Sista turnering innan DCn

Om exakt en vecka inleds årets första Davis Cup, mot Österrike i Örebro. Medan de fem aktuella singelspelarna coachar i Stockholm spelar dubbelspecialisterna i Argentina och Dubai.

Johan Brunström har hittills inte vunnit en match på touren i år. På sju försök har det blivit två utspridda set. Denna veckan gick han tillsammans med Nocholas Monroe in som tredjeseedade i Argentina Open i Buenos Aires, mötte Almagro/Fognini och föll med 4-6, 3-6. 

Robert Lindstedt satsade som uppladdning att spela 500-turneringen Dubai Duty Free Tennis Championships i Dubai. Knapp vinst först över lucky losers Golubev/Istomin 7-6 (11), 3-6, 10-6 följdes upp förlust i kvarten mot andraseedade Rojer/Tecau 6-4, 5-7, 7-10. 

Båda spelarna ansluter till Örebro när laget samlas på söndag. Då väntar två pass om dagen, fram till fredag. Till det pressträff på tisdag och officiella middagen på onsdagen. Släpp av laget vid lunch på torsdag och lottning någon timma, klockan 13, efter det. 
Matchstart, första singeln klockan 14.30, på fredag. 

Att möjlighet för TV-sändning och streaming finns är klart. Dock inte vem som tar hand om den. 

Den Svenska DC-bloggen återkommer... 

Väntat svenskt lag

Precis som Den Svenska DC-bloggen skrev hör om dagen tog förbundskaptenen Fidde Rosengren ut Ymer (rankad 188) Lindell (233), Brunström (dubbelranking 81) och Lindstedt (34) för att representera Sverige mot Österrike nästa veckoslut i Idrottshuset i Örebro. 
Med på träninglägret som inleds imorgon onsdag, fram till på lördag, följer också Rosenholm, Arvidsson och Eriksson med. 

Österrike kapten Stefan Koubek tar med sig Andreas Haider-Maurer (singel 57), Jurgen Melzer (singel 86, dubbel 38), Gerald Melzer (singel 168) och Alexander Peya (dubbel 12). 
Vi kan notera att Österrikes bäst rankad spelare Dominic Thiem (47) inte är uttagen. 

Båda lagen kan byta ut två spelare fram till lottningen nästa torsdag. 

Det närmar sig Österrike

På tisdag tar förbundskapten Fredrik Rosengren ut laget till match i första rundan av Grupp 1 Europa/Afrika mot Österrike i Örebro. Känslan är att han kommer att nominera samma uppställning som sista. I singel Sverigeettan Elias Ymer och tvåan Christian Lindell samt i dubbel Robert Lindstedt och Johan Brunström.
 
Underlaget i Idrottshuset i Örebro är hard. Liknande underlag var det i Melbourne där Elias Ymer lyckades genom kvalet ta sig fram till en förstarunda. Väl där blev det knapp förlust mot Go Soeda. Detta är det positiva vad gäller herr Ymer. Efter det satsade han på grusspel i sydamerika. Två kvalspel och ett wildvard har gett en vinst och tre förluster. Just nu tränar han på i Sverige.
För den svenske tvåan, Lindell, har det under februari blivit tre kval i samma världsdel. Fyra vinster och tre förluster är resultatet av detta.
 
Vad gäller Lindstedt har han sagt att han vill vara med vilket innebär att han har en plats till förfogande. Detta trots en mycket knackig inledning på året, tillsammans med nya partnern Matkowski. Fyra vinster på nio matcher. Spel i veckan i Dubai.
Brunström, även han med en strulig inledning av 2015, lär ha sin plats i laget. Om han vill. Han har spelat sex turneringar, han har inte vunnit en match. Denna vecka spelar han i Argentina tillsammans med Monroe.
 
Med i laguttagningen kommer vi säkert också få se Patrik Rosenholm. Isak Arvidsson och Markus Eriksson. Alla tre har spelat ok inledningsvis 2015 på Futurenivå.
 
Det blir rörliga bilder från Örebro. Återkommer när vi vet i vilken omfattning, www eller tv-sändning. 
 
Vi återkommer på tisdag.
 

Ymer wild card utan framgång igen

Elias Ymer fick ett wild card till Rio Open i Brasilien. Lotten gav honom tredjeseedade, rankad 18, spanjoren Tommy Robredo. Svensken fick med sig sju game, föll med 4-6, 3-6.
I samma turnering och dess dubbelklass hade Sverige med sig Johan Brunström tillsammans med Nicholas Monroe. Svåraste möjligaste motstånd omgående, toppseedade Peya/Soares och förlust med 6-7(4), 4-6.
 
I Marseille fick vi se Open 13. I dubbeln där Andreas Siljeström med Martin Emmrich vann sin första match över Daniell/Sitak med 7-6(0), 6-3. Förlust sedan i andra rundan mot andraseedade Kontinen/Draganja med minsta möjliga marginal. Siffrorna blev 7-6(4), 3-6, 7-10.
 

Kräftgången fortsätter

Ingen vinst för varken Lindstedt eller Brunström i veckan. 
ABN Amro i Rotterdam, 500-turnering, Robert Lindstedt tillsammans med Marcin Matkowski mötte tredjeseedade Rojer/Tecau och föll med 2-6, 5-7. Motståndarna vinner för ett par timmar sedan hela turneringen. 

Johan Brunström sökte med partner Nicholas Monroe lyckan i Memphis Open, USA. Förlust mot toppseedade Dodig/Mirnyi med 5-7, 6-7(9). 

I veckans tredje turnering, Brasilien Open i Sao Paulo kvalade Sveriges bästa singelspelare just nu, Elias Ymer och Christian Lindell. Båda vann en match innan det tog stopp, båda mot seedade spelare. 

Det hackar

Johan Brunström åkte till Ecuador för dubbelspel tillsammans med amerikanen Nicholas Monroe. Bara för att spelade han först kvaltennsi rådgör spel i singelturneringen. Där vann han en match Bernardri innan hann pressade Melzer, rankad 161. Helt klart lovande inför DC-drabbningen i Österrike om en månad. Ett bättre resultat om man jämför med dubbelspelet. Som tredjeseedade föll de redan i första rundan mot Falla/Gonzalez med 4-6, 6-4, 7-10.

I samma kvalturnering som Brunström gick Christian Lindell till kvalfinal men lyckades inte där ta sig in i huvudturneringen. Elias Ymer kom snabbt ner på jorden när han föll redan i samma kvalturnering föll omgående. 

Som toppseedade i Zagreb i Kroatien hade vi stora förhoppningar på Robert Lindstedt i par med Marcin Matkowski. Vinst i första rundan mot Huta Galung/Meffert 6-3, 2-6, 10-8 innan det blev förlust i kvarten Martin/Raja med 3-6, 6-3, 8-10. 
Samma öde i samma turnering för Andreas Siljeström i par med Martin Emmrich. Vinst i första omgången mot Berankas/Mannarino 7-6(4), 6-2 inna de föll i kvarten mot Stakhovsky/Troicki med siffrorna 6-4, 3-6, 4-10. 

Lindstedt vidare nästa vecka till Rotterdam och Brunström till Memphis. 

RSS 2.0