Förlust för Siljeström & Co

Andreas Siljeström är kvar i Japan, denna veckan i Yokohama och Challenger. Tillsammans med Peng är paret tredjeseedade. Tyvärr förlust åter igen i första omgången, denna gång i en jämn och tät tillställning mot Klein/Margaroli med 6-7(2), 7-6(5), 6-10 på drygt 1,5 timma. 



Davis Cup kan bli VM i tennis 2019

Det Internationella Tennisförbundet (ITF) annonserade idag ut ett förslag som innebär att det nuvarande upplägget i World Group ersätta med en finalvecka, ett slutspel, i slutet av november, Davis Cup blir till ett Världsmästerskap. 

Tanken är att de sexton bästa länderna samt två inbjudna länder möts i ett gruppspel som leder fram till kvartsfinaler, semifinaler och final.
Varje match består av två singlar och en dubbel. Varje match i bäst av tre set. 

Även de årliga play-offmatcherna (8 stycken) är tänkta att spelas under samma vecka.  Vinnarna i respektive match är klara för nästa års slutspel. 
 
Beslut om denna förändring tas i augusti i Orlando, USA. 

Det blir ingen förändring i grupp 1, 2, 3 och 4. 

Förändringen föreslås från och med 2019. Första slutspelet kan då bli verklighet 18-24 november. Spelort är i dagsläget oklart. 






Siljeström borta

Andreas Siljeström i par med Peng föll redan i första omgången i Kyoto mot hemmaspelarna Soeda/Uchiyama med 2 x 4-6 på en timma. 

Lindstedt kämpar vidare

Trots ständiga skadekänningar spelar Robert Lindstedt vidare, denna vecka Delray Beach, USA. Återigen tillsammans med kroaten Skugor. Tyvärr efter bra spel med kroaten i år med kvarten, kvarten, ut i första och ännu en kvart blev det ikväll uttåg omgående. Kanadensarna Polansky/Shapovalov vann med 6-4, 3-6, 2-10. 

Elias Ymer var anmäld denna veckan till ATP-spel i Marseille men kom aldrig till spel. Nästa veckan är han uppsatt till spel i Indian Wells Challenger. 
Vi har ingen uppgift om yngre broder Ymer och fortsatt spel framöver. 

Andreas Siljeström spelar Challenger i japanska Kyoto tillsammans med Peng. Paret är fjärdeseedad. 




Snabb sorti för Mikael

Ymer Jr förlorade kvartsfinalen mot tysken Moraing med 2 x 2-6 på 53 minuter. 
Det var en sådan dag för Skarasonen när inte mycket fungerade. Han hade inte enda breakboll och vann endast 39% av poängen (34 av 8&).

Han inkasserar dock 18 poäng och kommer att avancera cirka 30 platser på rankingen till någonstans runt 350 när den nya rankingen ges ut på måndag. 


Siljeström/Elgin föll oxå i kvarten. Oliveira/Sakharov vann med 6-3, 7-6(4), 4-10. 


Ymer i kvarten

Mikael Ymer är klar för kvartsfinal i Cherbourg efter vinst med 2 x 6-4 över Sakharov (rankad 160 jämfört med Ymer Jr 394). 

Imorgon väntar tysken Moraing (174) som idag vNn över toppseedade hemmahoppet Simon (64). Matchstart klockan 13.30. 

Lindstedt och Skugor föll dock i kvarten i New York mot det helamerikamska paret Harrison/Johnson med 1-6, 7-6(4), 7-10. 


Nattsuddande vändning av Ymer Jr

Mikael Ymer vände underläge i set och tapp omgående i inledningen av andra till en rafflande och tung seger i första rundan i Challengern i Cherbourg. 
Hemmasonen Hoang besegrades med 3-6, 6-4, 7-6(7) på 2,5 timma.

Klockan stod på strax efter 01 inatt när segern bärgades. 

Ymer räddade 10 av 14 breakbollar. Fransmannen 4 av 8. Mest avgörande var att Ymer räddade 7 av 8 breakbollar i avgörande set. 

I andra rundan väntar nu ännu en fransman, antingen Sakharov (160) eller åttondeseedade Hemery (152). Matchen spelas imorgon torsdag. 

Fjärdeseedade Siljeström/Elgin vann sin match i första omgången över Junaid/Matsui med 7-6(4), 6-3. 

I New York, ATP, vann även här det fjärdeseedade paret, denna Lindstedt/Skugor över Ebden/Young med 6-1, 6-4 på knappt en timma. 


Mikael Ymer tillbaka

Efter två kvalvinster i Challenger i franska Cherbourg, över ryssarna Davydenko (rankad 1238) och Karatsev (518) väntar imorgon fransosen Hoang (256) som fått ett wild card. 

Andreas Siljeström spelar dubbel tillsamman med ryssen Elgil i samma turnering. Paret är fjärdeseedade. 

Robert Lindstedt spelar ATP250 i New York tillsammans med kroaten Skugor. 

Tanken var att Markus Eriksson skulle spelat även nästa vecka Future i Spanien. Men efter flera veckor nu utan att han fått spelet att fungera återvänder han till Göteborg för träning istället. Vi ser honom nästa om dryga veckan i Egypten. 


Ymer ute x 2

Elias Ymer försvann idag både ur singelturneringen och dubbeln i Challenger i Budapest. 
I kvarten mot åttondeeedade Milojevic föll den fjärdeseedade svensken med siffrorna 6-7(7), 3-6 på knappt två timmar. 
Någon timma var han tillbaka på bana 1 tillsammans med Andreas Siljeström. Förlust igen. Denna gång mot toppseedade Draganja x 2 med 4-6, 3-6 på dryga timman. 

I Sofia föll Robert Lindstedt och Daniel Nestor mot fjärdeseedad Haase/Middelkoop med 5-7, 7-5, 4-10. Detta efter att ha tvingar fram ett avgörande matchtiebreak efter att ha räddat två matchbollar i andra set vid ställningen 4-5 och 15-40. 


Det blir Kungliga Tennishallen

Precis vad Svenska DC-bloggen skrev här om dagen blir det anrika Kungliga Tennishallen på Lidingövägen i Stockholm som står som värd för nästa Davis Cupmatch mot Portugal 6-7 april. 
Arenan tar 3500 åskådare. Singel x två startar preliminärt klockan 17.00 på fredagen och lördagens spel klockan 13.00. 
Biljettsläpp på fredag. 

Vinnaren i denna match får spela play-off om plats i World group 14-16 september. Sett till nuvarande ranking väntar då en av följande länder (inklusive om det blir hemma- eller bortaplan för Sverige):
- Nederländerna (på bortaplan) 
- Storbritannien (hemma)
- Australien (hemma)
- Schweiz (borta)
- Kanada hemma)
- Serbien (hemma)
- Argentina (bortaplan)
- Tjeckien (bortaplan)

Mer om det om det blir aktuellt efter matchen i april. 





Ymer Sr vidare x 2

Först under eftermiddagen lämnade motståndaren Kolar från Tjeckien wo. 

Några timmar senare var det kvartsfinal i dubbeln tillsammans med Siljeström. Vinst över fjärdeseedade Junaid/Matsui med 2 x 6-4. I semin imorgon väntar toppseedade Draganja x 2 från Kroatien. 

Innan dess spelar Elias kvartsfinal i singel mot åttondeseedade Milojevic, rankad 182. 

Robert Lindstedt spelar tillsammans med kanadensaren Popsil i Sofia, ATP 250. 
Vinst i första rundan över Erlich/Petzschner med 3-6, 7-6(5), 10-5. 


Sverige VS Portugal

Efter den sköna svenska vinsten över Ukraina väntar Portugal på hemmaplan 6-7 april. 

Lagen har aldrig mötts därför var det lotten som avgjorde var matchen skall spelas och den vann då Sverige. 
Vinnaren av denna match i omgång 2 i grupp 1 Europa/Afrika får spela play-off till World Group 14–16 september. 

Vi tittar de portgisiska spelarna som finns att tillgå. Under 2017 spelade Joao Sousa, rankad 68 i singel/185 i dubbeln. 28-åringens DC-facit är sedan debuten 2008 19 vinster/11 förluster i singeln och 7/7 i dubbeln. 
Gastao Elias, 27 år, rankas just nu 115 i singel/272 i dubbel. I DC och singel är är siffrorna 6 vinster/8 förluster. Dubbeln her 7/10. 
Vi ser även 29-åringe Pedro Sousa, 126. 2006 gjorde han debut i Davis Cup. Vinster är 8 i singel och 2 förluster. Siffrorna i dubbeln är 1/0 i dubbeln. 
24-årige Joao Domingues, 193 i singel/825 i dubbeln. 3 vinster i singel ser vi. Forfarande har han inte spelat någon levande singel i Davis Cup sedan debuten 2015. 
Femte namnet som spelade i fjor var Frederico Ferreira Silva, 22 år. Ranking 359. Singelfacit 3/2 och dito i dubbeln 1/0. 

Av texten ovan kan vi konstera att Portugal har tre spelare bättre rankad jämfört med bäste svensk, Ymer Sr med ranking 138. 

När Portugal själva har fördel av hemmaplan väljer landet grus, både vad gäller spel inomhus som utomhus. Alltid. 

Vi tittar även på var Sverige väljer för arena. Det är fortfarande oklart vad matchen spelas. Säkerligen har det Svenska Tennisförbundet sin tanke klar om ort, arena och underlag men den är inte officiell än, så vi tar oss friheten att spekulera. 
Hemmamatcher under årets fyra första månader de senaste tio åren har varit i Örebro (2015 i Idrottshuset), Malmö (2009 och 2014 i Baltiska Hallen), Borås (2011 i Boråshallen) och Stockholm (2010 i Kungliga Tennishallen). 

Samtliga gånger har det varit inomhusspel. 

Det hade varit intressant och mycket bra ur en sportslig vinkel att förlägga matchen till Stockholm och Kungliga Tennishallen. Mycket bra med tanke på dess starka anor och framför allt till arenans betydelse för bröderna Ymer. Båda två spelar oftast väldigt bra just i denna hall, båda vill även spela just i Kungluga. Det har vi sett ett flertal tillfällen under de senaste årens Stockholm Open. 
Den Svenska DC-bloggen satsar en peng på att valet blir Kungliga i april och underlaget en snabb inomhusmatta, som är det som passar portugiserna allra minst. 

Den Svenska DC-bloggen återkommer i ämnet snart igen. 









Elias vinnare i Budapest

De svenska landslagsspelarna från Davis Cup i helgen spelar även denna veckan med undantag för Mikael Ymer som vilar. 

Äldre broder Ymer ser vi i ungerska Budapest för Challenger. 
Vinst ikväll i första rundan över hemmaspelare Peter Nagy, rankad 536 jämfört med svenskens 138, som fick ett wild card till turneringen. Segersiffrorna skrev vi till 6-3, 6-2 på exakt en timma. 
Dubbelbreak i första set upp till 5-1 innan Elias tappade sin enda serve i matchen och sedan kunde serva hem setet. Dibbelbreak även i andra innan han avgjorde på första matchbollen. På torsdag väntar Kolar, 223, i andra omgången. 

Vi får även se ett mycket intressant dubbelpar i Ungern. Det ör Elias som spelar tillsammans med Andreas Siljeström imorgon onsdag. Kanske ser vi ett nytt svenskt DC-par?

På Mallorca spelar Markus Eriksson Future. Första rundan imorgon. 

Upp ett par snäpp bland nivåerna för att se vad Robert Lindstedt har för sig. Han spelar denna veckan i Bulgarien, ATP 250, tillsammans med kanadensaren Nestor. Erlich/Petzschner i första, imorgon. 


Ymer Jr hjälte när Sverige vinner

Mikael Ymer bröt ner Artem Smirnov lugnt och metodiskt i den avgörande singeln. 
Vinst med  6-4, 6-2 på 1 timma och 40 minuter.

Vinst i landskampen med 3-2. 

Ymer J bröt Smirnov serve fram till 3-2 efter att ukrainaren lagt en forehand lång. Ymer har sedan ännu en breakboll att gå fram till 5-2. Smirnov räddar den och får istället fram en egen breakboll vid 4-3. Ställningen blir helt plötsligt 4-4. Snabba vändningar. Vi får se ännu en snabb vändning. Ymer går fram till tre breakbollar vid 0-40 i nästa gem. Smirnov räddar en innan Ymer avgör en forehand i krysset som Smirnov lägger lång. 
Chans att serva hem för svensken. Underläge dock med 0-30 innan han vänder och vinner fyra raka poäng. Avgörs när Smirnov lägger en backhandkross bred. 52 minuter tog det. 

Andra set inleds mycket bra ur svensk synvinkel. Ymer Jr bryter fram till 1-0 på tredje breakbollen när Ymer passerar Smirnov vid nät. Trots 30-0 i svenskens nästa servegem, via två dubbelfel, tappar han sin serve när han lägger en forehand bred på andra breakbollen, 1-1. 
Smirnov serbar sig fram till 1-2. Då börlar Ymer än mer metodiskt spela lugna poäng utan stress. Han väntar ut Smirnov. På det sättet vinner han 12 av de 14 kommande poängets och går fram till 4-2. 
Hon fortsätter bolla ut Smirnov, låter motståndaren stå för misstagen. Så smart spelat. Två nya breakbollar till 15-40. Den går lång. Ymer har 5-2 och egen serve. 
Han spelar sig fram till 40-30, matchboll, efter smash. Smurnov räddar den efter en bred forehand. Ny matchboll när Smirnov lägger forehand lång. Bred av Smirnov på den efter duell, Ymer sträcker armarna i luften. 
Laget sjunger, kapten Hedsberg är obesegrad som förbundskapten!

Nu väntar Portugal på hemmaplan i april. Mer om det inom kort.






Stakhovsky gör dagens insats

Elias Ymer förlorar mot Sergiy Stakhovsky med 4-6, 4-6 på drygt 1,5 timma. 

Stakhovsky var matchen igenom ett nummer för stor för Ymer Sr idag. Han hade ett helt annat flyt i spelet jämfört med matchen mot Elias i Challenger för dryga veckan sedan och även jämfört med fredags singel mot Ymer Jr. 

Avgörandet i första set kommer när Elias gör tre(!) dubbelfel i ett och samma gem. Stakhovsky bryter fram till 2-3. Han håller sedan setet i ett järngrepp. Går fram till 40-0, tre setbollar vid 4-5. Avgör med ett ess. 37 minuter tig det. 
I andra set, tredje gemet räddar Ymer två breakbollar. Han reder ut det men lever farligt. I nästa gem kommer chansen. Ymer har två breakbollar, första två på hela matchen. Lyckas inte ta tillvara på någon. Som en reaktion på det tappar Ymer fokus för ett par sekunder. Vipps, ukrainaren skaffar sig breakboll trots två gembollar innan dess. En forehandkross på nätkanten som seglar ut ger 2-3. Vid 4-5 och 30-30 får Elias ett ypperligt tillfälle. Mitt i banan, bollen kommer med dålig längd och hög. Ymer lägger den djupt i nät. 40-30, en matchboll. Stakhovsky rusar fram på sin andraserve och Ymer hinner inte med. Bollen hamnar i nät. 

Första idag vinst över tre set i dubbeln och nu över två set mot Ymer. Inga tecken på trötthet hos Stakhovsky, där inte. Han såg helt annorlunda ut jämfört med i fredags. 

Nu väntar en helt avgörande femte match mellan Mikael Ymer (rankad 396) och Artem Smirnov (505). Det blir en kamp det. 
Den enda av det två som spelar en direkt avgörande match i singel är Ymer Jr. 2015 vann han den i fem set över dansken Sigsgaard även det på bortaplan.







Eriksson/Siljeström föll

Det svenska paret förlorade deras första Davis Cupdubbel tillsammans mot rutinerade Stakhovsky/Molchanov med 6-7(4), 6-4, 2-6 på drygt två timmar och en kvart. 

Första set börjar ukrainarna mycket mer på tårna än svenskarna. Tre brrakbollar omgående i Siljeströms serve. Räddar samtliga och vinner gemet med ett ess. Eriksson i trubbel i sitt första servegem. Tapp där till 1-2. Eriksson i trubbel igen i nästa servegem. Räddar två breakbollar innan Siljeström kan göra en reflexräddning vid nät som blir till en stoppboll, 3-4. 
Molchanov i trubbel i sitt servegem. Sverige upp till en breakboll efter smash av Eriksson. Stakhovsky räddar den på samma sätt, genom en distinkt smash. Eriksson briljerar sedan vid nät tre gånger om och får fram en till chans. Stakhovsky räddar sedan poängen när han är påväg åt andra hållet vid nät. Något udda poäng. En smash i korridoren avslutar sedan gemet till 3-5. Siljeström håller liv i setet fram till 4-5. Chans att serva hem det sedan för Ukraina. Men svenskarna vill annat. Sverige fram till 15-40 i Stakhovskys serve. På den gör han ett dubbelfel. 5-5. Eriksson sedan i trångmål igen i sin serve. Under med 15-40, två breakbollar. Svenskarna räddar båda och Eriksson smashar en snygg poäng vinklad och otagbar från mitt i plan till 6-5. Setet sedan till tiebreak. 
Eriksson är laddad, lika så Molchanov. Övriga två ser loja ut. Kan det vara nerverna? 
När Siljeström lägger en poäng i nät Minibryter ukrainarna till 2-3. När Siljeström i serve tappar till 3-6 innebär det 3 setbollar. En retur på nätkanten och in innebär en räddad. Stakhovsky vinklar sedan sin förstaserve så Siljeström bara får ramen på bollen och setet borta på exakt en timma.  

Svenskarna, fram för allt Eriksson, är på tårna direkt på andra. Fram till 15-40 i Molchanovs serve. Räddar dessa plus en till. När Siljeström gör en läcker undanläggning innebär det fjärde breakboll. Dubbelfel på den. Markus räddar en breakboll i sitt nästa servegem och håller undan till 2-0. 
Två chanser till för Sverige att bryta i nästa servegem när Stakhovsky servar men han håller undan, 2-1. 
Paren följs åt fran till 5-4 och möjlighet för Markus att serva och ta matchen till ett avgörande set. Han gör det, blankt. Retur i nät av Stakhovsky, setet till Sverige på 44 minuter. 
Avgörande set har en klar tendens. Ukraina håller serven något enklare än Sverige. Eriksson är den som mest briljerar på plan. Siljeström har inte riktigt spelet med sig. Vid 2-3 kommer avgörandet. En loj Siljeström på returen lägger han lång vilket innebär 30-40, brreakboll i hans serve. Sedan ser vi något egendomligt. Båda svenskarna är på när. en lobb kommer, Eriksson backar och backar och backar. Han inser alldeles för sent att bolen kommer att gå in precis innanför baslinjen. Bollen studsar då på honom och breaket är där, 2-4. Molchanov ger Ukraina 2-5. Eriksson till serve, går stabilt fram till 40-0. Tappar sedan fyra raka poäng, Ukraina har matchboll. Siljeström bryter snyggt in på returen och räddar den. Ny matchboll, nummer två, när Stakhovsky lägger bollen mellan spelarna vid nät, den touchar på Andreas racket och seglar ut. På den stormar Eriksson fram efter serve men bollen kommer för långt ner och han placerar den i nät. Matchen förlorad, arenen kokar. 

Ställningen är nu 2–1. Singel väntar mellan Elias Ymer och Sergiy Stakhovsky. 



Byte i Ukraina

Ukraina gör ett byte inför dagens inledande dubbelmatch. Krutykh får lämna plats till förmån för Stakhovsky. Han spelar tillsamms med Molchanov. Sju gånger har detta par spelat ihop i Davis Cup, varav fyra gånger med vinst. En av förlusterna kom mot Brunström/Lindstedt för fem år sedan i samma arena som idag. 

Sveriges par är intakt: Markus Eriksson spelar för första gången med Andreas Siljeström vid sin sida. 

Klockan 12 börjar matchen 


Tankar kring det nya upplägget

Efter helgens vackra seger i Davis Cupmötet i och över Ukraina tänkte den Svenska DC-bloggen analysera det nya upplägger för grupp 1 och 2 med tresetsmatcher, spel på två dagar, att landskampen avgörs på två dagar och att varje land får nominera fem spelare. 
Vi välkomnar förändringarna. 
I bäst av tre set måste spelarna vara på tå från första boll i första set. Det finns inte tid till, eller blir svårare, att reparera en mindre lyckad inledning av matchen. 
Till det skapar spel över två dagar, istället för tre, ett intensifierat tempo i landskampen och det betydligt. Det märktes även och gav en extra nerv till spelet när ukrainaren Stakhovsky först byttes in till lördagens första match; dubbeln. Sedan fick vi se honom med en gång efter, i match nummer fyra, mot Elias Ymer. Utdelningen blev mycket god för ukrainaren. På 3+2 set utjämnade han landskampen från svenskt 2-0 till 2-2. 
Att förbundskaptenerna har möjlighet att ta ut fem spelare istället för fyra ser vi oxå som positivt. Då finns möjligheten att ta ut ett renodlat dubbelpar. 
Vi hoppas att detta nya tänk är här för att stanna, helt klart. 

Ymer Sr gjorde jobbet

Det blev ingen lyckad födelsedagspresent för Ukrainaren Artem Smirnov på hans 30-årsdag. 
Sverigeettan Elias Ymer vann komfortabelt och stabilt med 6-2, 6-3 på drygt en timma. 

Elias tappade sin serve omgående när han lägger bollen djupt i nät, fram till 0-2. Hans sikte framför allt på forehand var inte inställt. Då vaknade svensken. Vann stabilt åtta raka gem fram till 2-0 i andra set. Smirnov sprattlade till  och kvitterade innan svensken återigen ryckte fram till 5-2. Servade sedan för matchen vid 5-3. Avgjorde på andra matchbollen när Ymer stormar fram på nät, Smirnov hinner inte med, han snubblar fram för att tacka för matchen. 
Hela svenska laget jublar på bänken. 

Sverige leder med 2-0.

Imorgon klockan 12 är det dags för dubbel. Sverige har anmält Eriksson/Siljeström och Ukraina Krutykh/Molchanov. 
Fram till en timma innan matchstart kan förbundskaptenerna ändra sin uppställning. 



Överraskande seger till Ymer Jr & Sverige

Davis Cupmatchen mellan Ukraina och Sverige har inletts med singelspel mellan Ymer Jr, rankad 396, och Ukrainas etta Stakhovsky, 113. I den fullsatts arenan råder det en bra stämning bland de 750 åskådarna. 

Mikael vinner överraskande denna första viktiga match med 7-6(6), 6-2 på knappt två timmar. 

Efter att Stakhovsky styrt spelet i första set fram till 4-4 och breakbollar till Ymer vände svensken mer och mer på det hela. Mikael lyckas inte ta tillvara på dessa möjligheter och setet går senare till tiebreak. 
Svensken har innan dess räddat två egna breakbollar i det fjärde gemet. 
Där får han ett minibreak till 3-1 som han aldrig släpper. Avgör med en läcker lobb på en framrusande ukrainare. 
I andra set så bryter han omgående och har bud, två breakbollar, att gå fram till 5-1. Istället 4-2 men det blir inte mer spännande. Bryt igen och avgörande med en duell som Stakhovsky förlorar med att lägga poängen i nät. 
Stakhovsky går ner sig mentalt efter förlust i tiebreak. Det märks tydligt att han inte var på plats mentalt. 

Skrällen är ett faktum och Sverige leder överraskade med 1-0. 

Nästa match är mellan Smirnov och Ymer Sr.









Ymer Jr inleder

Som väntat ställer Sverige upp med bröderna Ymer i singlarna och Eriksson/Siljeström i dubbeln. 
Vi ser heller inte någon Dolgopolov i uppställningen utan istället en formstark Smirnov, rankad 505, som gick till final i en Future i helgen. 

Vi pratar alltså Davis Cupmatchen mellan Ukraina och Sverige som inleds imorgon klockan 16.00. 

Första singeln imorgon blir mellan Mikael Ymer och Sergiy Stakhovsky följt av Elias mot Artem Smirnov. 
I dubbeln på lördag är Krutykh/Molchanov anmälda för Ukraina. 
Därefter följer Elias mot Stakhovsky och sedan Smirnov mot Mikael. 

Vi nådde förbundskapten Hedsberg. Han berättade att bröderna Ymer varit lite vassare på träningen i veckan. Det i kombination med att båda spelat några fler matcher i år, därför får Ymer x två inleda imorgon. 
Siljeström och Eriksson spelar dubbel nästa vecka och har bäst ranking i laget. Dock funderar han på olika kombinationer, allt beroende på hur fredagens singlar går. 
Vidare berättar han att känslan från början av veckan vad gäller studsen på bollen består. Han är medveten om att det kommer bli tufft, Ukraina har ett bra lag och att de har valt underlag för att passa deras spelare. HN avslutar med att laget skall försöka hitta en väg. 

Tittar vi till inbördes möten så är det ett: Ymer Sr vinst över Stakhovsky för drygt en vecka sedan i franska Rennes. 
En kuriosa är att Erikssons första vinst i Davis Cup kom just i denna arena mot Molchanov 2013. Nu möts dom igen, i dubbeln på lördag. 

Ukraina alltså utan två (Dolgopolov och Marchenko) av sina två högst rankade singelalternativ och till det en bräcklig Stakhovsky gör helt plötsligt Sverige till knapp favorit till seger i landskampen. 
Med samtliga tre ovanstående i laget hade en svensk chans till seger varit säg 10%. Nu ökar den till säg 60%.

Imorgon klockan 16 är det dags. 
Den Svenska DC-bloggen ger som vanligt förstaklassiga rapporter från hela landskampen. 







RSS 2.0