Kvitterat av Thompa

Thomas Johansson gjorde en av sina bättre matcher inför en hänförd och lycklig hemmapublik i Scandinavium. Vi som var där är bara att gratulera!
James Blake såg i de första två seten mest ut som en statist och Thompa kunde relativt enkelt med ett mycket stabilt grundspel vinna dessa med 6-4, 6-2.
I det första så bröt Thomas Blakes serve omgående och kunde sedan hålla undan till setvinst. I andra så upprepades det tidiga brytet, denna gång i Blakes andra servegame. I det sjätte gamet så kommer Thompa i underläge med 0-40. Han reder ut detta, vinner gamet. I det efterföljande gamet så bryter Thompa Blakes serve igen och servar sedan hem setet. James Blake såg nu både uppgiven och upprörd ut. Han hade svårt att fokusera.
I det tredje setets femte game så fick Thomas en breakboll som han, tyvärr, inte kunde ta tillvara. Istället så lyckades Blake bryta på sin första breakboll i gamet efter. Thomas skaffar sig ännu en breakboll i gamet efter utan att lyckas komma åt amerikanen. Spelarna håller sina servar (Thomas sitt blankt med fyra raka ess!) och setet är därmed förlorat, 3-6.
I det fjärde setets fjärde game avslutar Blake med två dubbefel i rad och förlorar gamet. Han räddar sedan två breakbollar i sitt egna sjunde game. På den första matchbollen avgör han sedan med en mycket snygg undanläggning precis på linjen. Hela Scandinavium "kokar" av glädje.
Sverige, genom Thomas Johanssons kvittering, har nu 1-1 inför lördagens dubbel. Den startar klockan 16.00. Att USA ställer upp med bröderna Bryan är självklart. Det lutar åt att Sverige ger Björkman/Aspelin chansen.
Har du inte köpt en biljett, så gör det.

I den andra semifinalen mellan Ryssland och Tyskland i Moskva står det också 1-1 efter första dagen.

Svenska DC-bloggen återkommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0