Fidde blir vår första förbundskapten

Smålänningen Fredrik Fidde Rosengren blir vår nya förbundskapten i tennis. Thomas Enqvist med assistenten Magnus Larsson får inte förnyat förtroende att leda Sveriges Davis Cuplag fram över. Det Svenska Tennisförbundet vill att vår nye kapten skall vara med i en mer omfattande roll. Fidde skall leda sin landslag mer än bara ett par veckor innan och under själva DC-veckan. Han skall knyta an sig ett antal spelare som han leder och guida de manliga spelarna som idag spelar professionellt. Han skall ha ett tätt samarbete med de förbundskaptenerna som leder de yngre spelarna.
 
Enqvist/Larssons facit som kaptensduo blev två vinster (Italien och Ryssland) och fyra förluster (Argentina, Serbien x 2 och Belgien) och ett matchfacit blev 10 vinster mot 20 förluster. Den roligaste segern var mot Ryssland i Borås i mars i fjor, då Sverige hade vunnit redan efter lördagens dubbelvinst. Söderling och PimPim hade innan dess vunnit sina singlar.
 
Den Svenska DC-bloggen tackar Enqvist/Larsson för deras, inte så lyckade, DC-insats.
 
Fiddes tillträde som kapten den 1 januari. Han första eldprov blir i bortamatchen för Sverige i Grupp 1 Zon Europa den 5-7 april där antingen Slovakien eller Ukraina väntar. De möts i Ukraina första helgen i februari.
Vid vinst i den matchen väntar kvalmatch för att åter ta sig till World Group, spelas 13-15 september.
Vid förlust mot Slovakien/Ukraina i april väntar match samma helg mot förloraren mellan dessa två lag (blir det Slovakien blir det bortamatch och om det blir Ukraina väntar hemmamatch). Vid vinst i den matchen stannar vi kvar i Grupp 1. Vid förlust i den matchen blir dt ytterligare en under hösten, samma helg som If Stockholm Open, den 18- 20 oktober mot något av följane länder: Danmark, Rumänien eller Holland, men det är en annan histora som vi tar om det blir aktuellt.

Lindstedt/Tecau utan chans men med värdig avslutning

I ATP-slutspelets andra match för Robban Lindstedt & Horia Tecua blev det också, tyvärr, förlust. Mot femteseedade indienerna Bhupathi/Bopanna skrevs förlustsiffrorna till 3-6, 7-5, 5-10.
 
I den sista betydelselösa matchen kom vinsten, detta mot Wimbledonvinnarna Marray/Nielsen, och därmed revansch för den nedsliga förlusten i finalen, med siffrorna 6-3, 7-5.
 
Sista matchen för Tecua och Lindstedt är över efter ett treårigt framgångsrikt samarbete. Tre Wimbledonfinaler kommer vi alla att minnas, till det Mastersvinsten i Cincinnati tidigare i år, nio ATP-titlar och ytterligare sex finaler.
 
Nästa säsong spelar Lindstedt tillsammans med den tidigare världsetttan Nenad Zimonjic från Serbien. Deras samarbete började framgångsrikt med en finalplats i Stockholm för ett par veckor sedan. Fortsättning följer i januari.

Förlust i slutspelets första för Lindstedt & Co.

Trots en matchboll i det avgörande matchtiereaket blev det förlust i den första slutspelsmatchen i London för fjärdeseedade Robert Robban Lindstedt tillsammans med Horia Tecau mot andraseedade Mirnyi/Nestor 6-4, 6-7 (1-7), 10-12. Matchbollen som det svensk-rumänska paret skaffade sig hade dem vid ställningen 9-8. Den rann iväg, dem räddade sedan en innan Mirnyi/Nestor kunde avgöra i egen serve.
 
Övriga två par i Robbans/Tecaus grupp är Bhupathi/Bopanna och Wimbledonvinnarna Marray/Nielsen.
 
Uppladdningen inför London har inte varit den bästa för Lindstedt. I förra veckans Masters i Paris fick han tillsammans med Tecau lämna återbud redan i den första matchen. Förlustsiffrorna mot Cilic/Melo skrevs till 3-6, 2-3 innan kroppen sa ifrån hos Robert.

RSS 2.0