Finalen rann ur händerna

Det var nära en finalplats för Robert Lindtedt i par med Lukasz Kubot i ATP-slutspelet. Men till slut blev det förlust i semifinalen mot sjundeseedade Dodig/Melo med 6-4, 4-6, 6-10. 

Noterbart är att dessa två par har mötts tre gånger denna säsong, varje gång har matcherna gått till tre set och med förlorande par som vunnit första set. De vann en turnering tillsammans, Grand Slamvinsten i Melbourne i januari. Facit blev 17 vinster och lika många förluster. 

I och med uttåget har Lindstedt/Kubot spelat färdigt tillsammans. Fr.o.m. januari spelar Lindstedt med en annan polack, Marcin Matkowski. 

Obesegrade genom gruppspelet

Lindtedt med partner Kubot gick obesegrade genom gruppspelets tre matcher. Idag i den sista blev det vinst över femteseedade Rojer/Tecau med 6-4, 7-6(4) på knappa 1,5 timma. 

Ett tidigt break i femte gamet efter dubbelfel från Rojers racket, Lindstedt/Kubot höll det till setvinst. Robban avslutade med ett ess. Andra set, även där ett tidigt break. För andra gången i turneringen tappade sedan Robert sin serve, fram till 3 lika. Setet till tiebreak. Ett dubbelt minibreak och stabilt servande fram till 5-1. Uppsläpp men sedan fram till set- och matchvinst.

Imorgon klockan 13 är det semifinal. Där väntar sjundeseedade Ivan Dodig och Marcelo/Melo. 
I den andra semin möts Benneteau/Roger-Vasselin mot bröderna Bryans. 

Robban med partner i slutspelssemi

Lindstedt & Lubot är i semifinal i ATP-slutspelet i London. Detta efter vinst ikväll över tredjeseedade Peya/Soares med 6-4, 3-6, 10-6 på knappa 1,5 timma. 

Matchen börjar på bästa sätt. Bryt upp omgående i första gamet. En räddad brakeboll emot i sjunde gamet och två missade setbollar vid 5-3. Blankt sista game och ess av Lindstedt på tredje setbollen. Det svensk-polska paret ser stabilt ut, ett nummer större. 

Andra set inleds med breakboll omgående igen. Skillnaden är att den inte verkställs. Som så många gånger tappar istället i nästa egna servegame. Lindstedt servar och tappar på andra breakbollen, 0-2. Vid 2-4 och 30 lika är dem nära men kommer inte åt. Istället kan det brasil-österrikiska paret serva hem setet på dryga trettio minuter. 

Det avgörande matchtiebreaket rivstartar genom först en knivskarp backhandkrossretur av Kubot, 2-0. Den följs upp av Lindstedt på samma sätt men på forehandsidan. Övertaget består fram till 8-4 och Lindstedt andra serve. Tapp där när Peya får till en finfin backhandkross. På Peyas andra serva därefter gör han dubbelfel vilket innebär 9-6 och tre matchbollar. Dubbel nätrullare, dems ista mellan Peya och Soares avgör matchen. 
Robban Lindstedt är i sin första semifinal vad gäller slutspel. 

Först tredje match, mot femteseedade Rojer/Tecau, på fredag innan semifinal på lördag. 

Skräll av Lindstedt i London

Bröderna Bryans blev som världsettor första klara för ATP-slutspelet vid O2-arena i London. Robert Lindstedt i par med Lukasz Kubot klev sist in i samma turnering. 
I dag när detta slutspel inleddes för båda paren vann Lindstedt & Co. mycket överraskande i två raka set, 7-6(3), 6-3 på knappt en timma och tjugo minuter. 

Paren följdes åt fram till första sets tiebreak. Väl där var det svensk-polska paret starkare, Lindstedt kunde avsluta med en stabil forehandsmash. Matchen avslutas, efter ett break upp, med ett ess från svenskans racket.

Noterbart är att Bryans har vunnit parens två tidigare möten, dessutom båda gångerna genom ett set i tiebreak och ett esset med 6-3. 

Den andra matchen i grupp A, vann Peya/Soares (seedade 3) över Rojer-Tecau (5) med 2-1 i set. Ordningen brukar vara att vinnande par från första rundan möts i nästa omgång. Vi bör alltså få se Lindstedt/Kubot mot Peya/Soares på onsdag. 

Lindstedt klar för slutspelet

Robert Robban Lindstedt tillsammans med Lukasz Kubot är klara för ATP-slutspelet i London som inleds om en vecka. Detta står klart sedan de avancerade till den andra omgången i Masters i Paris samtidigt som Pospisil/Sock inte gick längre. Därmed, med en marginal av 50 poäng får Lindstedt för tredje gången vara med i London. 

Vinsten i första omgången i Paris mot över fransoserna Chardy-De Schepper med 6-4, 6-1. Uttåg sedan i andra omgående mot åttondeseedade Rojer/Tecau med 6-7(3), 7-5, 5-10.


RSS 2.0