Ymer föll mot Ferrer i svängig match

Elias Ymer valde för ett par veckor att bryta upp med Magnus Norman & Co, för en flytt till Barcelona, Spanien. Han fick ett wildcard in i deras 500-turnering, som han tog till vara på den möjligheten. De Bakker från Holland avväpnades i första rundan med 6-7 (4), 7-5, 6-4 på knappa två och en halv timma. 
Seedad 16, rankad 41 och Nick Kyrgios stod näst på tur. Räddad matchboll i andra set och detsamma i avgörande sets tiebreak efter ett dubbelfel av australiensaren gav seger med 2-6, 7-5, 7-6 (7) på samma tid. I dagens åttondel stod hemmaspelaren och åttonderankade David Ferrer på andra sidan nätet. Spanjoren gick snappt fram till 5-0 bara för att tappa tre raka game innan setet kunde bärgas. Ymer tar taktpinnen och dubbelbreakar, ha sedan gamebollen till 5-2 men Ferrer vill annat. Han kommer ikapp och seglar förbi. Skaffar sig tre matchbollar, svensken räddar en innan Ymer missbedömer nästa boll som hamnar på baslinjen och på 1,5 timma. 
Avancemanget ger Ymer 45 poäng på rankingen. 

Tangerat årsbästa

Robert Lindstedt, nu med nya partnern Jurgen Melzer, gick till semifinal i Houston, USA. Detta är tangerat med vad Lindstedt åstadkommit hittills i år. I januari blev det semi i Sydney. 

In i turneringen som tredjeseedade vann de enkelt över Guccione/ Sa med 7-5-6-4. Paret följde upp detta med vinst i kvarten över Daniell/Giraldo med 6-4, 6-1. Bröderna Bryans banemän, Berankis/Gabashvili, blev sedan för svåra. Förlust med 3-6, 4-6. 

I samma turnering fick vi oxå se Brunström tillsammans med Young. Vinst i första över indierna Devvarman/Singh med 6-3, 6-1 följdes upp av förlust i kvarten mot Huey/Lipsky med 7-5, 4-6, 8-10. 

I Casablanca, Marocko, spelade Andreas Siljeström i par med tysken Emmrich. Förslust omgående mot Brown/Struff med 4-6, 7-6(3), 5-10.




Vinst över världsetta följdes upp av förlust mot världsettorna

Tillsammans med nye dubbelpartnern Jürgen Melzer blev det en vinst och sedan förlust i Masters i Miami för Roberrt Lindstedt. Vinst i första över Novak Djokovic tillsammans med landsmannen Janko Tipsarevic med 6-4, 3-6, 10-7. Sedan tog det tvärstopp mot dubbelettorna bröderna Bryans som vann med 1-6, 2-6 på dryga tyrtio minuter. 

I singlekvalet fick vann Elias Ymer över spanjoren, rankad 94, Gimeno-Traver innan det blev respass mot Krajicek i skiljeset. 


Nu väntar spel i Houston för Lindstedt & Co. I samma turnering får vi se Joahn Brunström tillsammans med Donald Young. I Casablanca, Marocko spelar Andreas Siljeström med tysken Martin Emmrich. 

RSS 2.0