Missade matchbollar för Robin

Det är färdigspelat för Robin Söderling i Cincinnati i USA. Han föll knappt mot tysken Philipp Kohlschreiber med 6-7 (4-7), 7-5, 6-7 (8-10). Matchen tog knappt två och en halv timma.

I första set så hade Robin en breakboll emot i sig inledningen men höll emot. Vid 6-5 och serve för tysken så får Robin fram en setboll utan att knipa åt. Det leder fram till tiebreak. Efter sammalagt fem minibreak så får istället tysken två setbollar vid 4-6. Han tar vara på den första och setet är förlorat.
Tre räddade breakbollar och att ta tillvara sin enda var melodin för Robin i andra set och vinst med 7-5.
I avgörande set så räddar han två breakbollar och spelarna följs åt fram till ännu ett tiebreak. Tysken går fram till sin första matchboll vid 6-5, på den gör han ett dubbelfel. Robin minibryter igen och får matchboll och dessutom egen serve. Men tysken har inte gett upp, han vinner den bollen. Söderling vinner nästa och får ny matchboll vid ställningen 8-7. Tysken slår då ett ess, 8-8. Vinner även nästa poäng och får ånyo en matchboll. Han minibryter Robin igen och mathcen är förlorad.
En match precis i publikens smak. Tennis när den är som bäst och som mest grym. Tråkigt för Robin.

Kvällen fortsatte sedan i samma tråkiga stil. Först försvann femteseedade Jonas Björkman/Kevin Ullyett mot hemmalirarna Mardy Fish/John Isner med 6-7 (4-7), 6-7 (14-16). Efter det var det roliga slut även för Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen mot Erlich/Ram från Israel. De föll med 6-3, 6-3, 10-12 (mtb).

Erlich/Ram verkade vara i gott slag. För samma kväll slog de ut Aspelin/J Murray 3-6, 3-6 i kvarten.

Tänk fyra svenskmatcher på en dag och inte en seger.

Regn igår

Femteseedade Jonas Björkman/Kevin Ullyett hann spela och förlora första i tiebreak med 7-4 mot hemmalirarna Mardy Fish/John Isner innan regnet satte stopp för tillställningen.
Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen hann med ett game i sin match mot Erlich/Ram från Israel innan den fick avbrytas av samma orsak. Båda dessa matcher är i andra omgången. Nytt försök ikväll.

Klockan 18 på bana 3 idag så är det åttondelsfinal för Robin Söderling. På andra sidan nätet står tysken Philipp Kohlschreiber. Efter den drabbningen spelar Björkman/Ulyett klar sin avbrutna match från igår.
Skulle de vinna den så väntar fjärdeseedade Bhupathi/Knowles inatt på Grandstand.

Lindstedt/Nieminen slutför sin match efter Bjösse & Co's första på bana 3.

Två dubblar ikväll

I kväll/natt spelas det två dubbelmatcher i USA med svenskintresse. Jonas Björkman/Kevin Ullyett (seedad 5) spelar mot hemmaspelarna Mardy Fish/John Isner. Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen får ta sig an Erlich/Ram från Israel.

Robredo avklarad

Robin Söderling är klar åttondelsfinalen i Cincinnati efter en övertygande seger över tolfteseedade spanjoren Tommy Robredo. Vinsten skrevs till 7-6 (8-6, 6-4 på drygt 1,5 timmar. Båda spelarna spelade bra, stabilt servande och hade ett fint rörelseschema.
I morgondagens åttondel väntar Philipp Kohlshreiber från Tyskland. I deras två tidigare möten har tysken vunnit båda. Senast var för ett par månader sedan på gräset i tyska Halle.

Aspelin/J Murray vann över sjundeseedade Damm/Vizner från Tjeckien med 6-3, 7-6 (7-5).

Tolften matchen o Clement kvitterade

Thomas Johansson föll mycket tungt i Cincinnati. Fransmannen Arnaud Clement visade sig vara en allt för svår uppgift för Thomas. Förlustsiffrorna skrevs till 6-7 (4-7), 7-6 (7-5), 3-6 på drygt två och en halv timma. 
Thomas inledde bäst. Han bröt fransmannens serve och gick fram till 5-3 och setboll i Clements serve. Han skaffade sig yttreligare en i nästa egna servegame men fransmannen räddade även den och kvitterade. Setet gick till tiebreak. Här minibreakar Thomas och håller fram till 4-2 och egen serve. Han vinner sedan inte fler bollar i det tiebreaket och därmed är setet förlorat.
I andra räddar han sammanlagt 4 breakbollar och får fram ännu ett tiebreak. Det går bättre och han vinner det och setet. I avgörande orkar han inte stå emot och tappar sin serve två gånger och bryter bara Clements en gång. Setet och matchen är förlorad.

Det var deras tolfte möte och det är nu helt jämnt i statistiken, 6-6.

Thomas har det något tungt nu, han vinner inte många matcher. Men hardcourtsäsongen, som skall vara Thompas bästa, fortsätter i ett par månader till.

Nu väntar uppladdning inför OS i Peking för Thomas. De olympiska spelen inleds 11 augusti. Där blir det både singelspel och dubbel tillsammans med Simon Aspelin.

Andra för Robin, Thomas går in

Thomas Johansson möter idag på bana 3 klockan 17 den svårspelade Arnaud Clement (rankad som nummer 70) från Frankrike.Han fick ett "lucky looser" in i turneringen. Dessa gentlemen har mötts inte mindre än elva(!) gånger på touren sedan första mötet i Båstad 1998. Thomas (60) har ett litet övertag med 6 segrar. Fem styckan av Thompas segrar har kommit på "hard".  

Som tredje match på Grandstand, runt 22, tar sig Söderling (45) an tolfteseedade spanjoren Tommy Robredo (16) i den andra omgången. Detta är tredje mötet dem emellan. Robin har vunnit två. Dock så vann spanjoren deras senaste möte i våras på gruset i Monte Carlo.

Aspelin/J Murray spelar också de i andra omgången idag. De möter Damm/Vizner från Tjeckien. Bana 4 runt midnatt är det som gäller.

Söderling dominerar, Bjösse borta

I Cincinnati vann Robin Söderling över fransmannen Julien Benneteau för förkrossande 6-0, 6-3. Detta var deras tredje möte och första segern på kontot för Robin. Tre break i första, två i andra och hållen serve talar för sig själv. Enda gången Robin hamnade under press var i första set vid ställningen 3-0 och egen serve. Fransmannen får då fram två breakbollar vid 15-40, men även det reder Söderling upp. Nu väntar tolfteseedade spanjoren Tommy Robredo i andra.
 
I exakt samma turnering för ett år sedan mötte Jonas Björkman amerikanen Ginepri och förlorade i två raka. Lika illa gick det nu. Han föll med 0-6, 6-7 (5-7). 

I dubbelturneringen vann Aspelin/Jamie Murray över Bopanna/Cerretani med 7-6 (7-5), 6-2. 

Ikväll börjas det

ATP Masters Series har åkt vidare till Cincinnati i USA.
Ikväll så spelar Robin Söderling ställs mot fransmannen Julien Benneteau. Bana 3 runt klockan 19 smäller det.
 
Jonas Björkman, som tog sig in i huvudturneringen via två kvalsegrar spelar mot amerikanen Ginepri. De möttes för exkat år sedan i samma turnering, då vann Ginepri i två raka set. Det är deras enda möte på touren.
Det blir också den tredje amerikanen på tre dagar för Bjösse. Grandstand som tredjematch, runt 22 är det som gäller.

I dubbelturneringen spelar Aspelin/Jamie Murray mot Bopanna/Cerretani. Bana 4 runt tio ikväll är det som gäller.

Cincinnati nästa ATP Masters Series

Upptakten inför US Open i slutet av augisti fortsätter. Nu är det Cincinnatis tur.
Robin Söderling ställs mot Julien Benneteau från Frankrike. Två matcher har de spelat och båda har gått till fransmannen. Senaste gången var i maj månad på Roland Garros.
Thomas Johansson får ta sig an niondeseedade Stanislas Wawrinka från Schweiz. De har inte mötts tidigare.
Jonas Björkman vann sin första kvalmatch och ställs i kvalfinal mot Rajev Ram från USA.

I dubbel spelar följande "svenska" par:
Jonas Björkman/Kevin Ullyett (seedad 5) står över första omgången.
Simon Aspelin/Jamie Murray möter Bopanna/Cerretani.
Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen får spela mot Levine/Young från USA.

Ut i kvarten för Bjösse och Kevin

Jonas Björkman/Kevin Ullyett förlorade i kvarten Toronto mot Hanley/Kerr från Australien. Siffrorna blev 6-4, 3-6, 5-10 (mtb). Jämn och svängig match som, tyvärr, inte gick vägen.

Nu väntar Cincinnati för Jonas & Co.

Hårt fall för Robin

Det ville sig inte för Robin Söderling i ATP Masters Series i Toronto, Kanada.
Han föll mot tredjerankade serben Novak Djokovic med två gånger 4-6. Det började så lovande för svensken. Serben verkade lite stel och nervös. Robin skaffade sig fyra breakbollar i serbens två första servegame. Dock så spände sig svensken och vågade inte spela ut på dom bollarna samtidigt som Djokovic var bäst när det gällde.
Som så många gånger förrut så tog motståndaren vara på den enda breakbollsmöjligheten som han hade i första set. Det var vid ställningn 3 lika, som serben fick fram 15-40 i Robins serve och genom en läcker cross var breaket ett faktum. Vid 4-5 så servade han hem första set blankt.
I andra kom inte Robin alls åt Novaks serve. Vid 4 lika så går serben fram till 0-40 och tre breakbollar. Robin räddar dom alla. Vid ställningen 40-40 så går Robin fram på nät för att enkelt lägga undan en bortspelad serb. Men istället för att distinkt och med kraft slå till, föser han den över när och ut. På nästkommande poäng kan Djokovic spela hem gamet efter några magnifika slag.
Serben har nu möjlgiheten att serva hem matchen. Han går framt ill 40-15 i egen serve och två matchbollar. På den gör han ett rent ess och Robin är ute ur denna Mastersturnering.

Söderling har svårt mot dom bästa spelarna. Mot Federer har han 0-7, mot Nadal står det 0-2 och mot Djokovic är det samma siffror. Det känns som om Robin skulle behöva en vinst mot någon av de största för att höja sig ett snäpp.

Jonas Björkman tillsammans med Kevin Ullyett behövde inte spela mot ryssarna Andreev/Davydenko. De vann på w.o. efter det att Andreev tvingats dra sig ut pga en skada i sin vänstra ankel. I kvarten, fredag kväll, väntar Hanley/Kerr från Australien.

Tråkigt nog så skade sig Knowle i par med Simon Aspelin i deras match mot Mathieu/Youzny. Efter första set som de förlorade med 4-6 så gav de upp. Julian hade känningar i en magmuskel.

Robin ensam svensk kvar i singeln

Efter det att samtliga de tre svenska singelspelarna spelat i andra omgången är enkom Robin Söderling kvar. Han vann över trettondeseedade Verdascu från Spanien och vann med 6-4, 6-7 (4-7), 6-4 på två timmar och en kvart. Som siffrorna berättar var det en mycket jämn tillställning. Matchen hade hela sex stycken servegenombrott.
I den tredje rundan/åttondelsfinalen väntar nu tredjerankade serben Novak Djokovic. I deras enda möte, i fjol på gruset i Rom, vann serben i avgörande set. Center Court klockan 17 i eftermiddag, då får vi se vad Robin kan göra.
Viasat Sport 1 visar matchen direkt.

Sämre gick det för Thomas Johansson och Jonas Björkman.
Thomas föll stort mot britten Andy Murray, seedade åtta, i två raka med två gånger 4-6. Fem tappade, mot tre tagna, ett break färre i varje set och matchen och turneringen är över för Thomas del.

Lika illa gick det för Jonas  Björkman. Han inledde mycket starkt i första set över sjundeseedade James Blake från USA, men tappade sedan det mesta, samtidigt som amerikanen fick ordning på sitt spel. Bjösse vann endast tre game i de sista två seten. Siffrorna skrevs till 6-1, 1-6, 2-6.
Jonas spelar i dubbel tillsammans med Kevin Ullyett. De möter ryssarna Andreev/Davydenko.

Även Simon Aspelin/Julian Knowle spelar ikväll. De möter Mathieu/Youzhny.

Tre svenskar in, tre svenska vinster

Först ut och först till andra omgången är Robin Söderling: Han vann över argentinaren Guilermo Canas med 7-5, 6-1 på knappa en och en halv timma. Svensken låg under med 2-4 i första set innan han vände och kunde sedan leka hem det andra. Senare ikväll får vi veta vem han får möta i andra; Verdascu eller Belluci.
Thomas Johansson var nummer två och lika bra gick det där. Han tog sin an Andrey Golubev från Kazakstan på bästa sätt. Vann ett stentuft första set genom att hämta upp ett 2-4-underläge i tiebreak och vinna fem raka poäng. I andra gick han fram, genom två break fram till 5-0. Han gav bort ett tröstgame och gick servade sedan hem matchen.
Britten Andy Murray, seedade åtta, väntar nu för Thomas.

Jonas  Björkman vann första set över fransmannen Arnaud Clement med 6-3. Tappade sin serve omgående i andra och fransmannen kunde gå fram till 2-5. Där hamnar Bjösse i trångmål igen och har en setboll emot sig. Räddar den och får fram 3-5. Dock så servar fransmannen hem andra. I det avgörande setet visar Bjösse att han håller än. Han bryter Clements serve tre gånger och vinner setet blankt. Sjätte matchen mot fransmannen, blott andra vinsten för Jonas. Den första på tio år. I andra omgången väntar sjundeseedade James Blake från USA.

Tre svenskar i Toronto ikväll

Det är ATP Masters Series i Toronto denna veckan.
Ikväll går samtliga tre svenska singelspelare in i turneringen. Först är Robin Söderling som möter argentinaren Guilermo Canas på Grandstand. Samtidigt på bana 1 går Thomas Johansson in. Han förlorade kvalfinalen mot Jonas Björkman igår men fick ett "lucky looser". Han möter Andrey Golubev från Kazakstan. Svensken (rankad 64) har aldrig mött Golubev (155).
Efter det går Björkman in mot fransmannen Arnaud Clement på samma bana. Jonas (188) har ett dystert facit mot fransmannen (72). De har mötts fem gånger och Jonas har förlorat fyra. Han vann deras första möte 1998 i Boston i två raka. Efter det har han vunnit två set och förlorat nio. Senast var i årets upplaga av Wimbledon då de möttes i den första omgången.

Ingen ny final för Robban & Co

Det andrassedade svensk-österrikerska paret Robert Lindstedt/Jurgen Melzer föll i två raka mot Arnold Ker/Rochus. Förlustsiffrorna blev  1-6, 5-7.

Inför nästa veckas Mastersturnering i Toronto, Kanada inleddes idag kvalspelet. Både Thomas Johansson och Jonas Björkman vann sina matcher. Lotten har nu avgjort så de möts i en av kvalfinalerna imorgon.
Redan klar för huvudturneringen är Robin Söderling. Han möter i första omgången argentinaren Guilermo Canas. De möttes i World Team Cup tidigare i våras i år. Robin vann alla sina matcher i denna turnering med andra ord även den mot Canas. Han släppte bara fyra game på två set. Underlaget var då grus i jämförelse med den hårda matta som används i Toronto.

Robban i semi

Det går knappt att komma närmare utan att vinna. Johan Brunström/Jean-Julien Rojermot förlorade Arnold Ker/Rochus med 6-4, 6-7 (6-8), 8-10 (mtb). Brunstörm & Co inledde starkt men tappade, dock var de som siffrorna visar mycket nära.
Mycket bättre gick det för andrassedade Robert Lindstedt/Jurgen Melzer mot britterna Delgado/J Murray. Den vann med 7-6 (7-3), 6-3 på knappt en timma och tjugo minuter.

I lördagens semifinal väntar nu Arnold Ker/Rochus.

Regn igår - nytt försök idag

Det regnade i Kitzbühel igår. Nytt försök i eftermiddag. Som fjärde match på Court Kuchenmeister spelar Johan Brunström/Jean-Julien Rojermot mot Arnold Ker/Rochus. 
Där efter lirar det andrassedade paret Robert Lindstedt och hemmaspelaren Jurgen Melzer mot britterna Delgado/J Murray sin kvartsfinal.

Tre svenskar blev två och båda vann

Toppseedade Simon Aspelin/Julian Knowle kom aldrig till start i Austrian Open i Österrike. Orsaken är än så länge okänd. 
Bättre gick det för de båda övriga paren. Johan Brunström/Jean-Julien Rojermot vann över tredjeseedade Kas/Peya med 6-4, 5-7, 10-8 (mtb) på 1,5 timma. I den andra omgången väntar Arnold Ker/Rochus. Bana 1 som fjärde match, runt klockan 18 är det som gäller idag.
Det andrassedade paret Robert Lindstedt och hemmaspelaren Jurgen Melzer vann också de. Segersiffrorna över Eitzinger/Haider-Maurer blev 6-4, 6-4. De möter nu britterna Delgado/J Murray i andra. Matchen spelas idag på Center Courten runt klockan 16.

Prpic ute

I Studena Croatia Open i Umag förlorade Philip Prpic över argentinaren Maximc Gonzalez med 5-7, 3-6. Första set var tätt där Gonzalez var den något starkare och kunde vinna. Andra set var en svängig historia. Det var inte mindre än sex stycken break i detta set, två för Philip och fyra för motståndaren. Setet och matchen var förlorad.

Tre dubblar i Kitzbühel samt Prpic

Tre svenska dubbelpar kommer till start i Austrian Open i Österrike.
Toppseedade Simon Aspelin/Julian Knowle möter Oswald/Scherrer i deras första match.
Förra veckans succépar i Båstad Johan Brunström/Jean-Julien Rojermot möter tredjeseedade Kas/Peya i sin första drabbning på det röda gruset. Starten för andrassedade Robert Lindstedt och hemmaspelaren Jurgen Melzer sker mot Eitzinger/Haider-Maurer.
Ingen av svenskarna spelar idag.

I Studena Croatia Open i Umag, också det på grus, har Philip Prpic gått in i huvudturneringen via kvalvinst. Han möter i sin första match Maximc Gonzalez från Argentina. Den matchen spelas ikväll.

Övriga svenskar står över denna veckas spel på touren.

Vackert avslut av Bjösse

Jonas Björkman avslutade sin tenniskarriär i den sista Båstadsturneringen, i alla fall som spelare, på bästa tänkbara sätt. Det var också ett mycket bra genrep inför OS i Peking om ett par veckor.
Han vann tillsammans med Robin Söderling i deras första ATP-turnering tillsammans över Johan Brunström/IJean-Julien Rojermot med två gånger 6-2.

Den Svenska DC-bloggen säger grattis!

Svensk i final innan semin spelas

I det helsvenska semifinalen mellan andraseedade Aspelin/Johansson eller Björkman/Söderling vann Bjösse och Robin 7-6 (7-5), 6-2. Första setet var mycket jämnt med sedan var det inget snack om det. I finalen väntar Johan Brunström som spelar tillsammans med Jean-Julien Rojermot.

Björn och Robin tog totalt slut

Det började så bra för Björn Rehnquist i kvarten mot Fernadno Verdasco från Spanien. Björn spelade på topp samtidigt som spanjoren spelade mycket osäkert. Första set med 6-2 till svensken. Det började också bra i andra, Björn servade fram till 1-0 och hade ett par breakbollar till 2-0. Men då tog det roliga slut. Verdasco ändrade sin taktik en aning och spelade lugnare, ett mer säkert spel. Svensken vann inte ett enda game mer... Förlustsiffrorna blev till slut 6-2, 1-6, 0-6.

Efter det var det dags för det stora svenskhoppet, åttondeseedade Robin Söderling mot förstaseedade David Ferrer. Robin började bra och bröt omgående spanjorens serve. Dock så bröt Ferrer tillbaka omgående. Han passade på att bryta en gång till och kunde gå fram till 3-5 och chans att serva hem första set. Robin spelade då en mycket bra tennis och bröt blankt tillbaka till 4-5. Vid 5-6 så skulle Robin ordna fram ett tiebreak, men Ferrer ville annorlunda och bröt ännu en gång och setet var förlorat.
Andra set började lika bra det, Robin bröt spanjorens serve, men han kom tillbaka. Setet gick fram till tiebreak där Robin var den starkare och vann det med 7-3.
Det avgörande setet började olyckligt. Robin tappade fram till 0-2 och senare även fram till 0-4. Han hade sina chanser men tog dom inte. Vid 0-5 så vann han dock ett game... Men det var alldeles för sent. Robin såg mest trött ut.
Spanjoren kunde enkelt serva hem matchen och singelspelet i Båstad var över för Robin för denna gång. Det är tredje året på raken som Robin föll i kvarten vid Laholmsbukten.

Mycket bättre gick det för dubbelparet mot Johan Brunström/Jean-Julien Rojermot Ferrer/Lopez i sin semifinal. De vann med 6-3, -64 och är klara för final. Där möter de antingen andraseedade Aspelin/Johansson eller Björkman/Söderling.

Många sköna kvartar och en semi under fredagen

Imorgon fredag, då Båstad får äran av att jag är på besök för att njuta av skön grustennis, inleds matchandet på Center Court'n klockan 12. Först ut är den svenska överraskningen Björn Rehnquist från Borås, rankad 226. Han möter Fernadno Verdasco, 13, från Spanien.
Efter det tar åttondeseedade Robin Söderling sig an förstaseedade David Ferrer, också han från Spanien. De har mötts fem gånger och Robin har fyra vinster. Dock så vann spanjoren deras senaste möte i fjor på gruset i Hamburg. De har mötts en gång tidigare i Båstad. Året var 2006 i åttondelen och Robin vann enkelt i två raka.

Tredje kvarten spelas mellan Robredo (3) och Nieminen (7). Den fjärde, som spelas på bana 1 klockan 12, spelas mellan Starace Vs Berdych (4).

Som fjärde match på Center Court får vi se Ferrer/Lopez mot Johan Brunström/Jean-Julien Rojer som gör upp om den ena finalplatsen på söndag.

På lördagen spelas den helsvenska, och andra, semin i dubbel mellan andraseedade Aspelin/Johansson och Björkman/Söderling. Frågan blir vilka som kan titulera sig för bäst i Sverige inför OS i Peking i nästa månad.

Robin också till kvarten och tre par i semi

Det började inte så bra i dag i Båstad. Jonas Björkman förlorade stort mot tredjeseedade spanjoren Tommy Robredo med klara siffrorna 2-6, 3-6. Det var deras femte möte och femte förlusten för Bjösse. 

Bättre gick det för Robin Söderlings. Han vann nästen lika klart över Olivier Rochus från Belgien i sin åttondel. Segersiffrorna skrevs till två gånger 6-3. I det första setet bröt Robin fram till 2-1 och ännu en gång och setet var enkelt i hamn. Robin redde ut tre breakbollar emot sigoch servade bra. I det andra så började han setet med att bryta belgarens serve, det räckte och matchen var hemma och kvartsfinalen fixad.

Johan Brunström och Jean-Julien Rojer fortsatte att rida på framgångsvågen. De vann fjärdeseedade Robredo/Verdasco enkelt med 6-2, 6-1 på mindre än fyrtiofem minuter. 

Av bara farten så vann ockås Söderling/Björkman över Koellerer/Moser med 7-6 (7-4), 6-1. De möter i semifinal på lördag Sveriges andra OS-par, med andra ord andraseedade Simon Aspelin/Thomas Johansson. De vann i sin tur över Massu/Roitman i sin kvart med 6-4 två gånger om.

Tråkigt nog så föll Berman/Norfeldt över helspanska paret Ferrer/Lopez med 3-6, 0-6.

Torsdag vecka 28 i Båstad

Imorgon är Jonas Björkman först ut. Han möter tredjeseedade Tommy Robredo från Spanien på Center Court som andra match. De har mötts fyra gånger och Jonas har förlorat samtliga. Senast mötet var dock 2005.

Efter den drabbningen är det Robin Söderlings tur. Han ställs mot Olivier Rochus från Belgien i sin åttondel. De har också mötts fyra gånger, belgaren vann deras första möte 2005 men sedan har Robin vunnit de tre övriga. Senaste var i fjor på gruset i Monaco och gräset i Wimbledon.

Johan Brunström och Jean-Julien Rojer får sedan ta sig an Robredo/Verdasco i sin kvartsfinal i dubbelturneringen.
I dagens andra svensk-dubbel-kvart på Center Court är det Söderling/Björkman som spelar mot Koellerer/Moser. Detta är den femte och sista matchen för dagen.

På bana 1 som andra match är det dags för andraseedade Simon Aspelin/Thomas Johansson som spelar mot Massu/Roitman i sin kvart.

Berman/Norfeldt får se hur det kan vinna mot det helspanska paret Ferrer/Lopez.

Blandad svensk dag

Dagens tennis ifrån Båstad:
Björn Rehnquist är klar för kvartsfinal. Björn, som kvalade in, vann över Michael Ryderstedt med 6-3, 7-5. Det var en sväning match med hela 8 break.

Sämre gick det för Ervin Eleskovic. Han fick vid ställningen 0-6, 2-4 mot andraseedade Fernando Verdasco kasta in handduken av okänd orsak.

Glädjande nog så vann Johan Brunström/Jean-Julen Rojer över Smit/Hasteren med 6-2, 7-5.

Toppseedade Robert Lindstedt/Jarkko Nieminen mötte Ferrer/Lopez och fick överraskande nog stryk. Förlustsiffrorna skrevs till 4-6, 6-3, 10-5 (mtb). Robban och Jarkko kom aldrig upp i den riktigt fina form som de av och till har visat under året.

Jonas Björkman/Robin Söderling vann en tuff tresetare över Granollers/Starace med 7-6 (8-6), 3-6, 10-5 (mtb) på knappa en och en halv timma.

Carl Bergman och Henrik Norfeldt vann mycket överraskande över Motti/Tourte med 1-6, 6-3, 10-7 (mtb). En härlig vändning och en skön match av det svenska paret.

Thomas Johansson tappade det mesta efter första sets förlust i tiebreak mot fjärdeseedade tjecken Tomas Berdych. Förlustsiffrorna skrevs till 6-7 (2-7), 2-6). Thomas räddade en setboll vid 4-5, höll undan till tiebreak men sedan var det roliga slut. Nu får Thomas fokusera på dubbel tillsammans med Simon Aspelin samt jobben som sportchef för turneringen.

Mycket bra svenskdag i Båstad

Först ut var det Thomas Johansson som mötte Filip Prpic. Det äkta svenskmötet slutade med seger för Thomas med 7-6 (7-4), 6-3 på drygt en och en halv timma. Efter det tighta färsta setet, med flera break fram och tillbaka, gled Thompa ifrån. I åttondelen väntar fjärdeseedade tjecken Tomas Berdych.
Sedan var det dags för dagens andra svenskmöte. Michael Ryderstedt visade svensk klass genom att slå Tim Göransson i två raka. Siffrorna blev 6-2, 6-1. Det var som siffrorna visar "öppet mål" för Michael. I nästa match blir det ännu en svenska att tampas med, Björn Rehnquist väntar.
Det var mycket glädjande att sedan se Ervin Eleskovic vinna över italienaren Filippo Volandri. Han vann dessutom i två raka, 6-4 gånger två. Andraseedade Fernando Verdasco från Spanien väntar härnäst.

Den bäst seedade svensken Robin Söderling vann i skiljeset över italienaren Fabio Fognini. Siffrorna skrevs till 6-1, 6-7 (4-7), 7-5. Robin vann första set mycket enkelt. I det andra tätnade det betänkligt. Fognini kunde efter break fram till 3-5 serva hem setet, men Robin ville annat. Han bröt tillbaka och fick fram ett tiebreak. Där var dock italioneraren den något starkare. I avgörande set hade Robin fem breakbollar emot sig men redde ut dem alla. Han bröt dock Fognini en gång och kunde ta hem setet och matchen. I åttondelen väntar Olivier Rochus från Belgien. 

I dubbeln så vann andraseedade Simon Aspelin/Thomas Johansson över Darcis/Rochus med 7-6 (7-2), 7-5. Dock så förlorade Filip Prpic/Björn Rehnquist mot fjärdeseedade Robredo/Verdasco med 4-6, 2-6. 

Jonas Björkman avslutade dagen med att vinna enkelt över Marcel Granollers från Spanien med 6-3, 6-1. Han möter tredjeseedade Tommy Robredo, även han från Spanien.

Rehnquist vann och mycket regn

Endast en svensk kunde komma till spel i Båstad idag, och som han gjorde det. Björn Rehnquist, som kom in i huvudturneringen genom kvalet, vann över polacken Michal Przysiezny, som i sin tur var en "lucky looser". Segersiffrorna skrevs till 7-5, 6-2 på drygt 1,5 timma. 

Imorgon, tisdag, är det många svenska matcher inplanerade. På Center Court som andra med start klockan runt klockan 12 spelar Thomas Johansson mot Filip Prpic. Som fjärde tillställning gör Robin Söderling entré. Han möter italienaren Fabio Fognini. Efter det går Jonas Björkman in i turneringen. Han ställs mot Marcel Granollers från Spanien.
På bana 1 med start klockan 11 spelar Michael Ryderstedt, som fick ett wildcard, mot Tim Göransson. Tim fick är lucky looser efter det att sjätteseedade Gael Monfils lämnat w.o.
Som tredje match lirar ännu en svensk med ett wild card. Det är Ervin Eleskovic mot Filippo Volandri som gäller. Efter den tillställningen spelar Simon Aspelin/Thomas Johansson mot Darcis/Rochus.
På bana 2 som tredje match är det ännu en dubbel. Filip Prpic/Björn Rehnquist möter fjärdeseedade Robredo/Verdasco. Efter det spelar toppseedade Robert Robban Lindstedt/Jarkko Nieminen som möter Ferrer/Lopez.

Samtliga matcher är i den första omgången. Det är bara att hoppas att vädret är bättre under tisdagen.


Laholmsbukten kallar på vår uppmärksamhet

Imorgon, måndag, inleds huvudturneringen i Båstad. Vi har en hel drös svenskar med.
Högst rankad är Robin Söderling, seedade åtta/rankad som nummer 42. Han möter i sin första match italienaren Fabio Fognini (rankad som nummer 86). Jonas Björkman (128), nyss hemkommen från London, tar sig an Marcel Granollers (52) från Spanien. Helsvenskt möte blir det i första omgången när Thomas Johansson (63) drabbar samman med Filip Prpic (223). Michael Ryderstedt (308) som fick ett wildcard möter sjätteseedade Gael Monfils från Frankrike (26). Ännu ett wildcard delades ut till Ervin Eleskovic (550). Han fick Filippo Volandri (120) på sin lott.
Ingen av spelarna som möts i den första omgången har mötts innan.

Det kan bli ytterligare tre svenska singelspelare under dagen då kvalspelet avgörs.

I dubbeln har vi också en lång rad olika svenskar. Toppseedade Robert Robban Lindstedt/Jarkko Nieminen möter Ferrer/Lopez i första. Ervin Eleskovic/Michael Ryderstedt fick Motti/Tourte i sin första match. Filip Prpic/Björn Rehnquist möter fjärdeseedade Robredo/Verdasco. Johan Brunström/Jean-Julen Rojer får ta sig an Smit/Hasteren.
De kommande OS-paret Jonas Björkman/Robin Söderling spelar mot Granollers/Starace. Med andra ord samma lirara för Björkman i både singel och dubbel. Andraseedade paret är ännu ett OS-par, med andra ord Simon Aspelin/Thomas Johansson. De möter Darcis/Rochus.

Vi ser fram emot en intressant vecka! TV4 Sport sänder direkt under hela turneringen.

Ingen ny titel för Jonas

Det blev en jämn och tät match, dock så var Jonas Björkman/Kevin Ullyett aldrig riktigt nära mot det andraseedade paret Daniel Nestor/Nenad Zimonjic. Förlustsiffrorna skrevs till 6-7 (12-14), 7-6 (7-3), 6-3, 6-3 på knappa tre timmar.

Detta var Jonas första finalförlust i dubbel i Wimbledon och dessutom sista gången vi får se honom, som spelare, på det gröna gräset i det sydöstra delarna av London.

Nu bär det av till Laholmsbukten och Båstad för Jonas. Det blir både singel och dubbel för hans del.

Fjärde gången för Bjösse i eftermiddag?

Efter damfinalen, runt klockan 18 på Center Court, mellan systrarna Williams är det dags för Jonas Björkman i par med Kevin Ullyett från Zimbabwe att spela final. De möter det andraseedade paret Daniel Nestor från Kanada och Nenad Zimonjic från Serbien.

Bjösse i Wimbledonfinal

Jonas Björkman är i ännu en Wimbledonfinal, för första gången tillsammans med Kevin Ullyett från Zimbabwe. De vann med 7-6 (7-3), 5-7, 7-6 (7-5), 7-6 (11-9) över världsettorna bröderna Bryan från USA.
Som siffrorna visar var det en mycket tät match som dessutom fick brytas två gånger pga regn. Bjösse & Co vann alltså tre tiebreakset, vilket imponerar mycket.
I finalen väntar antingen andraseedade Nestor/Zimonjic eller niondeseedade Dlouhy/Paes. Den matchen inleds alldeles strax på Center Court'n.

Jonas har vunnit Wimbledon i dubbel tre gånger, 2002, 2003 och 2004.

Idag klockan 14

Bana 2 klockan 14 är det dags. Då äntrar Jonas Björkman och Kevin Ullyett planen. Det är semifinal i Wimbledon och på andra sidan nätet står självaste världsettorna Bob och Mike Bryan från USA.

Bjösse i semi men Robban ut

Det blev idag en vinst och en förlust för de svenska dubbelparen. 
Kevin Anderson/Robban Lindstedt förlorade över de andraseedade Daniel Nestor från Kanada och Nenad Zimonjic från Serbien. förlustsiffrorna skrevs till 6-7 (5-7), 4-6, 7-6 (7-5), 3-6. Det svensk-sydafrikanska paret hade ett bryt upp i första sets tiebreak, men kunde inte hålla undan. Ett bra Wim trots allt för Robban. 

Bättre gick det för Björkman/Ullyett. De vann över Phipp Petzschner/Alexander Peya i en match över fem set. Siffrorna skrevs till 7-6 (7-5), 6-4, 6-7 (5-7), 6-3. Det mest oroande var när Bjösse i början av avgörande set fick behandling för en ömmande axel. Trots allt så kunde han fullfölja matchen och serva hem den. 
Nu väntar semifinal mot världsettorna Bryans från USA. Denna match spelas på torsdag.

RSS 2.0