Sverige VS Portugal

Efter den sköna svenska vinsten över Ukraina väntar Portugal på hemmaplan 6-7 april. 

Lagen har aldrig mötts därför var det lotten som avgjorde var matchen skall spelas och den vann då Sverige. 
Vinnaren av denna match i omgång 2 i grupp 1 Europa/Afrika får spela play-off till World Group 14–16 september. 

Vi tittar de portgisiska spelarna som finns att tillgå. Under 2017 spelade Joao Sousa, rankad 68 i singel/185 i dubbeln. 28-åringens DC-facit är sedan debuten 2008 19 vinster/11 förluster i singeln och 7/7 i dubbeln. 
Gastao Elias, 27 år, rankas just nu 115 i singel/272 i dubbel. I DC och singel är är siffrorna 6 vinster/8 förluster. Dubbeln her 7/10. 
Vi ser även 29-åringe Pedro Sousa, 126. 2006 gjorde han debut i Davis Cup. Vinster är 8 i singel och 2 förluster. Siffrorna i dubbeln är 1/0 i dubbeln. 
24-årige Joao Domingues, 193 i singel/825 i dubbeln. 3 vinster i singel ser vi. Forfarande har han inte spelat någon levande singel i Davis Cup sedan debuten 2015. 
Femte namnet som spelade i fjor var Frederico Ferreira Silva, 22 år. Ranking 359. Singelfacit 3/2 och dito i dubbeln 1/0. 

Av texten ovan kan vi konstera att Portugal har tre spelare bättre rankad jämfört med bäste svensk, Ymer Sr med ranking 138. 

När Portugal själva har fördel av hemmaplan väljer landet grus, både vad gäller spel inomhus som utomhus. Alltid. 

Vi tittar även på var Sverige väljer för arena. Det är fortfarande oklart vad matchen spelas. Säkerligen har det Svenska Tennisförbundet sin tanke klar om ort, arena och underlag men den är inte officiell än, så vi tar oss friheten att spekulera. 
Hemmamatcher under årets fyra första månader de senaste tio åren har varit i Örebro (2015 i Idrottshuset), Malmö (2009 och 2014 i Baltiska Hallen), Borås (2011 i Boråshallen) och Stockholm (2010 i Kungliga Tennishallen). 

Samtliga gånger har det varit inomhusspel. 

Det hade varit intressant och mycket bra ur en sportslig vinkel att förlägga matchen till Stockholm och Kungliga Tennishallen. Mycket bra med tanke på dess starka anor och framför allt till arenans betydelse för bröderna Ymer. Båda två spelar oftast väldigt bra just i denna hall, båda vill även spela just i Kungluga. Det har vi sett ett flertal tillfällen under de senaste årens Stockholm Open. 
Den Svenska DC-bloggen satsar en peng på att valet blir Kungliga i april och underlaget en snabb inomhusmatta, som är det som passar portugiserna allra minst. 

Den Svenska DC-bloggen återkommer i ämnet snart igen. 









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0