Brunström i semi

Simon Aspelin och Paul Hanle som var tredjeseedade i Allianz Suisse Open Gstaad i Schweiz förlorade omgående mot Allegro/Kas 7-5, 3-6, 8-10. 

Johan Brunström/Jarkko Nieminen vann sin första match över Gimeno-Traver/Montanes med 4-6, 6-3, 10-5. I kvarten vann de sedan över Allegro/Kas i två raka 6-4, 6-2. Nu väntar förstaseedade Moodie/Norman i semin.

Robert Robban Lindstedt i par med Horia Tecau vann sin första match i Farmers Classic i Los Angeles, USA över  Sa/Zeballos med 7-6, 7-2), 6-1.


Biljetterna till Davis Cup mot Italien släpptes idag

Om knapp två månader, 17-19 september, är det dags för kvalmatchen mot Italien i Sparbanken Lidköping Arena. Idag så släpptes biljetterna via Ticnet (www.ticnet.se).
Biljetterna kostar 200-240 kronor för biljetter under fredagen, 180-200 för lördagen och 200-240 för söndagen. Tredagarsalternativet kostar 600 kronor.
Matchen spelas på Plexipave och arenan kan ta 2500 åskådare för detta evenemang. Det har aldrig arrangerats en DC-match i Lidköping innan.

Om du tillhör en tennisklubb kan du via Tennsiförbundet (www.tennis.se) köpa speciella biljetter till en viss tennisläktare (en av kortsidorna).

Lindstedt har tagit sig till USA - Aspelin & Brunström i Schweiz

Denna veckan kommer Båstadvinnarna Robert Robban Lindstedt i par med Horia Tecau till spel i Farmers Classic i Los Angeles, USA.
Lindstedt/Tecau som är andraseedade möter Sa/Zeballos i den första omgången. Det var Horiacio Zeballos från Argentina som Robban, då i par med Söderling, föll mot i DC-matchen i Kungliga Tennishallen i mars i år.

Simon Aspelin och Paul Hanley är tredjeseedade i Allianz Suisse Open Gstaad i Schweiz. De möter i sin första match Allegro/Kas. Johan Brunström/Jarkko Nieminen möter i sin först match Gimeno-Traver/Montanes, båda från Spanien


Aspelin bröt

Simon Aspelin, som spelar dubbel tillsammans med Paul Hanley, i Hamburg/German Open Tennis Championships, tvingades bryta vid ställningen 3-6, 0-1 mot Chardy/Mathieu. Detta efter att Simon fått ont i halsen.

En vecka till på det röda gruset

I Hamburg arrangeras denna vecka turneringen German Open Tennis Championships, som är en 500-turnering. I dubbelturneringen har vi både Simon Aspelin och Johan Brunström med.

Johan Brunström i par med hemmaliraren Philipp Kohlschreiber förlorade mot fransmännen Chardy/Mathieu med 6-4, 6-7 (5-7), 8-10.
Bättre gick det för Aspelin i par med Paul Hanley. De vann sin första match mot andraseedade Melzer/Petzscher med 5-7, 6-4, 10-6. De möte i andra omgången/åttondelen just Chardy/Mathieu.

Övriga svenskar vilar denna veckan.

Hemmavinst för Robban

Båstad fick äntligen se en hemmavinnare i sin egen tennisrunering. Hemmasonen Robert Robban Lindstedt, tillsammans med Horia Tecau, vann över italienarna Seppi/Vagnozzi med 4-6, 5-7.

Robban och Horia har en bra vår och sommar i år. Först titel på gruset i Casablanca i april. Den följdes upp av att de vann på gräset i S-Hertogenbosch och final i Wimbledon. Till detta kan de nu lägga titeln i Båstad.
För Robert var detta hans 9 finalvinst på 17 chanser. Horias facit är 4 titlar på 7 möjligheter.

Paret är nu tillsammans rankade på plats nummet 6. Strax före Aspelin/Hanley.

Den Svenska DC-bloggen gratulerar Robert och Horia. Kul att Sverige fick en tiltel även i år i Båstad. Extra roligt att det var Robban Lindstedt & Co som fick den.

Glöden tog slut för Robin

Årets upplaga av SkiStar Swedish Open i tennismetropolen Båstad, på Bjärehalvön i de norraste delarna Skåne, är över för 2010. Vinnare i singelturneringen blev något oväntat spanjoren Nicolas Almagro, seedad fyra/rankad 20. Vår egen Robin Söderling föll i deras sjätte match med 5-7, 6-3, 2-6 på knappa två timmar.

Finalen var en välspelad sådan. Robin började mycket bättre än de tidigare tre matcherna för Robin. Han hade en bättre bollträff och verkade kunna hålla sig till sin spelplan, som bestod i att driva spanjoren långt bak i planen.
Robin vaskade fram två breakbollar redan i matchens första game. Dessa kunde spanjoren rädda och tog sedan hem gamet. Söderling är väldigt stabil i sin egen serve och naffsar i de flesta av spanjorens egna game. Men han kommer inte åt och då händer det, som händer allt för ofta i tennis, att han som dominerar mest tappar fokus för ett kort ögonblick. Denna gång händer det vid 5 lika. Robin tappar upp till 15-40, två breakbollar. Genom en retur på serven i nät och smash av Robin reder ut det problemet. Ett svenskt dubbelfel ger Almagro en ny breakboll. Ett ess räddar den. Nästa poäng lägger Robin ut, vilker då ger spanjoren en ny breakboll. Robin lägger den i nät och breaket är ett faktum, 5-6. Almagro kan nu serva hem första set. Han går fram till 2 setbollar. Robin räddar den första men på den andra lägger han i nät.

I andra set är ser vi en än piggare Robin. Han visar att detta skall han ändra på. Han skaffar sig en breakboll omgående. Han tar den och går av bara farten fram till 3-0. Spelarna följs åt fram till 5-3 och serve för Robin att ta hem setet. Han går fram till 30-0. Blir något tveksam i sitt aggerande och tappar upp till 30-40 och en breakboll för spanjoren. Robin vänder på steken igen och får fram en setboll. Almagro lägger den ut och det är kvitterar i set.

De flesta på Centern i Båstad anar nu att Robin skall gå segrande ur striden. Men ack vad fel vi hade. Almagro vill något helt annat. Han bryter Robin till 2-4 och sedan tilll fram till matchavgörande 2-6 och därmed titeln. Robin avslutar med att rädda första matchbollen genom en nätrullar. På den andra matchbollen gör han dubbefel. Vi kan se en märkbart irriterad och arg Söderling.
Robin ser i slutet av matchen inte alls ut att vara i balans. Han slänger sitt racket och ser allmänt arg och grinig ut. Tyvärr är han som sämst när det som minst skall vara där. Kan det vara saknaden från coach Norman? Hur som så måste Robin vara nöjd efter veckan i Båstad. Han kom hit som titelförsvarare och har inte alls imponerat. Träffen och flytet har inte funnits där. Han har fått slita i varje match och som har har slitit. Han har drivits till skiljeset i alla sina matcher. Han kom tilllbaka och vann mot Vinci, han vände och vann mot både Seppi och Ferrer, men mot Almagro fanns inte det sista där, glöden fanns inte när den som bäst behövdes.

Detta var Robins femtonde APT-final. Han har nu vunnit fem och förlorat 10. Han får fortfarande vänta på den andra titeln inom loppet av samma år.
Robin tar nu paus ett par veckor. Vi får återigen se honom i Masters i Toronto som inleds den 9 augusti.

Ny Båstadsfinal för Robin efter stark vändning

Robin Söderling är klar för sin andra raka final i, Ski Star Swedish Open, Båstad. Detta efter ha vänt ett underläge till vinst mot spanjoren David Ferrer. Segersiffrorna skrevs till 4-6, 6-3, 6-2 på knappa två timmar.

Söderling började bra, men minst lika bra, startade spanjoren Ferrer. Redan i Söderlings andra servegame kommer han i underläge. Ferrer går upp till 15-40, med andra ord två breakbollar. Söderling räddar båda med stabilt servande, varav en via ess. Via nätkanten lägger Robin nästa poäng ut och ny breakboll. Robin har nästa poäng men Ferrer vinner den och första breaket är ett faktum. Även i nästa servagame hamnar Robin i svårigheter. Han räddar två breakbollar, varav den andra genom omspel då linjedomaren dömt ut poängen men huvuddomaren ändrat det. Så även i nästa servegame kommer det tre nya breakbollar. Robin räddar de alla. Till detta har Robin inte mycket att hämta i Ferrers servegame, vilket då leder till att setet är över.

Andra set ser annorlunda ut. Vi får nu se en svensk som spelar stabilt, med ett nytt lugn. Han vårdar varje poäng med en större omsorg. Till detta en spanjor som blir mer och mer frustrerar och allt mer trött.
I det sjätte gamet kommer då första möjligheten för svensken att komma åt Ferrers serve. Två breakbollar, 15-40, vid 3-2. Ferrer räddar båda. Han tar gamet. I nästa spanska servegame gör Ferrer tre enkla misstag och Söderling har ännu en breakboll. På den gör Ferrer dubbelfel och breaket är där, 5-3. Robin servar sedan hem setet blankt.

I det avgörande setet skaffar sig Robin en breakbollar i det tredje gamet, detta genom två makalösa dueller som Robin vinner båda. Han bryter. Nästa spanska servagame vinner Robin blankt, 4-1. Till detta får vi också se en svenska som servar mycket bättre. Vid 5-2 har Söderling egen serve. Han går fram till 40-0 och tre matchbollar. På den gör han ett ess.

Förra gången Söderling mötte Ferrer i Båstad (kvarten 2008) vann spanjoren i skiljeset. Idag var ordningen återställd.

I morgondagens final väntar ännu en spanjor. Det är Nicolas Almagro, seedad fyra/rankad 20. De har mötts fem gånger (fyra i fjol och en i år) med knappt försprång till svensken (3-2). På grus leder spanjoren med 1-2. Den enda segern kom i fjor i Båstad. Senaste mötet, i Madrid, tidigare i år vann Almagro i två raka.
Klockan 14.00 är det dags.

Sverige har ytterligare en i final imorgon. Det är hemmasonen Robert Robban Lindstedt tillsammans med Horia Tecau som möter italienarna Seppi/Vagnozzi. De gick till final efter det att Bracciali/Starace lämnat w.o.
Klockan 12.00 är det denna final.

I Mercedes Cup i Stuttgart förlorade andraseedade Johan Brunström/Michal Mertinak i kvarten mot Schwank/Berlocq med 4-6, 6-7 (5-7).

Kämpainsats tog Söderling till semi

Robin Söderling är i semifinal i Båstad. Detta efter en stor kämpainsats inför en pubilg i extas, efter seger över italienaren Andreas Seppi i kvartsfinal med siffrorna 3-6, 7-5, 7-6 (7-5).

Seppi inledde starkt och Robin inte alls bra. Italienaren hade chans att serva hem matchen efter ett break upp både i andra set vid 3-5 och i avgörande vid 5-6. Båda gångerna bröt Robin tillbaka. I det avgörande setet hade Seppi 30 lika, med andra ord var han två bollar från match.

I semifinal imorgon väntar spanjoren David Ferrer. Det står 6-2 i inbördes möte, dock 2-2 på grus.

Söderling fick kämpa mot Vinc

Världsfemman Robin Söderling är klar för kvartsfinal i Båstad. Detta efter en jämn och tuff drabbning mot Andreas Vinciguerra. Robin segersiffrorn skrevs tillslut till 6-2, 6-7 (6-8), 2-6 på knappa två timmar.

Det började som sig bör när det skilljer så många poäng och placeringar mellan två spelare på ATP-touren. Efter två break (till 2-0 och setvinst) vann han setet med 6-2. Efter att ha räddat tre matchbollar tar Vinci mycket överraskanda det andra setet med 8-6 i tiebreaket. Första matchbollen kom vid ställningen 6-5. Den räddar Vinci. I tiebreaket var dubbelfelen nära att stjälpa skånepågen. Han tappar både till 2-0 och 4-2 men Vinciguerra kom igen gånger två. Robin bryter igen til 6-4 och har då två ytterligare matchbollar. Vinciguerra räddar båda - första genom en retur i nät av Robin och den andra, på egen serve för Söderling, bred. På nästa poäng gör Robin dubbelfel och snabbt är det setboll till Andreas. Efter nät av Robin vinner Vinciguerra och det blir avgörande set.
I avgörande set så visar Robin vart skåpet skall stå. Han bryter både fram till 1-0 och 3-0. Vid 5-2 och egen serve går Robin fram till 40-15 och två matchbollar. Han avslutar med ett ess.

Nu väntar italienaren Andreas Seppi i fredagens kvartsfinal. Det är en mycket intressant uppgörelse inför DC-matchen Sverige-Italien i september, även om då underlaget är något helt annat än grus. Och detta trots att inte Seppi varit med de sista två matcherna för Italien.
Robin har mött den 76-rankade Seppi två gånger, 2008 i Rotterdam och Stockholm i fjor, med vinst utan setförlust för Söderling i de båda.

Dubbeläventyret är över för Carl Bergman/Filip Prpic. De föll mot Golubev/Istomin med 4-6, 3-6.

Imorgon väntar är det andra omgången för Ervin Eleskovic. Han möter kroaten Franco Skugor som match nummer tre på Centern, runt klockan 15.

Lindstedt/Tecau spelar kvartsfinal redan imorgon, som match nummer fyra på bana 1. De möter Bednarek/Kowalczyk, båda från Polen.

Eleskovic och Lindell lägg dem namnen på minnet

I Båstad har vi haft två bra svenska upplevelser idag. Ervin Eleskovic vann sin första match mot polacken Jerzy Janowic med 6-3, 6-4. Vi fick se en svensk som tog tillvara på de chanser som dök upp. Först bryt till 5-3 i första set, följt av att serva hem setet i nästa game. I andra så kom ett tidigt break till 2-1. Vid 5-4 hade han 15-30 igen serve men vänder och tar hem matchen på tredje matchbollen. Vi säger grattis till Ervin.
I nästa match, andra omgången, väntar ännu en kvalvinnare, Franco Skugor från Kroatien. Den matchen spelas på torsdag.

Även Christian Lindell, som har fått ett wc, spelade sin första match idag. Han mötte finnen Jarrko Nieminen. Vann mycket övertygande första set med 6-4. Han tappade sedan andra blankt, 0-6. Kom igen i tredje men föll med flagggan i topp (4-6).

I dubbel vann, som väntat, andraseedade Robert Robban Lindstedt/Horia Tecau över Andreas Siljeström/Peter Luczak 6-3, 6-1. I andra omgången väntar Bednarek/Kowalczyk.

I Stuttgart, Mercedes Cup, vann idag andraseedade Johan Brunström/Martin Mertinak över Chiudinelli/Stakhovsky med 6-3, 6-4 på en timma.

Vinci är tillbaka - nu väntar Söderling

Andreas Vinciguerra trivs i Båstad. I fjor gick han till semifinal och nu är han klar för andra omgången. Detta efter en riktig holmgång mot tysken Daniel Brands. Vinci vann med 7-6 (8-6), 6-7 (5-7), 6-4 på dryga två timmar. 
I första set följs spelarna åt fram till tiebreak efter ett break åt båda håll. Väl där minibryter tysken fram till 3-5 och egen serve. Svensken kommer tillbaka och tar tre raka poäng och egen setboll. Den räddar Brands men Vinciguerra ger sig inte. Han vaskar fram en ny setboll och den tar han. 
I andra set går Vinciguerra fram till 3-0 och har breakboll till dubbelbreak. Tysken kommer igen och setet går, även det till tiebreak. Brands bryter omgående har har både 0-3 och 2-5. Svensken minibryter tillbaka till 5-5. Tysken går fram till egen setboll, 5-6 och serve för Vinci. Då minibryter tysken igen och setet är borta. 
I avgörande set följs spelarna fram till 4 lika. Då skaffar sig svensken två breakbollar för första gången i setet. Han tar tillvara på den första. Han har med andra ord chansen att serva hem setet, vilket han också gör. 

Vet inte om vi skall kalla detta för comeback, för vilken gång i ordningen, för Andreas?! Senaste tävlingsmatchen var i DC-matchen mot Argentina i Kungliga Tennishallen i mars tidigare i år. För andra året i rad väntar ni Sverigeettan Robin Söderling. I fjor i semifinal i Båstad vann Robin i två raka set. Matchen spelas på onsdag. 

Trots att Filip Prpic vann första set mot italienaren Fabio Fagnini blev det förlust. Han föll med siffrorna 7-6 (9-7), 3-6, 4-6 på dryga två timmar.

Även Tobias Blomgren/Christian Lindell föll, efter att ha vunnit inledningsetet, mot polackerna Bednarek/Kowalczak med 6-3, 2-6, 7-10 (mtb).

Imorgon går, kvalvinnare, Ervin Eleskovic in i turneringen. Han möter en annan kvalvinnare i form av Jerzy Janowic från Polen. Även Christian Lindell, som har fått ett wc, går in i turneringen. Han ställs mot finnen Jarrko Nieminen.  Andraseedade Robert Robban Lindstedt/Horia Tecau möter imorgon Andreas Siljeström/Peter Luczak.

Robin på plats i Båstad

Sverigeettan och världsfemman Robin Söderling är på plats i Båstad, turneringen som han vann i fjor. Han går först in i andra omgången, då han får möta antingen Andreas Vinciguerra, som fått ett wc, eller tysken Daniel Brands. De möts på Centern på måndag.
Tredje svensk, också han in i turneringen efter ett wild card, är Filip Prpic. Han möter italienaren Fabio Fagnini, också det på måndagen.
Även Christian Lindell har fått ett wc. Han ställs mot finnen Jarrko Nieminen. 

I dubbel har Sverige med fyra par. Andraseedade är Wimbledonfinalisterna Robert Robban Lindstedt/Horia Tecau. De möter i sin första match Andreas Siljeström/Peter Luczak.
Tobias Blomgren/Christian Lindell, som fått ett wc, möter polackerna Bednarek/Kowalczak på måndagen. 
Fjärde paret är Carl Bergman/Filip Prpic som får ta sig an Golubev/Istomin.

Personbästa för Söderling

Robin Söderling har med den senaste rankingen kommit upp till plats 5. Han har med detta noterat sin bästa placering någonsin. Fem i topp består av i ordning Rafael Nadal (10745 poäng), Novak Djokovic (6905), Roger Federer (6885), Andy Murray (5155) och då Robin (4935).

Robin har de kommande månaderna följande placeringar att försvar, jämfört med i fjor:
Vinst i Båstad (250 poäng)
Tredje rundan i Hamburg (45 poäng). Denna tävling står han över i år
Kvartsfinal i Washington (90)
Första rundan i Masters i Cincinnati (10)
Kvarten i US Open (90)
Semi i Kuala Lumpur (90)
Semi i Peking (90)
Kvarten i Shanghai (180)
Semi i Stockholm (90)
Kvarten i Masters i Paris (180)
Semifinal i Mastersfinalen i London efter två vinster (400)

Närmast före på rankingen återfinns Murray med 220 fler poäng än Robin. Han skall dock försvara 1000 poäng från Montreol (som inte spelas i år), 360 från Cincinnati, 180 US Open, 500 Valencia, 90 Masters i Paris och 400 från Mastersfinalen.
Detta ger att Robin har 1515 poäng att försvara mot 2530 för skotten.

Värt att notera är att Federer har sin sämsta placering, nummer tre, sedan november 2003. Ett imponerande facit. Skall bli mycket spännande att se om han kom komma tillbaka eller om vi sett det bästa från denna gentleman?

Robert Lindstedt i par med Horia Tecua har uppnått sin bästa placering på rankingen någonsin efter finalen i Wimbledon. Vi återfinner paret på en finfin niondeplats. På plats nummer sex finns Simon Aspelin/Paul Hannley och plats 24 för Brunström/Rojer.

Lindstedt får vänta på sin Grand Slamtitel

Sextondeseedade Robert Lindstedt tillsammans med rumänen Horia Tecau förlorade sin första Grand Slamfinal i Wimbledon. Jurgen Melzer från Österrike som spelar i par med Philipp Pertzschner från Tyskland blev för svåra. De vann i raka set med 1-6, 5-7, 5-7.

Den Svenska DC-bloggen säger grattis till Robban & Co för en väl genomförd turnering. Härnäst väntar Båstad för Båstadgrabben, Lindstedt.

Så spelar Söderling under hösten

Sverigeettan Robin Söderling kommer att efter Båstad, som inleds om dryga veckan, spela i följande turneringar:
Toronto - Masters
Cincinnati - Masters
US Open - Grand Slam
Kuala Lumpur
Peking
Shanghai - Masters

Till detta kan vi förhoppningsvis lägga till både Davis Cupkvalet i Lidköping/september och If Stockholm Open i oktober.


Lindstedt i Grand Slamfinal

Sextondeseedade Robert Lindstedt tillsammans med rumänen Horia Tecau är i final i Wimbledon. De vann idag över argentinarna Chela/Schwank i tre raka, 4-6, 5-7, 2-6. I finalen på lördag väntar Jurgen Melzer från Österrike som spelar i par med Philipp Pertzschner från Tyskland.

Senast en svensk var i final i Wimbledon var 2008 då Jonas Björkman, tillsammans med Ullyett, föll. Han vann dock 2002, 2003 och 2004. Senste svenska Grand Slamvinsten kom 2007 då Simon Aspelin vann i US Open, i par med Knowle.

RSS 2.0