Björn och Robin tog totalt slut

Det började så bra för Björn Rehnquist i kvarten mot Fernadno Verdasco från Spanien. Björn spelade på topp samtidigt som spanjoren spelade mycket osäkert. Första set med 6-2 till svensken. Det började också bra i andra, Björn servade fram till 1-0 och hade ett par breakbollar till 2-0. Men då tog det roliga slut. Verdasco ändrade sin taktik en aning och spelade lugnare, ett mer säkert spel. Svensken vann inte ett enda game mer... Förlustsiffrorna blev till slut 6-2, 1-6, 0-6.

Efter det var det dags för det stora svenskhoppet, åttondeseedade Robin Söderling mot förstaseedade David Ferrer. Robin började bra och bröt omgående spanjorens serve. Dock så bröt Ferrer tillbaka omgående. Han passade på att bryta en gång till och kunde gå fram till 3-5 och chans att serva hem första set. Robin spelade då en mycket bra tennis och bröt blankt tillbaka till 4-5. Vid 5-6 så skulle Robin ordna fram ett tiebreak, men Ferrer ville annorlunda och bröt ännu en gång och setet var förlorat.
Andra set började lika bra det, Robin bröt spanjorens serve, men han kom tillbaka. Setet gick fram till tiebreak där Robin var den starkare och vann det med 7-3.
Det avgörande setet började olyckligt. Robin tappade fram till 0-2 och senare även fram till 0-4. Han hade sina chanser men tog dom inte. Vid 0-5 så vann han dock ett game... Men det var alldeles för sent. Robin såg mest trött ut.
Spanjoren kunde enkelt serva hem matchen och singelspelet i Båstad var över för Robin för denna gång. Det är tredje året på raken som Robin föll i kvarten vid Laholmsbukten.

Mycket bättre gick det för dubbelparet mot Johan Brunström/Jean-Julien Rojermot Ferrer/Lopez i sin semifinal. De vann med 6-3, -64 och är klara för final. Där möter de antingen andraseedade Aspelin/Johansson eller Björkman/Söderling.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0