Väntat svenskt lag, oväntat ukrainskt

Fidde Rosengren tillsammans med nye assisterande kapten Jonas Björkman tog ut ett väntat svenskt lag: Eriksson och Arvidsson till singel och Lindstedt/Brunström i dubbeln. 

Dock så förbryllar kapten Filimas dito för Ukraina något. Av landets tre bästa singelspelare är endast en uttagen. 
Högst rankade Dolgopolov (rankad 23) är i fejd med förbundet så där ser vi ingen överraskning att han inte är med. Sergey Stakhovsky (79) är som väntat uttagen. Den största överraskningen är att Marchenko (150) inte är med. Han var andreman i vinstmatchen mot Rumänien i februari, vann singeln över Hanescu och har sedan dess spelat fyra Challangers med två kvartsfinaler som resultat. Till det kvalade han till Masters i Indian Wells för ett par veckor sedan. Men alltså inte uttagen idag. Sedan återstår det att se om han dyker upp i Malmö nästa vecka och blir uttagen till matchen? Liknande scenarie är det som bekant ofta i DC. I Ukraianas lag har både Stakhovsky och Dolgopolov gjort det fler gånger men, ännu, inte Marchenko.

Övriga uttagna är Molchanov (306), Smirnov (351) och Bubka (saknar ranking).

Med dagens laguttagningar finns det en svensk chans till vinst. Ser den idag till 40%. Vinst i singlarna mot Molchanov (i femte, avgörande för Isaksson) och i dubbeln...
Samme Molchanov vann Eriksson över i fjolårets möte med 3-1 i set. Han spelade oxå i samma drabbning dubbel tillsammans med Stakhovsky (Lindstedt/Brunström vann i tre raka). 
Vad gäller Smirnov så har inte han varit med i Davis Cup sedan 2008 om vi räknar fortfarande levande match. 

Det kommer bli spännande att följa drabbningen i Baltiska Hallen nästa veckoslut. På torsdag nästa vecka sker lottning och på fredag klockan 15 är det dags för spel. 


Imorgon tas truppen ut

Imorgon tisdag är det tio dager kvar till Davis Cupmatchen mellan Sverige och Ukraina. Det innebär att de båda kaptenerna skall nominera fyra spelare var. 
Den Svenska DC-bloggen tror att ansvaret landar på ett identiskt lag som i fjorårets match mot Ukraina, det vill säga Markus Eriksson och Isak Arvidsson till singelplatserna samt Robert Lindstedt/Johan Brunström till dubbeln. Som en joker tror vi på Elias Ymer.

Ukrainas dito, Mikhail Filma, ser ut att ta ut Stakhovsky, Marchenko, Molchanov och Bubka. 
I senaste matchen i februari, mot Rumänien, fanns inte Stakhovsky med i den ursprungliga uttagningen men togs in i samband med lottningen dagen innan match.

Vi återkommer imorgon.

Det krampar vidare för Robban

Lindstedt har ingen framgång just nu tillsammans med polacken Kubot. I den just nu pågående Mastersturneringen i Miami, Sony Open, vann dem i och för sig första rundan över Delbonis/Monaco med 6-2, 6-1 innan femteseedade spanjorerna Marrero/Verdasco blev för svåra. Förlustsiffrorna skrevs till 6-7(2), 6-7(8). 

Första vinsten

Robert Lindstedt i par med Lukasz Kubot tog sin första vinst* efter titelns i Melbourne i januari.
Spanjorerna Lopez/Robredo besegrades med 6-4, 3-6, 10-7 i första omgången av Masters i Indian Wells. Det blev tyvärr stopp sedan i andra rundan mot amerikanarna Querrey/Isner med 3-6, 6-7 (7). 

*Lindstedt & Co har en vinst tidigare, dock skedde det genom walkover av motståndarna. 

Baltiska Hallen värd igen

Det blev alltså en nyrenoverad Baltiska Hall i Malmö med plats för 4077 åskådare som står som värd i Davis Cup mot Ukraina 4-6 april. Underlaget blir hard och bollar Dunlop. 
Första singeln spelas på fredagen klockan 15.00.
Biljettsläpp på onsdag.

Senast Sverige spelade Davis Cup i samma hall var i mars 2009, mot Israel. Då bestämde sig Malmö stad för att inte låta någon publik se drabbningen. Detta resulterade i dels svensk förlust med 2-3 och att Malmö som stad blev bestraffad att inte få arrangera Davis Cup under fem år. 

Det svenska laget är, med en månad kvar, nederlagstippat. Länderna möttes för ett år sedan, april 2013, i Ukraina. Hemmalaget vände då ett underläge på 1-2 till vinst. Detta efter ett först Dolgopolov (rankad 38) vann, följt av Stakhovsky (88). 

För svensk vidkommande ser det i dagsläget ut som om det blir samma uppställning. Markus Eriksson (393) och Isak Arvidsson (618) tar hand om singlarna och Robert Lindstedt/Johan Brunström dubbeln. 

Baksmällan fortsätter

Efter den stora titeln i Melbourne har inte Robert Lindstedt i par med Lukasz Kubot fått till det. Vinst, i och för sig, i första rundan i Acapulco då Lindsteds tilltänkta partner österrikaren Jurgen Melzer, med partner Grigor Dimitrov, lämnade w.o.
Detta följdes upp med förlust i kvarten mot Lopez/Myrniy med 3-6, 4-6. 

Nästa anhalt blir Masters i Indian Wells. 

RSS 2.0