: Collarini/Pellegrino med 6-4, 7-5,  Galan/Giraldo i kvarten med 6-2, 6-3, i semin över Gomez/Quiroz 4-6, 6-4, 10-3 och i dagens final över tredjeseedade Escobar/Martinez 6-3, 3-6, 11-9. 

Svenska DC-bloggen tar av sig hatten och gratulerar André till hans största titel i karriären. 
På Challengernivå var det hans tredje dubbeltitel. 2017 i Tiburon med Lakat och i fjor i finska Tampere med ovan nämnde Eriksson.   


Övriga svenskar i veckan. 
För Robert Lindstedt i par med tysken Puetz blev det kvartsfinal i ATP 250, Delray Beach, USA. 
Tredje svenska dubbelspelaren Andreas Siljeström i par med kroaten Draganja fick oxå med sig en kvartsfinalen. Detta i Challengern i italienska Bergamo, även här på hard. 
I Futuren i Egypten gick Markus Eriksson och Linus Frost till semifinal. I singeln blev det en andra omgång för andraseedade Eriksson. 
Vinnare av singelturneringen är Filip Bergevi. Vinst över kinesen Sun, ranking 567, i två tiebreakset i finalen. Grattis även till Filip! 








Elias påväg

Ymer Sr var nära att komma åt Juan Ignacio Londero, 69-rankad från Argentina i den första rundan på gruset i ATP 500 i Rio de Janeiro. Men grundslagen blev för tunga och Ymer hamnade allt längre bakom baslinjen. Förlust med 6-2, 5-7, 2-6 på knapp 2 timmar och en kvart. 

Första set till svensken via två break på 37 minuter. Andra set inleds med dubbelbreak emot när Ymer gör dubbelfel, 0-30. En rak forehand på sidlinjen ger ett break åter, 1-3. Dessutom blankt. Spelarna följs åt till 3-5 och serve för svensken. Setboll efter efter en rak forehand. Retur i nät på den. 4-5 efter det och argentinaren till serve. Sidledsförflyttning av Londero och forehand i nät ger 5-5. 
Ymer till serve. Upp till 30-15, sedan tar det roliga slut. Andraservar av Ymer som argentinaren är aggressiv på. Break igen efter en forehand kross. 5-6. En stoppboll ger sedan tre setbollar, 0-40. Lång skuren backhand, utjämnat i set. 
Avgörande set o tredje gemet. Ymer har upplagt läge men forehand lång, break till 1-2. Fjärde breakboll i nästa servegem för svensken lägger Ymer lång, 2-5. På andra matchbollen ser Ymer returen hamna djupt i nät. Matchen förlorad.

Nu väntar ATP 250 i Sao Paolo, Brasilien, för Ymer Sr. 


Första femhundringen

Elias Ymer är klar för sin första ATP 500 i och med segern i kvalfinalen i Rio de Janeiro över Pedro Martinez med segersiffrorna 6-4, 1-6, 6-4. En kamp som tog  2 timmae och 17 minuter. 

Noterbart är att Ymer låg under med break i avgörande (1-3) set samt vann färre bollar 78 förfört med 83 för spanjoren. 

Match i första omgången i huvudturneringen natten till onsdag, svensk tid. En annan kvalvinnare i argentinaren Londero rankad 69 står för motståndet. 


Sr vände igen

Elias Ymer låg under med 3-6 och med breakboll till 1-4 i kvalet till ATP 500 i Rio de Janeiro. Sedan kom vändningen i första kvalomgången mot 214-rankade Domingues från Portugal. Segersiffrorna skrevs till 3-6, 7-5, 6-3. 

Noterbart är att Ymer efter en kvart spel hade dubbelbreak emot och vunnit en poäng i egen serve. 6 poäng av 22 totalt sett. 
I avgörande set bröt han fram till 3-1 och 30 lika men tappade till 3-2. Bara för att bryta igen till 4-2. Höll sedan matchen ut. 

Imorgon söndag väntar 162-rankade spanjoren Martinez i kvalfinal. 




Fall framåt

Robert Lindstedt i par med tysken Puetz gick fram till semifinal i ATP 250 i New York, USA. Stopp där mot två tyskar: Krawietz/Mies med 2-6, 4-6 på en timma. 

Vägen till semin för det fjärdeseedade svensk-tyska paret gick via segrar över Hewitt/Popyrin med två x 6-4 och i kvarten äver Harrison/Thompson med 6-7(5), 6-2, 10-6. 

Det var första vinsten för Lindstedt sedan i början av januari. 

Vändning som kom av sig

Elias Ymer lyckades inte vända kvalfinalen i ATP250 i Buenos Aires, så som han gjorde i första kvalrundan igår. 
Förlust mot Arevalo 4-6, 6-1, 4-6 över 2,5 timma. 

Första set inleddes med flera breakbollar, åt båda håll. Sju räddade breakbollar för Ymer, fyra för Arevaro. På den åttonde emot svensken kom breaket till 3-4. Genom ett dubbelfel bryter svensken tillbaka omgående, 4-4. Inte bättre än att Elias tappar sin serve igen, 4-5. Blankt servegem sedan till 4-6. Knappt en timma tog det. 
Bättre i andra set, mycket bättre. På 27 minuter rusar Ymer fram till dubbelbreak, 4-0. Setet enkelt till Sverige på 36 minuter. 
Avgörande set följer. Räddar två breakbollar i första set. Tapp i nästa, 1-3. Gemboll till 1-4 men svensken kommer åter, bryter till 2-3. Trots 30-0 vid ställningen 3-4 förlorar han fyra raka bollar, 3-5. Svensken rycker upp sig, istället för Arevalo att serva hem matchen bryter svensken till 4-5. Hoppet tänds igen. Tyvärr bara för att släckas omedelbart vid nästa svenska servegem. Matchboll efter dubbelfel, 30-40.  Avgör på första. 

Nästa turnering för Ymer Sr blir antagligen i ATP500 i Rio de Janeiro och kvalspel till helgen. 




Årets första seger på grus

Knappt tre timmar tog det för Elias Ymer att besegra 462-rankade Ficovich från Argentina. Snygg vändning gav seger med 3-6, 6-4, 7-5 i första kvalrundan i ATP250 i Buenos Aires.

Elias håller emot med sex breakbollar innan han tappar serven fram till 3-4. Tapp igen till setförlust. 
Från 1–1 i andra set ser vid fem raka break innan Elias kan hålla serven fram till 5-3. 
Ymer var sedan illa ute i avgörande set. Först vid break emot, 0-2. Svensken vänder upp till egen fördel med 4-2. Han har sedan gemboll till 5-3. Tappar igen. Sedan vid 4-5 och 30-30 i egen serve skiljde det bara två poäng från förlust. Ingången till den poängställningen var ett dubbelfel. Ymer bryter till 6-5, har sedan matchboll, tappar den och får istället breakboll emot fram till tiebreak. Vänder igen och kan avgöra på andra matchbollen. 

Kvalfinal imorgon söndag mot 220-rankade Arevalo från El Salvador. 28-åringen slog ut åttondeseedade, 135-rankade, Berlocq i sin första kvalmatch. 


Noterbart för övriga svenskar är André Göranssons semifinal i Challengern i Chennai, Indien, tillsammans med finnen Heliovaara. Det fjärdeseedade svensk-finska paret föll mot toppseedade Reid/Saville från Australien. 



Stopp för Lindstedt

Robert Lindstedts förlustsvit förlängs. Uttåg idag omgående i ATP250 i Montpellier, Frankrike, tillsammans med tysken Puetz. Tredjeseedade britterna Skupski och siffrorna skrevs till 3-6, 4-6 på en timma. 

Efter kvartsfinalen i Sydney för en månad sedan var detta Lindstedts tredje raka förlust. Uttåg omgående i Australien Open (med Ebden) följde han upp med förlust i helgens Davis Cup mot Colombia (Eriksson). 

Nästa turnering blir ATP250 i New York nästa vecka, återigen med Puetz. 

Hemmamatch i september

Sverige möter Israel i play-off för att kvalificera sig till play-off till Davis Cupfinal i november 2020. 

Israel är rankade på plats 32 jämfört med Sveriges 15. Länderna har mötts tre gånger. Vinst för Sverige i Israel 2008, ombytta roller 2009 och Israel som segrare för tre år sedan, 2016. 
Mest ihågkommen är 2009 i Baltiska Hallen där enskilda kommunpolitiker i Malmö förvägrade publik att se matchen. Den spelades för tomma läktare. Sverige föll med 2-3 efter att Andreas Vinciguerra föll mot Harel Levy i femte och avgörande match med 6-8 i femte set. 

Dudi Sela har spelat i samtliga tre matcher mot Sverige. Dessutom är han fortfarande aktuell. Hans singelfacit mot svenskar är 4-1. Hans nuvarande ranking är 226. Toppnotering är 29 för tio år sedan. 
Elias Ymer vann över Sela i fjor i första rundan på gruset på Roland Garros i tre raka set. 
Ser vi övrigt till Selas kvalitet på olika underlag  är hans helt klart sämsta underlag grus. Han spelar mycket sparsamt på grus. Senaste vinsten kom så långt tillbaka som i april 2016.

Övriga som spelade under 2018 är Yshai Oliel, orankad. Högsta ranking var 564 i april i fjor, i december var den 671. Oliel är allraound, spelar med likvärdig framgång på alla underlag. 19-åringen har spelat tre singel (1/2) och en dubbel (0/1).
Edan Leshem är den tredje singelspelaren från ifjor. Ranking är 452. I Davis Cup ör hans singelfacit 4/6, i dubbel 0/1. Tre av singelvinsterna har kommit på hard. 
21-åringen har spelat sedan 2015. 

Dubbelspecialist i Israels lag är Jonathan Erlich, just nu rankad på plats 111. Hans högst ranking är från juli 2008 så han innehade platsen fem. Han landsman Andy Ram är den han uppburit mest och flest segrar med. Den största segern kom 2008 i Australian Open. 
Sedan DC-debuten 2000 har han spelat 34 dubblar och vunnit 22. Med det är han innehavare av både rekord för Israel i antalet matcher och vinster. 

Israels val av underlag vid hemmafördel är alltid hard. 

Matchen spelas 13-14 eller 14-15 september. Kan vi återigen hoppas på spel på gruset i Båstad likt i september 2016 (0-5 mot Nederländerna) och 2017 (5-0 mot Litauen). 
Beslut om spelplats och exakt datum skall vara klart och meddelas 80 dagar innan match med andra ord den 25 juni. 

Övriga matcher i grupp 1 Europa/Afrika:
Bosnien-Hercegovina - Tjeckien
Finland - Österrike
Ungern - Ukraina
Slovakien - Schweiz
Vitryssland - Portugal





92% chans till hemmamatch

När nya rankingen för Davis Cup lanserades idag stod det klart att följande länder i zon Europa/Afrika 1 är seedade (inkl ranking): Tjeckien (13)
Sverige (15) 
Österrike (16)
Ungern (23)
Schweiz (24)
Portugal (26)

Till play-offmötena 13-14 september skall dessa länder lottas mot någon av följande (inkl ranking samt hemma- eller bortaplan alt lotten får avgöra för Sverige): 
Bosnien-H (27, lotten)
Slovakien (29, hemma)
Vitryssland (31, hemma)
Ukraina (32, hemma)
Israel (33, hemma)
Finland (38, hemma)

Sannolikheten är med andra ord mycket stor, knappt 92%, att det blir match på hemmaplan i september. 

På onsdag klockan 13.00 sker lottningen i London. 

Svenska DC-bloggen skriver snart igen. 



Lottning på onsdag

Bara timmar efter Sveriges förlust mot Colombia i kvalificeringen till Davis Cupfinalvecka ser Svenska DC-bloggen framåt. Vi kan inte hålla oss. 

I London redan nu på onsdag sker lottning till play-off för att göra upp om nästa års kvalificeringsrunda, som spelas samma helg i februari som i år, 31 januari och 1 februari 2020. 

Innan lottningen, på måndag eller tisdag, kommer ITF offentliggöra dels senaste rankingen och även vilka länder som det handlar om för bland annat Sverige. 

Svenska DC-bloggen kan inte vänta tills dess. Vi har sökt och grottat ner oss i vad som gäller. Det skall tas fram tolv länder (sex matcher) i zon Europa/Afrika, sex länder (tre) Asien/Oceanien och sex länder (tre) Amerika. 

Vi har tagit stöd av den senaste rankingen, från 26 november. Om vi förstått det hela rätt så kommer följande länder bli seedade i zon Europa/Afrika. Dessa är (inkl ranking): Tjeckien (13), Sverige (14), Österrike (15), Ungern (20), Schweiz (23) och Portugal (borta). 
Ett av följande länder kan Sverige få möta i play-off den 13–14 september (inkl ranking samt hemma- eller bortaplan alt lotten får avgöra) för Sverige: Bosnien-H (27, lotten), Slovakien (29, hemma), Israel (33, hemma), Finland (38, hemma), Vitryssland (31, hemma) eller Ukraina (32, hemma). 

Många intressanta länder som det kan bli. Nu får vi se om det blir som vi tror. Svenska DC-bloggen återkommer givetvis. Som alltid.




Ett par andra på tourerna

Vid sidan av Sveriges möte i Davis Cup mot Colombia har flera andra potentiella DC-spelare i framtiden spelat. 

För Andreas Siljeström blev det uttåg omgående tillsamms med Martinez i Challengern i Cleveland, USA. 

André Göransson är i Australien för spel i Launceston tillsammans med Heliovaara. Det blev kvartsfinal. 

Christian Lindell spelade Future på gruset i Weston, USA. Via kvalspel tog han sig till kvartsfinal. 
Lika långt gick Dragos Madaras, i Future i spanska Palmanova. 


Väntad förlust - sviten bruten

Förbundskapten Johan Hedsberg vet nu hur det känns att förlora en Davis Cupmatch. Efter sex raka segrar blev det nu förlust mot Colombia med 0-4. Detta utan ett enda vunnet set (0-8). 
Markus Eriksson tillsammans med Robert Lindstedt föll mot Juan-Sebastian Cabal och Robert Farah med 3-6, 4-6.

Det svendka paret med två segrar i ryggen, mot Portugal och Schweiz, började bäst. Bröt Farahs serve omgående när Eriksson lägger en forehand mittemellan colombianerna. Blankgem till Sverige med Lindstedt vid serve, 2-0. Breakboll och andraserve sedan i Cabals första servegem. Colombianen satsar på den, en satsning som gör hem. Eriksson borta. Gemet sedan till Cabal/Farah, 2-1. 
Eriksson stabilt till 3-1. Sedan förändras matchbilden. Svenskarna tappar sju raka gem. Från 3-1 till setvinst, 3-6 vinner svenskarna två poäng. Ett ess från Farahs racket avslutar setet på 36 minuter. 
Cabal hejar på den allt mer högljudda publiken. 
Andra set inleds med tappat svenskt gem omgående när Limdstedt gör ett dubbelfel. Breakboll sedan i Farahs servegem utan att svenskarna kommer åt. 
Svenskarna jagar men kommer inte ikapp. Vid 4-5 är det dags för Farah att försöka serva hem landskampen och ge Colombia en plats i Davis Cup Finals k november. En lång forehandretur av Eriksson ger två matchbollar, 40-15. Efter lång väntan kommer nästa serve. Lindstedt är på den med en forehand men den landar i nät. 
Total glädjeyra infinner sig bland colombianerna. Svenska staben ser mer sammanbitna ut. 

Efter det föll Elias Ymer mot Alejandro Gonzalez med 2 x 3-6 i den betydelselösa singelmatchen. 

För arr sammanfatta denna Davis Cupmatch som helhet så är resultatet oväntat om man stirrar sig blint på ländernas spelstyrka, ranking. På normal höjd, med normalt underlag och med normala bollar hade slutresultatet blivit något helt annat, säg 4-1 alt 3-2. Nu får vi istället  En helt annan match, totalt avsaknad från spänning, nerv och får ta fram klyschan "blåst av banan", vilket Sverige blev. 

Colombia får nu spela Davis Cupfinalvecka i Madrid i november medan Sverige får kvala för att ha möjlighet att vara med 2020 igen. 
Kvalet lottas nu på onsdag och spelas 13-4 alt 14-15 september. Mer om detta i ett kommande inlägg. 







Får vi se miraklet i Bogotá?

Sverige har i Davis Cup vänt underläge med 0-2 till seger vid sex tillfällen. Detta är rekord. Får vi se en klassisk vändning ikväll? 

Först ut dubbelmatchen mellan Lindstedt/Eriksson mot Cabal/Farah. Start klockan 18.00. 

Tennisplay.se sänder direkt. 

Genidrag av Colombia, 0-2

Hög höjd, mjuk matta och trycklösa bollar ställde båda bröderna Ymer totalt. Det colombianska tennisförbundet med förbundskaptenen Gonzales har helt klart lyckats i sin plan på hur Sverige besegras. I alla fall så här längt, efter första dagens två singlar.

Först föll Elias (se tidigare text) och precis nu Mikael. Den senare mot Colombias etta Daniel Galán som vann med 1-6, 2-6 på en timma och en kvart.
Tre ess av Galán i hans första servegem sätter standarden. Colombianen serve sitter idag, mestadels hela tiden. 
Mikael tappar 30–15 till 30-40, breakboll. Räddar den med en dräpande forehand från bakplan. Ett dubbelfel ger breakboll nummer 2. Ymer spelar sig fram till ett öppet läge. Men hans raka forehand stannar i nätet, 0-2. Vid 1-4 kommer nästa bakslag. Ny breakboll emot, 30-40. Upplagt  läge igen för Mikael vid nät. En enkel forehand, på pappret, seglar ut lång, 1-5. 
Ett ess ger setboll. 30-40. Returen seglar ut, lång. 1-6 på 30 minuter. 

Misären forsätter. En smash av Galán och break emot, 0-1. Mikael får nu behandling för en ömmande högerarm. Han tar en medical timeout. Tillbaka spelar han sig omgående fram till breakboll, 30-40. Otagbar serve räddar den. En lång forehand ger en andra breakboll. Andraserve följer och matchens längsta duell, en mycket avvaktande sådan. En forehand från Galáns racket som landar på baslinjens ytterkant ger en felstuds och ställer Ymer. Till slut 0-2. Mikael räddar en breakboll i nästa gem och får fram 1-2. Vid 1-3 och 30-15 i egen serve tillkallar Ymer och förbundskapten Hedsberg överdomaren. Svenskarna uppfattar publiken som osportslig som låter och blixtrar med kameror, framför allt mellan första och andra serve. Trots två gembollar hamnar Ymer i problem. Igen. Breakboll. En forehandkross ger 1-4. Dubbelt break. 2-5 och egen serve för Galán, chans att serva hem matchen. Ymer räddar en vid 40-15 med rak forehand som colombianen lägger ut lång. En forehandkross som Ymer lägger i nät med en backhand gör slut på matchen.  
 
Ännu en gång har vi sett i Davis Cup att ranking inte betyder allt. Båda bröderna Ymer (116 respektive 183) har högre ranking än båda de colombianska singelspelarna (226 och 251). Trots det vann inte svenskarna ett enda set idag och Sverige ligger under landskampen med 0-2. 
Svenskarna fick idag helt klart en lektion i hur grustennis på hög höjd skall spelas. 

Imorgon klockan 18.00, svensk tid, ör det dags för dubbelmatchen. Nominerade lag är för Sverige Robert Lindstedr och Markus Eriksson. Colombia ställer upp med det just nu tionde böst rankade dubbelparet i Cabal/Farah.
Efter den är det Elias mot Galán samt Mikael mot Giraldo. Den sistnämnda om matchen fortfarande lever. 





Elias föll tungt, 0-1

Ymer Sr hade inte mycket att sätta emot mot Santiago Giraldo i första singeln mot Colombia i Bogotá. Han föll med 1-6, 4-6 på 1 timma och en kvart.

Medan publiken satte sig så inledde Elias starkaste av de två. Fotfel dömt av huvuddomaren gav svensk breakboll. Ymer kommer dock inte åt utan 0-1. Vid 1–1, som Elias servar hem stabilt. Efter det ser det ut som om Giraldo som om han var ensam på banan under resten av setet. Ymer Sr kunde inte bemästra varken underlaget (mjukt och ojämnt grus), den höga höjden (2600 meter över havet) eller motståndaren. 
Vid 40-15 i egen serve kommer raset. Av de kommande fjorton poängen vinner Ymer två.  Via två forehand djupt i nät blir det både 1-3 och 1-5. Litet hopp när svensken bryter tillbaka till 2-5. Underläge sedan med 15-40, 2 matchbollar, i nästa servegem för Ymer. En forehand landar djupt i nät och setet över på 35 minuter. 
Framför allt var det Elias forehand som inte fungerade i första set. 

En mer offensiv svensk inleder andra set. Han verkar än mer tänd, han låter mycket. Soelarna följs åt fram till nionde gemet. 
Elias skapar sig chansen när setets första breakboll kommer, 30-40. Ymer Sr blir passiv. En duell följer. En rak forehand som skickar sidlinjen ger lika. 
Ymer Sr spelar nu väldigt passivt. Gemet till Giraldo. Istället break- och matchboll för colombianen när Ymer får en snedträff. På den gör svensken dubbelfel.

Överraskande har Colombia 0-1.

Strax är det dags för dagens andra singel, Mikael Ymer mot Daniel Galan.




RSS 2.0