Äntligen dubbelt upp på Roland Garros

Elias Ymer, rankad 175, och Christian Lindell, 200, är klara för huvudtävlingen i årets andra Grand Slam vid Roland Garros i Paris. Detta efter imponerande tre kvalvinster var.

Lotten föll på för Ymer på Lukas Rosol, 40, från Tjeckien. Matchen spelas söndag klockan 11, bana 3. Lindell för ta sig an hemmaspelaren Jo-Wilfried Tsonga, 15. Match här på en av centercourten, Philippe-Chatrier Court som match nummer fyra, cirka klockan 17.00, även det imorgon. 

Siljeström till semin i Nice

Årsbästa för Andreas Siljeström tillsammans med tysken Martin Emmrich i Open De Nice Côté D'Azur. 
Det började med en tät vinst över Martin/Raja med 7-6(4), 6-7(7), 10-7. I kvarten sedan vinst över andraseedade Nestor/Peya med 7-5, 1-6, 10-4. Förlust sedan de blivande titelvinnarma Pavic/Venus 2-6, 6-7(7). 

Ny partner i Rom - ut omgående

Jurgen Melzer spelade inte i veckan, Robban Lindstedt testade med Bernard Tomic från Australien. Det slutade tvärt, förlust i första omgående i Masters i Rom mot Almagro/Garcia-Lopez med 6-2, 0-6, 7-10.

Nästa vecka är det sista chansen att finslipa formen inför årets andra Grand Slam, Roland Garros. Det är Geneva i Schweiz där Robert Lindstedt åter har Melzer vid sin sida. Paret är toppseedade och Cermak/Erlich står för motståndet i första rundan. 

I franska Nice ser vi Andreas Siljeström i par med Martin Emmrich. 

På det svenska pluskontot kan vi konstatera att efter tre Future på svensk mark, en i Karlskrona och två i Böstad, fick vi två svenska segrar: Fred Simonsson och Mikael Ymer. 

Finalförlust för Lindstedt i Turkiet

Robert Lindstedt i par med österrikaren Jürgen Melzer finalföll i Istanbul, TEB BNP PARIBAS, mot Albot/Lajovic med 4-6, 6-7(2) på knappa 1,5 timma. En jämn final avgjordes på en handfull knappa poäng. Ett tidigt break i första set kinde aldrig repareras. O andra satt serven bättre för Robert & Co. Tappat break till 5-6 och många trodde finalen var över. Men icke, setet gick till tiebreak. Väl där var det spel mot ett mål och matchen var förlorad. 

Vägen fram till finalen för förstaseedade Lindstedt/Melzer gick genom enkla segrar över i tur och ordning Chervyakov/Fynn (6-2, 6-2), Bury/Gabashvili (6-2, 6-3) och Daniell/Giraldo i semin (6-2, 6-4). 

Detta var Lindstedts första final sedan segern i Australian i januari i fjor.

I Istanbul spelade oxå Johan Brunström med Jonathan Erlich. Tyvärr förlust omgående mot andraseedade Marach/Oswald med två gånger 5-7. 

I Estoril i Spanien såg vi Andreas Siljeström tillsammans med Martin Emmrich vinna över fjärdeseedade Monroe/Sitak med 6-0, 3-6, 10-7 och sedan förlora mot Muller/Qureshi med 3-6, 2-6. 

RSS 2.0