Först plats i semi sedan första och största titeln

Robert Robban Lindstedt har tagit sin första Masterstitel och därmed sin största titel i karriären. Platsen var i Cincinnati och turneringen döpt till Western & Southern Open.
 
Som en uppvärmning till vinsten gick han i par med Horia Tecau till semifinal i Rogers Cup i Toronto, Kanada.
Först seger Bracciali/Seppi med 6-1, 6-4. Seger i kvarten sedan över Qureshi/Rojer med 6-4, 3-6, 10-7 och efter det förlust i semin med 6-7 (10-12), 5-7 mot Granollers/Lopez.
 
Vinsten i USA sedan. Detta via vinster över Baker/Ram 6-4, 3-6, 10-6. Kvarten gav också revansch över Granollers/Lopez med 7-6 (7-3), 7-6 (7-2). I semin kom sedan Robbans andra vinst någonsin över amerikanska bröderna Bryans med 7-5, 6-7 (5-7), 10-2. Sedan kom vinsten, vinst i finalen och första Masterstiteln, över Bhupathi/Bopanna med två gånger 6-4.
 
Segern i Cincinnati var Robbans 16 seger på 32 finaler. Efter de tre Wimbledonfinalerna är detta den största segern för Lindstedt.
 
Den Svenska DC-bloggen säger grattis till Robert med att lyfta på hatten på den stora guldhatten.
 
Nu väntar US Open med inledning på måndag för Robert.

Den 1 augusti 2012 vill nog helst Lindstedt glömma

Robert Robban Lindstedt är utslagen ur OS i London 2012, i dubbel bemärkelse.
Först blev det respass i dubbeln tillsammans med Johan Brunström mot kroaterna Cilic/Dodig med 6-3, 6-2.
 
Sedan byte av bana och mixed tillsammans med Sofia Arvidsson. Motståndet stod italienarna Vinci/Bracciali för och förlusten blev till slut knapp och skrevs till siffrorna 3-6, 6-4, 8-10.
Fram till andra set och 5-4 hade inte svenskarna haft en enda breakchans. Då dök de upp och på den tredje kunde dem avgöra. I matchtiebreaket gick svenskarna upp till 4-2, tappade till 4-7 och kom i kapp till 8 lika. Sedan blev det inte så mycket mer och matchen var över.
 
Linstedt är med detta utslagen ur OS. Andra omgången i dubbel och ut omgående i mixed kan inte anses som godkänt. Den eufori vi i Sverige fick uppleva med Aspelin/Johansson i Peking 2008 får vi vänta på, i alla fall, i fyra år till och i Rio i Brasilien.

RSS 2.0