Lindstedt är en vinnare

Robert Lindstedt tog idag sin första dubbeltitel på ATP-touren, tillsammans med Jarkko Nieminen från Findland, i och med segern i två raka set mot Bopanna från Indien och Qureshi från Pakistan. Det var jämnt, inget av paren tappade sin serve en enda gång vilket innebar att matchen avgjordes i två täta tiebreak. Sifforna där skrevs till slut till 7-3, 7-5.

Svenska DC-bloggen ställer sig upp och säger grattis till Robert!

Final för Robert/Jarkko

Robert Lindstedt och Jarkko Nieminen är i final i Mumbai i Indien. Detta efter seger över Pashanski/Troicki med 6-1, 7-5. I finalen väntar Bopanna från Indien som spelar tillsammans med pakistanien Qureshi. Vi hoppas nu att Lindstedt vinner sin första dubbeltitel på ATP-touren.
Matchen spelas imorgon.

Lindstedt i semifinal

Robert Lindstedt är i par med Jarkko Nieminen i semifinal i dubbelturneringen Kingfisher Airlines Tennis Open i Mumbai, Indien. I första omgången vann de på w.o. över Kiefer/Schuttler från Tyskland. Vid gårdagens kvartsfinal vann de över, ännu ett tyskt par, Auckland/Hutchins efter att de tyska paret fick ge upp pga skada. Ställningen var då 7-5, 6-7 (7-9).

Vid dagens semifinal väntar serberna Boris Pashanski/Viktor Troicki.

Svenska DC-bloggen återkommer.

Israel på bortaplan i första omgången

Efter dagens lottning i vid BNP Paribas kontor i London står det klart att Sverige får möta Israel på bortaplan. Matchen spelas 8-10 februari 2008. Eftersom vi aldrig mött Israel innan fick lotten avgöra vart vi skulle spela.

Israel slog ut Chile i helgen. Då spelade Dudi Sela och Noam Okun singlarna och Jonathan Erlich/Andy Ram tog hand om dubbeln. Matchen spelades på Canada Stadium i Ramat Hasharon i Israel. Underlaget som användes var "Hard" (Acrylic) och matchen spelades utomhus. Israel är tillbaka i världsgruppen för första gången sedan 1994.
Sela är rankad som nummer 109. Han har aldrig mött varken Söderling, Thompa eller Pim-Pim.
Okun har ranking 217. Han har heller aldrig mött någon av de troliga svenska singelspelarna.
Erlich/Ram är rankade som det sjätte bästa paret i världen just nu. De har i år vunnit Mastersturneringen i Cincinnatti i augusti. Till denna seger så har de en rad final-, semi- och kvartsfinalplatser i flertalet av de större turneringarna denna säsong.

Om Sverige vinner blir det kvartsfinal, 11-13 april, mot vinnaren av Argentina (bortamatch) eller Storbritanien (hemma). De spelar i första omgången i Argentina, med störst säkerhet på grus.

Återbud från både Pim-Pim och Thomas

Joachim Johansson skulle nu klockan 09.00 göra sin comeback på ATP-touren efter åtta månaders skadeuppehåll, men han har lämnat ett sent återbud. Det rör sig om en magskada som han ådrog sig under DC-matchen i Göteborg i fredags. Pim-Pim siktar nu på att vara helt återställd till Stockholm Open, som startar den 8 oktober.

Även Thomas Johansson har lämnat återbud till denna turnering. Han är förtfarande inte helt återställd efter helgens magsjuka och feber. Thomas hoppas att vara tillbaka till nästa vecka i Tokyo.

Imorgon är det dags för Johansson gånger två

Imorgon bitti, cirka klockan 09.00, gör Joachim Pim-Pim Johansson comeback på ATP-touren efter drygt åtta månaders frånvaro. Hans senaste match på touren var i Australian Open i januari. Vi som såg honom i DC-semifinalen vet att han är på gång, det såg väldigt bra ut i fredags förra veckan mot Andy Roddick. Han möter Fernando Verdasco från Spanien. Han är rankad som nummer 36 (jämfört med Pim-Pims 166). De har mötts en gång, året var 2004 på gruset i Hamburg och spanjoren vann i två raka set.

Thomas Johansson, som blivit kvitt sin feber- och magsjuka, spelar också han imorgon. Han möter tysken Simon Stadler runt 13.30-tiden. Tysken är rankad som nummer 222, jämfört med Thomas 56. De har aldrig mötts.

Dags för ATP i Thailand och Indien

I Thailand Open som spelas i Bangkok kommande vecka är två svenskar anmälda. Joachim Pim-Pim Johansson ställs i första omgången mot åttondeseedade spanjoren Fernando Verdasco. För Thomas Johansson, om han hinner bli återsälld från sin mag- och feberåkomma, väntar tysken Simon Stadler som fick ett "lucky looser" in i turneringen.
I Kingfisher Airlines Tennis Open i Mumbai i Indien spelar också Robert Lindstedt dubbel i par med Jarkko Nieminen.

Återkommer när det är dags för spel.

Vi ser redan framåt

Nu på torsdag, den 27 september klockan 13.00 i London, är det lottning inför Davis Cup 2008. Den första omgången spelas helgen 8-10 februari.
Efter Sveriges framgång med semifinal i år så är vi ett av de åtta seedade lagen, vilket innebär att vi inte kan möte något av de övriga sju.

Efter noga överläggning har Svenska DC-bloggen kommit fram till att följande länder blir seedade inför 2008: Ryssland, Argentina, USA, Spanien, Tyskland, Sverige (som nummer 6), Frankrike och Belgien.
Nedan följer vilka överiga åtta länder som kommer att spela "World Group", mao vilka vi kommer att kunna få möta, om det blir hemma- eller bortamatch för Sverige alt lotten som avgör det samt en liten kommentar:
Serbien - hemma. Har tredjerankade Djokovic samt Tipsarevic i singel.
Österrike - hemma. Melzer och Koubek i singel samt Aspelins partner Knowle i dubbeln.
Storbritanien - hemma. Henman har spelat färdigt, ett stort ansvar ligger på bröderna Murray.
Rumänien - hemma. Hanescu och Pavel tar hand om singlarna.
Korea - lotten avgör. Svårt om det blir borta. Hyung-Taik Lee är ankaret.
Israel - lotten. Mycket svårt om det blir bortamatch. Slog Chile med Gonzalez och Massu i helgen.
Peru - lotten. Också det mycket svårt om det blir bortamatch, antagligen på grus. Luis Horna är ankaret.
Tjeckien - borta. Slog ut Schweiz med Federer i helgen. Berdych och Stepanek tog hand om både singlarna och dubbeln.

Det ser alltså ut som om vi kommer att få låta lotten avgöra om det blir hemmamatch eller inte alt så har vi god chans att få spela hemma.

Logiskt sett bör DC-kommunerna Helsingborg eller Malmö ligga bäst till för en ev hemmamatch, med tanke på att Göteborg arrangerat två stycken på raken.

Svenska DC-bloggen, först med senaste, återkommer med mer information, som vanligt, när det finns att tillgå.

Roddick går inte att slå just nu

Andy Roddick spelar en sådan briljant tennis på den svenska mattan i Scandinavium att det känns som om han inte går att slå. Jonas Björkman, som fick hoppa in och vikariera för en magsjuk Thomas Johansson, spelade det bästa vi sett honom spela på länge men hade inte en chans. Han förlorade med 2-6, 6-7 (3-7), 4-6. I första set så började Bjösse mycke bra, men vid 1-2 så bröt Andy Jonas serve blankt. Vid 1-4 fick Jonas en breakboll utan att lyckas. Vid 2-5 så gick Roddick fram till en setboll som han avgjorde på. I det andra sets femte game fick Jonas fram 15-40 i amerikanens serve, men ännu en gång så spelade Riddick på topp vid de avgörande poängen och vann gamet. Vid 5-6 och serve för svensken så får Roddick en setboll. Jonas reder ut det och får fram ett tiebreak. Väl där är det ingen snack om saken. Roddick går fram till 0-5, tappar sin serve en gång men vinner, relativt enkelt, med 3-7. I det tredje så fortsatte Jonas att kämpa och kämpa. I det femte gamet så går Roddick fram till 0-40, Jonas räddar en poäng men amerikanen bryter, 2-3. I nästa servegame så får Roddick ytterligare en breakboll men Jonas håller undan fram till 3-4. Spelarna håller sina servar och därmed är matchen förlorade och Sverige är utslagna ut Davis Cup årgång 2007.
Det är bara att konstatera att även om de svenska spelarna Pim-Pim, dubbelparet i går och Bjösse idag spelar på toppen av sin förmåga så visade Roddick och bröderna Bryan att det inte går att slå just nu.
Roddick tappade inte ett enda servegame på sex set och vann tre av tre tiebreak.
Den svenska DC-bloggen tar av sig hatten för det amerikanska laget under ledning at Patrick Mcenroe som ännu en gång är i Davis Cupfinal. Där väntar Ryssland, i USA 30 november till 2 december, som lyckades vända ett 1-2-underläge genom två singelsegrar idag söndag.

I den avslutande, betydelselösa, singeln så löste Simon Asplin av Pim-Pim. Han förlorade mot James Blake med 1-6, 3-6. Därmed slutade landskampen med 1-4.

Svenska DC-bloggen återkommer snart med mer information.

Bröderna Bryan gör en av sina bästa matcher

Efter att ha slagit det svenska dubbelparet Jonas Björkman/Simon Aspelin med 6-7 (11-13), 2-6, 3-6 på knappa två timmar berättade de amerikanska bröderna att denna match var en av de två, tre bästa de spelat i karriären. Att som världsettor sätta det betyget på matchen säger det mesta.

Vi som var på plats i Scandinavium under lördagen fick se ett fantastiskt första set, det var oerhört jämnt. Bryns hade fem breakbollar i det sjunde gamet utan att lyckas knyta ihop säcken. Vid 5-4 var Bjösse/Simon två bollar, två gånger om från setvinst. Det blev dock tiebreak. Amerikanarna minibreakade först, men svenskarna bröt tillbaka och lagen följdes åt fram till första setbollen för Bryns vid 5-6, svenskarna höll sina två servar och fick, mao, fram en egen setboll. Bryns höll sina två servar och fick då egen setboll. Svenskarna gjorde samma sak. Det vände igen, igen, igen ända fram till ställningen 10-11 till Bryans. Då slog Simon en boll som såg väldigt lång ut bakom baslinjen, men domaren dömde in den och Sverige fick 11-11. Amerikanarna servade sedan och fick 11-12. På nästa svenska serve hamnade dock Aspelin i trångmål framme vid nät och kunde inte rädda poängen och USA vann första set. Vi får dock komma ihåg att Björkman/Aspelin hade tre setbollar under tiebreaket.

I andra och tredje så spelade Bryans ett helt underbart dubbelspel och svenskarna lyckades inte hålla uppe sin höga nivå. Även om då inte Bjösse/Simon var dåliga så räckte de helt enkelt inte till.
De bröt Jonas serve blankt till 1-3 och igen fram till setvinst i andra set. I det tredje setets fjärde game så fick Bryans fram 15-40, svenskarna klarade upp det men fick ännu en breakboll emot sig, klarade även den men fick en ny. På den kunde Bryans gå fram till 1-3. Vid 2-5 skaffade sig bröderna sin första breakboll i Bjösses serve, men svenskarna gav sig inte. Nu var det dock egen serve för Bryans. De gick fram till 40-0 och tog tillvara på den andra. Matchen var förlorad för svensk del.

Nu leder USA med 1-2 inför söndagens två singlar. I den första är Thomas Johansson anmäld, han möter Andy Roddick. De har mötts fem gånger, samtliga med Roddick som vinnare. Senaste gången var i US Open för ett par veckor sedan, då amerikanen vann med 0-3 i set. De har dock aldrig mötts på underlaget som finns i Scandinavium.

Till den sista, och förhoppningsvis avgörande, matchen ställs Joachim "Pim-Pim" Johansson mot James Blake. Pim-Pim har vunnit deras båda två möten. Året var 2004 och bägge matcherna spelades i USA på hårt underlag.

För information så har Sverige vänt ett 0-2 eller 1-2-underläge vid hela 11 tillfällen. Frågan är om vi kan göra det igen? Vi som är plats i Scandinvium klockan 14 i eftermiddag får svaret. Spännande är ordet!

Kvitterat av Thompa

Thomas Johansson gjorde en av sina bättre matcher inför en hänförd och lycklig hemmapublik i Scandinavium. Vi som var där är bara att gratulera!
James Blake såg i de första två seten mest ut som en statist och Thompa kunde relativt enkelt med ett mycket stabilt grundspel vinna dessa med 6-4, 6-2.
I det första så bröt Thomas Blakes serve omgående och kunde sedan hålla undan till setvinst. I andra så upprepades det tidiga brytet, denna gång i Blakes andra servegame. I det sjätte gamet så kommer Thompa i underläge med 0-40. Han reder ut detta, vinner gamet. I det efterföljande gamet så bryter Thompa Blakes serve igen och servar sedan hem setet. James Blake såg nu både uppgiven och upprörd ut. Han hade svårt att fokusera.
I det tredje setets femte game så fick Thomas en breakboll som han, tyvärr, inte kunde ta tillvara. Istället så lyckades Blake bryta på sin första breakboll i gamet efter. Thomas skaffar sig ännu en breakboll i gamet efter utan att lyckas komma åt amerikanen. Spelarna håller sina servar (Thomas sitt blankt med fyra raka ess!) och setet är därmed förlorat, 3-6.
I det fjärde setets fjärde game avslutar Blake med två dubbefel i rad och förlorar gamet. Han räddar sedan två breakbollar i sitt egna sjunde game. På den första matchbollen avgör han sedan med en mycket snygg undanläggning precis på linjen. Hela Scandinavium "kokar" av glädje.
Sverige, genom Thomas Johanssons kvittering, har nu 1-1 inför lördagens dubbel. Den startar klockan 16.00. Att USA ställer upp med bröderna Bryan är självklart. Det lutar åt att Sverige ger Björkman/Aspelin chansen.
Har du inte köpt en biljett, så gör det.

I den andra semifinalen mellan Ryssland och Tyskland i Moskva står det också 1-1 efter första dagen.

Svenska DC-bloggen återkommer.

Första till Roddick

Efter en mycket jämn match över knappt två timmar kunde Andy Roddick ge USA ledningen med 0-1. Det var mångt och mycket servarnas match. Stämningen låg tät i Scanindinavium i Göteborg.
Joachim "Pim-Pim" Johansson hade inte spelat en enda tävlingsmatch förrän i januari i år, men av det syntes inte mycket. Han hade en breakboll i Roddicks serve i hans andra game, i första set, men kunde inte ta tillvara på den. Roddick gick fram till 0-40 vid ställningen 2-3 utan att lyckas bryta. Helt logiskt så följdes spelarna fram till tiebreak. Där kunde amerikanen minibryta svenskens serve två gånger och vinna med 4-7.
I det andra setet så vann Pim-Pim en enda boll i Roddicks serve. Johansson själv tappade sex bollar. Även detta set gick till tiebreak. Det visade sig att Roddick var den starkare. Han kunde ännu en gång vinna/minibryta två gånger och siffrorna blev 3-7.
I det tredje setet så kom Pim-Pim åt amerikanens serve lite bättre utan att vara riktigt nära att bryta. I det åttonde gamet så får Roddick fram en breakboll som han nyttjar till fullo, 3-5. Efter det så servar han hem matchen.
Roddick gjorde 30 ess mot Pim-Pims 23. I de första två seten vann Pim-Pim inte en enda boll när Roddick fick in sin förstaserve. Fem stycken bollar vann han vid andraserve.
Segersiffrorna blev till slut 6-7 (4-7), 6-7 (3-7), 3-6.

Pim-Pim Vs Roddick

Om bara någon timma är det dags för första serve mellan Joachim Johansson och Andy Roddick. Där efter följer Thomas Johansson mot James Blake.

Den enda riktiga svenska DC-bloggen har, tyvärr, inte fått någon ackreditering som press till denna semfininalmatch i Scandinavium. Kan bara beklaga detta.
Svenska DC-blggen kommer att rapportera så fort det är möjligt.

Nu är det spännande!

Inte många timmar kvar

Imorgon är det dags för semifinal mellan Sverige och USA.
Idag har det lottats och först ut på fredagen klockan 15.00 är Joachim Pim-Pim Johansson mot världsfemman Andy Roddick. De har mötts två gånger och vunnit en gång var. Senast de möttes var i kvartsfinalen i US Open 2004 då Pim-Pim vann över fem set.
Pim-Pim har spelat fyra matcher i Davis Cup, varav tre i singel. Av dessa tre har två "levt" och detta var mot Frankrike 2005 på bortaplan. Joachim vann en och förlorade en. Har har också en vinst i dubbel, året var 2004 mot Australien i Adelaide, och han spelade tillsammans med Björkman.
Roddick i sin tur har spelat 32 matcher i DC, vunnit 23 och förlorat 9. Alla utan fyra matcher har betytt någonting.

I fredagens andra singel ställs Thomas Johansson mot världssjuan James Blake. I deras två tidigare möten har Blake vunnit båda. I singelspelet i DC har Thomas 13 vinster mot 10 förluster (dock är sju matcher utan betydelse då kampen redan har varit avgjord). Blakes facit är 11 vinster mot 7 förluster (9 stycken utan betydelse).

I dubbeln på lördagen så är Jonas Björkman och Simon Aspelin anmälda. De möter världsettorna Mike och Bob Bryan.

På söndagen så börjar Thompa mot Roddick följt av Pim-Pim - Blake.

Imorgon är det dags och självklart är Svenska DC-bloggen på plats.

Imorgon börjar det

Vid lunctid imorgon är det lottning inför helgens semifinal mot USA i Scandinaium. USA ställer upp med Blake (rankad som nummer 6) och Roddick (5) i singlarna och bröderna Bryans (1) i dubbel. Hur Sverige kommer att formera sitt lag är mer osäkert. Vi får vänta till imorgon och se.

Matchprogrammet inleds sedan på fredag klockan 15.00 med de två första singlarna. Dubbeln spelas på lördag med start klockan 16.00. Den avslutande dagen, på söndag, med de två singlarna startar klockan 14.00.

"Göteborg har en härlig sportpublik"

Det sa den svenska kaptenen Mats Wilander vid dagens presskonferens inför helgens semifinal i Scandinavium, Göteborg. Mer om denna kan du läsa på www.tennis.se/t2.aspx?p=119577&x=1&a=1104157. Där diskuterades också om Pim-Pim är spelklar eller inte. Frågan om vem som tar hand om singelspelet och mycket, mycket mer.

Nu är det bara två dagar kvar till torsdagens lottning och tre till första boll. Spänningen stiger.

Hårdkörning för Pim-Pim

Under tisdagen kommer Joachim Pim-Pim Johansson köra dubbla träningspass. Allt för att se om kroppen håller för hårt matchande till helgen.

Robin Söderling åker under måndagen till Frankrike för att undersöka sin onda handled. Han är dock tillbaka i Göteborg på torsdag för att heja fram sitt Sverige.

Gå in på http://www.svd.se/dynamiskt/sport/did_17098775.asp. Temperaturen stiger...

Lite kuriosa

Om Sverige vinner helgens semifinal över USA så väntar det final mot Ryssland eller Tyskland. Det kommer i så fall bli ännu en hemmamatch. Regeln är att länderna möts varannan gång på hemmaplan, varannan bortaplan. Vi mötte Ryssland i kvartsfinal 2002 (förlust med 1-4) i Moskva. Senaste matchen mot Tyskland var i ännu en kvartsfinal, år 1998, i Hamburg (vinst med 3-2).
Trolig spelort blir, åter igen, Göteborg och Scandinavium. Detta med tanke på att det finns tre stycken städer som är s.k. DC-kommuner; förutom Göteborg också Helsingborg och Malmö. De sistnämnda två städerna/kommunerna har ingen arena som får/kan ta emot en DC-final enligt ITF's regelverk. Datum för finalen är 30 november till 2 december.

Det är slutsålt till fredagens båda singelmatcher. Till lördagens dubbel och de avslutande singlarna på söndagen finns det biljetter kvar. Det är, som vanligt, www.ticnet.se som gäller om man vill vara på plats.

TV8 sänder samtliga matcher från Scandinavium. Kommentatorer är legendariske Tommy Engstrand och Fredrik Rosengren. Det utlovas också studiodiskussioner inför matcherna och intervjuer i sidbytena.

Det finns en hel del intressanta åsikter på Andy Roddicks hemsida. Gå in på artikeln www.andyroddick.com/3543/davis-cup-swedens-home-advantage-is-key och läs om hur Sverige(!) skall ta hem segern.


Svenska DC-bloggen återkommer snart med mer information.

Ingen Söderling

Han var inte uttagen i den första truppen inför kommande helg och semifinalen mot USA och nu är det klart att han inte kommer att spela alls. Det är, som bekant, Robin Söderling som fortfarande är skadad, handledsbesvären vill inte ge med sig. Detta gör det omöjligt för honom att slå den beryktade dubbelfattade backhanden. Han kommer att behandlas av en fransk specialist som bl.a. gjort amerikanen Fish och argentinaren Nalbandian friska.
Svenska DC-bloggen önskar all lycka till Robin och att snart få se honom på banan igen.

Mattan är klar

Inne i hjärtat av Scandinavium är nu den blå Carpet-/Taraflexmattan inlagd och klar för spel. Under dagen idag så är det dags för spelarna att testa underlaget. Svenskarna är på plats mellan klockan 10.00-12.00. Därefter väntar frågestund för ungdomar från tennisklubben GLTK i Göteborg.
Amerikanerna anländer också till Göteborg under dagen och temperaturen stiger.

Nu är det bara fem dagar kvar.

På plats i Göteborg

Det är idag en vecka kvar till lottningen inför DC-semin i Göteborg och redan nu samlas det svenska laget för att påbörja uppladdningen inför den spännande matchen. De har lagt in samma underlag (Carpet - taraflex) i träningshallen på GLTK's anläggning vid Delsjön i Göteborg, allt för att få den rätta känslan och träffen.
Med i Göteborg är, under de första dagarna, också Robin Söderling. Detta för att testa om handleden håller för spel.

Imorgon, fredag, så läggs samma golv in i Scandinavium. USA's lag anländer under söndag-måndag.

Svenska DC-bloggen återkommer naturligtvis när vi vet mer. Nu bara åtta dagar kvar.

DC-laget uttaget

Mats Wilander och Joakim Nyström tog idag ut Joachim "Pim-Pim" Johansson, Thomas Johansson, Jonas Björkman och Simon Aspelin till nästa veckas semifinal mot USA.
Den stora överraskningen får väl sägas vara "Pim-Pim" som är tillbaka i spel sedan någon månad. Han skadade sig i januari.
Vi får väl sedan se hur det blir med Robin Söderlings medverkan. Laget får ändras till på torsdag nästa vecka då det är dags för lottning.

Det skall bli spännande att se hur laget kommer att formeras.

I USA så är det fyra förväntade spelarna uttagna; Andy Roddick, James Blade samt bröderna Mike och Bob Bryan.

Tio dagar kvar, nedräkningen har börjat!

Aspelin är en mästare

Han kan nu ställa sig i samma led som Järryd, Edberg och Björkman, han har vunnit en Grand Slam i US Open, New York, USA. Och han är dessutom den tionde svensk som vinner en dubbelturnering i Grand Slam någonsin.
Svenska DC-bloggen ställer sig upp och gratulerar Simon Aspelin till denna sköna seger!

Själva matchen vann han tillsammans med sin vapendragare detta år, österrikaren Julian Knowle, över tjeckerna Lukas Dlouhy/Pavel Vizner i två raka set. Siffrorna blev 7-5, 6-4. I första set så hade Aspelin/Knowle en rad breakchanser framför allt i början av setet utan att kunna avgöra. Till slut fick de sitt break och kunde vinna setet. I andra så blev det än jämnare, tillslut så fick de två break mot ett emot som avgjorde och det svensk-österrikerska paret kunde ta hem denna Grand Slamtiteln.

Ikväll gäller det

På Arthur Ashe Stadium ikväll klockan 18.00 så spelar tiondeseedade Simon Aspelin och Julian Knowle sin första Grand Slamfinal i karriären. De möter niondeseedade Lukas Dlouhy och Pavel Vizner från Tjeckien.

Svenska DC-bloggen återkommer.

Aspelin i sin första Grand Slamfinal

Simon Aspelin/Julian Knowle vann semifinalen mot Benneteau/Mahut med 7-6 (7-2), 1-6, 6-3. Det svensk-österrikerske paret var det något starkare, tog bättre tillvara på de möjligheter som dök upp och är därmed i sin första Grand Slamfinal. Det är mycket roligt för Simon att få denna framgång.

I finalen väntar niondeseedade Lukas Dlouhy och Pavel Vizner. Matchen kommer att avgöras imorgon fredag. Som vanligt så återkommer Svenska DC-bloggen så fort det är match.

Aspelin i semi

Simon Aspelin i par med Julian Knowle vann över bröderna Bob och Mike Bryan i två raka set. De förstaseedade amerikanerna fick ge sig med 7-5, 6-4. Aspelin & Co gav en förespegling vad som komma skall i Göteborg om ett par veckor.
I semifinal väntar det franska paret Julien Benneteau/Nicolas Mahut.

Aspelin/Knowle i kvarten

Efter en tät match mot de åttondeseedade israelienska paret Erlich/Ram med 7-5, 7-6 (7-4) är Simon och Julian i kvartsfinal. De möter förstaseedade bröderna Bryan, måndag, på Grandstand som tredjematch. Beräknad start runt klockan 20.00.

Björkman har gjort sitt i US Open

Jonas Björkman i par med Max Mirnyi är utslagna i dubbelturneringen i New York. Detta efter förlust mot brasilianarna Melo och Sa i två raka set. Siffrorna skrevs till 3-6, 4-6.

Björkman och Aspelin i tredje omgången

Klockan 18 på bana 4 spelar Aspelin/Knowle mot det israelienska paret Erlich/Ram. De är åttondeseedade i turneringen.
Björkman/Mirnyi får någon timme senare starta sin match på bana 11. Det är det brasilianska paret Melo/Sa som står för motståndet.

Thomas förlorade

Thomas Johansson hade inte så mycket att sätta emot i matchen mot hemmahoppet Andy Roddick. Siffrorna blev 3-6, 2-6, 0-6.
I första set så tappade Thomas ett servegame på en enda breakboll. I andra när svensken fick 2-1 så visade de sig att det var det sista gamet han tog. Amerikanen vann mao elva game på rad.
Det var deras femte match och amerikanen har vunnit samtliga matcher. Nästa gång de drabbar samman blir med största säkerhet i Göteborg om tre veckor. Det blir, förhoppningsvis, en helt annan typ av match.

Arthur Ashe Stadium ikväll vid 19-tiden

Som andra match ikväll är det dags för Thomas Johansson att ta sig an den femteseedade hemmaspelaren Andy Roddick. En dammatch inleder spelet klockan 17.00 så det bör bli spel runt 19.00.

Svenska DC-bloggen ger dig självklart information om vad som händer och sker under kvällen.

Revansch för Bjösse/Max

Jonas Björkman/Max Mirnyi som är tredjeseedade i US Open vann över Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen med 6-3, 6-0. De visade med segern att förlusten i Wimbledon i somras var en engångshändelse. Som siffrorna antyder så var Bjösse/Max de bättre paret matchen igenom, framför allt då i andra set.

Simon Aspelin/Julian Knowle är också klara för tredje omgången. Det efter att Calleri/Horna lämnat walk over.

Det är oklart vilka de båda "svenksparen" får möta i nästa omgång.

För Thomas Johansson i par med sydafrikanen Chris Haggard gick det sämre. Det blev förlust mot polackerna Fyrstenberg/Matkowski med 4-6, 5-7.

RSS 2.0