Väntat svenskt lag, oväntat ukrainskt

Fidde Rosengren tillsammans med nye assisterande kapten Jonas Björkman tog ut ett väntat svenskt lag: Eriksson och Arvidsson till singel och Lindstedt/Brunström i dubbeln. 

Dock så förbryllar kapten Filimas dito för Ukraina något. Av landets tre bästa singelspelare är endast en uttagen. 
Högst rankade Dolgopolov (rankad 23) är i fejd med förbundet så där ser vi ingen överraskning att han inte är med. Sergey Stakhovsky (79) är som väntat uttagen. Den största överraskningen är att Marchenko (150) inte är med. Han var andreman i vinstmatchen mot Rumänien i februari, vann singeln över Hanescu och har sedan dess spelat fyra Challangers med två kvartsfinaler som resultat. Till det kvalade han till Masters i Indian Wells för ett par veckor sedan. Men alltså inte uttagen idag. Sedan återstår det att se om han dyker upp i Malmö nästa vecka och blir uttagen till matchen? Liknande scenarie är det som bekant ofta i DC. I Ukraianas lag har både Stakhovsky och Dolgopolov gjort det fler gånger men, ännu, inte Marchenko.

Övriga uttagna är Molchanov (306), Smirnov (351) och Bubka (saknar ranking).

Med dagens laguttagningar finns det en svensk chans till vinst. Ser den idag till 40%. Vinst i singlarna mot Molchanov (i femte, avgörande för Isaksson) och i dubbeln...
Samme Molchanov vann Eriksson över i fjolårets möte med 3-1 i set. Han spelade oxå i samma drabbning dubbel tillsammans med Stakhovsky (Lindstedt/Brunström vann i tre raka). 
Vad gäller Smirnov så har inte han varit med i Davis Cup sedan 2008 om vi räknar fortfarande levande match. 

Det kommer bli spännande att följa drabbningen i Baltiska Hallen nästa veckoslut. På torsdag nästa vecka sker lottning och på fredag klockan 15 är det dags för spel. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0