Lindstedts säsong över - utslagen i London

Det blir ingen semifinal för Robert Lindstedt och Horia Tecau i ATP-slutspelet i London. Detta står klart sedan dom förlorat sin sista gruppspelsmatch mot Melzer/Petzschner med 3-6, 4-6 på dryga timman.
Paren följs åt fram till 3-4 i första set o serve för Tecau. Hamnar i underläge med 30-40. Räddar den första men sedan är breaket ett faktum. I nästa game har dom två chanser att bryta tillbaka men lyckas inte. Lindstedt avslutar med en retur som är lång.
I andra set kommer avgörandet i det tredje gamet då åter Tecau servar. Ny breakboll och tapp. Efter det spelar MelzerPeyzschner ut setet och matchen.


Sverige utan Söderling i Serbien

Den första omgången av Davis Cup 2012 spelas 10-12 februari. Sverige har lottats mot Serbien, vilket innebär bortamatch, spelort offentliggörs i början av december. Som det ser ut nu kommer inte Sverigeettan Robin Söderling till spel, på grund av sin körtelfeber, i början av januari. Det råder fortfarande ett stort frågetecken om och när han kan vara tillbaka på tävlingsbanan. Den stora frågan förutom då när han kan spela på touren igen är om han kan, och vill, spela Davis Cup. Kan Robin spela har Sverige en liten chans, säg 30%, att gå segrande ur striden. Kan han inte spela har Sverige inte en chans (0%). Då får vi istället för kvartsfinal i april ställa in oss på ett ovisst kvalspel för att hålla oss kvar i World group i mitten av september. Den Svenska DC-bloggen kommer med all sannolikhet som går att räkna in återkomma i ämnet.

Tecau servelös - tung förlust

Robert Lindstedt i par med Horia Tecau hade inte en chans, i sin andra match i ATP-slutspelet i London, mot toppseedade Mike och Bob Bryan. Dem förlorade med siffrorna 1-6, 2-6 på mindre än en timma. Det var framför allt Tecaus serve och nätspel som sviktade. Han höll inte serven en enda gång på hela matchen. Som tredje match möter Lindstedt/Tecau Melzer/Petzschner på fredag. Det tysk-österrikerska paret, som förlorat båda sina matcher i London, har ingenting att spela för. Vinner Lindstedt/Tecau så väntar semifinal på lördag.


Lovande start för Lindstedt/Tecau i London

Robert Lindstedt i par med Horia Tecau vann sin första match i ATP-slutspelet i London över fjärdeseedade Bhupathi/Paes med 7-6 (8-6), 6-1 på knappa 1,5 timma.
I samma grupp, A, vann toppseedade bröderna Bryans sin första match över sjundeseedade Melzer/Petzschner med 2-1 i set.

Imorgon onsdag, 19.15, väntar det amerikanska brödraparet för Robban & Co. Sista match i gruppspelet blir på fredag mot Melzer/Petzschner.


Paris inget för Lindstedt - nu väntar London

Robert Lindstedt i par med Horia Tecua hade ingen lycka i Mastersturneringen i Paris. Som femteseedade stod dubbelparet över den första omgången. In i och ut i andra omgången mot brasilianarna Melo/Soares med 6-4, 3-6, 6-10. Nu som ett av åtta par väntar ATP-slutspelet i London med inledning nästa söndag den 20 november. Övriga par (ranking inom parantes) är bröderna Bryans (1), Llodra/Zimonjic (2), Nester/Mirnyi (3), Bhupathi/Paes (4), Melzer/Petzscher (6), Bopanna/Qureshi (6) och Fyrstenberg/Matkowski (8). I singel får vi se Djokovic, Nadal, Murray, Federer, Ferrer, Berdych, Tsonga och Fish. Det är en del skadebekymmer på flera av singelspelarna, så vi får väl se vilka till slut som kommer att spela.

Förlust för Robban omgående men klar för slutspelet

Robert Lindstedt i par med Horia Tecau föll redan i den första omgången av Valencias 500-turnering. De föll mot Anderson/Isner med 6-7 (2-7), 4-6. Mer glädjande är då att det svensk-rumänska paret är klara för ATP-slutspelet i London som inleds den 20 november.

RSS 2.0