Genidrag av Colombia, 0-2

Hög höjd, mjuk matta och trycklösa bollar ställde båda bröderna Ymer totalt. Det colombianska tennisförbundet med förbundskaptenen Gonzales har helt klart lyckats i sin plan på hur Sverige besegras. I alla fall så här längt, efter första dagens två singlar.

Först föll Elias (se tidigare text) och precis nu Mikael. Den senare mot Colombias etta Daniel Galán som vann med 1-6, 2-6 på en timma och en kvart.
Tre ess av Galán i hans första servegem sätter standarden. Colombianen serve sitter idag, mestadels hela tiden. 
Mikael tappar 30–15 till 30-40, breakboll. Räddar den med en dräpande forehand från bakplan. Ett dubbelfel ger breakboll nummer 2. Ymer spelar sig fram till ett öppet läge. Men hans raka forehand stannar i nätet, 0-2. Vid 1-4 kommer nästa bakslag. Ny breakboll emot, 30-40. Upplagt  läge igen för Mikael vid nät. En enkel forehand, på pappret, seglar ut lång, 1-5. 
Ett ess ger setboll. 30-40. Returen seglar ut, lång. 1-6 på 30 minuter. 

Misären forsätter. En smash av Galán och break emot, 0-1. Mikael får nu behandling för en ömmande högerarm. Han tar en medical timeout. Tillbaka spelar han sig omgående fram till breakboll, 30-40. Otagbar serve räddar den. En lång forehand ger en andra breakboll. Andraserve följer och matchens längsta duell, en mycket avvaktande sådan. En forehand från Galáns racket som landar på baslinjens ytterkant ger en felstuds och ställer Ymer. Till slut 0-2. Mikael räddar en breakboll i nästa gem och får fram 1-2. Vid 1-3 och 30-15 i egen serve tillkallar Ymer och förbundskapten Hedsberg överdomaren. Svenskarna uppfattar publiken som osportslig som låter och blixtrar med kameror, framför allt mellan första och andra serve. Trots två gembollar hamnar Ymer i problem. Igen. Breakboll. En forehandkross ger 1-4. Dubbelt break. 2-5 och egen serve för Galán, chans att serva hem matchen. Ymer räddar en vid 40-15 med rak forehand som colombianen lägger ut lång. En forehandkross som Ymer lägger i nät med en backhand gör slut på matchen.  
 
Ännu en gång har vi sett i Davis Cup att ranking inte betyder allt. Båda bröderna Ymer (116 respektive 183) har högre ranking än båda de colombianska singelspelarna (226 och 251). Trots det vann inte svenskarna ett enda set idag och Sverige ligger under landskampen med 0-2. 
Svenskarna fick idag helt klart en lektion i hur grustennis på hög höjd skall spelas. 

Imorgon klockan 18.00, svensk tid, ör det dags för dubbelmatchen. Nominerade lag är för Sverige Robert Lindstedr och Markus Eriksson. Colombia ställer upp med det just nu tionde böst rankade dubbelparet i Cabal/Farah.
Efter den är det Elias mot Galán samt Mikael mot Giraldo. Den sistnämnda om matchen fortfarande lever. 





Kommentarer
Postat av: Tomas

Vet du om de fick träna med de trycklösa bollarna veckan innan? De såg vilsna ut, hade otroligt svårt att hålla bollarna innanför linjerna.

Svar: Från måndag tränade laget på huvudarenan inkl med bollarna. Håller med om att bröderna Ymer såg vilsna ut. Nerverna, kanske? Sedan var ju colombianerna grymt duktiga/anpassade för spel på hög höjd, mjuk matta och bollarna.
svenskadaviscup.blogg.se

2019-02-02 @ 13:21:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0