Semi för Johan & Andreas

I franska Open de Nice Côté D'Azur gick Andreas Siljeström och Johan Brunström till semifinal. 
Detta efter segrar mot fjärdeseedade Guccione/Sa med 6-2, 5-7, 10-3 och på w.o. mot Kudla/Peralta i kvarten. Förlust sedan mot andraseedade Pavic/Venus med 6-7(6), 3-6. 
Detta är parets största framgång tillsammans och gav 90 fina poäng.

I Båstad i veckans Future hade vi stora framgångar. Isak Arvidsson vann singeltitel. Samme Isak vann dubbeltiteln med Von Massov från Tyskland. De vann finalen över toppseedade Eriksson/Sekulic. 
De tre senaste veckornas svenska framgångar på hemmaplan, Karlskrona och Båstad x två, gör att vi ser fram emot Challanger i Båstad som inleds med kval 2 juli än mer än tidigare. 

Robert Lindstedts skada, vid revbenet, gör att han inte kommer till spel på Roland Garros. 
I singelkvalet föll både Elias Ymer och Christian Lindell i andra rundan. Detta innebär att Sverige inte har någon representant på herrsidan, för första gången sedan 1972. 

Bra svensk vecka på Challanger

Elias Ymer ångar på på Challangertouren, nu på gruset i Bordeaux. Han tog sig fram till en semifinal. För andra veckan i rad vann han över tjecken Rosol, rankad 72. Stopp blev till slut mot brasilianaren Dutra Silva, som senare vann turneringen. 

Samma turnering, i dubbelklassen vann svenskarna Johan Brunström och Andreas Siljeström titeln. 

I Sverige har det även spelats Future, för första veckan av två i Båstad. Två svenskar i semifinal, Madaras och Eriksson. Till det en svensk dubbeltitel i form av Eriksson/Sekulic. 
Den Svenska DC-bloggen var på plats ett par gånger och fick bla se Carl Söderlund vinna över Fred Simonsson. Den svenska 19-åringen ser minst sagt lovande ut. 

Ymer spelar nu i kvalet till Roland Garros. Där får han sällskap av Christian Lindell. 

Sveriges äldsta tennisblogg fyller 9 år

Den 9 maj 2007 skrev jag följande klassiska citat:

"Har länge eftersökt en sida för oss som älskar svensk tennis i allmänhet och Davis cup i synnerhet. Vad gör man om den inte finns? Svaret är enkelt, man skapar den själv!"

Vi fyller med andra ord år, nio år! Säger grattis till oss själva och skålar i ett par glas Lanson. 

Tanken med Den Svenska DC-bloggen är att på ett enkelt sätt förmedla hur det går för de svenska tennisspelarna som antingen spelar i det svenska Davis Cuplaget eller är på väg att börja. Till det ge er alla förstklassiga information i och kring just de svenska DC-fighterna. 

Den äldsta svenska tennisbloggen ger sig inte. Utan ekonomiskt stöd fortsätter vi. Nio år har gått, vi siktar på nio år till. Minst.

Ett par glädjeämnen

I Lindstedts frånvaro, han har en bristning i ett fäste till revbenen och hoppas vara tillbaka till årets andra Grand Slam i Paris om två veckor, ser vi ett par svenska glädjeämnen om vi tittar till divisionerna under ATP. 

I veckans Challanger i Aix en Provence blev det semifinal för Elias Ymer. Han vann bla kvarten över toppseedade, rankad på plats 72, Lukas Rosol från Tjeckien i två raka. Dock var just semin mot argentinaren Berlocq en besvikelse. Elias såg stundtals väldigt ointresserad ut. I avgörande set, efter att ha räddat en matchboll i andra och sedan vunnit ett stentufft tiebreak, vann han tre poäng i egen serve. Totalt sex poäng. 
Nu väntar spel i Bordeaux, där han åter igen möter Rosol, denna gång omgående i första omgången.

I Aix en Provence spelade oxå Siljeström/Brunström. De blev kvartsfinal efter seger mot just Rosol i par med Fyrstenberg innan Duran/Gonzalez blev för svåra. 

Det har även spelats Future i Blekinge, Karlskrona, i veckan. Årets först Future i Sverige slutade med svenska segrar i både singel och dubbel. Oseedade Carl Söderlund, 19 år och rankad 793, gick genom turneringen utan att tappa ett enda set. Fram till titeln slog han ut både toppseedade, andraseedade och titelförsvarande Fred Simonsson samt utan att tappa ett enda set. 
Dubbeltiteln vann toppseedade Arvidsson/Simonsson.

Kommande två veckor väntar än mer Future. Denna gång i Båstad och på Drivan gånger två. 

Lindstedt & Co lämnade WO

Toppseedade Robert Lindstedt i par med britten Inglot lämnade walk over i kvartsfinalen av TEB BNP Paribas Istanbul. 
Vinst i första rundan över Albot/Marchenko med 7-6(8), 6-3. Sedan uppgivet mot Cipolla/Sela, som sedan vann hela turneringen.
Det är idagsläget oklart varför Lindstedt/Inglot gav upp. 

RSS 2.0