Inte heller i Barcelona

Vinst i första matchen av Barcelona Open Banc Sabadell 500 blev det för Lindstedt/Kubot. Detta efter det att hemmaspelarna Lopez/Granollers gav upp efter två game. Förlust sedan mot tredjeseedade Dodig/Melo med 6-2, 3-6, 7-10.

Ny chans i Mastes i Madrid om en vecka. 

Grus i maskineriet för firma Lindstedt & Kubot

Efter vinsten i Australian Open i januari har inte Robert Lindstedt i par med Lukasz Kubot fått spelet att stämma. 
På fem starter, fem turneringar har det blivit tre vinster, varav en på w/o. 

I årets första Masters på grus, i Mobte Carlo, blev det försluts omgående. Sjundessedade Lindstedt/Kubot föll stort mot Bopanna/Qureshi med hela 3-6, 0-6 på mindre än en timma. 

Vi får hoppas att Lindstedt & Co snart återfår det vinnande spelet. Annars är risken stor för splittring. 


Väntad förlust för Sverige

Sveige har förlorat Davis Cupmötet mot Ukraina. Detta står klart sedan Markus Eriksson föll mot Stakhovsky med 6-7(5), 6-7(4), 4-6 på knappa två och en halv timma. 
Lägg till att Robert Lindstedt gav upp mot Bubka Jr efter att han vunnit första set, 7-5, och sedan förlorat andra set i tiebreak, 6-7(3), efter en rad missade matchbollar. Detta ger oss slutresultatet för landskampen till 1-4.

Det märktes tidigt att Eriksson ville ha revansch, visa att han är en bättre tennisspelare än vad han fick visa upp under fredagens singel. 
Han tappade sitt servegame tidigt i första set och räddade en breakboll i sitt nästa servegame. I det åttonde gamet blixtrade svensken till och bryter tillbaka, 4 lika.
I det elfte gamet så orkar inte Eriksson stå emot, på den tredje breakbollen i gamet slår han en djup backhand från baslinjen bred fram till 5-6. Stakhovsky kan nu serva hem första setet men Markus vill annat. Han bryter blankt tillbaka, får fram ett tiebreak. 
Svensken hamnar där i underläge tidigt. Ukrainaren går fram till 1-5, och en rad setbollar vid 2-6, innan Eriksson vaknar till liv, reducerar upp till 5-6 innan han lägger en forehand vid sidledsförflyttning i nät. Setet är förlorat på knappa timman.

I andra set tar Eriksson över taktpinnen. Har vi sett Stakhovsky göra stoppbollar i första set så ser vi det än mer nu. Han utnyttjar ofta Markus placering långt bakom baslinjen. Svensken går fram till 2-0 innan ukrainaren vaknar till, vinner tolv raka poäng. Spelarnaf öljs åt fram till ännu ett tiebreak. Samma visa, Eriksson tappar fram till 1-5 och sedan även detta tiebreak, 4-7. Denna gång tog det fyrtio minuter.
Tredje set inleds illa, svensken tappar sin serve omgående. Stakhovsky spelar sig fram till tre matchbollar vid 4-5. Eriksson räddar samtliga tre och skaffar sig både en och två breakbollar utan att komma åt. På den fjärde matchbollen får vi ett avgörande, signifikativt för matchen sker detta med en stoppboll. 

För Ukraina väntar nu play-off i september för att kunna gå upp i högsta divisionen, World group. Lottning senare i veckan. 

För svensk del väntar en oviss höst för att hålla sig kvar i division ett, match på bortaplan mot Rumänien den 12-14 september. Vinst där och vi blir kvar. Vid förlust väntar kvalmatch på hemmaplan mot förlorare av Lettland och Österrike sista helgen i oktober. 

Den Svenska DC-bloggen återkommer längre fram med mer, mycket mer information i ämnet.

I helgen har det också spelats kvartsfinaler. Dessa har gett oss följande semifinaler, samma datum i september: Frankrike - Tjeckien och Schweiz - Italien. 



Landskampen lever

Sverige har reducerat i DC-matchen mot Ukraina. 
Detta efter att Robert Lindstedt i par med Johan Brunström vunnit över Bubka Jr och Molchanov med 7-6(4), 6-7(6), 3-6, 6-4, 10-8 på dryga fyra timmar. 

De första två seten kände paren mycket på varandra. Det märktes att Brunström var seg efter fredagens singel och att Lindstedt har svårt att hitta träffen som han inte gjort sedan vinsten i Melbourne i januari. Till det ett ukrainskt dubbelpar på uppgång med servar som imponerade. 
 
Svenskarna vann första setets tiebreak efter ett tidigt minibreak som de sedan förvaltade på bästa sätt. Andra set var snarlikt det första med den skillnaden att Lindstedt hade svårare att hålla de ukrainska paret ifrån sig i egen serve. Han hade i egen serve två breakbollar under setet och tappade sedan sin serve två gånger på rad + fram till setboll i tiebreaket. 

I tredje set så hamnar svenskarna i problem i det sjätte gamet i Brunströms serve. Efter ett missbedömt hopp på en lobb av Lindstedt skaffar sig Bubka/Molchanov sig en breakboll. På den springer svenskarna ihop och gamet är förlorat. Ukrainarna håller emot och avslutas på en halvtimma när Lindstedt lägger den första  setbollen djupt i nät. Han ser efter det något uppgiven ut.

I det fjärde setets sjätte game hamnar Molchanov i svårigheter. Situationen reds ut, för att vid fyra lika ge uktainarna ett ypperligt tillfälle att få serva hem matchen, svenskarna får rädda fyra breakbollar innan de kan vända hem gamet.
I nästföljande game, till serve Molchanov, händer det då så typiska. Vipps står det 0-40 och därmed tre svenska setbollar. Efter en retur på baslinjen som Molchanov sedan lägger i nät på den tredje setbollen ger detta svensk setvinst på trettio minuter. 

Avgörande set blir en skön DC-kamp. Första breakbollen i setet kommer vid ställningen 8-7 och serve för Molchanov. Vilket innebär matchboll gånger två. Ingen vidare förvaltning av dessa gör att matchen lever vidare. 
I nästa game för Ukraina kommer ytterliga en möjlighet när Bubka placerar bollen djupt i nät. Ukrainarna löser den och ytterligare en innan matchboll nummer fem vaskas fram. På den blir det en duell som svenskarna kan vinna och därmed matchen. Efter strängt med tanke på art Brunström spelade fyra timmar igår och några minuter längre idag. 

Nu väntar första singelmatcher mellan Eriksson och Stakhovsky imorgon söndag klockan 13. 

Brunström nära, nära - Sverige i brygga

Lika som mot Danmark i höstas ligger Sverige under med 0-2 efter första dagens singlar mot Ukraina i Baltiska hallen i Malmö. 

Johan Brunström som ersatte sjuke Isak Arvidsson var så nära att vinna första matchen mot den ukrainske ettan Stakhovsky men fick efter fyra tuffa timmar ge sig. Förlustsiffrorma skrevs till 4-6, 4-6, 7-5, 6-3, 11-13. 

Vi fick från början se en frejdigt spel från Brunströms racket. Det var serve-volley för hela entréavgiften, hanspelde dubbelspel på singelbana. Det tog cirka ett och halvt set innan tajmingen började sitta för göteborgaren. Ju bättre Johan spelade desto mer irriterad blev ukrainaren. Stakhovsky uppträdde mer och mer som en dålig förlorare, han fräste mellan poängen, satte bollen i spel innan Brunström var beredd och mycket annat fjantigt. 

Efter att Stakhovsky bara släpptes poäng i andra set var vi många som trodde att det skulle ta slut i tre set. Men Johan ville något annat. Matchens första svenska breakbollar dyker upp i tredje setets sjätte game, men utan att resultera. Vid 6-5 kommer nästa chans efter att vi återigen fått se Johan framme vid nät. Han lyckas inte knipa den chansen men får en ny. På den lägger Stakhovsky bollen lång.

I fjärde set fortsätter det pinsamma uppträdandet från ukrainaren, han ser än mer stressad ut. Till det höjer sig Johan än mer. Han bryter fram till 5-3 och servar sedan fram till setvinst.

Ett avgörande femte set väntar mellan en man från UkrIna som är rankad på plats 91 mot en svensk som inte har någon singelranking alls, som aldrig spelet på ATP-touren i singel.
Brunström räddar två breakbollar i sitt första servegame och en till i det fjärde gamet. Spelarna följs åt genom setet, båda får oxå behandling för diverse krämpor. Båda håller ifrån. Vid 9-9 dyker chansen upp för Brunström, han får en breakboll efter en fin backhandkross av svensken. Stakhovsky kommer fram på nät och stressar Johan att lägga ut poängen bred. 
Vid 11-12 kommer avgörandet. Johan tappar tre raka servar och ukrainaren får tre setbollar vid 0-40. Retur på fötterna och Brunström i nät, matchen är över. 
Vi tusen personer på läktarna har fått se en svensk hjälte som var så, så nära. 

I dagens andra singel gick det än sämre för Sverige. Den svenske ettan, Markus Eriksson, hade inte en chans mot Smirnov. 
Knappa hundra rankingplatsers skillnad visade oss denna sena kväll vara minst ett par klassers skillnad i verkligheten. Sanningen är den att Markus inte hann med, han gjorde allt för många enkla misstag. 
Vi knappa tre hundra som var kvar i hallen fick se en hel del sluggerdueller och en ukrainare som allt som oftast slickade linjerna med sina slag. 
Eriksson fick ett ypperligt tillfälle redan i första sets femte game, två breakbollar vid 15-40. Han kommer inte åt, tappar istället elva av de tolv följande poängen. Känslan är sedan att matchen är förlorad. 
Markus får eller tar ingen mer möjligheter, chanser. 
På dryga 1,5 timma ser vi siffrorna rinna iväg och skrivas 4-6, 1-6, 2-6.

Sverige ligger nu under med 0-2. Imorgon klockan 15.00 väntar dubbeln. Anmälda lag är Brunström/Lindstedt för Sverige mot  Bubka/Molchanov för Ukraina. 

Läget ser tungt ut. Vid förlust i landskampen väntar Rumänien på bortaplan 12-14 september, i kampen attllaosskvar i zon 1 Europa/Afrika.

Öroninflammation på Arvidsson

Isak Arvidsson kommer inte till spel idag, ett styck öroninflammation har konstaterats. Spelar gör nu dubbelspecialisten Johan Brunström. Senast Johan spelade en singelmatch var 2012 i kvalet till Halle i London. Den bistra sanningen om Brunströms singelspel är att han, bortsett från ett par kvalmatcher, aldrig spelat på ATP-nivå...

Efter lotten igår får man inte byta in någon som inte är nominerad. Så valet stod mellan Lindstedt eller Brunström.

Givetvis så innebär detta att Sveriges redan små chanser tilll avancemang, vinst i matchen, minskat ytterligare. 

Arvidsson Vs Stakhovsky först ut

Klockan 15.00 imorgon fredag inleds singelspelet i DC-matchen mellan Sverige och Ukraina.
Först ut är Isak Arvidsson (rankad 519) mot Stakhovsky (91). Efter det följer Eriksson (369) mot Smirnov (289).

I dubbeln på lördag möter Lindstedt/Brunström Bubka/Molchanov.

Först ut på söndag klockan 13 ser vi ettorna Eriksson mot Stakhovsky följt av Arvidsson mot Smirnov.
 
Sverige får hoppas på minst en vinst imorgon och att vi tar dubbeln så att hela matchen lever inför söndagen.

Det vankas lottning

Imorgon torsdag är det dags för lottning inför Sverige Vs Ukraina som spelas i Baltiska Hallen i Malmö i helgen.
Vinnande lag får spela play-off i september för att gå upp i World group. Förloraren får fortsätta kampen att hålla sig kvar i division ett. 

Som det nu ser ut så kommer laguttagningarna som offentliggjordes för dryga veckan bibehållas. 
För svensk del Eriksson och Arvidsson på singlarna och Lindstedt/Brunström i dubbel. 
För Ukraina är Stakhovsky given för ena singel. Andra singeln står mellan Molchanov, Smirnov eller Bubka. Dubbeln är sedan helt öppen. 

Imorgon eftermiddag vet vi, återkommer då. 

RSS 2.0