Ny Båstadsfinal för Robin efter stark vändning

Robin Söderling är klar för sin andra raka final i, Ski Star Swedish Open, Båstad. Detta efter ha vänt ett underläge till vinst mot spanjoren David Ferrer. Segersiffrorna skrevs till 4-6, 6-3, 6-2 på knappa två timmar.

Söderling började bra, men minst lika bra, startade spanjoren Ferrer. Redan i Söderlings andra servegame kommer han i underläge. Ferrer går upp till 15-40, med andra ord två breakbollar. Söderling räddar båda med stabilt servande, varav en via ess. Via nätkanten lägger Robin nästa poäng ut och ny breakboll. Robin har nästa poäng men Ferrer vinner den och första breaket är ett faktum. Även i nästa servagame hamnar Robin i svårigheter. Han räddar två breakbollar, varav den andra genom omspel då linjedomaren dömt ut poängen men huvuddomaren ändrat det. Så även i nästa servegame kommer det tre nya breakbollar. Robin räddar de alla. Till detta har Robin inte mycket att hämta i Ferrers servegame, vilket då leder till att setet är över.

Andra set ser annorlunda ut. Vi får nu se en svensk som spelar stabilt, med ett nytt lugn. Han vårdar varje poäng med en större omsorg. Till detta en spanjor som blir mer och mer frustrerar och allt mer trött.
I det sjätte gamet kommer då första möjligheten för svensken att komma åt Ferrers serve. Två breakbollar, 15-40, vid 3-2. Ferrer räddar båda. Han tar gamet. I nästa spanska servegame gör Ferrer tre enkla misstag och Söderling har ännu en breakboll. På den gör Ferrer dubbelfel och breaket är där, 5-3. Robin servar sedan hem setet blankt.

I det avgörande setet skaffar sig Robin en breakbollar i det tredje gamet, detta genom två makalösa dueller som Robin vinner båda. Han bryter. Nästa spanska servagame vinner Robin blankt, 4-1. Till detta får vi också se en svenska som servar mycket bättre. Vid 5-2 har Söderling egen serve. Han går fram till 40-0 och tre matchbollar. På den gör han ett ess.

Förra gången Söderling mötte Ferrer i Båstad (kvarten 2008) vann spanjoren i skiljeset. Idag var ordningen återställd.

I morgondagens final väntar ännu en spanjor. Det är Nicolas Almagro, seedad fyra/rankad 20. De har mötts fem gånger (fyra i fjol och en i år) med knappt försprång till svensken (3-2). På grus leder spanjoren med 1-2. Den enda segern kom i fjor i Båstad. Senaste mötet, i Madrid, tidigare i år vann Almagro i två raka.
Klockan 14.00 är det dags.

Sverige har ytterligare en i final imorgon. Det är hemmasonen Robert Robban Lindstedt tillsammans med Horia Tecau som möter italienarna Seppi/Vagnozzi. De gick till final efter det att Bracciali/Starace lämnat w.o.
Klockan 12.00 är det denna final.

I Mercedes Cup i Stuttgart förlorade andraseedade Johan Brunström/Michal Mertinak i kvarten mot Schwank/Berlocq med 4-6, 6-7 (5-7).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0