Andra titeln för Johan

Johan Brunström i par med Raven Klaasen från Sydafrika är mästare i Open de Nice Côte d'Azur i Frankrike. Detta efter seger över Juan Cabal/Robert Farah med 6-3, 6-2 på knappa en timma.
 
Detta var Brunströms andra titel i karriären.
 
Den Svenska DC-bloggen säger ett stort grattis till Johan & Co.
 

Bratislava blir spelplats

Det slovanska tennisförbundet har bestämt sig för att lägga DC-matchen mot Sverige 13-15 september i Aegon Arena i Bratislava. Underlaget blir "hard" (DecoTurf) och bollar Wilson US Open Extra Duty.
Vid Slovakiens play-offmatch mot Portugal (vinst med 3-1) användes samma arena. Det är en fin arena, invigd hösten 2003, som tar 4000 åskådare och den har skjutbart tak.
 
Slovakien är just nu rankade på plats 35 och Sverige nummer 20.
 
Vid vinst i denna drabbning är Sverige klart för zon (1) även 2014. Vid förlust så blir det kvalmatch för att hålla sig kvar i zonen. Då väntar Danmark på hemmaplan 25-27 oktober.
 

Fjortonde finalen för Brunström

Imorgon söndag spelar Johan Brunström, denna gång i par med Raven Klaasen från Sydafrika, sin fjortonde ATP-final. Turneringen är Open de Nice Côte d'Azur i Frankrike.
 
Vägen till finalen har gått via segrar över fjärdeseedade italinerna Bracciali/Starace (4-6, 7-5, 11-9), Cermak/Mertinak (6-3, 6-2) i kvarten och Elgin/Estomin (6-2, 3-6, 10-8) i semifinal.
 
Brunström har på sina tretton tidigare finaler vunnit en, 2010 i Gstaad tillsammans med Nieminen. Morgondagens final är Brunström/Klaasens andra tillsammans. Tidigare i februari år förlorade dem i Montpellier.
 
Imorgon strax efter lunch startar matchen.

Tecau för svår

Robert Lindstedts f.d. dubbelpartner Horia Tecau i par med Max Mirnyi belv för svår i kvarten av Masters i Roms Internazionali BNL d'Italia.
Tredjeseddade Lindstedt/Nestor stod över första rundan och vann sedan mot hemmaspelarna Cipolla/Volandri med 6-4, 6-3. Sedan blev det alltså stopp i kvarten mot Tecau//Mirnyi med 6-7 (5-7), 4-6.
 
Nu väntar årets andra Grand Slam, Roland Garros för Lindstedt& Co.

Robban levererar

I förra veckan blev det en fin kvartsfinalplats för Robban Lindstedt i par med Daniel Nestor i Mastersturneringen Mutua Madrid Open.
Som tredjeseedade stod paret över första omgången och sedan vinst över Cilic/Dlouhy i två tiebreakset, både 7-3. Förlust i kvarten sedan mot Peya/Soares med 4-6, 2-6.
 
Denna vecka är det ny Masters, nu i Rom och deras Internazionali BNL d'Italia.

Funderar på om det Svenska Förbundet vill ha fans

Bloggmaster, jag Emil, skickade iväg ett mejl till några representanter för det Svenska Tennisförbundet efter den senaste DC-matchen mot Ukraina. Här skrev jag lite av mina tankar från den drabbningen och även konkritraserade jag hur jag tycker att det hela skulle lösas till nästa match, den mot Slovakien i september.
 
Jag skickade till generalsekreteraren Ulf Dahlström, Johanna Jonsson som är ansvarig för media (Facebook), sportchefen Johan Sjögren, Peter Bengtsson även här media (mejlen är till media), förbundskaptenen Fidde Rosengren, ordförande Stefan Dahlbo samt tinn mejladressen [email protected]
 
Fidde Rosengren svarade bara efter knappa veckan och sedan Ulf Dahlström ett par dagar senare. Nedan kan du se vår mejlkonversation. Kan konstatera att viljan inte finns för att göra det bättre för oss svenska tennisfans.
 
Jag har också kommenterat en rad inlägg på Svenska Tennisförbundets Facebooksida, även här utan respons.
 
Mejlkonversation i datumordning:
 
11 april - mitt första mejl

Bästa representanter Svenska Tennisförbundet

Jag har under förra helgen försökt att följa våra svenska tennishjältars kamp i Ukrainska Dnipropetrovsk via diverse sociala medier. Det har, kan jag konstatera, inte varit lätt. Har följt matcherna via den länk ni rekommenderade (sport.ua), er hemsida, twittrande, etc. men det har mestadels inneburit mer frustration än tillfredsställelse.

Det måste göra ont i era tennishjärtan att behandla oss svenska tennisfans på detta lätt förnedrande sätt – har sätt på sin höjd ett tiotal hela dueller under samtliga fem matcher…

Är det inte på sin plats att ge oss svenska tennisfans en chans att följa det svenska Davis Cuplaget lite mer värdigt när det är dags för nästa match, mot Slovakien i september?!

Förstår helt och fullt att en exklusiv TV-sändning inte är aktuell, men alternativ till den gånga helgens stora missär i kommunikation bör undvikas igen.

Mitt förslag är följande:

·       Ni ordnar med en egen kamera (denna kan vara helt utan styrning, dock filmat från kortsidan), inte som den ukrainska – långsida, snett från ena hörnet.

·       Koppla upp denna kamera via länk till er hemsida.

·       Låt"någon" via enkel grafik skifta med siffror "på rutan" vad det står (enkel tennisräkning)

·       Låt"någon" som är på plats livetwittra och via FB samt lägga ut denna information på hemsidan, göra detta game för game. Samma "någon" kan sedan lägga ut text på hemsidan inför och efter matcherna, intervjua spelarna, etc.

Jag anmäler mig frivilligt att vara denna "någon".

Önskar ingen betalning, ingen lön – endast biljett tur och retur Slovakien, hotellrum för de nätter ni önskar ha mig på plats, biljett/access till arenan, en handdator, internetuppkoppling och genomgång på plats hur kamera, etc fungerar. 

Vem är då jag? Har ett genuint tennisintresse, både för våra svenska spelare men också internationellt. Skriver sedan 2007 på egen tennisblogg och följer alltid på plats de svenska DC-matcherna på hemmaplan – Davis Cup har alltid varit något speciellt för min del.

Hör av er med en reaktion på detta, se till att vi svenska tennisfantaster får njuta av Davis Cuptennis igen och vill ni ha mina tjänster så finns jag här.

Trevlig helg!

Emil.

 
17 april - Fiddes svar
 
Hej Emil,
 
Hjärtligt tack för ditt mail och att du bryr dig om Svensk tennis. Självklart är det oerhört sorgligt att alla intresserade fans inte kan få följa vårat DC lag på ett någorlunda acceptabelt sätt. Själv ska jag upp till stockholm i helgen och kommentera Fed Cup matchen mot USA och jag lovar dig att ta upp detta med Viasat och se vad de kan göra. Vi har ju haft matcherna de senaste åren, men ansvaret bröts då Sverige trillade ur World Group.
Ha de riktigt gott
med vänliga hälsningar
Fidde Rosengren
 
 
Samma dag - mitt svar till Fidde
 
Go' kväll!
Tack för ditt snabba, informativa och positiva svar! Trevligt med kvick respons.
 
Får hoppas att du lyckas övertyga övertyga Viasat att sändningarna behövs. Det behövs ju "bara" en fast kamera med internetuppkoppling... Återkom gärna med lite respons.
 
Vill oxå passa på att tacka dig för ditt stora engagemang för svensk tennis - bättre förbundskapten går inte att finna! Det var ren & skär njutning att se dig på bänken mot Ukraina. Till det läsa dina kommentarer innan och efter matcherna.
Tycker även att du alltid levererar som kommentator - stort ärligt engagemang även här och bra blick för spel, skeenden.
 
Fortsatt trevlig vecka, ha det riktigt gott även du och på återhörande!
Emil.
 
 
19 april - Ulfs svar
 
Hej och tack för din mail. Tyvärr äger inte vi rättigheterna till de sändningar som görs från DC matcherna. Vi önskar också att det skulle vara bättre sändningar och jobbar givetvis mot rättighets ägarna att få detta till stånd.
 
Med vänliga hälsningar, 

Ulf Dahlström

Generalsekreterare

 

5 maj - mitt svar till Ulf:

 
Hej Ulf!
Tack för ditt svar!
Tråkigt i sammanhanget att ni svarar negativt. Att ni inte äger rättigheterna just nu är ingen nyhet. Att köpa dessa rättigheter, bara bild & ljud, är ingen större utgift. Får ni dessutom med något företag som kan lägga in enkel reklam, då är kostnaden minimal.
Min fråga nu är om ni överhuvud taget överväger detta alternativ? Ett alternativ som skulle sprida denna match till oss svenska tennisfans.
 
Återkom gärna med ett svar inom kort!
 
O trevlig kväll!
 
Vänligen,
 
Emil.
 
 
Ulfs andra svar till mig - 6 maj 
Hej Emil,
 
SvTF överväger inte att köpa loss några av de rättigheterna.
 
Med vänliga hälsningar,
 

Ulf Dahlström

Generalsekreterare

 

6 maj mitt andra svar till Ulf:

Hej igen!

Vet inte vad som gör mig mest ledsen - ditt korthuggna svar eller budskapet i det?!
Hur som så är det beklämmande att åter igen få insyn i hur ni behandlar oss svenska tennisfantaster. Idéerna finns, erbjudandet att själv helt utan ersättning ordna med det praktiska runt denna webbsändning light erbjuds av mig, då är det mycket tråkigt att inse att ni helt saknar viljan att göra detta.
 
Sorgligt är ordet!
 
Emil.
 
 
Ps. Är oxå nyfiken på hur ni tänker kring "krocken" mellan den förmodade kvalmatchen mot Danmark på hemmaplan & finalspelet i If Stockholm Open den 18-20 oktober?!?
Läggs matchen på Kungliga o kombineras med Stockholm Open, i Skåne för att erbjuda danskarna att även se matchen eller något helt annat? Ds.


Lindstedt i sin trettiosjätte final

Det blev en ny finalplats för Robert Robban Lindstedt tillsammans med nye partnern Daniel Nestor i Barcelona Open Banc Sabadell. Via vinster över Almagro och tidigare partnern Zimonjiz (6-1, 2-6, 16-14), Dodig/Melo (6-4, 7-6 (8-6)) i kvarten och Marrero/Verdasco (7-5, 7-6 (7-3)) i semi bar det ända vägen till final.
Väl där kunde inte Robban ta sin 18 titel, istället blev det finalförlust 19.
Förlust i finalen mot Peya/Soares med 7-5, 6-7 (4-7), 4-10 efter ett par missade matchbollar i andra set.
Nestor och Lindstedt får vänta på sin första titel tillsammans.
 
Mot samma Peya/Soares förlorade också, denna veckan en annan svensk Johan Brunström, i BMW Open i Munchen. Här blev det 4-6, 2-6.
 
Härnest väntar nästa Master, i och med Mutua Madrid Open.

RSS 2.0